SDP

Roccohljup

#46951 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Po meni veoma glup i nepotreban komentar/izjava NN. Mogao je komotno izostaviti ili navesti "sve one koji su protiv bih", a ne navoditi samo jednu skupinu. Trebo je onda zaredati i sa ravnogorcima, ustašama, UZP, kriminalcima, itd. :D :D :D
johntra

#46952 Re: SDP

Post by johntra »

cadburry wrote:
Ako pratis moja pisanja po forumu, vidjeces da sam ja manje-vise vjerni glasac SDP-a i da cu vjerovatno opet, barem djelomicno, glasati za SDP. Ali i Niksic, a i ti koji ga branis, se trebate stiditi te njegove izjave jer je kao došla iz usta radikalne fašističke desnice Evrope. Le Pen, Hofer i Wilders bi bili ponosni na šovinizam predsjednika SDP-a. U najmanju ruku bi bilo ljudski da se Niksic izvine ovim ljudima koje je na taj nacin dehumanizirao, a tebi preporucujem da procitas knjigu "Selefije u BiH" od Srdjana Puhala.
Nije to ništa fašističko, jer je činjenica da je većina njih koja je došla unazad 20 godina pokušala nametnuti svoje...sada, kad se vidi da se država tome zaista usprotivila i kad su vidjeli da BiH nije plodno tlo za to, spustili su malo loptu i onda kao svi smo fini i plahi...sve dok su njima vjera i vjerski zakoni na prvom mjestu, pa onda državni iliti zemaljski zakoni, za mene to nije normalno...možda nekome to i jeste, meni nije...
ista je to grupa ljudi, kojima kad bilo dozvoljeno da nameću svoje, vrlo brzo bi i nas "normalne" doveli u svoj red...nije on ništa rekao što ne misli dobar dio ljudi ovdje, bili Bošnjaci, Srbi i Hrvati vjernici ili nevjernici...
Capsicum

#46953 Re: SDP

Post by Capsicum »

Lijeva stranka koja se protivi suživotu sa ljudima zbog njihove vjeroispovjesti i načina oblačenja, koalira sa strankom koja zastupa te ljude s kojima ovi prvi ne žele da žive, a koja je nastala izdvajanjem ultra desnog krila najveće desne stranke u Bošnjaka zbog odbijanja ulaska u koaliciju s ovim prvim. Cirkus jbt :lol: :lol: :lol:
johntra

#46954 Re: SDP

Post by johntra »

udahni duboko i pročitaj ponovo...nemam ništa protiv njih, nego samo protiv njihovog nametanjima svog shvatanje vjere ostalima...haj sad, pritisni F5...
cadburry

#46955 Re: SDP

Post by cadburry »

johntra wrote:
cadburry wrote:
Ako pratis moja pisanja po forumu, vidjeces da sam ja manje-vise vjerni glasac SDP-a i da cu vjerovatno opet, barem djelomicno, glasati za SDP. Ali i Niksic, a i ti koji ga branis, se trebate stiditi te njegove izjave jer je kao došla iz usta radikalne fašističke desnice Evrope. Le Pen, Hofer i Wilders bi bili ponosni na šovinizam predsjednika SDP-a. U najmanju ruku bi bilo ljudski da se Niksic izvine ovim ljudima koje je na taj nacin dehumanizirao, a tebi preporucujem da procitas knjigu "Selefije u BiH" od Srdjana Puhala.
Nije to ništa fašističko, jer je činjenica da je većina njih koja je došla unazad 20 godina pokušala nametnuti svoje...sada, kad se vidi da se država tome zaista usprotivila i kad su vidjeli da BiH nije plodno tlo za to, spustili su malo loptu i onda kao svi smo fini i plahi...sve dok su njima vjera i vjerski zakoni na prvom mjestu, pa onda državni iliti zemaljski zakoni, za mene to nije normalno...možda nekome to i jeste, meni nije...
ista je to grupa ljudi, kojima kad bilo dozvoljeno da nameću svoje, vrlo brzo bi i nas "normalne" doveli u svoj red..nije on ništa rekao što ne misli dobar dio ljudi ovdje, bili Bošnjaci, Srbi i Hrvati vjernici ili nevjernici...
Pročitaj svoj tekst i zamisli da umjesto o vehabijama, govoriš o crncima, homoseksalcima ili Srbima i biće ti jasno zašto je tvoj stav čisti fašizam.

Samo ću se osvrnuti na 4 tvoje teze, redom kako sam ih uvećao:

1. Kakva većina? Jesi ih ti brojao? Sa svakim popričao da vidiš kakav mu je stav? Jesi li izbrojao da je to 50% + 1? Sve i da jeste tako, ona manjina ne zaslužuje da ih se dehumanizira. Isto tako će ti Fatmir Alispahić reći da većina Srba podržava genocid u Srebrenici, pa s toga Bošnjaci i Srbi ne trebaju živjeti zajedno + će pokušati dehumanizirati Srbe zbog toga. Kakva je razlika između Fatmira Alispahića i tebe?
2. To što tebi nije nešto normalno, ne znači da nekom drugom nije normalno. Pročitaj šta ti piše na članskoj kartici. SLOBODA. Sloboda nije da ti određuješ šta će nekome drugom biti normalno ili ne.
3. Ovo što ti pričaš je klasični spin radikalne desnice. Došli muslimani u Njemačku da islamiziraju Nijemce. LGBT organizuje gay paradu jer želi da propederiše tvog sina. Komunisti došli i hoće da oduzmu nekome vjeru. Sve je to iz iste radikalne, nazadne kuhinje.
4. To što većina misli, nije nikakav argument. Većina Njemačke je bila za Hitlera. Većina je 90tih bila za raspad Jugoslavije. Većina bira nacionalne stranke od 90. do danas. Zadatak ljevice je da bude progresivna snaga, da govori istinu i zalaže se za dobro, pa makar ljevičar ostao sam u tome. Ljevici barem ne treba potvrda većine da bi znala da je upravu. Zaista, jedna hrabra i progresivna izjava (koju većina Bošnjaka i Hrvata ne bi podržala), da su nama braća (kakav konzervativan pojam zajednice, valjda drugovi) i pripadnici Vojske RS-a koji nisu činili zločine, je u potpunsoti usrana izljevom šovinizma o vehabijama.

I dragi V.H., molim te da ne braniš Nikšića više po ovom pitanju. Ja u principu nemam loše mišljenje o njemu, ali me tjeraš da ga ocrnjavam ovdje kako bih ti dokazao da je pogriješio. Nećeš mu pomoći tako što ćeš braniti njegov šovinizam. Pomoći ćeš mu da prvo ti razbiješ predrasude o vehabijama (knjiga Srđana Puhala je dobra za početak), a onda da ga ubijediš da i on razbije svoje.
johntra

#46956 Re: SDP

Post by johntra »

cadburry wrote:
Pročitaj svoj tekst i zamisli da umjesto o vehabijama, govoriš o crncima, homoseksalcima ili Srbima i biće ti jasno zašto je tvoj stav čisti fašizam.

1. Kakva većina? Jesi ih ti brojao? Sa svakim popričao da vidiš kakav mu je stav? Jesi li izbrojao da je to 50% + 1? Sve i da jeste tako, ona manjina ne zaslužuje da ih se dehumanizira. Isto tako će ti Fatmir Alispahić reći da većina Srba podržava genocid u Srebrenici, pa s toga Bošnjaci i Srbi ne trebaju živjeti zajedno + će pokušati dehumanizirati Srbe zbog toga. Kakva je razlika između Fatmira Alispahića i tebe?
2. To što tebi nije nešto normalno, ne znači da nekom drugom nije normalno. Pročitaj šta ti piše na članskoj kartici. SLOBODA. Sloboda nije da ti određuješ šta će nekome drugom biti normalno ili ne.
3. Ovo što ti pričaš je klasični spin radikalne desnice. Došli muslimani u Njemačku da islamiziraju Nijemce. LGBT organizuje gay paradu jer želi da propederiše tvog sina. Komunisti došli i hoće da oduzmu nekome vjeru. Sve je to iz iste radikalne, nazadne kuhinje.
4. To što većina misli, nije nikakav argument. Većina Njemačke je bila za Hitlera. Većina je 90tih bila za raspad Jugoslavije. Većina bira nacionalne stranke od 90. do danas. Zadatak ljevice je da bude progresivna snaga, da govori istinu i zalaže se za dobro, pa makar ljevičar ostao sam u tome. Ljevici barem ne treba potvrda većine da bi znala da je upravu. Zaista, jedna hrabra i progresivna izjava (koju većina Bošnjaka i Hrvata ne bi podržala), da su nama braća (kakav konzervativan pojam zajednice, valjda drugovi) i pripadnici Vojske RS-a koji nisu činili zločine, je u potpunsoti usrana izljevom šovinizma o vehabijama.

I dragi V.H., molim te da ne braniš Nikšića više po ovom pitanju. Ja u principu nemam loše mišljenje o njemu, ali me tjeraš da ga ocrnjavam ovdje kako bih ti dokazao da je pogriješio. Nećeš mu pomoći tako što ćeš braniti njegov šovinizam. Pomoći ćeš mu da prvo ti razbiješ predrasude o vehabijama (knjiga Srđana Puhala je dobra za početak), a onda da ga ubijediš da i on razbije svoje.
1. Znači, sve ovo što si napisao nije tako, jer sam fino rekao da su pokušali nametnuti svoje većini...i to ne na baš fin način, o čemu postoji dosta dokumentovanih priča, priloga i svega ostalog...ovo što od mene pokušavaš napraviti nekog fašistu fakat nije vrijedno komentara, pogotovo što mene boli briga šta ti ljudi rade, sve dok to ne pokušavaju nametnuti drugima...e tad oni ugrožavaju ono što si napisao velikim slovima, a to je moja SLOBODA..
2. dok god živimo u sekularnoj državi, nametanje vjerskih propisa i zakona nije normalno ni tebi, ni meni, ni bilo kome..kad to prestane biti tako, onda u redu...
3. nije nikakav spin, niti želim bilo koga protjerati iz države, kao što rade ti sa kojima me uspoređuješ...
4. čuj, nije bitno šta većina misli...baš onako objašnjiv argument...
5. ne branim nikoga, boli me briga, jer je i Nikšić prolazan, kao i svi mi...meni je bitno da opstane ova partija, a i opstat će, jer kroz historiju vidimo da nijedan pojedinac nije bio veći od nje...
6. ako me misliš sa ovim inicijalima prepasti ili nešto drugo, baš mi te je onda žao, jer sa time nećeš ništa postići...
cadburry

#46957 Re: SDP

Post by cadburry »

johntra wrote:
cadburry wrote:

1. Znači, sve ovo što si napisao nije tako, jer sam fino rekao da su pokušali nametnuti svoje većini...i to ne na baš fin način, o čemu postoji dosta dokumentovanih priča, priloga i svega ostalog...ovo što od mene pokušavaš napraviti nekog fašistu fakat nije vrijedno komentara, pogotovo što mene boli briga šta ti ljudi rade, sve dok to ne pokušavaju nametnuti drugima...e tad oni ugrožavaju ono što si napisao velikim slovima, a to je moja SLOBODA..
2. dok god živimo u sekularnoj državi, nametanje vjerskih propisa i zakona nije normalno ni tebi, ni meni, ni bilo kome..kad to prestane biti tako, onda u redu...
3. nije nikakav spin, niti želim bilo koga protjerati iz države, kao što rade ti sa kojima me uspoređuješ...
4. čuj, nije bitno šta većina misli...baš onako objašnjiv argument...
5. ne branim nikoga, boli me briga, jer je i Nikšić prolazan, kao i svi mi...meni je bitno da opstane ova partija, a i opstat će, jer kroz historiju vidimo da nijedan pojedinac nije bio veći od nje...
6. ako me misliš sa ovim inicijalima prepasti ili nešto drugo, baš mi te je onda žao, jer sa time nećeš ništa postići...
Suma sumarum: to što si ti kreirao mišljenje o SVAKOM pripadniku neke zajednice, na osnovu priloga ili dokemntarne priče o JEDNOM ili NEKOLIKO pripadnika te zajednice je problem. To je upravo radio Mustafa Busuladžić u svojim knjigama govoreći o Jevrejima u BiH. Problem je za tebe, problem je za SDP (jer radiš gdje već radiš), problem je za socijaldemokratiju (jer je deklarativno propagiraš, a suštinski propagiraš radikalnu desnicu).

Ja poznajem mnoge vehabije i nijedan od njih nikada nikome ništa nije pokušao nametati. Dakle, ja mogu tvrditi da većina vehabija nije onakva kakvom je ti smatraš.
johntra

#46958 Re: SDP

Post by johntra »

cadburry wrote:
Suma sumarum: to što si ti kreirao mišljenje o SVAKOM pripadniku neke zajednice, na osnovu priloga ili dokemntarne priče o JEDNOM ili NEKOLIKO pripadnika te zajednice je problem. To je upravo radio Mustafa Busuladžić u svojim knjigama govoreći o Jevrejima u BiH. Problem je za tebe, problem je za SDP (jer radiš gdje već radiš), problem je za socijaldemokratiju (jer je deklarativno propagiraš, a suštinski propagiraš radikalnu desnicu).

Ja poznajem mnoge vehabije i nijedan od njih nikada nikome ništa nije pokušao nametati. Dakle, ja mogu tvrditi da većina vehabija nije onakva kakvom je ti smatraš.
ti imaš svoje iskustvo, a jesi li možda pomislio da i ja imam lično iskustvo sa njima koje se razlikuje od tvog? ne, nego si na osnovu svog ružičastog iskustva zaključio kako su oni svi fini i došli su ovdje da propovjedaju o miru, blagostanju i duginim bojama...
suma sumarum...ne vidim razloga zašto da se prepirem sa nekim kome je najjači argument to što me, možda, lično zna...
a na ovo poređenje sa ortodoksnim ustašama i fašistima i propagiranjem desnice, samo ću se lijepo nasmijati..ostaj mi zdravo...
Ned071

#46959 Re: SDP

Post by Ned071 »

ja imam licno iskustvo sa jednim bivsim viskopozicioniranim sdp-ovcem koji je pokusao oteti moju i zemlju mog komsije pa ne mislim da su svi sdp-ovci supci i kriminalci... izjava je prestrasna ali se ignorise ovdje jer ju je kazao predsjednik sdp-a... da je bilo ko drugi, gorilo bi na forumu...
kmirsad

#46960 Re: SDP

Post by kmirsad »

Matzan wrote:
kmirsad wrote:Naravno da je i SDP bremenit kriminalom, nepotizmom, korupcijom... ni sada nije puno drugačiji... gotovo da se mogao povuči znak jednokosti... haj možda sam malo pretjerao, ali tu je to negdje, u par deka...svi kradu u svom pašaluku...
Mislim da će ovo u budučnosti biti drugačiji SDP...
Ništa Denis neče postiči pobjedom za bošnjačkog člana Predsjedništva, ukoliko svoju trenutnu popularnost ne iskoristi za sazivanje izbornog Kongresa, dolazak na čelo partije, zatim dovede svoje ljude i istomišljenjike, nekompromitovane kao što je i sam, u Glavni odbor, Predsjedništvo stranke, Sud časti... i izvrši korjenito čiščenje partijskih redova na regionalnim i opčinskim nivoima od kompromitovanih kadrova... zna on dobro ko su ljudi koji njegovom SDP-u ne trebaju i koji ga vuku na dno... a strpljiv je i pametan...
Inače, bez toga...to će biti Pirova pobjeda...

I tako, taman je Rumenko, novoizabrani član predsjedništva i friško vaskrsnuti Valter br. 3, počeo da vrši korjenito čišćenje u Partiji, a ono te žena probudi i kaže: "Ustaj @kmirso, zakasnićeš na posao!"
"Ništa nije nemoguče... ako se dobro zasanja"...citiram izjavu koju često koristi Jasmin Imamović... sve što je dobro zasanjao, postigao je...
Denis Bečirević, pragmatičan kakav jeste, siguran sam, dobro zna šta i kako to treba uraditi... baš ono što sam mu u gornjem postu preporučio... ako želi drugi mandat, za sebe ali i SDP... govorim o izborima 2022... samo treba da dobro zasanja...
Ovaj,2018, mu je, po mom mišljenju, već u đepu... još ako dobije podršku NS-a...naravno programsku, jer drugačiju... od NS-a neče dobiti...
Koaliciju sa A SDA smatram greškom...
cadburry

#46961 Re: SDP

Post by cadburry »

johntra wrote:
cadburry wrote:

ti imaš svoje iskustvo, a jesi li možda pomislio da i ja imam lično iskustvo sa njima koje se razlikuje od tvog? ne, nego si na osnovu svog ružičastog iskustva zaključio kako su oni svi fini i došli su ovdje da propovjedaju o miru, blagostanju i duginim bojama...
suma sumarum...ne vidim razloga zašto da se prepirem sa nekim kome je najjači argument to što me, možda, lično zna...
a na ovo poređenje sa ortodoksnim ustašama i fašistima i propagiranjem desnice, samo ću se lijepo nasmijati..ostaj mi zdravo...
Činjenica da te lično poznajem nije nikakav argument. Samo to što ovdje pišeš, za mene, ima puno veći značaj, jer znam ko i sa koje pozicije razmišlja tako (što je nekad pozitivno, a nekad negativno).

Naveo sam pozitivan primjer vehabija iz prostog razloga da dođemo do zajedničkog zaključka: mi na osnovu svojih ličnih iskustava sa pojedincima, ne smijemo prosuđivati o cijelim zajednicama, a posebno ne smijemo si dozvoliti da dehumaniziramo pripadnike neke zajednice, na osnovu pojedinih pripadnika te zajednice.

SF/SN
Matzan

#46962 Re: SDP

Post by Matzan »

kmirsad wrote:
Matzan wrote:
kmirsad wrote:Naravno da je i SDP bremenit kriminalom, nepotizmom, korupcijom... ni sada nije puno drugačiji... gotovo da se mogao povuči znak jednokosti... haj možda sam malo pretjerao, ali tu je to negdje, u par deka...svi kradu u svom pašaluku...
Mislim da će ovo u budučnosti biti drugačiji SDP...
Ništa Denis neče postiči pobjedom za bošnjačkog člana Predsjedništva, ukoliko svoju trenutnu popularnost ne iskoristi za sazivanje izbornog Kongresa, dolazak na čelo partije, zatim dovede svoje ljude i istomišljenjike, nekompromitovane kao što je i sam, u Glavni odbor, Predsjedništvo stranke, Sud časti... i izvrši korjenito čiščenje partijskih redova na regionalnim i opčinskim nivoima od kompromitovanih kadrova... zna on dobro ko su ljudi koji njegovom SDP-u ne trebaju i koji ga vuku na dno... a strpljiv je i pametan...
Inače, bez toga...to će biti Pirova pobjeda...

I tako, taman je Rumenko, novoizabrani član predsjedništva i friško vaskrsnuti Valter br. 3, počeo da vrši korjenito čišćenje u Partiji, a ono te žena probudi i kaže: "Ustaj @kmirso, zakasnićeš na posao!"
"Ništa nije nemoguče... ako se dobro zasanja"...citiram izjavu koju često koristi Jasmin Imamović... sve što je dobro zasanjao, postigao je...
Denis Bečirević, pragmatičan kakav jeste, siguran sam, dobro zna šta i kako to treba uraditi... baš ono što sam mu u gornjem postu preporučio... ako želi drugi mandat, za sebe ali i SDP... govorim o izborima 2022... samo treba da dobro zasanja...
Ovaj,2018, mu je, po mom mišljenju, već u đepu... još ako dobije podršku NS-a...naravno programsku, jer drugačiju... od NS-a neče dobiti...
Koaliciju sa A SDA smatram greškom...

Naravno, ponekad se i čuda dese. Vidjeti pod Međugorje.

Osnovna stvar je kod svih većih stranaka u BiH što su to prije svegainteresne skupine, a program je tu tek da se o nečemu priča u predizbornoj kampanji. Program se zaboravlja iste sekunde kad počinju da se dijele fotelje, ugovaraju talovi, tenderi, javna preduzeća ...

U ovome nema nikakve razlike između tzv. desnih i lijevih.
Kad se sabere sav njihov rad za narod i državu, ovo lijevo i desno jedino znači jesu li u lijevoj ili desnoj nogavici.
johntra

#46963 Re: SDP

Post by johntra »

cadburry wrote:
Činjenica da te lično poznajem nije nikakav argument. Samo to što ovdje pišeš, za mene, ima puno veći značaj, jer znam ko i sa koje pozicije razmišlja tako (što je nekad pozitivno, a nekad negativno).

Naveo sam pozitivan primjer vehabija iz prostog razloga da dođemo do zajedničkog zaključka: mi na osnovu svojih ličnih iskustava sa pojedincima, ne smijemo prosuđivati o cijelim zajednicama, a posebno ne smijemo si dozvoliti da dehumaniziramo pripadnike neke zajednice, na osnovu pojedinih pripadnika te zajednice.

SF/SN
dublji je ovo problem i drugačija zajednica od onih koje mi, ali i ostali, ne bi smjeli prosuđivati na prvu...nemam ništa protiv njih, a rekao sam već zašto mi smetaju...ima i većih problema od njih, svakako...opet, ne želim im zlo, kao što ne želim i drugim...ako me znaš uživo, onda znaš i zašto ovo mislim i zašto ovako pišem...

SF/SN
bleicher

#46964 Re: SDP

Post by bleicher »

Mogao bi SDP jako dobro proci ove izbore. :thumbup:
putokaz1

#46965 Re: SDP

Post by putokaz1 »

bleicher wrote:Mogao bi SDP jako dobro proci ove izbore. :thumbup:
Mogao ali ako su mu partneri PDA i slični ništa od SDPa nema
vatrogasac

#46966 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:
Da li stvarno postoji ikakva mogućnost da se desi postizborna koalicija sa Kukićem? Pa makar na tom jednom kantonu.
putokaz1

#46967 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da li stvarno postoji ikakva mogućnost da se desi postizborna koalicija sa Kukićem? Pa makar na tom jednom kantonu.[/quote]
O tome se spekuliše,priča ali...
U Lukavcu bi Načelnik(SDP) mogao imati većinu samo ako ga podrži novonastali PDA,zatim Direktor Doma Kulture bi trebao biti Momak trenutno PDA(inače preletač SDP-SDA-PDA) što bi moglo značiti da taj Savez nastaje
Koalicija SDP PDA još nije potvrđena o njoj najviše pričaju iz SDA i DF
Čekamo koga će Kukić podržati Radončića,Šepića ili Bećirevića odbio je Džaferovića
PDA je preuzeo kadrove iz SDA(Banovići,Kladanj,Spana,Tuzla,dio Lukavac...) ali i iz SBIH(Lukavac i Gračanica...)
SDP neće moći sam formirati vladu TK
Jaki će biti PDA i SDA ali i NZBLOK,zatim SBB i SBIH,eventualno HDZ BPS NBL i ostatak ljevice(DF,NS...)....
Ja ne bi s Kuko prije bi s Radončićem i Šepićem,ali ja se ne pitam,prije izbora će mi se zaklinjati iz SDP da neće s Kukom a poslije izbora vjerovatno hoće
Izbor je sužen s nekim se mora ili Bakir(SDA) ili Kuko(PDA) i Fahro(SBB) ili ove manje
General War

#46968 Re: SDP

Post by General War »

vatrogasac wrote:
putokaz1 wrote:
Da li stvarno postoji ikakva mogućnost da se desi postizborna koalicija sa Kukićem? Pa makar na tom jednom kantonu.
To nikako..SDP je uvjek bio principjelan :D
Matzan

#46969 Re: SDP

Post by Matzan »

General War wrote:
vatrogasac wrote: Da li stvarno postoji ikakva mogućnost da se desi postizborna koalicija sa Kukićem? Pa makar na tom jednom kantonu.

:thumbup: :lol: :lol:
vatrogasac

#46970 Re: SDP

Post by vatrogasac »

O tome se spekuliše,priča ali...
U Lukavcu bi Načelnik(SDP) mogao imati većinu samo ako ga podrži novonastali PDA,zatim Direktor Doma Kulture bi trebao biti Momak trenutno PDA(inače preletač SDP-SDA-PDA) što bi moglo značiti da taj Savez nastaje
Koalicija SDP PDA još nije potvrđena o njoj najviše pričaju iz SDA i DF
Čekamo koga će Kukić podržati Radončića,Šepića ili Bećirevića odbio je Džaferovića
PDA je preuzeo kadrove iz SDA(Banovići,Kladanj,Spana,Tuzla,dio Lukavac...) ali i iz SBIH(Lukavac i Gračanica...)
SDP neće moći sam formirati vladu TK
Jaki će biti PDA i SDA ali i NZBLOK,zatim SBB i SBIH,eventualno HDZ BPS NBL i ostatak ljevice(DF,NS...)....
Ja ne bi s Kuko prije bi s Radončićem i Šepićem,ali ja se ne pitam,prije izbora će mi se zaklinjati iz SDP da neće s Kukom a poslije izbora vjerovatno hoće
Izbor je sužen s nekim se mora ili Bakir(SDA) ili Kuko(PDA) i Fahro(SBB) ili ove manje
Čuo sam slično od insidera, ali nisu mi ovako detaljno kao ti pa zato te i pitah. Činjenica je da neće ni jedan 'pobjednik' uspjeti jednostavno formirati vlast što stvara sumnju za gornje opcije.
Novak20

#46971 Re: SDP

Post by Novak20 »

Možda će SDP nešto dobiti iz veze sa vjerskim krugovima u bošnjaka ali se bojim puno većeg gubitka. Već godinama govorim da SDP pravi sam sebi štetu gazeći vlastitu ideologiju koja nema ništa protiv individualnog prakticiranja vjere ali bi trebala imati protiv upliva vjere i vjerskih službenika u politiku te stranke na bilo koji način. Tuga i žalost da se Latić može ovako naslađivati.

https://thebosniatimes.ba/16793/doba-sv ... ci-zbogom/
Tu gdje se danas ideološki nalaze Tokić i Bećirović sami je vrh piramide političkih interesa glavnih frakcija u Islamskoj zajednici. Prvo je reis Husein ef. Kavazović kao Tuzlak tajno lobirao i nagovarao Bećirovića, kao rijetkog funkcionera SDP-a koji dolazi u džamiju, da se kandidira. Potom je Hasan Čengić koji kontrolira A SDA naredio Rifatu Hozanoviću da javno podrži Bećirovića, kao što mu je naredio da na prošlim izborima podrži Mustafu Cerića. A bivši reis Cerić je odavno u komunikaciji sa Bećirovićem i ovaj mu je napisao glupu deklaraciju o Sutorini, pa je stoga i naredio svom potrčku Sejfudinu Tokiću da ispred sveopćeg „bošnjačkog pokreta“ iskaže podršku Bećiroviću.

Dakle, sve strukture Islamske zajednice, legalne i nelagalne, bivše i sadašnje, frenetično su podržale Bećirovića i tako ostavile na cjedilu Šefika Džaferovića kao favorita Bakira Izetbegovića. Ovakve munafičke igre nikad u ovolikom omjeru nisu igrane, tako da se doima kako se Bošnjacima desilo bukvalno proljeće ideološke hipokrizije.

Ako se na sve ovo doda činjenica da je Sulejman Tihić škartirao iz SDA grupu oko Hozanovića kao ekstremno radiklanu te ih javno na FTV-u kritizirao zbog bliskih veza sa Iranom, odnosno u to vrijeme sa šiitskim fašistom Ahmedi Nedžadom, onda se komotno može zaključiti da sve ono što je SDP baštinila od ideja i vizija ljevice „pada u vodu“.

Tako da sam na mjestu Željka Komšića izgovorio bih isto što je i on rekao tim povodom da SDP koalira sa gorima od same SDA.
kmirsad

#46972 Re: SDP

Post by kmirsad »

General War wrote:
vatrogasac wrote:
putokaz1 wrote: Mogao ali ako su mu partneri PDA i slični ništa od SDPa nema
Jedino ako odluči da mu NS ne treba... I ovo sa ASDA... več ih je daleko odvuklo od NS...
NS je bio jasan... neme nikakve direktne niti indirektne saradnje sa SDA- ovima...kako god se zvali...
A vjera čisto privatna svar svakog pojedinaca... i ne bi trebalo da ima nikakve veze sa politikom stranke...
Nečete vjerovati... postoje veliki vjernici, raznih konfesija... a u duši zakleti socijaldemokrati i antifašisti...
SDA ne polaže grunt na islamske vjernike... niti HDZ na katoličke... niti SNSD i SDS na pravoslavne... samo na Organizacije vjerskih zajednica, institucije i njihove visoke dužnosnike...
putokaz1

#46973 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Čuo sam slično od insidera, ali nisu mi ovako detaljno kao ti pa zato te i pitah. Činjenica je da neće ni jedan 'pobjednik' uspjeti jednostavno formirati vlast što stvara sumnju za gornje opcije.[/quote]
One budale SDPINSIDERA?
vatrogasac

#46974 Re: SDP

Post by vatrogasac »

kmirsad wrote:... samo na Organizacije vjerskih zajednica, institucije i njihove visoke dužnosnike...
A nije toliko koliko se misli. Kad je IZ u pitanju možda imaš nekog hodžu na lokalnom nivou koji je dobar sa nekom strankom jer i njemu sjedi kući žena nezaposlena pa to daje privid. Za crkve ne znam. Da li reis ima simpatije prema nekome ili ne vjerovatno kao i svi mi koji ovdje pišemo, ali nećeš od njega čuti. Distancu od SDA je započeo još Cerić, a koliko se odmaklo, ne znam.
putokaz1

#46975 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Efendija Vehabović Glavni Imam IZ Puračić u Lukavcu je SDA javno-kriminalac žešći
Većina Imama je takođe SDA ,Bivši Berkovački imam je vijećnik ispred SDA
Samo je Kruševački imam sada SDP tj uz Načelnika
Post Reply