Pa ne mogu da vjerujem.Tito_i_Partija wrote: ↑08/08/2022 15:19 https://www.theguardian.com/football/20 ... fer-window
Haj što nisu prodali onog balvana u odbrani, već dovode i nove. Bravo Junajtede.
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#46951 Re: English Premier League
- jeza u ledja
#46952 Re: English Premier League
I Arnautovic??!?AmiĐa_Idriz wrote: ↑08/08/2022 17:07NevjerovatnoTito_i_Partija wrote: ↑08/08/2022 15:19 https://www.theguardian.com/football/20 ... fer-window
Haj što nisu prodali onog balvana u odbrani, već dovode i nove. Bravo Junajtede.
Još kad sam vidio ono za Arnautovića, kaže Eriku se dopada njegov personaliti. Aj dobro...![]()
vaaaau
-
Osmi Socrates
#46953 Re: English Premier League
Eno sad kažu dovode i Milinković-Savića za 55 miliona.
Kol'ko oni imaju para? Izgleda da dovode minimum 30 igrača do kraja prelaznog roka.
Kol'ko oni imaju para? Izgleda da dovode minimum 30 igrača do kraja prelaznog roka.
-
Osmi Socrates
#46954 Re: English Premier League
Od toga nekih 15 su igrači sredine terena.
Igraće 4-18-3 formaciju.
Igraće 4-18-3 formaciju.
- Better Man
#46955 Re: English Premier League
Ako nastave kako su počeli, City će se prošetati ligom. Doveli su Halanda, koji će se nadavati golova ako ga zaobiđu povrede. United će se izgleda i ovu sezonu patiti. Tu je nešto debelo truhlo i moraju totalni remont da naprave. Politika dovođenja igrača je kriminalna. Ostali iz vrha će se boriti za plasman u LP.
- jeza u ledja
#46956 Re: English Premier League
O totalnom remontu se govori vec godinama. Ne moze se totalni remont izvesti u 1-2 prelazna roka. Za pocetak treba prestati dovoditi isluzene i skupe igrace i otarasiti se losih i problematicnih.Better Man wrote: ↑08/08/2022 19:54 Ako nastave kako su počeli, City će se prošetati ligom. Doveli su Halanda, koji će se nadavati golova ako ga zaobiđu povrede. United će se izgleda i ovu sezonu patiti. Tu je nešto debelo truhlo i moraju totalni remont da naprave. Politika dovođenja igrača je kriminalna. Ostali iz vrha će se boriti za plasman u LP.
-
Osmi Socrates
#46957 Re: English Premier League
Udogie u Tottenham.
Ovi sezonu vraćen Udineseu na posudbu.
Za one koji ne znaju (a nisam ni ja donedavno), Udogie je krilni lijevi bek, koji polako kuca na vrata italijanske reprezentacije. Jak k'o bik. Dva krilna beka iz Serie A koja su bila najviše uključena u golove (golovi i asistencije) prošle sezone su Perišić i Udogie. Obojica su sad igrači Tottenhama.
Ako ništa drugo, Conte najavljuje da mu možda neće brzo puknuti film, i da već planira za budućnost.
Za one koji ne znaju (a nisam ni ja donedavno), Udogie je krilni lijevi bek, koji polako kuca na vrata italijanske reprezentacije. Jak k'o bik. Dva krilna beka iz Serie A koja su bila najviše uključena u golove (golovi i asistencije) prošle sezone su Perišić i Udogie. Obojica su sad igrači Tottenhama.
Ako ništa drugo, Conte najavljuje da mu možda neće brzo puknuti film, i da već planira za budućnost.
- Point.
#46958 Re: English Premier League
Dovešće karinu moju za 55 miliona. Nemaju oni pojma kakav je Lotito u biznisu.Osmi Socrates wrote: ↑08/08/2022 19:19 Eno sad kažu dovode i Milinković-Savića za 55 miliona.
Kol'ko oni imaju para? Izgleda da dovode minimum 30 igrača do kraja prelaznog roka.![]()
-
Zoooka
#46959 Re: English Premier League
Dobar je i Sessegnon, ne znam sta ce mu toliki bekovi. I desno ima 3 opcije plus Mouru kojeg je rekao da moze igrati tuOsmi Socrates wrote: ↑08/08/2022 20:11 Udogie u Tottenham.
- ultima_palabra
#46960 Re: English Premier League
Ne oba, nego da ce jedan biti nize od 2.mjesta.
- jeza u ledja
#46961 Re: English Premier League
Aaa pa to je vec vrlo moguce….kad su u pitanju ovi drugi.
-
Osmi Socrates
#46962 Re: English Premier League
Mislim da se Conte ne može oduprijeti iskušenju kad vidi perspektivnog krilnog beka.Zoooka wrote: ↑08/08/2022 23:06Dobar je i Sessegnon, ne znam sta ce mu toliki bekovi. I desno ima 3 opcije plus Mouru kojeg je rekao da moze igrati tuOsmi Socrates wrote: ↑08/08/2022 20:11 Udogie u Tottenham.
Sudeći po prvoj utakmici, Sessegnon je najviše napredovao tokom ovih priprema od svih igrača, pogotovo fizički. Samopouzdanje mu je otišlo u nebesa, i mislim da je tu uticaj Perišića ključni. Tako da će biti takmičenje za pozicije. I tako i treba. Svi imaju mjesta i imaće minutažu. Nije isključeno da Sessegnon dobije minutažu i na Sonovoj poziciji, ako bude potrebno. To je igrao u Fulhamu.
Interesantan detalj. Prije utakmice sa Southamptonom, Perišić je rekao Sessegnonu da mora iskoristiti fizičku prednost nad Kyle Walker - Petersom, i da će dati gol ako napadne zadnju stativu. I tako je pao izjednačujući gol. Perišićevo iskustvo je neprocjenljivo.
Ja i inače mislim da svaki klub treba malo balkanskog ludila, tako da smo sada tu, sa Perišićem i Kuluševskim.
Otkad je Kuluševski došao u klub, ja, iskreno, ne vjerujem šta gledam. Krov njegovih mogućnosti se zasad ne može odrediti.
Last edited by Osmi Socrates on 09/08/2022 10:07, edited 1 time in total.
- studeni76
#46963 Re: English Premier League
Treba biti realan, ipak se prica o Tottenhamu!
- madesa
-
Osmi Socrates
#46965 Re: English Premier League
Conte je trener koji može najviše smanjiti razliku između klubova koji su financijski neravnopravni.
Da je, recimo, Guardiola, trener Tottenhama, i da je razlika u bogatstvu (igračkom kadru) između Citija i Tottenhama ista, on bi, po mom mišljenju, bio manje sposoban od Contea da smanji tu razliku.
Pritom, ne tvrdim da je Conte bolji trener (mada ja lično mislim da jeste), nego je čovjek jednostavno sposobniji da skromniji igrački kadar podigne na viši nivo. Da li je i to dovoljno za bilo šta ozbiljnije, vidjećemo. Ja nigdje nisam tvrdio da je Tottenham u borbi za titulu. Ne bih to tvrdio ni u boljim financijskim okolnostima. Sve se na terenu dokazuje.
Son i Kane su statistički najbolji dvojac u istoriji Premier Lige. Dovođenje Richarlisona, Perišića, itd., to su dosad bile nezamislive stvari što se tiče prelaznog roka u Tottenhamu. I pozitivna je atmosfera. Iako se bore za pozicije jedni sa drugim, svi mi se čine zadovoljni.
Guardiola u Citiju ima drugih stvari koje mora dobro raditi da bi održao uspjeh.
Da je, recimo, Guardiola, trener Tottenhama, i da je razlika u bogatstvu (igračkom kadru) između Citija i Tottenhama ista, on bi, po mom mišljenju, bio manje sposoban od Contea da smanji tu razliku.
Pritom, ne tvrdim da je Conte bolji trener (mada ja lično mislim da jeste), nego je čovjek jednostavno sposobniji da skromniji igrački kadar podigne na viši nivo. Da li je i to dovoljno za bilo šta ozbiljnije, vidjećemo. Ja nigdje nisam tvrdio da je Tottenham u borbi za titulu. Ne bih to tvrdio ni u boljim financijskim okolnostima. Sve se na terenu dokazuje.
Son i Kane su statistički najbolji dvojac u istoriji Premier Lige. Dovođenje Richarlisona, Perišića, itd., to su dosad bile nezamislive stvari što se tiče prelaznog roka u Tottenhamu. I pozitivna je atmosfera. Iako se bore za pozicije jedni sa drugim, svi mi se čine zadovoljni.
Guardiola u Citiju ima drugih stvari koje mora dobro raditi da bi održao uspjeh.
-
Osmi Socrates
#46966 Re: English Premier League
Svejedno, mislim da Paratici sprema još jedno ili dva iznenađenja u ovom prelaznom roku. On je poznat po tome da pred kraj prelaznih rokova dovodi ključne igrače.
Ofanzivni vezni, da otvori dodatne opcije Conteu, i još jedan štoper.
Ofanzivni vezni, da otvori dodatne opcije Conteu, i još jedan štoper.
- vaučer
#46967 Re: English Premier League
Spursi imaju igrače i trenera da pobjede bilo koga. Sad im je presudno graditi momentum i pobjednički mentalitet - gdje im je opet Conte adut u koji se mogu uzdati. Jesu li dovoljno nabrijani i organizirani da se bore za naslov? Mislim da nisu daleko, malo sreće, par rezultata okrenu u svoju korist i odjednom imaš momčad koju manjak osvojenih trofeja ne pritišće kao teret nego hrani i motivira kao gorivo. Bit će ih zanimljivo pratiti, meni je odobno dopizdilo gledati Ligu gdje je City zakucan za naslov i samo tu i tamo se Liverpool primakne. Što više ekipa koje napadaju naslov - to bolje i neizvjesnije, šteta što je Manchester United i dalje izgubljen ali valjda se Arsenal probudi bar malo.
- MarlboroGold
#46968 Re: English Premier League
Možda i ti luzeri konačno šta osvoje. Tottenham je Schalke engleske premier lige ako ne i gori. Zadnjih 20 godina su samo jednom osvojili ligaški kup, tj. carabao i to je sve 
Arsenal i kad je bio grozan znao je osvajati FA kup i to uzastopno.
Ako sad sa Conteom, a koji jeste pobjednik, i ovakvim pojačanjima ne osvoje bar FA kup onda neka sebe nabiju nogom u guzicu.
Arsenal i kad je bio grozan znao je osvajati FA kup i to uzastopno.
Ako sad sa Conteom, a koji jeste pobjednik, i ovakvim pojačanjima ne osvoje bar FA kup onda neka sebe nabiju nogom u guzicu.
Last edited by MarlboroGold on 09/08/2022 10:45, edited 2 times in total.
- Dr Kova
#46969 Re: English Premier League
Ma dostaMarlboroGold wrote: ↑09/08/2022 10:42 Možda i ti luzeri konačno šta osvoje. Tottenham je Schalke engleske premier lige ako ne i gori. Zadnjih 20 godina su samo jednom osvojili ligaški kup, tj. carabao i to je sve
- AmiĐa_Idriz
#46970 Re: English Premier League
Levy je napravio super potez ovom malom Italijanskom revolucijom sa Conteom i Paraticijem. Nisam stigao puno tokom pijace pisati, ali njihovo ljeto mi je najbolje odrađeno u PL. Ciljana i super pojačanja.
- MarlboroGold
#46971 Re: English Premier League
I onda nešto pametuju namaBuckethead wrote: ↑09/08/2022 10:45Ma dostaMarlboroGold wrote: ↑09/08/2022 10:42 Možda i ti luzeri konačno šta osvoje. Tottenham je Schalke engleske premier lige ako ne i gori. Zadnjih 20 godina su samo jednom osvojili ligaški kup, tj. carabao i to je sve
Ako sad sa Conteom, a koji jeste pobjednik, i ovakvim pojačanjima ne osvoje bar FA kup onda neka sebe nabiju nogom u guzicu.![]()
Doduše ja bih onaj St. Totteringham's day ukinuo i izbrisao svima iz glave. Mnogi ga slave kao titulu što je bruka. To bi trebao biti cilj svake sezone.
-
Dzontra_Volta
#46972 Re: English Premier League
Vidjećemo šta taj Tottenham može već u drugom kolu kad gostuju Chelsiju. Kratak je put od pobjednika do pokojnika.
- AmiĐa_Idriz
#46973 Re: English Premier League
Ništa vala značajno, niti je Chelsea još uvijek u fullu, a i drugo je kolo, kakvi pokojnici 
-
Osmi Socrates
#46974 Re: English Premier League
Šest sezona uzastopno iza nas u ligi, i još uvijek se javljaju
ovi Woolwich fanovi.
Kad smo mi bili iza njih, ja se nisam javljao.
ovi Woolwich fanovi.
Kad smo mi bili iza njih, ja se nisam javljao.
- jeza u ledja
#46975 Re: English Premier League
Tottenham na Paraticima.