SDP

drug_profi

#46926 Re: SDP

Post by drug_profi »

Koliko shvatam ovo je samo oko podrške kandidatu za predsjedništvo. To ima smisla ako se želi pobijediti u trci za B člana. Željko je sam razhebao ovo u startu svojom samokandidaturom za H člana, jer dva člana predsjedništva ove dvije stranke ne mogu iznijeti, a ključno je da se SDA skine sa svih nivoa. Bukvalno je to pitanje opstanka BiH i Bošnjaka, ako već nije kasno.
Bilo bi dobro da se npr i oko Falatara okupi opozicija, također i u RS samo za jednog kandidata naspram Dodika.
vatrogasac

#46927 Re: SDP

Post by vatrogasac »

exhtc wrote:Ljudi koalicija i podrska kandidatu nisu isto... Nije koalicija potpisana, nego podrska A.SDA SDP-ovom kandidatu jer ljudi nemaju svog kandidata.
Poslije izbora će A-SDA tražiti fotelje kao što je to bilo na lokalnom nivou. Tamo gdje SDP pobijedi.
Banksy

#46928 Re: SDP

Post by Banksy »

Da razbijemo predizbornu monotoniju...

Bliski SDP-u, mili državnim firmama: Kako je muž Segmedine Srne-Bajramović dobijao poslove

... kompanija 2011. godine dobija tender kod Zavoda za penziono i invalidsko osiguranje FBiH PIO/MIO vrijedan 428.619 KM za nabavku "polovnog IBM mainframe serverskog sistema". Naredne 2012. ista kompanija je pobijedila na tenderu BH Telecoma i to "Lot 2: Laptop Tip 2" težak 1,28 miliona KM. Za samo godinu Megatrend je na tenderima dobio poslove vrijedne 1.718.519,00 KM, navodi se u bazi podataka Centra za istraživačko novinarstvo (CIN).

https://faktor.ba/vijest/bliski-sdp-u-m ... ove-297792
kmirsad

#46929 Re: SDP

Post by kmirsad »

Naravno da je i SDP bremenit kriminalom, nepotizmom, korupcijom... ni sada nije puno drugačiji... gotovo da se mogao povuči znak jednokosti... haj možda sam malo pretjerao, ali tu je to negdje, u par deka...svi kradu u svom pašaluku...
Mislim da će ovo u budučnosti biti drugačiji SDP...
Ništa Denis neče postiči pobjedom za bošnjačkog člana Predsjedništva, ukoliko svoju trenutnu popularnost ne iskoristi za sazivanje izbornog Kongresa, dolazak na čelo partije, zatim dovede svoje ljude i istomišljenjike, nekompromitovane kao što je i sam, u Glavni odbor, Predsjedništvo stranke, Sud časti... i izvrši korjenito čiščenje partijskih redova na regionalnim i opčinskim nivoima od kompromitovanih kadrova... zna on dobro ko su ljudi koji njegovom SDP-u ne trebaju i koji ga vuku na dno... a strpljiv je i pametan...
Inače, bez toga...to će biti Pirova pobjeda...
Bosanski_kralj

#46930 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Roccohljup wrote:Evo i komšiću nije pravo :)
REAKCIJE

SDP i A-sda potpisali sporazum / DF: Ako laže koza, ne laže rog
Avaz.ba
prije 46 minuta
A
A
A
1
Nakon što su danas SDP BiH i A-SDA potpisali Sporazum o podršci SDP-ovom kandidatu za člana Predsjedništva BiH, oglasili su se i iz DF-a.

Saopćenje DF-a prenosimo u cijelosti:

- Danas smo svjedočili da su SDP BiH i A-SDA potpisali Sporazum o podršci SDP-ovom kandidatu za člana Predsjedništva BiH. Tom prilikom saznali smo iz obraćanja prvog čovjeka SDP-a da je "ovo početak procesa stvaranja širokog fronta progresivnih snaga...", te "Drago mi je da krećemo s A-SDA jer oni pokazuju stalni rast, imaju stabilno biračko tijelo..."

Dakle, konačno su neke stvari postale bjelodano jasne, a prije svega ta da je umjesto najavljenog koaliranja i zajedničkog izbornog nastupa svih lijevo-građanskih stranaka, SDP za početak odabrao stranku koja ni po čemu nije ni lijeva ni građanska. Neće stoga čuditi da, u sličnom maniru, vrlo brzo negdje pročitamo da su to uradili i sa drugim strankama koje ne pripadaju bloku stranaka kojima bi i SDP trebao pripadati, kao npr. PDA i njima slične stranke. Nimalo principijelno, ali su barem sada sve karte i namjere SDP-a na stolu!

Također je više nego jasno da takva strategija SDP-a nije od jučer.

A još koliko jučer poslali smo još jedan poziv za saradnju i zajednički nastup na izborima istom tom, nadali smo se, političkom partneru s kojim (barem smo tako mislili) imamo ista ili slična ideološka opredjeljenja, a odgovor na, kako jučerašnji tako i na prethodne pozive, dobili smo danas. I mi i građani Bosne i Hercegovine.

Sada postaje jasno zašto se naš potpis na Sporazum za uspostavljanje građanskog bloka stranaka u BiH "kiselio" u ladicama SDP-a puna dva mjeseca. U međuvremenu, od pojedinih zvaničnika iz ove partije stizale su optužbe na naš račun da DF nije za taj sporazum! U prilogu objavljujemo i Obavijest o prihvatanju te saradnje, odobrenu od strane GO DF-a 7. aprila ove godine, a koji smo SDP-u dostavili 9. aprila. (u fotogaleriji) "Ako laže koza, ne laže rog"!

Želimo ovom prilikom obavijestiti sve naše članove, simpatizere i građane Bosne i Hercegovine, da je dobro što se, kako se izbori približavaju, pomalo otkrivaju karte i nakane u borbi za vlast, te da Demokratska fronta ni za pedalj neće odstupiti od svojih principa i datih garancija svim građanima ove zemlje. Ukoliko u tome lijevo-građanski blok ne uspije, krivca za to već možemo naslutiti - piše u saopćenju DF-a.
Kaže čovjek čija je stranka u vlasti sa SDA i sa Fikretovim Laburistima.
Ned071

#46931 Re: SDP

Post by Ned071 »

a sta tacno znači kad Lubenica s govornice podvriskuje da neće da žive sa bradatim u kratkim pantalonama?
Capsicum

#46932 Re: SDP

Post by Capsicum »

Ned071 wrote:a sta tacno znači kad Lubenica s govornice podvriskuje da neće da žive sa bradatim u kratkim pantalonama?
Treba pitat ovog im novog koalicionog partnera :D
johntra

#46933 Re: SDP

Post by johntra »

Ned071 wrote:a sta tacno znači kad Lubenica s govornice podvriskuje da neće da žive sa bradatim u kratkim pantalonama?
pa neće...jednostavno...vi ste svakako te dovukli ovdje nakon rata i ratu, pa sad kad su se osilili i ne možete ih držati pod kontrolom, sad su i vama problem...
johntra

#46934 Re: SDP

Post by johntra »

Capsicum wrote:

Šuhreta? :mrgreen:
Capsicum

#46935 Re: SDP

Post by Capsicum »

johntra wrote:
Capsicum wrote:

Šuhreta? :mrgreen:
One što neće s komunistima :D
Ned071

#46936 Re: SDP

Post by Ned071 »

johntra wrote:
pa neće...jednostavno...vi ste svakako te dovukli ovdje nakon rata i ratu, pa sad kad su se osilili i ne možete ih držati pod kontrolom, sad su i vama problem...
dakle, liberalna građanska opcija će određivat kako će se ljudi oblačit, kakve će brade nositi i slično bez obzira što se radi o zemlji u kojoj je zagarantirana vjerska sloboda? lijepo...
johntra

#46937 Re: SDP

Post by johntra »

neće, ali neće dozvoliti da nameću svoje...jer to već rade godinama u džematima i džamijama, selima...a to je sjeme koje je posadila SDA...
Roccohljup

#46938 Re: SDP

Post by Roccohljup »

SPREMA SE OLUJA
CRVENO - CRNA KOALICIJA: Šta se desi kada Valter sretne imama Homeinija?
Objavljeno: 01.06.2018. u 10:24h
Nermin Nikšić je zagrmio "Stop nacionalistima", čvrsto stisnuo pest i napravio koaliciju sa A-SDA

Piše: Avdo Avdić
Ima tome sigurno desetak godina, kada su po međunarodnoj tv razmjeni stigli snimci iz Irana. Mahmud Ahmedinejad je govorio, Ajatolah Hamnei produhovljavao, a negdje iz trećeg reda sve je pomno, sa oduševljenjem, pratila delegacija iz Cazina. Rifat Hozanović i Nermin Ogrešević bili su specijalni gosti na obilježavanju godišnjice islamske revolucije.

Koji mjesec kasnije, još pod iranskim utiscima, Hozanović i Ogrešević krenuli su u osnivanje stranke A-SDA. U prvom redu, na osnivačkoj skupštini, sjedio je Hasan Čengić, čovjek sa crne liste SAD-a. On je bio duhovni vođa prve bošnjačke radikalne stranke, čiji su se članovi odvojili od matične SDA, jer nisu željeli koalirati sa „komunjarama“.

„Nikad nećemo koalirati sa SDP-om, sa bivšim komunjarama“, zagrmio je sa govornice Rifat Hozanović uz glasan amin Hasana Čengića i oduševljenje Nermina Ogreševića.

Desetak godina kasnije, jedan drugi Nermin, onaj sa prezimenom Nikšić, u svojstvu predsjednika SDP-a na stranačkoj Konvenciji nazvao je sebe „pravim Valterom“. Ili, što bi Rifat Hozanović rekao, „bivšim komunjarom“.

„Stop nacionalistima“, reći će Nikšić prije nego će „čvrsto stisnuti pest“, nakon čega će mladi ljevičari prisutni na Konvenciji pasti u trans.

Pet dana kasnije, srela su se dva Nermina. Onaj sljedbenik islamske revolucije i onaj što sebe nazva Valterom. Ili iz druge perspektive – Nermin nacionalista i Nermin „bivši komunjara“. Zagrljaj pred kamerama označio je novu koaliciju. Crveno-crnu. SDP i A-SDA od sada su partneri. Za Nikšića, valjda, Stranka koju je osmislio i u djelo proveo Hasan Čengić, čovjek sa crne liste SAD-a, nije „nacionalistička“. Naprotiv.

A-SDA i SDP dijele iste vrijednosti. Potpredsjednik SDP-a Zukan Helez je osuđen za nasilničko ponašanje, baš kao i neformalni predsjednik A-SDA Rifat Hozanović.

Nikšićeva lijeva ruka Enver Bijedić je prijavljivan zbog uzimanja mita, što bi moglo biti u rangu presude kojom je Rifat Hozanović osuđen za „krađu para iz Merhameta“.

Tu je još i Elvedin Grabovica, Nikšićev materijalni vođa, što bi bilo jednako Hasanu Čengiću – duhovnom vođi A-SDA.

Da je ljevica Nermina Nikšića sklona saradnji sa osobama sa crne liste SAD-a, pokazalo se i u „mandatu blagostanja“, koji je SDP-u odnio 200 hiljada glasova. Tadašnji i današnji Nikšićev partner, inače optuženik za pranje novca Ensad Karić u svojstvu direktora Autocesta FBiH dodijelio je najmanje tri ugovora firmi čiji je vlasnik Bakir Alispahić, još jedan čovjek sa crne liste SAD-a. Tokom premijerskog mandata Nermina Nikšića, svi Alispahićevi ljudi, počevši od Envera Mujezinovića, pa do Hajdrudina Peze strateški su bili raspoređeni u namjenskoj industriji. To partnerstvo Nikšić-Alispahić traje i danas, dok predsjednik SDP-a obećava „okretanje ka Zapadu“.

Dok je cijeli svijet osuđivao postupke Milorada Dodika, dok su ga u širokom luku zaobilazili svi ambasadori osim onog ruskog, Nermin Nikšić je otišao u Banja Luku da se sretne sa predsjednikom „sestrinske stranke“ SNSD. Dodikovo ime na crnoj listi SAD-a nije spriječilo Nikšića da predsjednika Republike Srpske nazove „opozicionarom“, te da kaže kako je „Milorad čovjek od riječi“.

(zurnal.info)
johntra

#46939 Re: SDP

Post by johntra »

Super su mi ovi tekstovi sa svakodnevnih kafa/piva Komšić i AV-AV kera... :D
Još sad kad se Suljagić pridruži, bit će svašta...
General War

#46940 Re: SDP

Post by General War »

johntra wrote:Super su mi ovi tekstovi sa svakodnevnih kafa/piva Komšić i AV-AV kera... :D
..a inace nije tako, AVAV izmislja i potura price o zelenim socijalistima?
Ned071

#46941 Re: SDP

Post by Ned071 »

johntra wrote:neće, ali neće dozvoliti da nameću svoje...jer to već rade godinama u džematima i džamijama, selima...a to je sjeme koje je posadila SDA...
sta znaci namecu svoje i kako to mislis da nece dozvoliti? ko je niksic, ja, ti, peti deseti da bilo kome bilo sta zabranjuje?
johntra

#46942 Re: SDP

Post by johntra »

Ned071 wrote:
johntra wrote:neće, ali neće dozvoliti da nameću svoje...jer to već rade godinama u džematima i džamijama, selima...a to je sjeme koje je posadila SDA...
sta znaci namecu svoje i kako to mislis da nece dozvoliti? ko je niksic, ja, ti, peti deseti da bilo kome bilo sta zabranjuje?

dok god rade protiv pravila i zakona ove države, trebali bi i ja, i ti, i peti i deseti, da im zabranimo to što rade...ali, vi ste svakako navikli da se prodajete..
johntra

#46943 Re: SDP

Post by johntra »

General War wrote:
johntra wrote:Super su mi ovi tekstovi sa svakodnevnih kafa/piva Komšić i AV-AV kera... :D
..a inace nije tako, AVAV izmislja i potura price o zelenim socijalistima?
stvarno misliš da je nakon eskapade sa Budimirom i ofiražom telefonskom, za koju AV AV i danas krivi SDP, on imalo pozvan da bilo šta napiše više????
Matzan

#46944 Re: SDP

Post by Matzan »

kmirsad wrote:Naravno da je i SDP bremenit kriminalom, nepotizmom, korupcijom... ni sada nije puno drugačiji... gotovo da se mogao povuči znak jednokosti... haj možda sam malo pretjerao, ali tu je to negdje, u par deka...svi kradu u svom pašaluku...
Mislim da će ovo u budučnosti biti drugačiji SDP...
Ništa Denis neče postiči pobjedom za bošnjačkog člana Predsjedništva, ukoliko svoju trenutnu popularnost ne iskoristi za sazivanje izbornog Kongresa, dolazak na čelo partije, zatim dovede svoje ljude i istomišljenjike, nekompromitovane kao što je i sam, u Glavni odbor, Predsjedništvo stranke, Sud časti... i izvrši korjenito čiščenje partijskih redova na regionalnim i opčinskim nivoima od kompromitovanih kadrova... zna on dobro ko su ljudi koji njegovom SDP-u ne trebaju i koji ga vuku na dno... a strpljiv je i pametan...
Inače, bez toga...to će biti Pirova pobjeda...

I tako, taman je Rumenko, novoizabrani član predsjedništva i friško vaskrsnuti Valter br. 3, počeo da vrši korjenito čišćenje u Partiji, a ono te žena probudi i kaže: "Ustaj @kmirso, zakasnićeš na posao!"
Ned071

#46945 Re: SDP

Post by Ned071 »

johntra wrote:
Ned071 wrote:

dok god rade protiv pravila i zakona ove države, trebali bi i ja, i ti, i peti i deseti, da im zabranimo to što rade...ali, vi ste svakako navikli da se prodajete..
protiv kojih tacno pravila i zakona radi postar duge brade u mojoj ulici?
johntra

#46946 Re: SDP

Post by johntra »

Ned071 wrote:
protiv kojih tacno pravila i zakona radi postar duge brade u mojoj ulici?
da, ova priča je baš politika SDA - zabij glavu u pijesak, pa možda i prođe...sumnjam baš da neznaš radi čega, ali Google is your friend...samo naprijed...
Ned071

#46947 Re: SDP

Post by Ned071 »

samo ti meni odgovori koja pravila krse osobe kratkih pantalona i ko je taj koji određuje kako ce se oblaciti?
johntra

#46948 Re: SDP

Post by johntra »

Ned071 wrote:samo ti meni odgovori koja pravila krse osobe kratkih pantalona i ko je taj koji određuje kako ce se oblaciti?
pravljenje njihovih zajednica u selima, kojima će se samo poštovati šerijatski zakoni? to nije napad na državu?

e moji vi...
cadburry

#46949 Re: SDP

Post by cadburry »

johntra wrote:
Ned071 wrote:samo ti meni odgovori koja pravila krse osobe kratkih pantalona i ko je taj koji određuje kako ce se oblaciti?
pravljenje njihovih zajednica u selima, kojima će se samo poštovati šerijatski zakoni? to nije napad na državu?

e moji vi...
Jel svi sa kratkim pantalonama prave zajednice po selima?

Ako pratis moja pisanja po forumu, vidjeces da sam ja manje-vise vjerni glasac SDP-a i da cu vjerovatno opet, barem djelomicno, glasati za SDP. Ali i Niksic, a i ti koji ga branis, se trebate stiditi te njegove izjave jer je kao došla iz usta radikalne fašističke desnice Evrope. Le Pen, Hofer i Wilders bi bili ponosni na šovinizam predsjednika SDP-a. U najmanju ruku bi bilo ljudski da se Niksic izvine ovim ljudima koje je na taj nacin dehumanizirao, a tebi preporucujem da procitas knjigu "Selefije u BiH" od Srdjana Puhala.
Ned071

#46950 Re: SDP

Post by Ned071 »

eto, odgovori ti covjek... brada i snajderaj sa pantolama nisu zabranjeni... ono sto je niksic rekao je sovinizam... to niko sebi ne bi smio dopustiti, pogotovo ne stranka lijeve socijal orijentacije...
Post Reply