SDP

DonieBrasco

#46876 Re: SDP

Post by DonieBrasco »

putokaz1 wrote:Uživo sdp.ba gledajte pobjednike 2018
Sve je to super ako Denis pobjedi, ali ako Covic i Dodik pobjede tj. uđu u predsjednistvo zajedno bice pakao na zemlji, a vec su unaprijed dogovorili post-izbornu saradnju. Denis nece nista moci da uradi sa njima u predsjednistvu ili na bilo kojoj drugoj razini.

Tako da mi se ne sviđaju ova prepucavanja SDP i DF, mnogo je bitno i to mjesto iz reda hr. naroda a Komsic je jedini moguci protivnik Covicu, naravno steta sto se ljevica nije dogovorila da to bude neki zajednicki kandidat.

Ali na kraju ako Covic i Dodik (on hoce sigurno) dođu u predsjednistvo, sasvim je nebitno ko ce biti iz reda bosnjackog. Pricajte vi svi zajedno sta hocete ali idioti su i u SDP i u DF ako misle da na bilo koji nacin mogu funkcinisati sa duom Covic/Dodik.
Last edited by DonieBrasco on 27/05/2018 16:37, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#46877 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

putokaz1 wrote:Da se pohvalim
Denis Bećirević me spomenuo u svome govoru
...Kod mene nema dileme ''Ili'' ''ili'' već nam trebaju PUTOKAZI ''i i i ''...
Valja glast za njema smao da NEBUDE DŽAFEROVIĆ
Nemoj svega ti, ostavi se ti i SDP-a i ove teme i sviju koji te spominju. Ako se dobro sjecam, peh si im svima do sada bio :D
putokaz1

#46878 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nemoj svega ti, ostavi se ti i SDP-a i ove teme i sviju koji te spominju. Ako se dobro sjecam, peh si im svima do sada bio :D[/quote]
Tako gdje god sam bio,ko god me spominjao,gubio je,odo ja onda u Nezavisne
putokaz1

#46879 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Sve je to super ako Denis pobjedi, ali ako Covic i Dodik pobjede tj. uđu u predsjednistvo zajedno bice pakao na zemlji, a vec su unaprijed dogovorili post-izbornu saradnju. Denis nece nista moci da uradi sa njima u predsjednistvu ili na bilo kojoj drugoj razini.

Tako da mi se ne sviđaju ova prepucavanja SDP i DF, mnogo je bitno i to mjesto iz reda hr. naroda a Komsic je jedini moguci protivnik Covicu, naravno steta sto se ljevica nije dogovorila da to bude neki zajednicki kandidat.

Ali na kraju ako Covic i Dodik (on hoce sigurno) dođu u predsjednistvo, sasvim je nebitno ko ce biti iz reda bosnjackog. Pricajte vi svi zajedno sta hocete ali idioti su i u SDP i u DF ako misle da na bilo koji nacin mogu funkcinisati sa duom Covic/Dodik.[/quote]
Što onda Komšić Nije predložio Slavu Kukića a ne samog sebe
General War

#46880 Re: SDP

Post by General War »

putokaz1 wrote:Nemoj svega ti, ostavi se ti i SDP-a i ove teme i sviju koji te spominju. Ako se dobro sjecam, peh si im svima do sada bio :D
Tako gdje god sam bio,ko god me spominjao,gubio je,odo ja onda u Nezavisne
...idi u HDZ, njih se najmanje zali :D
Hafis

#46881 Re: SDP

Post by Hafis »

putokaz1 wrote:Sve je to super ako Denis pobjedi, ali ako Covic i Dodik pobjede tj. uđu u predsjednistvo zajedno bice pakao na zemlji, a vec su unaprijed dogovorili post-izbornu saradnju. Denis nece nista moci da uradi sa njima u predsjednistvu ili na bilo kojoj drugoj razini.

Ali na kraju ako Covic i Dodik (on hoce sigurno) dođu u predsjednistvo, sasvim je nebitno ko ce biti iz reda bosnjackog. Pricajte vi svi zajedno sta hocete ali idioti su i u SDP i u DF ako misle da na bilo koji nacin mogu funkcinisati sa duom Covic/Dodik.
To je ta problematika, pučkim rječnikom: mi bi se malo dikelili, ali da nam ne uđe.
S jedne strane, dojadili SDA likovi za ovih 25 godina, pogotovo ovaj zadnji diletant na mjestu člana predsjedništva i stvarno je konačno vrijeme da izaberemo jednog ''normalnog'' bošnjačkog člana predsjedništva , a s druge strane: gdje ćeš dopustiti da Hrvati sami izaberu svog člana predsjedništa....još kad se uhvati u kolo s Dodikom.

Ono što zabrinjava je predstojeći narastajući animozitet između Komšića i SDP-a koji će prouzročiti negativnu kampanju na obje strane, obzirom da imaju poprilično zajedničko glasačko tijelo u tom duelu ne može biti neriješeno. Jedan će popušiti a drugi glat proći u predsjedništvo. Nema teorije da oba prođu.
Jedino što se može desiti da Komšić zakine relativno velik broj glasova iz njihove zajedničke glasačke korpe, i na taj način ugura Šefku ni kriva ni dužna ispred Denisa u predsjedništvo.
nemampojma0

#46882 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

putokaz1 wrote:Sve je to super ako Denis pobjedi, ali ako Covic i Dodik pobjede tj. uđu u predsjednistvo zajedno bice pakao na zemlji, a vec su unaprijed dogovorili post-izbornu saradnju. Denis nece nista moci da uradi sa njima u predsjednistvu ili na bilo kojoj drugoj razini.

Što onda Komšić Nije predložio Slavu Kukića a ne samog sebe[/quote]
Zato sto S.Kukic ne moze pobijediti Covica. 'Bem ti tvoju analitiku i politiku.
nemampojma0

#46883 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Što onda Komšić Nije predložio Slavu Kukića a ne samog sebe[/quote]
Zato sto S.Kukic ne moze pobijediti Covica. 'Bem ti tvoju analitiku i politiku.
sadie_forever

#46884 Re: SDP

Post by sadie_forever »

Hafis wrote:

To je ta problematika, pučkim rječnikom: mi bi se malo dikelili, ali da nam ne uđe.
S jedne strane, dojadili SDA likovi za ovih 25 godina, pogotovo ovaj zadnji diletant na mjestu člana predsjedništva i stvarno je konačno vrijeme da izaberemo jednog ''normalnog'' bošnjačkog člana predsjedništva , a s druge strane: gdje ćeš dopustiti da Hrvati sami izaberu svog člana predsjedništa....još kad se uhvati u kolo s Dodikom.

Ono što zabrinjava je predstojeći narastajući animozitet između Komšića i SDP-a koji će prouzročiti negativnu kampanju na obje strane, obzirom da imaju poprilično zajedničko glasačko tijelo u tom duelu ne može biti neriješeno. Jedan će popušiti a drugi glat proći u predsjedništvo. Nema teorije da oba prođu.
Jedino što se može desiti da Komšić zakine relativno velik broj glasova iz njihove zajedničke glasačke korpe, i na taj način ugura Šefku ni kriva ni dužna ispred Denisa u predsjedništvo.
a zasto mislis da ce jedan proci? ni jedan nece proci upravo radi podjele
Hafis

#46885 Re: SDP

Post by Hafis »

sadie_forever wrote: a zasto mislis da ce jedan proci? ni jedan nece proci upravo radi podjele
Imam osjećaj da se Komšić neće najbolje snaći u kampanji, jer je u delikatnoj poziciji i to zahtijeva malo veći IQ od njegovog. Da skratim - pogubit će se, jer sada ima dva suprotna fronta.
Poprilično intelektualno inferioran tip i što je najbitnije - lišen mentora i ljudi koji će misliti za njega. Uz to svježe uortačen s dvojicom egomanijaka, jednostavno je osuđen na propast. Njegov plan B glasi jednostavno: uvaliti se još 8 godina na državne jasle, zajebavati se i skijati, a pravdati nerad i nesposobnost protokolarnošću funkcije koju obavlja, a ova se dvojica uz njegovu poljuljanu fasadu misle ogrebati za par mandata u kakvoj skupštini, i možda u nekakavoj nategnutoj pat poziciji kod stvarasnja postizbornih koalicija biti nekakv jezičak na vagi kod konstituiranja vlasti.

Špica Komšićeve dosadašnje kampanje (da ne kažem nišan onog njegovog čuvenog mitraljeza) je okrenut isključivo prema HDZ-u. i on je zamislio postaviti kampanju isključivo u tom pravcu. Znači: ništa obećanja, plaće, zapošljavanje, EU, relaksacija odnosa, - isključivo antiHDZ-ovska kampanja s fokusom na osobu Dragana Ćovića. Međutim, negativna kampanja nekada nije mogla donijeti pobjedu, a pogotovo ako ''žrtva'' ne nasjeda na žaoke. Dovoljno je da Ćović krene u malo blažu retoričku kampanju i Komšo je nasukan k'o riba na suhom. Nemoj misliti da ovdje nema ljudi koji se veoma dobro razumiju u te stvari i koji već nisu detaljno razradili pristup u kampanji.
Znači, Komšo jednostavno mora uzeti barem polovicu SDP-ovih glasača i simpatizera da bi možda ostvario svoj plan. Međutim, ovo je život a ne SF.
Ako mu se sav program sastoji ''u sprječavanju dolaska Ćovića u predsjedništvo'', onda ne treba ni izlaziti na izbore. Jer, najnormalniji bi čovjek rekao: pa ako je već taktika da se onemogući ulazak Ćovića u predsjedništvo, gdje ovu budalu zapade taj posao. Pušiona garant.

Gledajući na to sve, Denis nije bez šanse u duelu s Šefikom Dž.
Dr. Kuca

#46886 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Gledam ova govor zasto prica na slogove? :lol: PO STU JE MO TU DJU ZA STA VU, NA SU NE DA MO
last mohicans

#46887 Re: SDP

Post by last mohicans »

Da se igramo malo brojeva. Mislim da se zanemaruje ukupan broj glasova,a to je milion na FBiH. Ovo su rezultati prve trojice 2010 kada smo imali tri veoma pojedinačno jaka člana za bošnjačkog člana:

IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 162831 34,86
RADONČIĆ FAHRUDIN - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 142387 30,49
SILAJDŽIĆ HARIS - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 117240 25,1
0

Tada je Bakir prošao sa najmanjim brojem glasova, što je razumljivo jer je Željko iste godine potukao HDZ i Borjanu. Jasno je čijom većinom glasova. Evo rezultata za hrvatskog člana:

KOMŠIĆ ŽELJKO - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 337065 60,61
KRIŠTO BORJANA - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 109758 19,74
RAGUŽ MARTIN - HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 60266 10,84
IVANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 45397 8,16

Znači, Komšić je tada imao više nego Fahro i Bakir zajedno ili skoro više nego Haris, Borjana i Fahro u paketu. Ali to je bilo 2010 kad je iza njega stajala mašinerija SDPa i kada SDP nije imao bošnjačkog kandidata za predsjedništvo. U ovom slučaju, mislim da neće ni 15o hiljada osvojiti, ako i toliko osvoji, a opet vrlo je moguće da isa tim brojem glasova uzme Čovića. Evo podataka iz 2014:

ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 128053 52,204
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 94695 38,605
BUDIMIR ŽIVKO - STRANKA PRAVDE I POVJERENJA 15368 6,265

Ovdje je vrlo dobar rezultat ostvario Raguž i povukao dosta glasova. Sad je pitanje hoće li 90ka opet imati jakog kandidata kao 2014. Ali, ne treba u ukupnom zbiru glasova zaboraviti i Falatara koji također nije loš kandidat. Dakle, Čović u najboljem slučaju može osvojiti ovaj ili nešto veći broj glasova iz 2014, dok Komšić i dalje ima veoma dobre šanse. Sve ovisi kome će lijevo orijentisani Bošnjaci dati glas. Mišjenja sam da će Denisu dati prednost, a Komšić može povući broj glasova radikalnijih Bošnjaka koji će u njemu vidjeti posljednji bedem odbrane BiH od anamo nekog mrtvog neprijatelja HDZa.

Kad je riječ o bošnjačkom članu iz 2014, evo rezultata:

IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235 32,867
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454 26,781
SULJAGIĆ EMIR - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 114334 15,199
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 75369 10,019
HALILOVIĆ SEFER - BPS-SEFER HALILOVIĆ 66230 8,804
CERIĆ MUSTAFA - CERIĆ MUSTAFA 33882 4,504

Ovdje vidimo da je čak šest kandidata uzelo većinu glasova, Bakir tijesno ispred Fahre, pa ni Cerićevih 33000 nije bilo zanemarivo ,kao ni Seferovih 66000, jer su zajedno uzeli 100000 glasova. Poenta je da Džaferović ni u najluđim snovima neće uzeti ovaj broj glasova, po mojoj procjeni ne više od 200000, a vrlo moguće i manje, recimo 150000. Teško je predvidjeti, ali velik broj sigurno neće, više od Denisa garant neće. Mislim da realne šanse imaju da sa bošnjačkim glasovima prođuobojica, i Denis i Željko,što je opet u domenu fantastike i igre brojeva. Drugi kandidati za bošnjačkog člana ne mogu uzeti značajan broj glasova, osim ovog Hažikadić koji je zanimljiv i dosta nepoznat. Očekuje se da određeni broj glasova ode njemu, ali nedovoljno za pobjedu. Nezavisni blok može odigrati značajnu ulogu i konačnom opredjeljenju glasova ,ali ne mogu imati pobjedničkog kandidata. Vrlo bitno je kojem kandidatu će dati podršku ove manje partije, i ako bi to bio Denis, mislim da glat prolazi. Ovo je neka moja percepcija, volio bih da budem u pravu, pa da u oktobru izvučem ovaj post. :D
Last edited by last mohicans on 27/05/2018 19:24, edited 1 time in total.
nemampojma0

#46888 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Ovo je losa godina za Denise. Jedan je izvisio u maju, drugi ce u oktobru, sve zahvaljujuci svojim stranackim sefovima. Fahro ulazi u predsjednistvo ispred Bosnjaka.
Hafis

#46889 Re: SDP

Post by Hafis »

last mohicans wrote:
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235 32,867
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454 26,781
SULJAGIĆ EMIR - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 114334 15,199
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 75369 10,019
HALILOVIĆ SEFER - BPS-SEFER HALILOVIĆ 66230 8,804
CERIĆ MUSTAFA - CERIĆ MUSTAFA 33882 4,504
Mislim da je ovdje sukus cijele ove računice.
Ako odbijemo SDA, SBB, BPS i Cerića, ostaje nam zbroj tzv. lijevog glasačkog tijela 2014., tj. SDP-a i DF-a.
Radi se o nekih 180 000 glasova.
Pa evo, da je došlo i do rasta rejtinga ovih dviju stranaka, opet broj ne bi bio dovoljan da se na jesen juriša istodobno na dva mjesta u predsjedništvu.
A pitanje je i da li im je porastao imalo rejting u zadnjih par godina. Ja mislim da nije. Jedino je SDP ''nakvasao'' prelijevanjem kadra iz DF, a samim tim i veći broj mogućih budućih glasača. Tako da je ukupan broj ovih dviju stranaka vjerojatno ostao isti.
Ne mislim da se s 200 000 glasača može jurišati na dva mjesta u predsjedništvu, uvažavajući i činjenicu da postoji veliki broj Bošnjaka koji će iz mržnje prema Ćoviću zaokružiti Komšića. Međutim, i te će u velikom broju usisati novostvoreni SDP klonovi, jer i oni imaju ubitačnu kampanju a nitko ih ne spominje. Veoma solidna ekipa iskusnih populista.
I na kraju, ne treba zaboraviti ni NS, čija je glasačka baza upravo u tih potencijalnih 200 000 ljevičarskih glasača.
Last edited by Hafis on 27/05/2018 20:01, edited 1 time in total.
Better Man

#46890 Re: SDP

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote:Ovo je losa godina za Denise. Jedan je izvisio u maju, drugi ce u oktobru, sve zahvaljujuci svojim stranackim sefovima. Fahro ulazi u predsjednistvo ispred Bosnjaka.
Ovo može reći samo neko iskompleksiran, jer SDP nije bezuslovno podržao samokandidaturu pijanice i alkoholičara Željka Komšića, koji za 8 godina u predsjedništvu nije ništa uradio i koji je propustio priliku da Hrvatima pokaže da može raditi i u njihovom interesu i da ih otrgne od mafijaša Čovića i HDZ-a. Pa upravo je Komšić pred prošle izbore naparvio pakt sa Draganom Čovićem i poklonio mu poziciju člana predsjedništva. Čovjek koji nije imao hrabrosti da ostane u SDP-u i da se izbori za reformu SDP-a, da otkrije imenom i prezimenom kriminalce u SDP-u. Da je to htio uraditi imao bih plebiscitarnu podršku ne samo članova SDP-a, već i onih koji nisu da reformiše SDP. Umjesto toga, on se povukao kao najobičnija kukavica i osnovao svoju stranku, gdje vidimo da je ne sposoban da je vodi. Evo primjera iz Hrvatske. Milanović je iz SDP-a izbacio Aleksandru Kolarić. Toj istoj Aleksandri nije ni na kraj pameti bilo pređe u drugu stranku ili osniva svoju, već se borila za svoja prava i danas je opet u SDP-u i bori se da bude predsjednica Zagrebačkog SDP-a, za razliku od ograničenog Komšića, koji samo zna lajati na druge,a ništa konkretno uraditi.
arzuhal

#46891 Re: SDP

Post by arzuhal »

E, čuj, Fahro ulazi...ahahahaha :lol:
nemampojma0

#46892 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

arzuhal wrote:E, čuj, Fahro ulazi...ahahahaha :lol:
I meni je bilo smijesno kad sam cuo. Ne tvrdim nista, ali postoji ta prica.
A pokusaj ismijavanja na forumu, ne utice na dogovore ozbiljnih igraca, ukoliko postoje.
A da ti bude malo jasnije, Sdp nece imati parlamentarni kapacitet da udje u vlast sam sa Snsd i Hdz. Pa, bi neki paket iz bosnjacke kvote zajedno cinili Sdp i Sbb.
Al nejse, smijacemo se sve dok se to ne desi, ne daj Boze
arzuhal

#46893 Re: SDP

Post by arzuhal »

nemampojma0 wrote:
I meni je bilo smijesno kad sam cuo. Ne tvrdim nista, ali postoji ta prica.
A pokusaj ismijavanja na forumu, ne utice na dogovore ozbiljnih igraca, ukoliko postoje.
A da ti bude malo jasnije, Sdp nece imati parlamentarni kapacitet da udje u vlast sam sa Snsd i Hdz. Pa, bi neki paket iz bosnjacke kvote zajedno cinili Sdp i Sbb.
Al nejse, smijacemo se sve dok se to ne desi, ne daj Boze
Neće, ne d'o Bog :mrgreen:
nemampojma0

#46894 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Better Man wrote:
nemampojma0 wrote:Ovo je losa godina za Denise. Jedan je izvisio u maju, drugi ce u oktobru, sve zahvaljujuci svojim stranackim sefovima. Fahro ulazi u predsjednistvo ispred Bosnjaka.
Ovo može reći samo neko iskompleksiran, jer SDP nije bezuslovno podržao samokandidaturu pijanice i alkoholičara Željka Komšića, koji za 8 godina u predsjedništvu nije ništa uradio i koji je propustio priliku da Hrvatima pokaže da može raditi i u njihovom interesu i da ih otrgne od mafijaša Čovića i HDZ-a. Pa upravo je Komšić pred prošle izbore naparvio pakt sa Draganom Čovićem i poklonio mu poziciju člana predsjedništva. Čovjek koji nije imao hrabrosti da ostane u SDP-u i da se izbori za reformu SDP-a, da otkrije imenom i prezimenom kriminalce u SDP-u. Da je to htio uraditi imao bih plebiscitarnu podršku ne samo članova SDP-a, već i onih koji nisu da reformiše SDP. Umjesto toga, on se povukao kao najobičnija kukavica i osnovao svoju stranku, gdje vidimo da je ne sposoban da je vodi. Evo primjera iz Hrvatske. Milanović je iz SDP-a izbacio Aleksandru Kolarić. Toj istoj Aleksandri nije ni na kraj pameti bilo pređe u drugu stranku ili osniva svoju, već se borila za svoja prava i danas je opet u SDP-u i bori se da bude predsjednica Zagrebačkog SDP-a, za razliku od ograničenog Komšića, koji samo zna lajati na druge,a ništa konkretno uraditi.
Opsjednuti ste Zeljkom. Hajte vi lagano sami, samo pazite da ne proklizate.
Better Man

#46895 Re: SDP

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote:
Better Man wrote:
Opsjednuti ste Zeljkom. Hajte vi lagano sami, samo pazite da ne proklizate.
Nismo mi opsjednuti, već ti. Braniš neodbranjivo. Navedi mi samo jedan pozitivan primjer šta je uradio dok je 8 godina sjedio u fotelji člana predsjedništva. Lik ulazi u trku samo da zaustavi Čovića, a to što za 4 godine mandata ako bude izabran neće ništa uraditi, to izgleda nije važno. Zaboravljaš da je on najveće razočarenje. Polagali smo puno u njega, a pokazao se potpuno ne sposobnim i nedoraslim za ozbiljnu politiku. On nije sposoban ni mjesnu zajednicu da vodi.
Last edited by Better Man on 27/05/2018 22:13, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#46896 Re: SDP

Post by Tomahawk11 »

Pa da i Bošnjaci budu majorizirani.
Kikibombona

#46897 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Nije nemoguce. Denis ce pokupiti solidan broj SDA glasova, jednako kao Komsic. Mogao bi Frahro iskoristiti guzvu.

Sto se tice sukoba izmedju SDP-a i surogata, moram konstatovati da su svi kolektivno odvratni. Gamad. SDP i surogati uopste nisu manje zlo od SDA, tu su negdje u bobu.

Mirsad Hadzikadic je obrazovan i dobronamjeran covjek, jednako kao Borisa Falatar, ali u ovom sranju od drzave nemaju nikakve sanse za uspjeh. Zatucan i pokvaren narod ce izabrati zatucane i pokvarene predstavnike.
putokaz1

#46898 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nije nemoguce. Denis ce pokupiti solidan broj SDA glasova, jednako kao Komsic. Mogao bi Frahro iskoristiti guzvu.

Sto se tice sukoba izmedju SDP-a i surogata, moram konstatovati da su svi kolektivno odvratni. Gamad. SDP i surogati uopste nisu manje zlo od SDA, tu su negdje u bobu.

Mirsad Hadzikadic je obrazovan i dobronamjeran covjek, jednako kao Borisa Falatar, ali u ovom sranju od drzave nemaju nikakve sanse za uspjeh. Zatucan i pokvaren narod ce izabrati zatucane i pokvarene predstavnike.[/quote]
-Tako je Mirsad i Boriša samo mogu odlučiti tj ukrasti glasove,a čine se najkvalitetnijim kandidatima
-A Sukob SDA i SDP može iskoristiti Treći tj Šepić(NZBLOK+NIP+NBL+PDA+ASDA+...)
invincible1921

#46899 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Kad bi se mogli kako dogovorit da dio galsa za komsica, a dio za denisa naravno da bude dovoljno za pobjedu obojice :D :D

Ja iskreno cisto sumnjam u pobjedu SDP-a, bice tu neki napredak, ali nista posebno. Tome su krivi iskljucivo oni sami...gradili bi se neki programi i napredci, a samo ubehare i supljilraju. Doveli su se do toga, da evo i ovdje bruku raje koja ce vjerovatno dat svoj glas SDPu ne moze smislit bruku pozicioniranih u stranci iz razlgo sta znaju kakve su to ublehe i lezihljebovici u SDPu...da stvar bude jos tuznija bruku tih je u samom vodstvu stranke i bice na pozicijama koje SDP dobije...

Pa evo koliko ovdje samo ima postova znaci pricas SDP ce ovo SDP ce ono, ali "predsjednik stranke je dno" hahahahah

Sto se mene tice do nivoa kantona zanci ne preko toga NS je bar za KS po meni do sad nesto najbolje sto sam vidio i cuo...ne kazem da bi uspjeli ili da ne bi lagali, ali po onom sto sam vidio i cuo ubjeldjivo su ispred svih...mada poanvljam samo za nivo do kantona.
kmirsad

#46900 Re: SDP

Post by kmirsad »

cyprus wrote:
cadburry wrote:Po meni je najveci kvalitet Denisa Becirovica to sto ima sposobnost da privuce glasacko tijelo koje inace ne bi glasalo za ljevicu i da po prvi put od rata osigura da bosnjacki clan predsjednistva bude ljevicar. Takodjer, svojom kandidaturom moze pomoci SDP-u da osvoji sto vise glasova i mandata za parlamentarne liste, a sto je, obojica cemo se sloziti, dobro i korisno za viziju BiH koju obojica dijelimo.
Ako se tako gleda, upravu si... Samo što je po mom mišljenju to kratkoročni benefit... SDP je i 2010. godine pobjedila djelomično zahvaljujući tome što se približila desnici (catch-all taktika), pa neke velike dugoročne fajde nije bilo...
Djelimično se i sam s ovim slažem... Ovo gledam samo kao na prvi dobar potez SDP-a.
Potrebno ih je povuči još nekoliko da bi SDP postao vjerodostojan.

Pod jedan... promjene i čistka u rukovodečim organima stranke i kadrovima imenovanim od strane stranke... na svim nivoima...
Zbrisati sa kandidatskih listi i funkcija sve iole kompromitovane kasndidate i funkcionere...
Kako da glasaš za SDP, a znaš da će nakon izbora na funkcijama da se pojave neki ... kriminalci...

Pod dva... potrebno je hitno sazvati vanredni kongres stranke i provjeriti povjerenje članstva u predsjednika, predsjedništvo i glavni odbor stranke ... ili... sprovesti referendum sličan ovome na kojima je Denis izabran za kandidata za Predsjedništvo...

Siguran sam da bi Denis i tu dobio istim rezultatom... u tom slučaju bi bilo moguče sprovesti ono ... pod jedan...

Vjerujem da bi tako...... postali prihvatljiv i privlačan koalicioni partner... biračima...svih stranaka lijevo od centra... i stranaka centra... možda čaki i mnogima iz SBB-a...

Inače, bez tih dojeba,ovo će biti guslanje i labuđi pijev, Denis, koji trenutno jedini... ili jedan od malog broja članova SDP-a iz rukovodečeg kadra... nosi stranku na svom ugledu... će biti potrošen kao stara binda...ostali neukaljanog digniteta će bit pasivizirani... i sve će ostati isto... trajat će do sljedečih izbora...
Jest možda radikalno i nesprovodivo... ali je jedino moguče...
Oko ba... budimo realni... učinimo nemoguće...
Post Reply