BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fortaleza

#46876 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

REDDEVILS wrote:Ako sutra ne dodju da mi zamjene modem i STB Motorola jer je počeo da pisti koliko je star STB ja cu fino da podnesem zahtjev za raskid ugovora jer nemam uslugu koju plaćam redovno cirka 100 KM mjesečno a moram reci da su ljudi sa 1444 podrške korektni dostavili su naloge do montera, ali su monteri stoka kaže mi lik vako kad si čeko dva i pol mjeseca da ti priključimo dodatni paket i jos cekam, čekaj jos dva i po mjeseca da ti otklonimo kvar :shock:
:shock:

Ma ja bi'i nabio nogom iz moje kuće, ne pada mi na pamet da se tako lik ponaša, a ja da plaćam matičnoj firmi 100 KM mjesečno.
REDDEVILS

#46877 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

fortaleza wrote:
REDDEVILS wrote:Ako sutra ne dodju da mi zamjene modem i STB Motorola jer je počeo da pisti koliko je star STB ja cu fino da podnesem zahtjev za raskid ugovora jer nemam uslugu koju plaćam redovno cirka 100 KM mjesečno a moram reci da su ljudi sa 1444 podrške korektni dostavili su naloge do montera, ali su monteri stoka kaže mi lik vako kad si čeko dva i pol mjeseca da ti priključimo dodatni paket i jos cekam, čekaj jos dva i po mjeseca da ti otklonimo kvar :shock:
:shock:

Ma ja bi'i nabio nogom iz moje kuće, ne pada mi na pamet da se tako lik ponaša, a ja da plaćam matičnoj firmi 100 KM mjesečno.
I jos uvijek cekam da mi otklone kvar valjda ce se sjetiti do zime da dodju a dotad ja cu pisati reklamacije jbg. kad sam pod ugovorom uže tablet prošli mjesec za marku. :(
fortaleza

#46878 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Ma svejedno bi raskinuo s njima, da mjesec dana nemam tv, a net pogotovo letili bi oni zastalno neovisno o ugovoru. Šta ću od reklamacije, da gubim živce s njima, jašta.
pepeljara

#46879 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

BHtelekomovci, kad ce automatski update na LG G3 ? :D
jel vakat, il kad postane zastario ? :D

mislim znam mogu pc suite, al zasto kad bi trebalo automatskim ? :D
nemezis

#46880 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

ing-ecc wrote:
nemezis wrote: Da pojasnim dio pitanja. Pretpostavimo da mi je dovoljno 5 KM mjesečno za poruke i pozive te ne namjeravam nikako dopunjavati kredit. Da li uplata 5 KM 1-og od strane BH Telekoma produžava važenje kredita kao i standardna kupovina kredita od 5 KM? Ako da, znaci da 31-og kredit ne važi?
Hvala na pojasnjenju pitanja :D
Imas dva odgovora na dva pitanja: 1. Ne i 2. 31.-og kredit vazi :-)
nemezis wrote: Ponovo čitam odgovor pa mi upade u oči ovo "ni manje ni vise". Sta to znaci, sta ako vec imam kredita, sta ako nisam potrošio ono što je Telekom uplatio prošli mjesec?
...opet imas 5 km. :D
Hvala, sada je jasnije. Dakle, ako mi je 5 KM dovoljno i ako zovem samo unutar BH Telekom mreže, ne trebam nikako kupovati kredit? A ako kupim kredit u januaru (da bih mogao ponekad poslati poruku u drugu mrezu) vrijedi li ta dopuna sve dok je ne potrošim?
AmirBaa

#46881 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

pepeljara wrote:BHtelekomovci, kad ce automatski update na LG G3 ? :D
jel vakat, il kad postane zastario ? :D

mislim znam mogu pc suite, al zasto kad bi trebalo automatskim ? :D
5 minuta traje proces preko pc suite-a, ja ga obavio cim je izasao i sve super radi :)
jarobot

#46882 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

REDDEVILS wrote:
fortaleza wrote:
I jos uvijek cekam da mi otklone kvar valjda ce se sjetiti do zime da dodju a dotad ja cu pisati reklamacije jbg. kad sam pod ugovorom uže tablet prošli mjesec za marku. :(
Samo ti napiši da ćeš raskinuti ugovor pošto neizvršavaju ugovorenu obavez. Tako sam ja kad sam prelazio sa netflat na moju tv napravili mi profil na centrali pustili a montera sa STB nikad brzina pala na 5 migabita a televizije ni navidiku nije bilo. Napišem žalbu na brzinu interneta i račum i zaprijetim da ću odjaviti sve usluge i poslije 7 dana donbo sam moju tv i smanjeni račun za netflat za 8 km.
Sad čekam mjesec i 10 dodatni paket 1 , zvao sam 1444 kažu ima TM i poslano u realizaciju pustili mi HD i pink+ ali nema mazgova da donesu VDSL modem. Reče mi ljubazna uposlenica na 1444 da se usluga ne naplaćuje dok se u potponosti ne realizira i žena se i krsti i ibreti da već nije urađeno.
Znači nije do podrške nego je do lokalni šerifa i ptčinjeni montera koji nejebu živu silu i još usput počnu pametovati štaće tio to i to.. :evil:
REDDEVILS

#46883 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Konacno Dodatni Paket 1 +VDSL Inbox V 50 uglavnom sad sve fercera kako treba nakon dva i pol mjeseca :thumbup: :D

Image
:run: :thumbup: :bih:
The Realist

#46884 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Ovo nikako ne kontam kada su u pitanju rješavanja nekih problema, isto mi je bilo i na ranijem provideru. Imao sam naj problem sa Pink+ paketom i zvao nekoliko puta, ništa, zvali me jednom, pa opet ništa i evo danas me nazovu, pa ja njih poslije, jer nisam se mogao javiti i neka gospođa sa kojom su me spojili reče samo momenat, prođe 45 sekundi i sve pusti.

Sve radi sada, rješeno suštinski za minut. Pa zar nije moglo odmah tako :? .

Da ne bude zabune, pohvale za gospođu :thumbup: , nego onako me zanima što svi kompliciraju kada su stvari u pitanju koje se rješavaju jednim klikom.

Eh, valjda uspijem srediti da mi odmah VDSL router donesu kada sebi budem uvodio.
Reglan

#46885 Re: BHTelecom All About

Post by Reglan »

Ako sam u BHT kupio mobitel sa dvije sim kartice(Lumia 640) da li su obje zakljucane samo na BHT ili je samo prva zakljucana na BHT a u drugu mogu ubaciti recimo hrvatsku karticu?
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#46886 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by ajdamo »

ing-ecc wrote:
ajdamo wrote:Da li postoji nesto slicno u BH Telecomu?
Zelio bih da imam dodatnu sim karticu na isti broj\racun pa da svom tabletu mogu koristit internet promet sa bhmobile
http://www.vipnet.hr/poslovni/govorne-usluge/multi-sim

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
A jel bi placo mjesecno dodatnu karticu 5-6 km?
Uzeo sam twin karticu. Placa se jednokratno 5 KM, a ne mjesecno.
Mjesecno se placa samo ako imas mnet mflat paket. Kod mene je bhmobile mSurf.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
jarobot

#46887 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

REDDEVILS wrote:Konacno Dodatni Paket 1 +VDSL Inbox V 50 uglavnom sad sve fercera kako treba nakon dva i pol mjeseca [emoji106] :D

Image
:run: [emoji106] :bih:
To treba zaliti. [emoji312]

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
GangEvil

#46888 Re: BHTelecom All About

Post by GangEvil »

Pitanje...posto multiscreen aplikacija ne radi kad si u inostranstvu, postoji li neka aplikacija koja se moze instalirati na android i da zavaras aplikaciju kao da si u BIH, iako si vani trenutno?

Hvala
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#46889 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

vidi postoji li neki vpn ili proxy s bh. ip-om
Montana

#46890 Re: BHTelecom All About

Post by Montana »

REDDEVILS wrote:Konacno Dodatni Paket 1 +VDSL Inbox V 50 uglavnom sad sve fercera kako treba nakon dva i pol mjeseca :thumbup: :D

Image
:run: :thumbup: :bih:

Image :D
AnonymousBIH

#46891 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

quarterback wrote:
AnonymousBIH wrote:Ako neko zna, da li igdje ima Galaxy S7 na stanju u Telecom poslovnici?
Bio bih jako zahvalan na informaciji.
pa 1444
Zvao ne znaju, slao poruku na FB kazu nema, odem u poslovnciu Visoko kad ima S7 Edge i uzmem njega.
uvijekIInikadI

#46892 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Montana wrote: Image :D
Kol'ko je ovo ojra?
Montana

#46893 Re: BHTelecom All About

Post by Montana »

uvijekIInikadI wrote:
Montana wrote: Image :D
Kol'ko je ovo ojra?
120mb/do 6mb upload/plus wifispot besplatan internet vani/modem = 30 ojera

a ima i sa 400 MB za 64 ojera

60Mb košta 24 ojera
---------------------------------------
Paket:

tv 230 kanala/68 HD
internet 200 Mbit
wifi spot
telefon flet
HD reciver recorder
----------------------
50 ojera
Last edited by Montana on 20/07/2016 19:09, edited 1 time in total.
R9..

#46894 Re: BHTelecom All About

Post by R9.. »

Jel to nema STB-ova....cekam STB od 3.Juna
Cossack

#46895 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

The Realist wrote:Koliko to treba da se aktivira ovaj Pink+ paket, koji je trebao biti aktiviran od početka?
Minuta da nazoveš 1444 ili onoliko koliko ti treba do prvog BHT šaltera.
kema

#46896 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by kema »

nemezis wrote:
ing-ecc wrote:
nemezis wrote: Da pojasnim dio pitanja. Pretpostavimo da mi je dovoljno 5 KM mjesečno za poruke i pozive te ne namjeravam nikako dopunjavati kredit. Da li uplata 5 KM 1-og od strane BH Telekoma produžava važenje kredita kao i standardna kupovina kredita od 5 KM? Ako da, znaci da 31-og kredit ne važi?
Hvala na pojasnjenju pitanja :D
Imas dva odgovora na dva pitanja: 1. Ne i 2. 31.-og kredit vazi :-)
nemezis wrote: Ponovo čitam odgovor pa mi upade u oči ovo "ni manje ni vise". Sta to znaci, sta ako vec imam kredita, sta ako nisam potrošio ono što je Telekom uplatio prošli mjesec?
...opet imas 5 km. :D
Hvala, sada je jasnije. Dakle, ako mi je 5 KM dovoljno i ako zovem samo unutar BH Telekom mreže, ne trebam nikako kupovati kredit? A ako kupim kredit u januaru (da bih mogao ponekad poslati poruku u drugu mrezu) vrijedi li ta dopuna sve dok je ne potrošim?
Nisam baš u toku o čemu se radi pa ako može neko da mi objasni ovaj dio
Dakle, ako mi je 5 KM dovoljno i ako zovem samo unutar BH Telekom mreže, ne trebam nikako kupovati kredit?
Imam ultru i kupujem kredit ali ne potrošim ni cenera u toku godine,zovem samo unutar bht mreže
Moram li kupovati kredit ili ne :D
jarobot

#46897 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

kema wrote:
nemezis wrote:
ing-ecc wrote: Hvala na pojasnjenju pitanja :D
Imas dva odgovora na dva pitanja: 1. Ne i 2. 31.-og kredit vazi :-) ...opet imas 5 km. :D
Nisam baš u toku o čemu se radi pa ako može neko da mi objasni ovaj dio
Dakle, ako mi je 5 KM dovoljno i ako zovem samo unutar BH Telekom mreže, ne trebam nikako kupovati kredit?
Imam ultru i kupujem kredit ali ne potrošim ni cenera u toku godine,zovem samo unutar bht mreže
Moram li kupovati kredit ili ne :D
Nemoraš. Sve je za bh mrežu

jarobot

#46898 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

R9.. wrote:Jel to nema STB-ova....cekam STB od 3.Juna
Ima ne žuri im se. Moraš im se natovaruti i dosađivati

quarterback

#46899 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

AnonymousBIH wrote:
quarterback wrote:
AnonymousBIH wrote:Ako neko zna, da li igdje ima Galaxy S7 na stanju u Telecom poslovnici?
Bio bih jako zahvalan na informaciji.
pa 1444
Zvao ne znaju, slao poruku na FB kazu nema, odem u poslovnciu Visoko kad ima S7 Edge i uzmem njega.
nek je tebi sa srecom a od njih me malo toga moze zacuditi
channel10

#46900 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Ima li ih jos na stanju? Prije nekih 15-20 dana u Zenici rekli da nema nigdje S7 edge!

Cak im na stranici stoji da nemaju na stanju nijedan S7 :izet:
Locked