SDP

kmirsad

#46976 Re: SDP

Post by kmirsad »

vatrogasac wrote:
kmirsad wrote:... samo na Organizacije vjerskih zajednica, institucije i njihove visoke dužnosnike...
A nije toliko koliko se misli. Kad je IZ u pitanju možda imaš nekog hodžu na lokalnom nivou koji je dobar sa nekom strankom jer i njemu sjedi kući žena nezaposlena pa to daje privid. Za crkve ne znam. Da li reis ima simpatije prema nekome ili ne vjerovatno kao i svi mi koji ovdje pišemo, ali nećeš od njega čuti. Distancu od SDA je započeo još Cerić, a koliko se odmaklo, ne znam.
Jeste vatrogasac... i gore... u mnogo navrata sam u i ispred đamija, lično slušao otvoreno i jasno pozivanje na glasanje za SDA... čak i prijetnje ljevičarima koje se usude razmišljati da glasaju za "šejtane" i "azraile"... pred izbore ta predizborna kampanja ide i preko razglasa... znam i za mnogo predizbornih aktivnosti i u nekim pravoslavnim crkvama...
U manjim sredinama, hođe čak idu i po kučama, od vrata do vrata... kad se dijele Hedije... hođe su glavni normirci...
kmirsad

#46977 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Efendija Vehabović Glavni Imam IZ Puračić u Lukavcu je SDA javno-kriminalac žešći
Većina Imama je takođe SDA ,Bivši Berkovački imam je vijećnik ispred SDA
Samo je Kruševački imam sada SDP tj uz Načelnika
:thumbup: :thumbup: :thumbup: vjerovatno mu nije dugo... :|
vatrogasac

#46978 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:Efendija Vehabović Glavni Imam IZ Puračić u Lukavcu je SDA javno-kriminalac žešći
Većina Imama je takođe SDA ,Bivši Berkovački imam je vijećnik ispred SDA
Samo je Kruševački imam sada SDP tj uz Načelnika
Ja rekoh da ima, ali ne u mjeri u kojoj se misli. Ono što ima veze sa rijasetom, a smije se baviti politikom su profesori na FIN-u i vjeroučitelji, imami ne smiju. Rekoh gore već da su uz neku od stranaka izvjestan broj njih da i oni zaposle dijete ili suprugu ili... nikakva ideja ih ne veže za SDA kako jeste bilo kada je SDA bila u nastajanju i još otprilike deceniju poslije toga. Znam imama koji su veliki protivnici SDA i nije ih mali broj samo što nažalost ne pričaju da ne bi završili kao trebinjski imam ili mostarski muftija.
last mohicans

#46979 Re: SDP

Post by last mohicans »

To je sva sustina, gdje ce biti pravi vjernik a nije u ezdea. Samo su tamo pravi vjernici, pa i Bošnjaci. Isto se moze kazati za HDZ i SNSD. Kao sto Mile cesto Mektica pere i izdajicom ga naziva, ovaj se borio u ratu, uz svoje, naravno. A Mile sverco Ronhil i on je sad veci Srbin i pravoslavac od Mektica. Tako vlada taj poremecaj vrijednosti i sto je najgore kod velike vecine još ta retorika pali. Nije za ove teme, ali kandidatura ove Zelenike ispred 90tke me baš zaintrigirala i intersenatno ce biti koliko ce glasova odvuci Čovicu
kmirsad

#46980 Re: SDP

Post by kmirsad »

last mohicans wrote:To je sva sustina, gdje ce biti pravi vjernik a nije u ezdea. Samo su tamo pravi vjernici, pa i Bošnjaci. Isto se moze kazati za HDZ i SNSD. Kao sto Mile cesto Mektica pere i izdajicom ga naziva, ovaj se borio u ratu, uz svoje, naravno. A Mile sverco Ronhil i on je sad veci Srbin i pravoslavac od Mektica. Tako vlada taj poremecaj vrijednosti i sto je najgore kod velike vecine još ta retorika pali. Nije za ove teme, ali kandidatura ove Zelenike ispred 90tke me baš zaintrigirala i intersenatno ce biti koliko ce glasova odvuci Čovicu
I jedan je za uhar... a bit će više...
JThomas

#46981 Re: SDP

Post by JThomas »

ma vrlo malo. glasala za akcize, opravdavala ih idiotskim izjavama - a ne sjedi na sehari, ne dijeli poslove, tendere i dozvole. što je, da se ne lažemo, glavni izvor tog nakaradnog legitimiteta sda-hdz-snsd, i pravi razlog njihove moći.
putokaz1

#46982 Re: SDP

Post by putokaz1 »

last mohicans wrote:To je sva sustina, gdje ce biti pravi vjernik a nije u ezdea. Samo su tamo pravi vjernici, pa i Bošnjaci. Isto se moze kazati za HDZ i SNSD. Kao sto Mile cesto Mektica pere i izdajicom ga naziva, ovaj se borio u ratu, uz svoje, naravno. A Mile sverco Ronhil i on je sad veci Srbin i pravoslavac od Mektica. Tako vlada taj poremecaj vrijednosti i sto je najgore kod velike vecine još ta retorika pali. Nije za ove teme, ali kandidatura ove Zelenike ispred 90tke me baš zaintrigirala i intersenatno ce biti koliko ce glasova odvuci Čovicu
Zelenika ne može mnogo odvući
Mnogi tamo nevole HDZ ali više mrze DF nego što ne vole HDZ pa će ipak glasati za Čovića
Čović će dobiti više nego 2014,više od 128 000
A Komšić na prostoru Zapadne Hercegovine može dobiti oko 5000,sve ostalo su Bošnjači ili glasovi Ostalih
A Bećirević napreduje podrška POMAKA,ASDA i BD ako još bude podrška NBL i PDA,valjda će ga podržati i LDS,SUND,LIBH(Goraždanski Liberali) i još poneko SPU npr svu ''ćalapuriju'' će pobrati
JThomas

#46983 Re: SDP

Post by JThomas »

onakve odvale kao ona sa ikeom mogu sebi priuštiti samo oni koji dijele budžet. njihovi trabanti to eufemistički kažu "znaju sa narodom". narod jeste sebičan, kratkovidan, u dobroj mjeri i kvaran, malodušan, gleda od danas do sutra, ali nije glup na taj način kako se to popularno misli...
biske

#46984 Re: SDP

Post by biske »

Mislim da je trenutno glavni igrac Kuko. Koga on podrzi moze komotno u Titovu odmah, da razgleda tepihe. :D
putokaz1

#46985 Re: SDP

Post by putokaz1 »

biske wrote:Mislim da je trenutno glavni igrac Kuko. Koga on podrzi moze komotno u Titovu odmah, da razgleda tepihe. :D
Bingo,Kuko je mnogo bitan eventualnih 30 000 može da odluči
GandalfSivi

#46986 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

putokaz1 wrote:
biske wrote:Mislim da je trenutno glavni igrac Kuko. Koga on podrzi moze komotno u Titovu odmah, da razgleda tepihe. :D
Cega ba 30 000? Vi fakat mislite da Kuko bez SDA moze koliko i Kuko sa SDA? Preracunao se on malo...
kmirsad

#46987 Re: SDP

Post by kmirsad »

I ja mislim da je kapetan Kuka precjenjen... uostalom, kao i drugu regenerati i anglomerati potekli od reciklaže SDA... mislim da je i kompletan SDA kaput... mislim da će ih lijevi sve skupa raznijeti na paramparčad... sem ako nakim slučajem u posljednim predizbornim danima, SDAOVI ne povuku neki genijalan potez...a ovi SDPEOVI, katastrofalan...
Treba imati u vidu da največi broj birača donosi odluku, neposredno na izborima ili čak u toku samog čina glasanja...
putokaz1

#46988 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Cega ba 30 000? Vi fakat mislite da Kuko bez SDA moze koliko i Kuko sa SDA? Preracunao se on malo...[/quote]
Kuko je tako rekao ustvari rekao je više od 35 000
Imaju Banoviće bar 6000 imaju Kladanj i Spanu po 2000/3000,SBIH Lukavac prešla kod njih plus Salibašić,Gegić,Prijić... i dio SBIH Gračanica
U svakom slučaju dobiti će mnogo
biske

#46989 Re: SDP

Post by biske »

GandalfSivi wrote:
putokaz1 wrote:
Cega ba 30 000? Vi fakat mislite da Kuko bez SDA moze koliko i Kuko sa SDA? Preracunao se on malo...
Rewind! Kuko jeste ezdea. On je "teren". Na kojem se za Bakira možda i zna, ali za Šefika ne. Ako sad Kuko kaže, lupam, za Fahru smo... to je, na njegovom terenu, tapija.
GandalfSivi

#46990 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

biske wrote: Rewind! Kuko jeste ezdea. On je "teren". Na kojem se za Bakira možda i zna, ali za Šefika ne. Ako sad Kuko kaže, lupam, za Fahru smo... to je, na njegovom terenu, tapija.
Kombinacija dvoje. Koliko ce SDA najebati bez njega, toliko ce i on bez njih. Meni super :)
putokaz1

#46991 Re: SDP

Post by putokaz1 »

PDA Lukavac
Berkovica Dr Džambić i Dr Frkić prešli iz SBIH-Zaposleni u klinici Gračanica
Gnojnica Dr Sakić prešo iz SBIH-Vijećnik OV Lukavac ,Direktor Klinike u Gračanici
Kruševica Hankić (2 osobe) Prešli iz SBIH,Bivši predsjednik SBIH Lukavac,zastupnik u FBIH parlamentu
Dobošnica Salibašić prešao iz SDA Član Nogometnog saveza BH
Devetak Gegić prešao iz SDA Ministar u vladi TK
Puračić Garagić
Lukavac Prijić prešao iz SDA novopečeni direktor Doma Kulture Lukavac
Već su poznati kadrovi PDA i spremni za rezultat,razočarane SDA ovce,ucjenjene SBIH ovce,bivše SBB ovce će pokupiti
vatrogasac

#46992 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:PDA Lukavac
Zato ja tebe i pitam za PDA jer vidim koliko su se razmahali. Do juče bili u SDA pa malo u SzBiH pa prešli u PDA da ruše SDA i to će proći kod naroda. Reformisti. :mrgreen:
JThomas

#46993 Re: SDP

Post by JThomas »

kuko je prejeben, on lično je mnogo jači nego konaković i šepić zajedno. direktno i indirektno je zaposlio i vezao sa sebe bukvalno hiljade ljudi. na kraju krajeva - isto kako i centrala dobija glavnu masu glasova. dugoročno neće moći bez stranke, to će se početi kruniti čim ga izbace iz rudnika. ali sad na ovim izborima on će biti veliki faktor.
biske

#46994 Re: SDP

Post by biske »

JThomas wrote:kuko je prejeben, on lično je mnogo jači nego konaković i šepić zajedno. direktno i indirektno je zaposlio i vezao sa sebe bukvalno hiljade ljudi. na kraju krajeva - isto kako i centrala dobija glavnu masu glasova. dugoročno neće moći bez stranke, to će se početi kruniti čim ga izbace iz rudnika. ali sad na ovim izborima on će biti veliki faktor.
:thumbup:
ultima_palabra

#46995 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:kuko je prejeben, on lično je mnogo jači nego konaković i šepić zajedno. direktno i indirektno je zaposlio i vezao sa sebe bukvalno hiljade ljudi. na kraju krajeva - isto kako i centrala dobija glavnu masu glasova. dugoročno neće moći bez stranke, to će se početi kruniti čim ga izbace iz rudnika. ali sad na ovim izborima on će biti veliki faktor.
A hajd ga izbaci :mrgreen: Formalno centrala može danas imenovati svoje ljude u upravu rudnika... ali ko će biti taj koji će stisnuti pa otići tamo :zoka:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46996 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:
A hajd ga izbaci :mrgreen: Formalno centrala može danas imenovati svoje ljude u upravu rudnika... ali ko će biti taj koji će stisnuti pa otići tamo :zoka:
sve bi to umnogome podsjećalo na akciju Trebević '93.
JThomas

#46997 Re: SDP

Post by JThomas »

ma nekad će morati. nije '96. ali namučiće se, to da.
Banksy

#46998 Re: SDP

Post by Banksy »

JThomas wrote:
dugoročno neće moći bez stranke, to će se početi kruniti čim ga izbace iz rudnika. ali sad na ovim izborima on će biti veliki faktor.
Hoće li i on dati podršku Bećiroviću? :D

Koprcaće se neko vrijeme, ali zna se kako će završit'...
JThomas

#46999 Re: SDP

Post by JThomas »

bila je ona priča prije par mjeseci da je s fahrom sijelio. ali takvi mudro čekaju da ostali odigraju svoje.
Roccohljup

#47000 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:
JThomas wrote:
dugoročno neće moći bez stranke, to će se početi kruniti čim ga izbace iz rudnika. ali sad na ovim izborima on će biti veliki faktor.
Hoće li i on dati podršku Bećiroviću? :D

Koprcaće se neko vrijeme, ali zna se kako će završit'...
Kuko? ma kakvi.....ako kome da to će biti Fahri. Pravi džehenemski pakt..... :D :D :D
Post Reply