BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
krakatoa

#46976 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

irac300 wrote:Idući put alminijumsku foliju na glavu, pa zovi podršku. :D
Nek on uzme deku i neka se pokrije po glavi :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#46977 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

Ima li neko jos problema sa ADSL-om? Nema interneta nikako sad, a i danas je bilo par prekida od po 2 sata.
e><pert

#46978 Re: BHTelecom All About

Post by e><pert »

kakaljin wrote:
e><pert wrote:Evo nesto zanimljivo da podijelim sa vama, naime jedna stvar me baš zaintrigirala, a možda neko od vas ima neko obrazloženje.

Jučer sam od jedne djevojke preuzeo iPhone da joj promijenim razbijeni displej i nakon obavljenog posla trebao sam kontaktirati BH Mobile podršku jer se servis za razmjenu poruka odnosno iMessage nije mogao aktivirati i to samo sa BH Mobile SIM karticom.

Podršku sam zvao sa broja te djevojke jer je ostavila i SiM karticu bas iz razloga otklanjanja navedenog problema. Nakon par neuspješnih pokušaja da dobijem podršku (automatska poruka o zauzetosti svih operatera), nakon 4 puta javio mi se njihov agent i prvo sto je rekao bilo je: "Dobar dan "*MOJE IME*" kako vam mogu pomoći".
Ja sam na trenutak ostao bez teksta.
Kako je on mogao znati moje ime ako zovem sa njenog broja? Također isto pitanje sam postavio njemu, ali nisam dobio odgovor...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Najvjerovatnije da je njegovo ime kao i tvoje jer se po rečenici on predstavio.
Vjerovatno je to cuo sam Almire umjesto Almir je, a baš sam mislio neka zavjera [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk
krakatoa

#46979 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

E sad ti znam i ime :D

AnonymousBIH

#46980 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

Koja je maksimalna brzina neta u ovom mobilnom paketu od 17.55 KM prvih 500 MB? Je li i kao na mComplete nesto mizerno, tako da se prelazak na "smanjenju brzinu" i ne osjeti?

Sent from my Samsung Galaxy S7 Edge using Tapatalk
krakatoa

#46981 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

AnonymousBIH wrote:Koja je maksimalna brzina neta u ovom mobilnom paketu od 17.55 KM prvih 500 MB? Je li i kao na mComplete nesto mizerno, tako da se prelazak na "smanjenju brzinu" i ne osjeti?

Maksimalna brzina na 3G mreži na HSPA2+ tehnologiji je do 40 MBit/s. Ta je brzina na svim paketima pa koliko dobaci dobaci. U prosjeku se kreće od 3 - 15 Mbit/s jer brzina zavisi od više faktora. Dosta telefona ne može da ima maksimalnu brzinu zbog specifikacija 3G čipa u telefonu. Ako si u gusto naseljenom području brzina je u prosjeku oko 5 Mbit/s, na periferiji meni dobaci i do 20-25 Mbit/s. Brzina zavisi od udaljenosti BS, zagušenja, tipa telefona i sl.

Mcomplete je imao smenjene brzine od maksimalne ali taj paket više nije u ponudi.

Last edited by krakatoa on 24/07/2016 12:05, edited 1 time in total.
AnonymousBIH

#46982 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

krakatoa wrote:
AnonymousBIH wrote:Koja je maksimalna brzina neta u ovom mobilnom paketu od 17.55 KM prvih 500 MB? Je li i kao na mComplete nesto mizerno, tako da se prelazak na "smanjenju brzinu" i ne osjeti?

Maksimalna brzina na 3G mreži na HSPA2+ tehnologiji je do 40 MBit/s. Ta je brzina na svim paketima pa koliko dobaci dobaci. U prosjeku se kreće od 3 - 15 Mbit/s jer brzina zavisi od više faktora. Dosta telefona ne može da ima maksimalnu brzinu zbog specifikacija 3G čipa u telefonu. Ako si u gusto naseljenom području brzina je u prosjeku oko 5 Mbit/s, na periferiji meni dobaci i do 20-25 Mbit/s. Brzina zavisi od udaljenosti BS, zagušenja, tipa telefona i sl.

Moja trenutna brzina je 0.07 mbps, fkt mi dodje da nazovem 1444 i nalajem se, ali nisu ni jadni operateri krivi.

krakatoa

#46983 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

AnonymousBIH wrote:
krakatoa wrote:

Moja trenutna brzina je 0.07 mbps, fkt mi dodje da nazovem 1444 i nalajem se, ali nisu ni jadni operateri krivi.

Najbolje je da predjes na neki od mojm paketa.
Last edited by krakatoa on 24/07/2016 12:08, edited 1 time in total.
AnonymousBIH

#46984 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

Presao sam na MojM 15 ako se tako zove, nisam vise na mComplete.

escobar__

#46985 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Nije mizerno, zavisi od pokrivenosti, opterećenosti BS i sl., ali kod mene recimo obično ide između 5 i 7 Mbps. I kod mene je bio mComplete, sad je ovaj novi paket.
AFEni

#46986 Re: BHTelecom All About

Post by AFEni »

Treba mi info ko sve nudi internet u Sarajevu,mislila prikljuciti mojatv ljudi dosli,ali ne moze jer nije zavrsen opticki kabal,dosli do zgrade,ali ne u zgradu i ne zna se uopce kada ce se zavrsiti.Lol ne moze,telemach ne zelim radi nekih sranja sa njima...Gledala sam ovaj europronet ali svi ih kude,pa vise nisam sigurna.Ko jos ima da nudi internet?
kakaljin

#46987 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

AFEni wrote:Treba mi info ko sve nudi internet u Sarajevu,mislila prikljuciti mojatv ljudi dosli,ali ne moze jer nije zavrsen opticki kabal,dosli do zgrade,ali ne u zgradu i ne zna se uopce kada ce se zavrsiti.Lol ne moze,telemach ne zelim radi nekih sranja sa njima...Gledala sam ovaj europronet ali svi ih kude,pa vise nisam sigurna.Ko jos ima da nudi internet?
Meni kada je optika došla do zgrada. Čekao sam jedno sedam do deset dana da optika uđe u zgradu i da budem prikopčan.
Benq

#46988 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

AFEni wrote:Gledala sam ovaj europronet ali svi ih kude,pa vise nisam sigurna.
Sto se tice nasih provajdera to je sve sto si vec nabrojala , preostaju ti jos oni operateri koji daju internet putem wifi odnosno 3G , kao sto je T3 i slicno. Europronet je ubjedljivo najgori provajder od svih ostalih , ne znam ni kako jos uvijek opstaju.
Sake_Mali

#46989 Re: BHTelecom All About

Post by Sake_Mali »

Zdravo,
pitanje vezano za potrosnju interneta. Znaci radi se o MojaTV Full +paket 1. Danas slucajno otvorim portal i iznenadim se koliko je interneta potroseno. Znaci ovako,koristim dva TV uredjaj i na njima gledam IPTV (MojaTV ne koristim), djeca su vecinom na Youtube a igraju i igrice online. Supruga i ja ono standardno FB i novine. Sad me zanima da li je moguce da je ovoliko interneta potroseno na IPTV,Youtube i online igrice? Na WiFi ne sumnjam jer je sifra sa dosta karaktera a takodje sam provjerio i na modemu gdje nisam nasao nikakve "goste".
Hvala na odgovoru.

Image
fortaleza

#46990 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Vjerojatno najviše bandwitdha uzima tv preko interneta, a pogotovo ako gledaš HD programe i još ako je receiver stalno upaljen ispod 4 Mb/s ne može.
avaks

#46991 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Ja dosta potrošim na youtube + skidanje filmova i serija tako da je sasvim moguće da se potroši toliko.
E sada ne znam šta se dešava ako prekoračiš taj fair-use, to sa ovim uposlenicima vidi!
Sake_Mali

#46992 Re: BHTelecom All About

Post by Sake_Mali »

fortaleza wrote:Vjerojatno najviše bandwitdha uzima tv preko interneta, a pogotovo ako gledaš HD programe i još ako je receiver stalno upaljen ispod 4 Mb/s ne može.
Hvala na odgovoru.
Sake_Mali

#46993 Re: BHTelecom All About

Post by Sake_Mali »

avaks wrote:Ja dosta potrošim na youtube + skidanje filmova i serija tako da je sasvim moguće da se potroši toliko.
E sada ne znam šta se dešava ako prekoračiš taj fair-use, to sa ovim uposlenicima vidi!
Hvala na odgovoru.
mirza_15

#46994 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

IPTV ne radi preko interneta tako da to uopste nije u racunici.

Kada prekoracis fair use svakako se nista ne desi.

Taj limit je stari (za brzinu od 5 Mbps) tako da on svakako nije relevantan.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Sake_Mali

#46995 Re: BHTelecom All About

Post by Sake_Mali »

mirza_15 wrote:IPTV ne radi preko interneta tako da to uopste nije u racunici.

mirza_15,
Hvala na odgovoru. IPTV ne koristim preko MojaTV nego ga posebno kupujem zbog nekih TV programa i zato mislim da i on ide u ovu racunicu potrosenog interneta. To znaci da kod preokracenja fair use nema dodatnog placanja ili smanjenja brzine? Ako te mogu zamoliti da mi kazes koji je sada fair use po novoj "racunici".
Hvala
mirza_15

#46996 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Sake_Mali wrote:

mirza_15,
Hvala na odgovoru. IPTV ne koristim preko MojaTV nego ga posebno kupujem zbog nekih TV programa i zato mislim da i on ide u ovu racunicu potrosenog interneta. To znaci da kod preokracenja fair use nema dodatnog placanja ili smanjenja brzine? Ako te mogu zamoliti da mi kazes koji je sada fair use po novoj "racunici".
Hvala
Ti rece mojatv+paket1 pa sam pretpostavio da mislis na mojatv. Cak iptv nije korektan naziv za tv preko interneta, ali se cesto koristi.

Ma niko taj fair use ne gleda, a on ti je 10 puta veci od tog prikazanog na slici. I kada se to pratilo islo je samo upozorenje i sl. Nema razloga da se time uopste zamaras.

Sake_Mali

#46997 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Sake_Mali »

mirza_15 wrote:
Sake_Mali wrote:

mirza_15,
Hvala
Ti rece mojatv+paket1 pa sam pretpostavio da mislis na mojatv. Cak iptv nije korektan naziv za tv preko interneta, ali se cesto koristi.

Ma niko taj fair use ne gleda, a on ti je 10 puta veci od tog prikazanog na slici. I kada se to pratilo islo je samo upozorenje i sl. Nema razloga da se time uopste zamaras.

mirza_15,
Hvala ti najljepse na odgovoru. Bili bi smo jos sretniji da je vise takvi kao ti u BHTelecomu.
LP
jarobot

#46998 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Kako na uređaje sa windows OS_om pokrenuti multiskrin . Nemojte postavljati već poznate linkove tamo je sve za android i to sam već isprobao. Dakle kako na tablet ili laptop sa windowsima postaviti multiskrin ili je BH telekom digao ruke od windows OS_a

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
Cossack

#46999 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

jarobot wrote:Kako na uređaje sa windows OS_om pokrenuti multiskrin . Nemojte postavljati već poznate linkove tamo je sve za android i to sam već isprobao. Dakle kako na tablet ili laptop sa windowsima postaviti multiskrin ili je BH telekom digao ruke od windows OS_a

Mislim da je i Microsoft digao ruke od windows OS-a za mobitele :)
krakatoa

#47000 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

jarobot wrote:Kako na uređaje sa windows OS_om pokrenuti multiskrin . Nemojte postavljati već poznate linkove tamo je sve za android i to sam već isprobao. Dakle kako na tablet ili laptop sa windowsima postaviti multiskrin ili je BH telekom digao ruke od windows OS_a

Aktivacija MojaTV Multiscreena je besplatna i jednostavna!

MojaTV Multiscreen aktivirate na vašem TV prijemniku, koristeći TV meni. Nakon što ste prijavili uređaj na kojem ćete koristiti uslugu, dobijate autorizacijski kod koji koristite za prijavu na smart aplikaciji za mobilne uređaje. Za više detalja pogledajte tekstualno ili video uputstvo.

Aplikaciju možete preuzeti sa linka: https://play.google.com/store/apps/deta ... bile&hl=en
Uživajte u jedinstvenom TV doživljaju uz MojaTV Multiscreen!
Locked