Pep je u sustini jedini (tihi) fight imao sa Sandrom. Po meni neosnovan, jer ne mozes da ocekujes da ti svako glumi Laportu. Od manjih incidenata se sjecam Ibre (na kraju otisao Ibra) i Piquea {[forma, Shakira, poker, spisak igraca (Tello u prvih 11) prije el Clasica... na kraju Pep otisao]u medjuvremenu izgladili odnose}. U oba slucaja je Barca imala bolji nastavak. Doduse, nakon Pepa se malo duze cekalo na to. Sto napisa Skenderija, jedini razlog je bio nemogucnost da "pokrene" igrace.sizifinho wrote:valjda kad malo ostari doći će pameti... ne valja mu ono, treba biti pametan ko ferguson pa naći sebi dom gdje ćeš godinama graditi ekipu.skenderija04 wrote:Pa zavrsilo je tako. Zadnja Pepova presica je zavrsena sa :" Bolje da se rastanemo, nego da jedni drugima nanosimo bol" Mislio je na igrace. 3/4 godine i iscrpi sve iz igraca.BHF_Manijak wrote:Neko od igraca, "krtica", prenio je da je atmosfera unutar Bayernovog tima bas losa. Jedan od razloga su povrede, a drugi je sam odnos na relaciji Pep-igraci.
Kako je bilo kada je odlazio iz Barce, slicno ili?
Inače, nikad mi nije bilo jasno zašto treneri obično se privrgavaju samo jednom stilu igre. Zašto recimo Guardiola ne bi otišao i pratio ekipe koje igraju drugi način igre, pa to probati implementirati u svoju ekipu. Jbg, zar nije to bolje /lakše nego kad se ekipa zasiti ili je protivnici pročitaju - promijeni ekipu.
@sizifinho - niti Pep moze da bude Ferguson, niti Ferguson moze da bude Pep. Pepova vodilja je bila "ako ne ide plan A, onda ga nisi dovoljno usavrsio/unaprijedio".
Hoces defanzivno i na kontre, zovi Mourinham. Hoces 24/7 presing, zovi Pepa. Hoces da ti se ljudi smiju, zovi Beniteza.