FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ascari

#46951 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

sizifinho wrote:
skenderija04 wrote:
BHF_Manijak wrote:Neko od igraca, "krtica", prenio je da je atmosfera unutar Bayernovog tima bas losa. Jedan od razloga su povrede, a drugi je sam odnos na relaciji Pep-igraci.

Kako je bilo kada je odlazio iz Barce, slicno ili?
Pa zavrsilo je tako. Zadnja Pepova presica je zavrsena sa :" Bolje da se rastanemo, nego da jedni drugima nanosimo bol" Mislio je na igrace. 3/4 godine i iscrpi sve iz igraca.
valjda kad malo ostari doći će pameti... ne valja mu ono, treba biti pametan ko ferguson pa naći sebi dom gdje ćeš godinama graditi ekipu.
Inače, nikad mi nije bilo jasno zašto treneri obično se privrgavaju samo jednom stilu igre. Zašto recimo Guardiola ne bi otišao i pratio ekipe koje igraju drugi način igre, pa to probati implementirati u svoju ekipu. Jbg, zar nije to bolje /lakše nego kad se ekipa zasiti ili je protivnici pročitaju - promijeni ekipu.
Pep je u sustini jedini (tihi) fight imao sa Sandrom. Po meni neosnovan, jer ne mozes da ocekujes da ti svako glumi Laportu. Od manjih incidenata se sjecam Ibre (na kraju otisao Ibra) i Piquea {[forma, Shakira, poker, spisak igraca (Tello u prvih 11) prije el Clasica... na kraju Pep otisao]u medjuvremenu izgladili odnose}. U oba slucaja je Barca imala bolji nastavak. Doduse, nakon Pepa se malo duze cekalo na to. Sto napisa Skenderija, jedini razlog je bio nemogucnost da "pokrene" igrace.

@sizifinho - niti Pep moze da bude Ferguson, niti Ferguson moze da bude Pep. Pepova vodilja je bila "ako ne ide plan A, onda ga nisi dovoljno usavrsio/unaprijedio".
Hoces defanzivno i na kontre, zovi Mourinham. Hoces 24/7 presing, zovi Pepa. Hoces da ti se ljudi smiju, zovi Beniteza. :D Hoces nesto cetvrto, zovi cetvrtog. Ne moze jednostavnije.
ascari

#46952 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:
skenderija04 wrote: Ok je to, ali meni se ono sinoc nista nije svidjelo. Barcelona bez lopte je jedna strasno vulgarna ekipa. Oni pokusaji "dugih pasova"( klasicno nabijanje) je toliko odvratno i negledljivo. Do ulaska Busija, Barselona i Granada tu negdje. Ok je taj direktni fudbal, okomitost i sta ti ja znam, ako znas to igrati. Meni su juce nedostajala 3 horizontalna pasa i ona mala pauzica. Sreca da je Iniesta jos tu. Sinoc kada su se prvi put spojili Messi i S. Roberto, ispade normalna akcija. Mislim da se malo pretjeruje u preskakanju sredine terena u posljednje vrijeme.
A vidi ovo. Citavo poluvrijeme nisu znali kako da se suprotstave igri 4X4 koju je postavio Athletic Club. Samo nabijanje....Bilo je tuzno vidjeti nedostatak reakcije.
Pao je Bilbao i prije ulaska Busquetsa, tamo nekad oko 35min. Bas me zanima podatak koliko su pretrcali do te minute, jer su vrsili nevjerovatan presing. Nakon toga je Barca konacno i napravila kakvu takvu akciju. Sve pohvale Baskijcima. Odavno Barca nije izgledala onako inferiorno.
Doduse, nedostajala je sredina+Alba, tj. neko ko ce pasovima da prenese loptu na suprotnu polovinu. To je sinoc bilo ocigledno. Masche nikad nije bio taj kalibar.

Sto se tice iznosenja lopte, nema mi sta gore za gledati nego ispucavanje iz sesnaesterca, kao i gore spomenuti bezglavi dugi pasovi. Jbg valjda u suprotnom ne bih toliko uzivao u Barci.
Distortion

#46953 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

skenderija04 wrote:
skenderija04 wrote:
ascari wrote: Ter Stegen Slika.
Ok je to, ali meni se ono sinoc nista nije svidjelo. Barcelona bez lopte je jedna strasno vulgarna ekipa. Oni pokusaji "dugih pasova"( klasicno nabijanje) je toliko odvratno i negledljivo. Do ulaska Busija, Barselona i Granada tu negdje. Ok je taj direktni fudbal, okomitost i sta ti ja znam, ako znas to igrati. Meni su juce nedostajala 3 horizontalna pasa i ona mala pauzica. Sreca da je Iniesta jos tu. Sinoc kada su se prvi put spojili Messi i S. Roberto, ispade normalna akcija. Mislim da se malo pretjeruje u preskakanju sredine terena u posljednje vrijeme.
A vidi ovo. Citavo poluvrijeme nisu znali kako da se suprotstave igri 4X4 koju je postavio Athletic Club. Samo nabijanje....Bilo je tuzno vidjeti nedostatak reakcije.

Image
Vidjelo se da Busquets nedostaje i da je lopta sigurnija nego kod Mascherana. Gledalo se da se u toj fazi ne grijesi i da se ne ponove iste greske kao protiv Malage. Nije isto iznositi loptu kad imas Buskea Iniestu i povucenog Messija u odnosu na Mascherana, Roberta i Rakitica. Nije lako kad Athletic pritisne a oni to dobro rade.

Cinjenica je da Neymar trenutno pravi najvecu razliku na terenu i stvara visak igraca. Trenutno, Neymar je mozda i najvazniji igrac u trenutku kad se igra protiv jakih i organizovanih timova jer je on taj koji razvaljuje u igri 1 na 1...u njegovom slucaju 2 ili 3 na 1.
skenderija04

#46954 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote: U oba slucaja je Barca imala bolji nastavak. Doduse, nakon Pepa se malo duze cekalo na to. Sto napisa Skenderija, jedini razlog je bio nemogucnost da "pokrene" igrace.
Jesi li upratio ovu danasnju pricu? Mata na posudbu! :D :D :D :D

Pocinje sinoc Luis Enrique sa pricom da ceka deda Mraza do 1. februara. Danas Edu Polo , veliki Matin drug, baca kost na radiju. i englezi grizu (442) i nastavljaju sa spekulacijom.

Vjeruj mi da mi se ideja svidja.

P.D.

Ja sto vidim iz prilozenog, ljuti su na Pepa jer im trazi profesionalni odnos. Ne znam, Bayernov problem, ali da je tezak za istrpiti - jeste.
skenderija04

#46955 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Distortion wrote:
Vidjelo se da Busquets nedostaje i da je lopta sigurnija nego kod Mascherana. Gledalo se da se u toj fazi ne grijesi i da se ne ponove iste greske kao protiv Malage. Nije isto iznositi loptu kad imas Buskea Iniestu i povucenog Messija u odnosu na Mascherana, Roberta i Rakitica. Nije lako kad Athletic pritisne a oni to dobro rade.

Cinjenica je da Neymar trenutno pravi najvecu razliku na terenu i stvara visak igraca. Trenutno, Neymar je mozda i najvazniji igrac u trenutku kad se igra protiv jakih i organizovanih timova jer je on taj koji razvaljuje u igri 1 na 1...u njegovom slucaju 2 ili 3 na 1.
Ok, slazem se da se trazilo da ne rizikuju, ali ima varijanti koje ti dozvoljavaju izlaz sa smanjenim rizikom. Nije jednom odigrao taj prikriveni 4-4-2. Na kraju , mogao je spustiti S.,Roberta blize Mascheranu, i stepenasto postaviiti Rakitica i Messija. Na kraju, nije ni vazno. Ja mislim da Barsa ne smije biti rob sistema, ali NIKADA ne smije napustiti posjed i pas , jer je to jedini nacin da igra kvalitetan fudbal. Drugacije ne znaju. I odmah da se pojasni. NE TRAZIM 88% POSJEDA I 1100 PASOVA!! :D :D :D

Necu nabijanje lopte na sunce jer to nikada nije donijelo nista dobro Barceloni.
skenderija04

#46956 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

NOVO: Dvojac se vratio iz Katara. Sve je ostalo isto, nikakvih promjena nema. Navodno, nisu prekinuli relaciju, jos ce pricati.....Jos kad Nike opali penal zato sto ne mogu dizajnirati dres za sljedecu sezonu :izet: :izet: :izet:
MOSALJOZE

#46957 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Kako ne mogu da nadju nekog značajnijeg sponzora iz Južne Amerike :?

(Hint Brazil,Neymar)
skenderija04

#46958 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

MOSALJOZE wrote:Kako ne mogu da nadju nekog značajnijeg sponzora iz Južne Amerike :?

(Hint Brazil,Neymar)
Problem je sto Barsa hoce vise nego sto realno vrijedi kao brand. E sad, ako odrade pametno, mogli bi izvuci te pare, ali ne na nacin na koji rade.
ascari

#46959 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote: Jesi li upratio ovu danasnju pricu? Mata na posudbu! :D :D :D :D

Pocinje sinoc Luis Enrique sa pricom da ceka deda Mraza do 1. februara. Danas Edu Polo , veliki Matin drug, baca kost na radiju. i englezi grizu (442) i nastavljaju sa spekulacijom.

P.D.

Ja sto vidim iz prilozenog, ljuti su na Pepa jer im trazi profesionalni odnos. Ne znam, Bayernov problem, ali da je tezak za istrpiti - jeste.
Sad od tebe cujem :-D Danas bas i nisam bio u prilici da ista citam.

Od kako je otisao iz Valencije, ne znam ni sta je sa tim likom. Cak sam zaboravio na kojoj poziciji igra. Znam samo da je potonuo k'o sljiva u g**no :-D
p206

#46960 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Meni je greška bila što Matu ili Silvu nisu doveli kad su još bili jeftini....jasno je da su Xavi i Iniesta bili u najboljim godinama tad, ali propustiti oba ova igrača je kiks.
Tito_i_Partija

#46961 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

ascari wrote:
skenderija04 wrote: Jesi li upratio ovu danasnju pricu? Mata na posudbu! :D :D :D :D

P.D.

Sad od tebe cujem :-D Danas bas i nisam bio u prilici da ista citam.

Od kako je otisao iz Valencije, ne znam ni sta je sa tim likom. Cak sam zaboravio na kojoj poziciji igra. Znam samo da je potonuo k'o sljiva u g**no :-D
Tip osvaja ligu sampiona sa Chelsea i poton'o ko sljiva u govno? :lol:
BHF_Manijak

#46962 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Nastavljaju sa sagom o Pepu. Spocitavaju mu igraci da je egoista, koji je sve podredio licnom uspjehu i cesto kada ne ide iskljucivi krivci su mu igraci.
skenderija04

#46963 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Nastavljaju sa sagom o Pepu. Spocitavaju mu igraci da je egoista, koji je sve podredio licnom uspjehu i cesto kada ne ide iskljucivi krivci su mu igraci.
Bar znaju da su za pola godine slobodni ljudi. Ode tiranin.
Distortion

#46964 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

p206 wrote:Meni je greška bila što Matu ili Silvu nisu doveli kad su još bili jeftini....jasno je da su Xavi i Iniesta bili u najboljim godinama tad, ali propustiti oba ova igrača je kiks.
Ja sam ubjedjen da nijedan od njih nije profil igraca kojeg Barcelona treba u ovom trenutku a ni ranije. Tehnika OK, tu nebi bio problem ali mislim da nebi legli sistemu ma koliko su dobri igraci.

@skenderija
Jasno je ko dan da niko ne voli Barcelonu koja nabija lopte. Ipak smo svi navikli na posjed 65-70%, sitan vez i to je to. Cinjenica je da sad Barcelona igra direktnije i da brze dolazi do gola i brze stvara sanse.
skenderija04

#46965 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Distortion wrote: @skenderija
Jasno je ko dan da niko ne voli Barcelonu koja nabija lopte. Ipak smo svi navikli na posjed 65-70%, sitan vez i to je to. Cinjenica je da sad Barcelona igra direktnije i da brze dolazi do gola i brze stvara sanse.
Brze dolazi do gola ,tacno. Ali do gola ne dolazi ispucavajuci loptu i preskacuci sredinu terena. Smanjen je broj pasova u poredjenju sa Guardiolom, ali i dalje je gradnja igre najvazniji faktor. Ono sinoc, i prvo poluvrijeme protiv Malage je bilo za zaborav. Jebes posjed ako nije produktivan, tu se svi slazemo, ali Barsa i danas ima 58/67 % posjeda po utakmici. Kada onako nabijaju to nije okomitost vec bezidejnost koja granici sa panikom. Ako se od golmana trazi da ne degaziraju loptu, zasto su to sinoc radili stoperi?
BHF_Manijak

#46966 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

skenderija04 wrote:
BHF_Manijak wrote:Nastavljaju sa sagom o Pepu. Spocitavaju mu igraci da je egoista, koji je sve podredio licnom uspjehu i cesto kada ne ide iskljucivi krivci su mu igraci.
Bar znaju da su za pola godine slobodni ljudi. Ode tiranin.
Pa to je kao kod pojedinih, nakon sto je postalo poznato da ode, neki, sumnja se, ne daju vise 100%. Ma dzukci su i igraci svakako, nije ni njihovo maslo za ramazana.

Pravila koja im je uveo:

Prije utakmice sa HSV-om, sakupio je igrace i pojedine prozvao za visak kilograma, te da sami moraju rijesiti taj probolem.

Kako se ne bi narusila disciplina, razmislja o uvodjenju "policijskog sata" za igrace, odnosno do koliko h smiju vani ostajati.

Nema ekstra tura, zeli sprijeciti da igraci tokom slobodnih dana bespotrebno "landaraju" ili cak idu van zemlje.
skenderija04

#46967 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:
Pa to je kao kod pojedinih, nakon sto je postalo poznato da ode, neki, sumnja se, ne daju vise 100%. Ma dzukci su i igraci svakako, nije ni njihovo maslo za ramazana.

Pravila koja im je uveo:

Prije utakmice sa HSV-om, sakupio je igrace i pojedine prozvao za visak kilograma, te da sami moraju rijesiti taj probolem.

Kako se ne bi narusila disciplina, razmislja o uvodjenju "policijskog sata" za igrace, odnosno do koliko h smiju vani ostajati.

Nema ekstra tura, zeli sprijeciti da igraci tokom slobodnih dana bespotrebno "landaraju" ili cak idu van zemlje.
Ista stvar kao u Barceloni.
Paranoja oko ishrane i policijski sat. Od prvog dana :mrgreen:
Ovo za putovanja u inostranstvo je uveo zadnje godine kada su Piqué i Cesc isli u Englesku svako malo.
Ne znam, ostalo mu je jos pola godine i hoce da ih odradi kako misli da treba. Da mu ne nabiju na nos kurcobolju. Igracima se jebe. Sad vise razmisljaju o Carlu.
LSD

#46968 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Skenderbeže

pa Barca i ove godine (a i lani) ima visok procenat posjeda (oko 65% ).....jest to opalo u odnosu na onaj Pepov brutalni +70%, ali je i dalje u samom svjetskom vrhu. Ne znam da iko u Španiji bar približno drži toliko loptu u svom posjedu.
Zapravo, mislim da je samo Bayern ispred, po tom pitanju...oni su sad kraljevi posjeda.
skenderija04

#46969 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Skenderbeže

pa Barca i ove godine (a i lani) ima visok procenat posjeda (oko 65% ).....jest to opalo u odnosu na onaj Pepov brutalni +70%, ali je i dalje u samom svjetskom vrhu. Ne znam da iko u Španiji bar približno drži toliko loptu u svom posjedu.
Zapravo, mislim da je samo Bayern ispred, po tom pitanju...oni su sad kraljevi posjeda.
Naravno. Zbog toga mi je krivo kada vidim izdanja od sinoc. Barcelona o dalje gradi igru i posjedom dolazi do sansi. Vise nema igraca koji su zaljepleni za aut liniju kao Pedro ili Tello npr. Vec je taj prostor ostavljen bekovima,ali kao sto je rekao @zmujuga prošle godine, uzmi snimak 2:6 na Bernabeu sa Guardiolom i bilo koju jacu tekmu sa Luisoom, nema tolike suštinske razlike. Ipak ono sinoć je mene pogodilo :mrgreen:
dinty2

#46970 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

bayern 71%
barsa 70%

:thumbup:
LSD

#46971 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Skenderbeže

Naravno. Zbog toga mi je krivo kada vidim izdanja od sinoc. Barcelona o dalje gradi igru i posjedom dolazi do sansi. Vise nema igraca koji su zaljepleni za aut liniju kao Pedro ili Tello npr. Vec je taj prostor ostavljen bekovima,ali kao sto je rekao @zmujuga prošle godine, uzmi snimak 2:6 na Bernabeu sa Guardiolom i bilo koju jacu tekmu sa Luisoom, nema tolike suštinske razlike. Ipak ono sinoć je mene pogodilo :mrgreen:
I ja sam bio razocaran sinoc igrom, a i protiv Malage....međutim, mislim da je umor sustigao neke glavne igrace.
Oštrina u igri i forma nosioca igre je otupila.

Rakitić, Pique, Busquets (ovaj zadnji je kljucni igrac sadašnje Barce) su van forme, Umor cini svoje jer rade na velikom obrtaja tokom sezone... Mascherano je mislima na sudu a ne u fudbalskoj utakmici, Messi doslovno prošetao zadnje dvije utakmice :shock: , Alba ozljeđen (inace jako bitan igrac u ovom sistemu Enriquea zbog konekcija sa Neymarom). ...one prinove Arda i Vidal se još nisu potpuno uklopile, a i trebat ce vremena da uhvate pravu takmicarsku formu. Odbrana bez Piquea je smiješna, Vermalen i Matija su pred penziju, Adriano isto, Alves cirkus u odbrani....previše je tu igraca van forme.

Jedino Neymar tegli ko mazga ekipu u napadu :thumbup: a Roberto trci za trojicu :thumbup:
skenderija04

#46972 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sve, sve je to tačno. Ima izgovor za sve, ja to postujem i sve ok.
Jedino sto zelim je kad sjednem da gledam Barsu da to bude Barsa. Briga me za rezultat. Naravno, hocu da pobjedi, ali prvo poluvrijeme juce je bilo razočarenje.
BHF_Manijak

#46973 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Joj nane mi postali ste razmazeni k'o madridska publika, a iskljucivo je za njih bio taj epitet rezervisan. :mrgreen: Zadnjih ba 13 utakmica u La Ligi 10 pobjeda, 3 remija. kako bi kukali da je skor 7 pobjeda, 3 remija 3 poraza? :mrgreen: :skoljka:
skenderija04

#46974 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Joj nane mi postali ste razmazeni k'o madridska publika, a iskljucivo je za njih bio taj epitet rezervisan. :mrgreen: Zadnjih ba 13 utakmica u La Ligi 10 pobjeda, 3 remija. kako bi kukali da je skor 7 pobjeda, 3 remija 3 poraza? :mrgreen: :skoljka:
Ma nije sve u brojevima. Jebo te, ja sad da mi stavis pištolj ne znam koliko Barsa ima liga i kupova. Ja necu da gledam Barsu kako nabija loptu. Neka izgube, nema veze, jedino hocu da uvijek budu prepoznatljivi.
LSD

#46975 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Joj nane mi postali ste razmazeni k'o madridska publika, a iskljucivo je za njih bio taj epitet rezervisan. :mrgreen: Zadnjih ba 13 utakmica u La Ligi 10 pobjeda, 3 remija. kako bi kukali da je skor 7 pobjeda, 3 remija 3 poraza? :mrgreen: :skoljka:
ma jarane, boli me briga za rezultate, igra je loša, izvedba na terenu je loša - to je ono zbog cega se prati Barca

nestalo pogonskog goriva, ispuhali, mlohava ćuna...gdje je ona Barca iz El Clasica koja je pomela RM u njihovoj avliji :? pogledaj samo razliku u igri iz Clasica i neki dan protiv Malage ili sinoc protiv baskijaca :facepalm: ...nebo i zemlja.

doduše, januar i februar su tradicionalni neprijatelji Barce, vec godinama....nikako da tempiraju tu formu, uvijek je veliki down i pad pocetkom druge polusezone :shock: nevjerovatno

Ocekujem da se podignu krajem februara i pocetkom marta, kad krene i knockout faza LP.
Post Reply