Ko voli zalivene… ja danas prvi put pravila, sa orasima… odlican!!

Moderator: anex

Živ bio gdje si kupio šparoge? Godinama ih nisam jeo a mogu ih naći samo u tegli, sad ne znam je li isto ili su ukiseljene...

Kako je @SaraFina

vazi wrote: ↑13/06/2021 14:15Kako je @SaraFina![]()
![]()
Evo jedna musaka od patlidžana , jest da ima puno posla jer ih prvo zapečem malo ono ko Grill tava, ovamo sos mljeveno meso paradajz sos začini , ono ko bolonjez, pa još onda bešamel.
Red patlidžana red bešamela red sos 2x po vrhu rendani sir, pola sata na 180-200C
Ovo crno po vrhu za prave nije crno već tamno crveno al ne znam možda fino uslikati![]()
![]()
Hvala @Sarah24 , pravim pa ti javimSarah24 wrote: ↑13/06/2021 14:36 @vazi evo recept, kolac je predobar i tako brzo bude gotov, nesto kao nutma ali sa orasima, stvarno ukusan...!!
Ja nisam posipala orasima preko, stavljala sam malo manje brasna a malo vise oraha i malo manje ulja nego sto pise u receptu, sve je dobro ispalo, kako ko voli, eto.
Hvala SaritaSaraFina wrote: ↑13/06/2021 14:42vazi wrote: ↑13/06/2021 14:15Kako je @SaraFina![]()
![]()
Evo jedna musaka od patlidžana , jest da ima puno posla jer ih prvo zapečem malo ono ko Grill tava, ovamo sos mljeveno meso paradajz sos začini , ono ko bolonjez, pa još onda bešamel.
Red patlidžana red bešamela red sos 2x po vrhu rendani sir, pola sata na 180-200C
Ovo crno po vrhu za prave nije crno već tamno crveno al ne znam možda fino uslikati![]()
Odlična.
@Sarah24 super izgleda.![]()
Znas sto pa zato sto Zivis na moretu pa se sve talasa pa I pita

hadzinicasa wrote: ↑13/06/2021 17:38 Pastrmka vulgaris (na moje oci ulovljena i maljOm opaucena), i mladi krompir i krastavacmira sa zacinima
[/quote
Odlicno