BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
tvojkomsija

#46926 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

Jel telecom zakljucava mobitele jos uvijek?
Imam xperia m4 aqua, u februaru kupljen, pa mi recite, ne da mi se probavat druga kartica..
purgatorio

#46927 Re: BHTelecom All About

Post by purgatorio »

tvojkomsija wrote:Jel telecom zakljucava mobitele jos uvijek?
Imam xperia m4 aqua, u februaru kupljen, pa mi recite, ne da mi se probavat druga kartica..
Zakljucan.
tvojkomsija

#46928 Re: BHTelecom All About

Post by tvojkomsija »

E jbg, bas sam mislio uzet haloo broj :(
Steph

#46929 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

Ako si otplatio otiđi da ti otključaju.
irac300

#46930 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Danas oko 13h mi je nestao internet, kao i MojaTv, uredno prijavim kvar. Oko 17h prorade obje usluge, da bih slučajno vidio da su mi smanjili brzinu sa 11,5 Mb, spustili na 7,5 Mb. Pa jebem ga ja, kome je potrebno takvo zakidanje??? I kome se žaliti? Znači, ja samo ovdje na forumu ako je @mirza tu mogu očekivati pomoć, jer mi je on i uradio povećanje na famoznih 10+. Čim uhljupi primjete, odmah smanje!
Image
quarterback

#46931 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

irac300 wrote:Danas oko 13h mi je nestao internet, kao i MojaTv, uredno prijavim kvar. Oko 17h prorade obje usluge, da bih slučajno vidio da su mi smanjili brzinu sa 11,5 Mb, spustili na 7,5 Mb. Pa jebem ga ja, kome je potrebno takvo zakidanje??? I kome se žaliti? Znači, ja samo ovdje na forumu ako je @mirza tu mogu očekivati pomoć, jer mi je on i uradio povećanje na famoznih 10+. Čim uhljupi primjete, odmah smanje!
Image
vjerovatno ti je nastimao posebne parametre za tvoju konekciju
kasnije si dobio zajednicke parametre koji su isti za sve, sto ne mora biti najbolje i za tebe

slicnu sam situaciju i ja imao prije oko pola godine
rimano

#46932 Re: BHTelecom All About

Post by rimano »

Steph wrote:Ako si otplatio otiđi da ti otključaju.
Otkljucavanje se ceka vise od mjesec dana, tako mi rekose na salteru neki dan.
Steph

#46933 Re: BHTelecom All About

Post by Steph »

Nevjerovatno.
sencobih

#46934 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

rimano wrote:
zato jer se čeka da pošalju kod iz ovlaštenog servisa, ako hoćeš brže idi na pijacu neka ga dekodira za cenera
holowey

#46935 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

sencobih wrote:
rimano wrote:
zato jer se čeka da pošalju kod iz ovlaštenog servisa, ako hoćeš brže idi na pijacu neka ga dekodira za cenera
mozda nije toliko do operatera koliko do zastupnika brenda...
imao sam iskustvo i sa eronetom i otkljucavanjem, otisao u poslovnicu kod pozorista, odnio papire i podnio zahtjev... popodne me teta nazvala da mi izdiktira kod za otkljucavanje... htc u pitanju...
kod bht predas na protokol, imaju rok od 30 dana da ti odgovore... pa dok ti postar donese odgovor... teoretski, moglo bi za manje od mjesec dana, ali sta je tu je... meni je kod stigao za manje od mjesec dana... samsung...
REDDEVILS

#46936 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

irac300 wrote:Danas oko 13h mi je nestao internet, kao i MojaTv, uredno prijavim kvar. Oko 17h prorade obje usluge, da bih slučajno vidio da su mi smanjili brzinu sa 11,5 Mb, spustili na 7,5 Mb. Pa jebem ga ja, kome je potrebno takvo zakidanje??? I kome se žaliti? Znači, ja samo ovdje na forumu ako je @mirza tu mogu očekivati pomoć, jer mi je on i uradio povećanje na famoznih 10+. Čim uhljupi primjete, odmah smanje!
Image
Zovi 1444 i zali se da imas manju brzinu nego sto u ugovoru pise i ja sam ceko dosta vremena da mi aktiviraju dodatni paket 1 i da u petak prosli sam prijavio kvar na moja tv i tek su u srijedu dosli i naravno zamjenili modem i sad mi je sve u redu

Image
jarobot

#46937 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

REDDEVILS wrote:
Image
Zovi 1444 i zali se da imas manju brzinu nego sto u ugovoru pise i ja sam ceko dosta vremena da mi aktiviraju dodatni paket 1 i da u petak prosli sam prijavio kvar na moja tv i tek su u srijedu dosli i naravno zamjenili modem i sad mi je sve u redu

Image
Vjeruj mi da se u BH telekomu nezna ni ko pije ni ko plaća ( plaćamo mi korisnici ) .Podrška kaže jedno , (meni rekli da mi je dodatni paket aktiviran 05.07 a od toga ni poima nema , nit me ko zvao nit su mi donijeli VDSL modem), a na terenu sasvim drugo. Najbitnije je tražiti šefa montera platiti mu kahvu i da malo pogura inače treba 2 mjeseca da uključe dodatni paket.

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
avaks

#46938 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

jarobot wrote: Vjeruj mi da se u BH telekomu nezna ni ko pije ni ko plaća ( plaćamo mi korisnici ) .Podrška kaže jedno , (meni rekli da mi je dodatni paket aktiviran 05.07 a od toga ni poima nema , nit me ko zvao nit su mi donijeli VDSL modem), a na terenu sasvim drugo. Najbitnije je tražiti šefa montera platiti mu kahvu i da malo pogura inače treba 2 mjeseca da uključe dodatni paket.

Ne znam samo gdje su sada ovi uposlenici što se svađaju po forumu.
Pa dajte malo, pogurajte čovjeka otkad se muči i traži svoja prava, još je pitanje koliko mjesečno puni vaše džepove.
Sramota za toliku firmu i tolike uposlenike :run: Ništa vi niste bolji od ovih anamotamo mrskih neprijatelja koje kudite :lol:
badrudin

#46939 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by badrudin »

jarobot wrote: Vjeruj mi da se u BH telekomu nezna ni ko pije ni ko plaća ( plaćamo mi korisnici ) .
itekako se zna i ko pije i ko plaća
piju i uživaju 3.400 zaposlenih u bht koji godišnje imaju plate i dodatke 127 miliona KM
pa prosta matematička računica kaže da svaki uposleni bude prosječno "dobar" mjesečno 3.700 KM bruto !!!!!

a plaćate VI koji i dalje zadrto ostajete pri takvom najgorem operateru i omogućujete im da piju, arče i bahato se i dalje ponašaju
sencobih

#46940 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

badrudin wrote:
jarobot wrote: Vjeruj mi da se u BH telekomu nezna ni ko pije ni ko plaća ( plaćamo mi korisnici ) .
itekako se zna i ko pije i ko plaća
piju i uživaju 3.400 zaposlenih u bht koji godišnje imaju plate i dodatke 127 miliona KM
pa prosta matematička računica kaže da svaki uposleni bude prosječno "dobar" mjesečno 3.700 KM bruto !!!!!

a plaćate VI koji i dalje zadrto ostajete pri takvom najgorem operateru i omogućujete im da piju, arče i bahato se i dalje ponašaju
piju i Arče oni tvoji iz Begeša, a ovi naši sponzorišu olimpijce :bih:
REDDEVILS

#46941 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

jarobot wrote:
REDDEVILS wrote:
Image

Image
Vjeruj mi da se u BH telekomu nezna ni ko pije ni ko plaća ( plaćamo mi korisnici ) .Podrška kaže jedno , (meni rekli da mi je dodatni paket aktiviran 05.07 a od toga ni poima nema , nit me ko zvao nit su mi donijeli VDSL modem), a na terenu sasvim drugo. Najbitnije je tražiti šefa montera platiti mu kahvu i da malo pogura inače treba 2 mjeseca da uključe dodatni paket.

Ja sam čekao dva i pol mjeseca za dodatni paket 1 a u prošli petak sreća u nesreći nestane mi interneta i moje TV sto se tiče tehničke podrške oni su korektni čim sam prijavio kvar poslali su nalog na ilidzu e sad sam morao čekati montere koji nisu htjeli odma da izadju na teren već sam ja morao da idem do njihovog šefa gdje sam mu rekao da imam i dodatni paket prijavljen postoje TM. a on ce meni kad si čeko dva i pol mjeseca čekaj jos toliko , na sto sam mu ja odg. Ako ne dodjete sutra tj. U srijedu možete slobodno doći po svoju opremu jer cu ja podnijeti zahtjev za raskid ugovora. I tako dodjem ja kuci i negdje oko tri sata poslije podne zove me monter da mi kaže da ce sutra tj. u srijedu doći i tako je bilo dodje čovjek i za dvije min priključi modem VDSL Dodatni paket 1 i sad sve fercera.
badrudin

#46942 Re: BHTelecom All About

Post by badrudin »

aha
sponzorišu/te jer je alajbegova slama
vidjećemo hoće li kad budu/te privatizovani
Last edited by badrudin on 22/07/2016 15:10, edited 1 time in total.
sencobih

#46943 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

badrudin wrote:aha
sponzorišu jer je alajbegova slama
vidjećemo hoće li kad budu privatizovani
a ti bi volio da nedaju feninga nikome je li?
badrudin

#46944 Re: BHTelecom All About

Post by badrudin »

samo ono što je tržišno opravdano kao na zapadu
niste vi izmislili toplu vodu
i fudbalski klubovi najveći nose reklame vodafona
ali sve je na kapitalističkim tržišnim relacijama, a ne na lažnim patriJotizmima, jaranstvima i političkim sponzorstvima
sencobih

#46945 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

badrudin wrote:samo ono što je tržišno opravdano kao na zapadu
ali sve je na kapitalističkim tržišnim relacijama, a ne na lažnim patriJotizmima, jaranstvima i političkim sponzorstvima
a nije tržišno opravdano sponzorirati sve i jednu BiH reprezentaciju, olimpijce, premijer ligu BIH itd..? ako je to lažni patriotizam onda neka je.
jarobot

#46946 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Ma šta me briga za sponzorstvom ja sam samo rekao da je 1444 podrška ok ali da oni koji izvršavaju naloge najblaže rečeno jedu govna. Eto čovjek napisao brezobrazluk šefića. Na posao koji traje 5 minuta čeka se 2 mjeseca. Nemam povoljnu alternativu a da ima sve bi ja odjavio sljedećeg mjeseca..

badrudin

#46947 Re: BHTelecom All About

Post by badrudin »

sencobih wrote:
a nije tržišno opravdano sponzorirati sve i jednu BiH reprezentaciju, olimpijce, premijer ligu BIH itd..? ako je to lažni patriotizam onda neka je.
tek ćemo vidjet hoće li biti, kad budete privatizovani
kontaš li ili ti treba crtat
sencobih

#46948 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

badrudin wrote:
sencobih wrote:
tek ćemo vidjet hoće li biti, kad budete privatizovani
kontaš li ili ti treba crtat
haj mi nacrtaj ne kontam, objasni mi malo kako to arče, piju i bahato ponašaju
badrudin

#46949 Re: BHTelecom All About

Post by badrudin »

evo saću...budi tu :D
ma sve će ti bit jasno kao dan čim vas privatizuju
otvorit će vam se oči mnogika koji će bit viška itekako :lol:
Last edited by badrudin on 22/07/2016 15:55, edited 1 time in total.
Cossack

#46950 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

badrudin wrote: kontaš li ili ti treba crtat
Badrudine jesu te to ispalili za posao pa zato ovdje toliko trollaš? :)
Locked