FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#46976 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Dobro, ne morate odmah tuci vas dvojica. :lol: :mrgreen: :skoljka:

Znam sta pricate, moram vas malo zajebavati. :) :P
skenderija04

#46977 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Dobro, ne morate odmah tuci vas dvojica. :lol: :mrgreen: :skoljka:

Znam sta pricate, moram vas malo zajebavati. :) :P
:mrgreen:
LSD

#46978 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ma BHF stari provokator :-) ko ga ne zna :lol:

ali ne mogu da shvatim kako svaki put Barca izgleda sprženo i iscrpljeno u januaru i februaru, evo vec godinama...ko da su na kraju sezone, a ne na pola. Još imaju neku mini pauzu, za razliku od engleza koji pice dok se boje ne rastope.

mislio sam da ce Enrique malo popraviti taj fenomen nekim svojim treninzima, metodama i rotacijama, ali ne može ni on...ili ne zna.
skenderija04

#46979 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:ma BHF stari provokator :-) ko ga ne zna :lol:

ali ne mogu da shvatim kako svaki put Barca izgleda sprženo i iscrpljeno u januaru i februaru, evo vec godinama...ko da su na kraju sezone, a ne na pola
mislio sam da ce Enrique malo popraviti taj fenomen nekim svojim treninzima, metodama i rotacijama, ali ne može ni on...ili ne zna.
Pazi, i to se razumije. Do danas, Barsa vec ima 10 utakmica vise od Madrida npr. Ove godine nije bilo pauze kao drugih godina, igralo se drugog januara. Islo se i u Japan... Bilo je utakmica sa 12 raspolozivih igraca u polju, juznoamerikanci bez odmora sa Cope na pripreme.. Umor je meni jasan. Tu ne zamjeram nista Luisu.
tzipiripi

#46980 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Haj' ba molim bez pretjerivanja :D Nikad niko nije a niti hoće odigrat svaku na nivou. Taj se nije rodio. Vazda ima padova i uspona. Sreća za ljubitelji Barce je što se, barem kod Enriquea, taj uspon dogodi kad su najbitnije utakmice. Barem do sad. Nešto poput Alijevih Thrilla in Manila i Rumble in the jungle :lol: Pustš protivnike da se ispušu i onda tras... Uđeš u legendu i istoriju.
Tako je u baš svakom sportu, jedna od najbitnijih stvari je tempirat formu. Zahebi ti sve kad ti se dogodi Martinova hefta u kojoj shebeš cijelu sezonu, ili kad te strefe dvije utakmice kao one protiv Chelsea u kojim fulaš sve živo. Sve lijepe stvari se zaborave za jedan dan. A vala niko se ne bavi sportom isključivo radi umjetničkog dojma. Ja mogu prihvatit nekoliko utakmica poput Malage i Bilbaoa bez problema. Pogotovo kad se pobjedi.
A Messi zadnje utakmice? Čoik podvali milimetarsku Suletu za asistenciju i volejem riješi Malagu. Asistencija Suletu u Bilbau za 0:1, za nekog koji samo prehoda više nego dovoljno. Ja očekujem da potrči taman kad bude najpotrebnije, kao obično. Tako da ne daračiti jedinog kralja. Kralj još niju umro, prste sebi :lol:
ascari

#46981 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

vs Valencia
skenderija04

#46982 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:vs Valencia
Dobro. Bar nema tromeca.
tzipiripi

#46983 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Neymar: "I'm very happy at Barça, people shouldn't worry. Good city, spectacular club, amazing teammates - it's very difficult to leave."
Tito_i_Partija

#46984 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Very difficult, but not impossible. ;-)
solo2

#46985 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

Vezano za Neymara - prestiz je igrati u Barci - jedino gdje moze otici a da je u istom rangu je Real (mada ne u zadnje vrijeme) - ostalo je zajeb i to zesci - ok je veca lova ali prestiz se nemoze platiti - igrati s najboljima i izrasti u najboljeg to mu je cilj predpostavljam

Vezano za igru.. ocito je da tempiraju formu, odmaraju igrace ali i da se traze - Messi igra debelo ispod nivoa, Suki kako-kad ali Neymar ubija ove sezone i to je za sad uglavnom dovoljno, u zavrsnici sezone, kupa i lige sampiona ce morati podici formu ako zele ponoviti uspjehe iz prosle godine
Tito_i_Partija

#46986 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

solo2 wrote:Vezano za Neymara - prestiz je igrati u Barci - jedino gdje moze otici a da je u istom rangu je Real (mada ne u zadnje vrijeme) - ostalo je zajeb i to zesci - ok je veca lova ali prestiz se nemoze platiti - igrati s najboljima i izrasti u najboljeg to mu je cilj predpostavljam
Mozda se varam, al' Neymar mi ne djeluje k'o tip koji prosto zraci sa lojalnoscu, i ne bi me iznenadilo kad bi se ispalio iz Barcelone zbog samo malo jace plate. Vuce mi plaho na cigana.
LSD

#46987 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tito_i_Partija wrote:
solo2 wrote:Vezano za Neymara - prestiz je igrati u Barci - jedino gdje moze otici a da je u istom rangu je Real (mada ne u zadnje vrijeme) - ostalo je zajeb i to zesci - ok je veca lova ali prestiz se nemoze platiti - igrati s najboljima i izrasti u najboljeg to mu je cilj predpostavljam
Mozda se varam, al' Neymar mi ne djeluje k'o tip koji prosto zraci sa lojalnoscu, i ne bi me iznenadilo kad bi se ispalio iz Barcelone zbog samo malo jace plate. Vuce mi plaho na cigana.
Navodno, Perez hoce da mu ponudi 35 milionceka godišnje :shock: ....a to je skoro duplo više, nego što prima sad u Barcu
ili preciznije, hoce da ponovi slucaj Figo 2, kad je zario Barci glogov kolac u prsa, popišao joj se po imidžu pred citavom svijetom, odradio joj kapitena s kojim je kasnije i mlatnuo LP.

Barca ce ici na obnovu ugovora sa Neymarom vec sad na ljeto, jer su svjesni te opasnosti...bice to finansijski "pojacan" ugovor, ali opet ni blizu onog što mu Florentino nudi...a mora se i Messiju pojacati ugovor iz istih prijetnji od strane Citya i PSGa, Skendo je to postavio ovdje (40 miliona godišnje :shock: :shock: ), ode pola budžeta na njih dvojicu :-) :lol:
skenderija04

#46988 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:
Moze naravno, ali

Neymar =
- 190 miliona klauzula
- Kako nece biti paktirana Neymar je taj koji je polaze. Ako je polozi, znaci da je taj novac zaradjen sto na vrijenost od 190 miliona izadje izmedju 47 i 52 posto kao porez na rentu, u zavisnosti gdje u Spaniji uplati . Dakle 95 dodatnih
- Vec smo na 285 miliona.
- Menadzer se placa 5-10 posto. Tatica je pokazao da voli pare.
- Sada smo oko 300 i nesto milionaa.
- Da bi zaigrao, mora se i platiti. 35 miliona je cifra koja se spominje Na tu platu bruto suma bi bila 71 milion
-380 miliona, a nije odigrao niti jednu prijateljsku utakmicu

-Idemo dalje, Neymar u Barceloni ima 100% od marketinskih prava. U drugim klubovima ide se 50-50. I oko toga se mora porazgovarati. 2015 Neymar je fakturisao 34 miliona eura. Dodajmo 15 radi lakse racunice
- Vec smo na 400 miliona
Da bi Neymar rekao DA bilo kojoj ekipi , ona mora da ima tim koji ce odgovoriti zahtjevima Brazilca. I to kosta.

Dakle racunica je jasna, da bi neko uopste mogao da pomisli da ulazi u razgovore o transferu mora da pripremi izmedju 500 i 600 miliona eura, PRVU GODINU!!!!

Ako neko moze, i ako Neymar pristane, sretno mu. Nije nemoguce.
Tito_i_Partija

#46989 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote:
Tito_i_Partija wrote: Mozda se varam, al' Neymar mi ne djeluje k'o tip koji prosto zraci sa lojalnoscu, i ne bi me iznenadilo kad bi se ispalio iz Barcelone zbog samo malo jace plate. Vuce mi plaho na cigana.
Navodno, Perez hoce da mu ponudi 35 milionceka godišnje :shock: ....a to je skoro duplo više, nego što prima sad u Barcu
ili preciznije, hoce da ponovi slucaj Figo 2, kad je zario Barci glogov kolac u prsa, popišao joj se po imidžu pred citavom svijetom, odradio joj kapitena s kojim je kasnije i mlatnuo LP.

Barca ce ici na obnovu ugovora sa Neymarom vec sad na ljeto, jer su svjesni te opasnosti...bice to finansijski "pojacan" ugovor, ali opet ni blizu onog što mu Florentino nudi...a mora se i Messiju pojacati ugovor iz istih prijetnji od strane Citya i PSGa, Skendo je to postavio ovdje (40 miliona godišnje :shock: :shock: ), ode pola budžeta na njih dvojicu :-) :lol:
Ne znam kako ce to odradit', to su astronomske cifre.

Uostalom, kako Real uopste planira dovest' Neymara? Morali bi cekat' da istekne ugovor, jer ne vjerujem da bi Barca pritala na bilo koju ponudu za njega.
Tito_i_Partija

#46990 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Moze naravno, ali

Neymar =
- 190 miliona klauzula
- Kako nece biti paktirana Neymar je taj koji je polaze. Ako je polozi, znaci da je taj novac zaradjen sto na vrijenost od 190 miliona izadje izmedju 47 i 52 posto kao porez na rentu, u zavisnosti gdje u Spaniji uplati . Dakle 95 dodatnih
- Vec smo na 285 miliona.
- Menadzer se placa 5-10 posto. Tatica je pokazao da voli pare.
- Sada smo oko 300 i nesto milionaa.
- Da bi zaigrao, mora se i platiti. 35 miliona je cifra koja se spominje Na tu platu bruto suma bi bila 71 milion
-380 miliona, a nije odigrao niti jednu prijateljsku utakmicu

-Idemo dalje, Neymar u Barceloni ima 100% od marketinskih prava. U drugim klubovima ide se 50-50. I oko toga se mora porazgovarati. 2015 Neymar je fakturisao 34 miliona eura. Dodajmo 15 radi lakse racunice
- Vec smo na 400 miliona
Da bi Neymar rekao DA bilo kojoj ekipi , ona mora da ima tim koji ce odgovoriti zahtjevima Brazilca. I to kosta.

Dakle racunica je jasna, da bi neko uopste mogao da pomisli da ulazi u razgovore o transferu mora da pripremi izmedju 500 i 600 miliona eura, PRVU GODINU!!!!

Ako neko moze, i ako Neymar pristane, sretno mu. Nije nemoguce.
Bas za ovo sam pit'o u prethodnom postu. :) Ne razumijem kako ga namjeravaju dovest'.
Tito_i_Partija

#46991 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Kontam jedino mozda ako Neymar odbije da produzi ugovor, i tad otkupna klauzula ne bi vrijedila nista. Znaci morali bi ga prodat' prije nego sto ugovor istekne da dobiju bilo sta.
skenderija04

#46992 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:
Bas za ovo sam pit'o u prethodnom postu. :) Ne razumijem kako ga namjeravaju dovest'.
Sve je moguce, i u fudbalu me vise nista ne iznenadjuje, ali drug, ovo su cifre koje obrcu ministarstva u dosta drzava kao godisnji budzet.
LSD

#46993 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tito_i_Partija wrote: Ne znam kako ce to odradit', to su astronomske cifre.

Uostalom, kako Real uopste planira dovest' Neymara? Morali bi cekat' da istekne ugovor, jer ne vjerujem da bi Barca pritala na bilo koju ponudu za njega.
jesu ludacke cifre, u pravu si

ali za Pereza nisu - on je u stanju platiti i klauzulu za Neymara (trenutno oko 200 miliona) i ponuditi mu tu platu.
I to je sasvim normalno za Pereza :!: ništa da te ne cudi, sve je moguce kod njega ;-) doovljno je lud za toga....pa on je za Balea (za klasu slabiji igrac od Neya) pljuno Totenhemu 100 miliona na hastal.... Neymar je zlatna koka, buduca zlatna lopta, veliki brend fudbala, buduci franšizni igrac bilo kojeg kluba na svijetu.
Ronaldo mu je na zalasku, sa Baleom to ne ide kako je zacrtao (nije postao glavni igrac i nosilac tima) - a Neymar mu je siguran bingo, po svakom pogledu.

E sad, dolazimo do onoga što si i sam dobro primjetio - lojalnost....to je opet do karaktera covjeka, mora i on znati da Barca ne može pratiti RM u tim astronomski lupanjima sa ciframa i da pokaže neku lojalnost i dobru volju, pa da odoli Perezovimn šuškama ...nece umrijeti od gladi u Barci :lol: i tu vec mlati milione....ima tu i do njegovog pohlepnog oca :!: on je vrlo bitna figura u cijeloj prici.
Valjda nece biti novi Figo, evo i sam redovno izjavljuje da mu je u Barci odlicno, prelijep grad, Mesi mentor i idol, sa svima dobar, sve divno i krasno bla bla bla standarne price...pa vidjecemo
skenderija04

#46994 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Onako , usput...FIFA suspendovala kaznu Atleticu iz Madrida u "Aferi cucla" :D :D :D :D

10 dana im trajala suspenzija. :D :D :D :D :D

UPDATE.

I Madridu. :D :D :D :D :D

Ko zna zna, ko ne zna, u Lozanu na sud
Distortion

#46995 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Fifa je farsa, svakim danom gubi kredibilitet. Treba istraziti ko je navijao da se Barceloni spuca ban. Jednog dana i to ce izaci na vidjelo kao i ostale afere.

Florentino je dao velike pare da bi sklepao ovaj tim koji ima i koji mu ne donosi titule. Bale, James, Modric, Kovacic, Illaramendi, Kroos, Danilo itd...puno se dalo...
Florentino i dalje gleda u ledja rivalu i ne moze to da podnese. Neymar mu je trn u oku i svjestan je da Barca sa Neymarom ima buducnost i dominaciju na duze staze. Neymar vec sad pokazuje da je najvazniji igrac i igrac koji pravi najcecu razliku. Da, vecu trenutno nego Messi i to se vidi.

Valencija protivnik po zelji u 1/2.
tzipiripi

#46996 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Barca twitter veli
Bravo, Pique, Rakitić, Sergio, Alves, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar, Mascherano i Alba

Ter Stegen, Arda, Munir, S. Roberto, Vidal, Vermaelen i Mathieu
BlueBlood

#46997 Re: FC Barcelona

Post by BlueBlood »

Jel ovo nema prenosa na areni danas ? :roll:
tzipiripi

#46998 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

BlueBlood wrote:Jel ovo nema prenosa na areni danas ? :roll:
Nekad bilo ... Arena prenosi kup do finala i CL. Sport klub prenosi ligu. Za nas koji se svake hefte prisjetimo BH Telecoma ostaju streamovi.

https://hr.reddit.com/r/soccerstreams/c ... co_madrid/ i rojadirecta.me
Nadzorna_ploca

#46999 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Sopcast zakon.
Koke za 0-1.
NK33

#47000 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Nevjerovatno je koliko napadi zavise od Albe.
Post Reply