Izrael je opet pocinio zlocin!
-
bosanski__
#46976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Arapi su sa svih strana navalili na Izrael kada je UN davne 1948. podijelio Palestinu rezolucijom na jevrejski i arapski dio.
Arapi su izgubili rat.
Možda zato, zbog te traume iz 1948. Izrael želi da se riješi Palestinaca zauvjek.
Arapi su izgubili rat.
Možda zato, zbog te traume iz 1948. Izrael želi da se riješi Palestinaca zauvjek.
-
mirza_15
#46977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mi smo četiri godine bili izloženi etničkom čišćenju, opsadi i genocidu. Za cijelo to vrijeme, u javnom prostoru, je bilo nezamislivo da bilo ko iznosi ovakve kvalifikacije. Bilo je apsolutno neprihvatljivo nešto takvo. Vidim, u Izraelu sasvim normalna stvar. Normalizovana dehumanizacija i otvoreno pozivanje na genocid i etničko čišćenje. Najgore što se neki prave mutavi pa Izrael predstavljaju kao civilizovane i uljuđene likove koji poštuju i slijede zapadne vrijednosti. Ne vjeruju to ni oni. Ovi tuzlaci nisu toliko glupi i slijepi da ne vide to. Jednostavno se zauzela strana i pravda se sve živo. Da sutra IDF-ovci ritualno zakolju 1.000 beba pred tv kamerama uz igru i pjesmu ovi bi im našli opravdanje. Čak imam osjećaj iz upisa da bi i uživali u jednom takvom činu. Ne postoji stvar koju ovi mogu uraditi, a da ovi to ne opravdaju. To nas dovodi do jedne zanimljive teorije, a koja se opet veže za jednog Nijemca koji je svoje stavove platio glavom pred sami kraj Drugog svjetskog rata:armin071 wrote: ↑03/01/2024 22:29 Grupa istaknutih Izraelaca optužila je pravosudne vlasti u zemlji da ignorišu "opsežno i očigledno" poticanje na genocid i etničko čišćenje u Gazi od strane utjecajnih javnih ličnosti.
U pismu državnom tužiocu i državnim tužiocima, oni traže akciju da se zaustavi normalizacija jezika koji krši i izraelsko i međunarodno pravo.
"Po prvi put koliko se sjećamo, eksplicitni pozivi da se počine grozni zločini, kako je navedeno, nad milionima civila pretvorili su se u legitiman i regularan dio izraelskog diskursa. Danas su pozivi ove vrste svakodnevna stvar u Izraelu", stoji u pismu.
Potpisnik je jedan od vodećih izraelskih naučnika, član Kraljevskog društva David Harel, pored ostalih akademika, bivših diplomata, bivših članova Kneseta, novinara i aktivista.
Njihovo pismo na 11 stranica sadrži više primjera "diskursa uništenja, protjerivanja i osvete".
Lista zvaničnika koji su poticali na ratne zločine uključuje ministre u kabinetu i članove Kneseta, bivše visoke vojne zvaničnike, akademike, medijske ličnosti, utjecajne osobe na društvenim mrežama i poznate ličnosti, navodi se u pismu.
Jedan od njih, poslanik Yitzhak Kroizer rekao je u radijsom intervjuu "Pojas Gaze treba sravniti, a za sve njih postoji samo jedna rečenica, a to je smrt".
Tally Gotliv, članica stranke Likud koju predvodi izraelski premijer Benjamin Netanyahu, tražila je od premijera da koristi nuklearnu bombu u Gazi kao "kao strateško odvraćanje".
"Prije nego što razmotrimo ubacivanje kopenih trupa, oružja sudnjeg daan", citiraju je u pismu.
Još jedan poslanik Likuda, Boaz Bizmut, citiran je da evocira biblijski masakr nad narodom Amaleka, neprijateljima drevnog Izraela.
"Zabranjeno je smilovati se okrutnim, nema mjesta za bilo kakve humanitarne gestove", rekao je on osvrćući se na Gazu, a zatim dodao biblijsku referencu: "Sjećanje na Amaleka mora biti izbrisano."
Među ostalim citiranim komentatorima je novinar Zvi Yehezkeli.
"Trebalo je da ubijemo mnogo puta po 20.000 ljudi, trebali smo da počnemo sa udarcem od 100.000", rekao je on na Kanalu 13.
Pa ovi hamasovci su se uvukli u sve pore društva. Evo ih sada u obliku nekakvih izraelskih akademika i naučnika prljavu ovu čistu i ‘erojsku borbu IDF-a nekakvim genocidima i sl. Pa što se ne ugledaju na naše istaknute cion-tz-uznike i ne bace koji twitt od IDF-a ili mosada…. E svašta…
https://www.dialogos.ba/bonhoferova-teo ... d-zlobnih/
Kaže čovjek da glupost nije intelektualni poremečaj nego socijološki i moralni. Čovjek sebi dozvoli da bude glup. Jednostavno ignoriše činjenice, negira ih ili odbacuje (preskoči ih kao da ne postoje) i onda djeluje glupo. Pri tome, takva osoba (glupa) može da bude intelektualno natprosječna. Ovo je čovjek sve skontao analizirajući kako su ljudi u tako velikom broju prihvatili nacizam. Kao što rekoh, to je platio glavom. Posmatrajući Njemačku danas, a u kontekstu ove teorije, ja smatram da su Nijemci u suštini glupi iako natprosječno obrazovani. Oni vjeruju sistemu i uklapaju se u sistem, ispunjavaju svoju svrhu u njemu i to rade toliko nekritički i bespogovorno da mi nekada djeluju kao Borg
P.S. Pored gore pobrojanih treba spomenuti da je sam premijer se pozivao na Amaleka i to više puta. Predsjednik je rekao da nema nevinih civila u Gazi. Ministar odbrane je govorio da neće biti vode, struje, goriva jer se bore protiv "ljudskih životinja". Ne znam ko tačno je rekao da fokus neće biti na preciznosti nego na šteti. Premijer i više ministara spominju "dobrovoljno preseljenje"....
-
Dead Man Walking
#46978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo da se Ukrajina ne spomene, sazvakala bi vas friendly fire.General War wrote: ↑03/01/2024 15:16Ma daaaj cemu defetizam, saljem ti "Golani" brigadu, samo razmjesti ih na "Sickom prema Husinu"...ja pokrivam Slavinovice sa Merkavama, nema da falisumirprimus wrote: ↑03/01/2024 15:05 Jesam, treba bjezat odavde glavom bez obzira, zatovrit sva vrata i nikom se ne javljat![]()
![]()
-
MUNAFIK
#46979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovi bolesnici ce naci opravdanje za sve jednostavno to je bolest mrznje... Od ljudi postali su zvijeri...
Stotine hiljada jevreja dize glas protiv genocida koji provode cionisti i oni ovdje prosipaju demagogiju iza koje stoji samo mrznja i nista drugo.
Stotine hiljada jevreja dize glas protiv genocida koji provode cionisti i oni ovdje prosipaju demagogiju iza koje stoji samo mrznja i nista drugo.
-
Sile_sile_sa
#46980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Poenta ovog posta je sta? i jedno pitanje, zasto ne ogovoris na pitanja koja ti ne odgovaraju? recimo koliko je IDF ubio izraelaca sedmog oktobra? da li podrzavas ubijanje civila u gazi? da li ti je ovo genocid? uzmi u obzir prisilno premjestavanje, ubijanje civila, plan izraela za naselja koje zele da gradi, plan izralea da protjera palestince u druge drzave, da li podrzavas urbicis koji IDF radi? da li ti je ok recimo kad IDF snajperom ubija djecka od 13 godina(sigurno si vidio video) da li je to ratni zlocin, Gdje su te "famozne" bebe, jos niko nije vidio te spaljene bebe, Dalje, kako zena koja je bila na tom festivlau je vidjela silovanje a izjavila je da je lezala(zmirila) pravila se mrtva, a u detalj opisuje sve sta se desavala, znaci opsijuje nesto kao da je gledala na tv-u, a ponavljam, pravila se mrtva zmirila a sve vidjela, za pocetak ce biti dovljno
-
Sile_sile_sa
#46981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pogledao sam skoro sve snimke, i vidio crika 5-6 ubijhenih hamasovaca, dok sam bar 40 vidio ubijenih IDF terorista
-
rimano
#46982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo je isjecak iz nekog filma, djeluje izrezirano. Kamerman prolazi pored prozora lagano a vojnici se plasili da izvire malo. Na kraju zujanje u glavi koje se javi kod detonacije se cuje na snimku.
- skupljac_zeljeza
#46983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovaj video pokazuje da je ovo vjerovatno stan nekog protjeranog Palestinca sa porodicom ili prostorije vjerske ustanove sa muslimanskim obilježjem. Na stolu sedžada na kojoj se klanja, na zidu dvije levhe i na jednoj je najsličnije suri En-Nas, a na drugoj iznad drugih vrata u istoj prostoriji levha otvorene knjige Kur'ana na kojoj je najćešće sura Fatiha i početak sure Bekare samo što se zbog odsjaja ne može pročitati, ali je uobičajeno da se pravi takva levha i česta je u džamijama i kućama. Valjda zbog toga je.... Just beautiful

-
Dead Man Walking
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#46985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jasta je...General War wrote: ↑03/01/2024 15:23I sta ima lose u tome? Iran je do 79 bio glavni americki saveznik dobijao sto izrael nije mogao ni da zamisli, dosao Homeini lijepo im se zahvalio...i ok.SpoilerShowdr_Evil wrote: ↑03/01/2024 15:20Ruka ruku mije, Ameri su osnovali i opremili Izrael. Jevreji njima dali nuklearnu bombu, NASU i sta vec ne da bi ovi unistli Njemce.Bosanski_kralj wrote: ↑03/01/2024 15:15
I naravno sve bi to radili da im ne stoje Ameri iza leđa?
Koliko im godišnje milijardi pomoći daju? Koliko su samo tona vojne opreme od oktobra im dostavili? Koliko obavještajnih informacija im daju...i da ne nabrajam dalje?
To je danas isto carstvo
U to vrijeme je Izrael imao besplatu naftu od Irana, pa zato i tolika ljubav Amerike i Izraela prema Shahu. Cim je Homeini zavrnulo pipu, Iran stavljen na foe, a da nije i te kakvi frendovi bi bili.
-
sumirprimus
#46986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima snimaka naravno, samo ne postavljate..
"
"
- armin071
#46987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Šta priča ovaj hamasovac? Pa imaju li makar šanse da naprave genocid najveći od 2.s.r.? Ako ima ne treba se BiBi(čitaj kasapin) predavati, jer velike su šanse najopremljenije terorističke organizacije kontra golorukog naroda…NAKON 89 DANA RATA
Iz Bijele kuće priznali da se Hamas neće moći uništiti izraelskom vojnom silom
Glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby kazao je da ideologiju Hamasa Izrael neće moći uništiti vojnom silom.
"Vjerujemo da je apsolutno dostižan cilj za izraelske vojne snage degradirati i poraziti Hamasove sposobnosti da izvode napade unutar Izraela. To se može učiniti vojnim putem. Hoćete li eliminirati ideologiju? Ne. I hoćete li vjerojatno izbrisati grupu iz postojanja? Vjerovatno ne", kazao je Kirby.
Kirby je kazao i Hamas još ima značajan položaj unutar Gaze, ali da je izraelska ofanziva imala učinak na sposobnost Hamasa da komanduje i kontroliše sam sebe.
Ali nije želio dati pojedinosti o tome koliko je pripadnika Hamasa ubijeno ili bilo kakve mjere napretka koji je Izrael postigao.
"Stvarno sam se trudio ne dati im bilježnicu ovdje i mislim da je to mudra stvar za nas, suzdržati se od analiziranja i podupiranja njihovih vojnih operacija", rekao je Kirby.
Ipak, u više navrata su ga pitali može li Izrael i dalje iskorijeniti Hamas, što je bio deklarirani cilj zemlje.
-
sumirprimus
#46988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vlade stranih drzava salju upozorenja svojim drzavljanima da hitno napuste liban, dosad sam vidio njemacku i kanadu ja mislim..Israel Radar
@IsraelRadar_com
·
3h
9 Hezbollah terrorists killed in IDF strikes in past day including field commander; confirmed Hezbollah death toll rises to 147; Israeli forces on highest alert for attacks in response to Beirut assassination. via
@ynetalerts
&
@N12News
- Bosanski_kralj
#46989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim da je 99% sigurno da će ubrzo rat Hezbolaha i Izraela. Sve ide u prilog tome
-
plavi_E
#46990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Po onome sto se moze procitati po socijalnim mrezama jedan od glavnih razloga podrske Izraelu od strane nacistickog dijela susjeda i komsija je mrznja prema Bosnjacima. Izrael u njihovim ocima radi muslimanima ono sto bi oni u svojim vlaznim snovima radili Bosnjacima. Trauma od Bosnjaka iz zadnjeg rata nikako da splasne kod njih. Ovi u Izraelu dobro znaju da ti nacisti medju susjedima i komsijama isto misle o Jevrejima sta su njihovi ocevi i djedovi mislili u WW2 ali se prave mutavi jerim oni u ovom trenutku dodju kao korisne budale. I zato kod tog ustasko-cetnickog dijela nasih komsija i susjeda mozemo vidjeti veliku zelju da se ovaj sukob prosiri kako bi oni mogli uzivati u ubijanju muslimana i po Libanu i po Siriiji i po Jemenu a pogotovo u Iranu. Kad vec nisu mogli oni u ratu devedeseti ni bilzu ubijatti kolikoo su naumili.
- armin071
#46991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Misliš kasapin Bibi sve radi što je u njegovoj moći da se ovo ne smiri jer onda valja pred sud… Opozicija i narod su to odavno skontali ali problem je što se kasapin udružio sa psihopatama koji mrze sve što nije cionističko…Bosanski_kralj wrote: ↑04/01/2024 10:57 Mislim da je 99% sigurno da će ubrzo rat Hezbolaha i Izraela. Sve ide u prilog tome
-
plavi_E
#46992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael ocajnicki pokusava uvuci Amerikance u rat. U tome jedino vide izlaz iz ove situacije u koju su upali.
-
sumirprimus
#46993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ja mislio hezbola jedva ceka da sa sjevera se pridruzi poplavi sa juga...
Kad ono ne lez ivraze, bibi ocajnicki pokusava da uvuce amidzu dzoa u rat, dok se hezbola junacki odupire. meh vidite koliko je ovo smijesno?
Kad ono ne lez ivraze, bibi ocajnicki pokusava da uvuce amidzu dzoa u rat, dok se hezbola junacki odupire. meh vidite koliko je ovo smijesno?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
sumirprimus
#46995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
empty talk. da su stvarno htjeli, dosad su morali nesto poduzet s obzirom na zestinu koju trpe.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
prema podatcima na jpostu za izraelce rat je sada skoro u niskom modu
tojest tranzija k tome
objavljeno je da su
svi terori iz 7.10 su mrtvi
ide se lagano ka privodjenju kraju operacije
ovo što čitamo ovdje podsjeća na zadnje dane gadafija kada smo likovali da postoji mogućnost pobjede stare libije
ako lažu mene lažem i ja sebe
-
sumirprimus
#46997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kako zasad izgleda hezbola prijeti, a idf lupa
">
">
-
plavi_E
#46998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E:vo jednog neuspijelog pokusaja uvlacenja Amerikanaca u rat na Bliskom Istoku. Napad na USS Liberty 34 mrtva i 174 ranjana Amerikanca sa ciljem da se optuze Arapi:
On the afternoon of 8 June 1967, while in international waters off the northern coast of the Sinai Peninsula, Liberty was attacked and damaged by aircraft of the Israeli Air Force and motor torpedo boats of the Israeli Navy; 34 American crewmen were killed and 174 wounded.[5]:
On the afternoon of 8 June 1967, while in international waters off the northern coast of the Sinai Peninsula, Liberty was attacked and damaged by aircraft of the Israeli Air Force and motor torpedo boats of the Israeli Navy; 34 American crewmen were killed and 174 wounded.[5]:
-
sumirprimus
#46999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
neuspijelog?
-
plavi_E
#47000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da neuspijelog. Amerikanci su veoma brzo skontali da su ih pobili Izraelci a ne Arapi.