NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#46876 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

joj lige, igrajte odbrane ublejaši
insaneinthebrain

#46877 Re: NBA - National Basketball Association

Post by insaneinthebrain »

Uskoro ce 70 biti prosjek za pojedine igrace :zzzz:
Karikaturist

#46878 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Karikaturist »

Kad timovi postoje samo za njih..
moke_31

#46879 Re: NBA - National Basketball Association

Post by moke_31 »

Jest mi drago što popuši Phoenix sinoć. Kakva debilna igra, nikakvog smisla, timska košarka teška fikcija. Booker sam igra i siluje do kraja. Jbt ni Durant mu ne može oteti loptu iz ruku. Divlji zapad u pravom smislu riječi.
Ja bi ono sve rastjerao i raspustio franšizu, s ovom igrom neće moći proći ni prvi krug playoffa.
insaneinthebrain

#46880 Re: NBA - National Basketball Association

Post by insaneinthebrain »

moke_31 wrote: 27/01/2024 12:40 Jest mi drago što popuši Phoenix sinoć. Kakva debilna igra, nikakvog smisla, timska košarka teška fikcija. Booker sam igra i siluje do kraja. Jbt ni Durant mu ne može oteti loptu iz ruku. Divlji zapad u pravom smislu riječi.
Ja bi ono sve rastjerao i raspustio franšizu, s ovom igrom neće moći proći ni prvi krug playoffa.
fakat su debilska ekipa, gledam onaj zadnji napad kad indiana daje kos. nigdje juke pod kosem da napravi skok, vazno da njemu beal i booker igraju. ostali stoje i gledaju kako pacersi tri skoka u napadu prave i ubacuju loptu
propojeilijas

#46881 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

insaneinthebrain wrote: 27/01/2024 04:56 Uskoro ce 70 biti prosjek za pojedine igrace :zzzz:
70 i vise ce postat normala s vremena na vrijeme nego ko je iduci sa 70 plus poena. trae, lebron, alexander, lillard
propojeilijas

#46882 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

fale artest i ben wallace danasnjoj ligi da pokazu dejontenu murrayu i slicnima da nema sanse da im netko utrpa 60-70 poena
canvra888

#46884 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Randle se povrijedio protiv Heata... Iskreno se nadam da nije ozbiljno

Edit

propojeilijas

#46885 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

kakavdanakneiskustvu wrote: 27/01/2024 23:28
to se i ocekivalo
propojeilijas

#46886 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

canvra888 wrote: 27/01/2024 23:53 Randle se povrijedio protiv Heata... Iskreno se nadam da nije ozbiljno

Edit

thibodo budala drzi najbolje igrace na terenu kad je utakmica rijesena
canvra888

#46887 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

propojeilijas wrote: 28/01/2024 01:00
canvra888 wrote: 27/01/2024 23:53 Randle se povrijedio protiv Heata... Iskreno se nadam da nije ozbiljno

Edit

thibodo budala drzi najbolje igrace na terenu kad je utakmica rijesena
Nije do Thibsa ovaj put. +15 je bilo za Knickse sa još 5 i kusur minuta u četvrtoj, a Miami se više puta kroz utakmicu vraćao sa -13 samo kroz par napada i minuta.
Priglavke

#46888 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Priglavke »

Euroliga je 10 puta interesantnija za gledati. Ima naboja, Igra se odbrana, navijaci idu na gostovanja... U PO ne igra se po 7 utakmica, vec 5..A po meni sto krasi EL, je F4 - jedna utakmica,pa ko koga... EL je buducnost kosarke. Napraviti EL-2, pa na ispadanje, odnosno ulazak ...sto bi bilo super...

NBA je postala sprdnja... odbrana suplja...Ekipe namjerno gube da bi imali na draftu bolju poziciju kada je biranje igraca....igraca"trejduju"a da se isti nista ne pita........jedan igrac uzima 50-60 suteva, dok ostali gledaju...

Doncic nikada ove statistike ne bi imao u 80im i 90im. Pitanje je da li bi mogao uopste igrati u onakvoj NBA, Jokica bi stavili da se gura protiv O'Neala, Barckelya, Ewinga, Rodmana...
propojeilijas

#46889 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

Priglavke wrote: 28/01/2024 11:44 Euroliga je 10 puta interesantnija za gledati. Ima naboja, Igra se odbrana, navijaci idu na gostovanja... U PO ne igra se po 7 utakmica, vec 5..A po meni sto krasi EL, je F4 - jedna utakmica,pa ko koga... EL je buducnost kosarke. Napraviti EL-2, pa na ispadanje, odnosno ulazak ...sto bi bilo super...

NBA je postala sprdnja... odbrana suplja...Ekipe namjerno gube da bi imali na draftu bolju poziciju kada je biranje igraca....igraca"trejduju"a da se isti nista ne pita........jedan igrac uzima 50-60 suteva, dok ostali gledaju...

Doncic nikada ove statistike ne bi imao u 80im i 90im. Pitanje je da li bi mogao uopste igrati u onakvoj NBA, Jokica bi stavili da se gura protiv O'Neala, Barckelya, Ewinga, Rodmana...
ako mislis da jedan jokic i doncic nebi bili all star i mvp igraci 80 ih grdno se varas pa danasnji igraci su puno vicniji s loptom i bolji suteri nego oni prije danasnji problem nba lige je hand check i mekanija obrana zbog tog pravila i pravila 3 sekunde u reketu. volio sam i ja vise kosarku 80 - 90 ih nego ovu danasnju ali reci da danasnji igraci tada nebi bili all star icgraci je glupost. Euroliga je meni neglediva zbog sudaca koji prekidaju igru svako 10 sekundi i zbog ruznog navijanja grka, srba i spanaca ko da su na fudbalskoj utakmici
Priglavke

#46890 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Priglavke »

propojeilijas wrote: 28/01/2024 16:21
Priglavke wrote: 28/01/2024 11:44 Euroliga je 10 puta interesantnija za gledati. Ima naboja, Igra se odbrana, navijaci idu na gostovanja... U PO ne igra se po 7 utakmica, vec 5..A po meni sto krasi EL, je F4 - jedna utakmica,pa ko koga... EL je buducnost kosarke. Napraviti EL-2, pa na ispadanje, odnosno ulazak ...sto bi bilo super...

ako mislis da jedan jokic i doncic nebi bili all star i mvp igraci 80 ih grdno se varas pa danasnji igraci su puno vicniji s loptom i bolji suteri nego oni prije danasnji problem nba lige je hand check i mekanija obrana zbog tog pravila i pravila 3 sekunde u reketu. volio sam i ja vise kosarku 80 - 90 ih nego ovu danasnju ali reci da danasnji igraci tada nebi bili all star icgraci je glupost. Euroliga je meni neglediva zbog sudaca koji prekidaju igru svako 10 sekundi i zbog ruznog navijanja grka, srba i spanaca ko da su na fudbalskoj utakmici
Jokic zna s loptom i ima visoku kosarkasku inteligenciju. Ali je previse mehak,spor i igraci poput Ewinga, Mouninga, Melona,Rodmana bi ga pojeli. Jokic bi bio gurnut u reket i iz reketa nikada ne bi ni izlazio. Tako da ta tvoja tvrdnja o Jokicu kao all staru je glupost. Doncic, nikada ne bi bio play, vec bi to neki atletski gradjen Amerikanac.Nikada ne bi dolazio do suta u 90im ovako lahko kao danas. Prije, odbrana stavi napadacu ruku na kuk , pa pokusava da rukom usmjeri na zeljeni smjer. Nije tacno, da sudije u Europi prekidaju svako 10 sekundi... Vrlo je jasno definisano pravilo...
Istina je da su navijaci divlji i da ima dosta rasistickih psovki i ta tvoja tvrdnja je tacna. No u Europi su navijaci sastvani dio ovoga sporta, dok u NBA manje-vise to nije slucaj. U Europi navijaci mogu napraviti pritisak na klub , dok to nije slucaj u NBA.

Danasnji NbA igraci su "samo" u pick and rollu i sutu superioriji od igraca 90ih
canvra888

#46891 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Priglavke wrote: 28/01/2024 20:49
propojeilijas wrote: 28/01/2024 16:21

Jokic zna s loptom i ima visoku kosarkasku inteligenciju. Ali je previse mehak,spor i igraci poput Ewinga, Mouninga, Melona,Rodmana bi ga pojeli. Jokic bi bio gurnut u reket i iz reketa nikada ne bi ni izlazio.
Ne svodi se Jokićeva igra samo na reket. Izuzetno sposoban i iza 3 i sa poludistance. Samim tim je prevelika prijetnja za bilo koju odbranu i otvara mu reket jer ga moraju poštovati i kad je izvan njega.
Doncic, nikada ne bi bio play, vec bi to neki atletski gradjen Amerikanac.Nikada ne bi dolazio do suta u 90im ovako lahko kao danas.
Tačno je da bi bili manji prosjeci, ali ruku na srce, ko je gledao onu utakmicu od neku noć - Luka je pogađao iz nemogućih pozicija, preko ruke, pod faulom. Nije to samo do generalno slabijih odbrana.
Nije tacno, da sudije u Europi prekidaju svako 10 sekundi... Vrlo je jasno definisano pravilo...
Ali jeste tačno da imaju pomalo odvratnih pravila za gledati. Eto npr. u NBA su uveli transition take faul jer je toliko igrača koji su dolazili iz Evrope u NBA imalo tu naviku da ubijaju tranziciju s tim faulovima, i to tranziciju koja je jedan od najatraktivnijih segmenata košarke.
Istina je da su navijaci divlji i da ima dosta rasistickih psovki i ta tvoja tvrdnja je tacna. No u Europi su navijaci sastvani dio ovoga sporta, dok u NBA manje-vise to nije slucaj.
Ne bih se složio. Pogledaj npr. navijače Knicksa, Thundera, Celticsa, Sixersa. Nije to baš zanemarivo. Navijači Sixersa znaju biti toliko investirani da to ode u neke primitivne razmjere, a la ovih u Evropi, ali opet ni blizu toga.
Danasnji NbA igraci su "samo" u pick and rollu i sutu superioriji od igraca 90ih
Ne baš samo to, neuporedivo su atletski superiorniji, potentnije vođenje lopte (da ne spominjemo bekove, skoro sve pozicije su potkovane s ovim sada, npr. Chet, Wemby, Jokić).

U biti, i meni se više sviđala košarka 90-ih i 2000-ih pa i ona do pola prošle decenije, ali izjaviti da je Euroliga interesantnija za gledati... ne znam baš.
Priglavke

#46892 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Priglavke »

@ canvra0
Ne kazem da sam 100 posto u pravu.. To stoji da su danasnji igrac NBA vjestiji s loptom, imaju bolji sut. Ali uloga visokih igraca danas i jucer nije ista i na to se svodi moje poredjenje. Jokic i Doncic ne bi imali iste uloge prije svega zbog fizickih predispozicija.Kada je Kukoc dosao u Bullse, htjeli su da ga stave u reket, navukli mu malo mase, jer je bio visok i mrasav. Prije je kosarka fizicki zahtjevnija bila,vise je zara bilo,borbe. Igraci su imali vise ega nego ovi danasnji. Danas, prije PO "nema" kosarke, tek u PO igraci "malo upru"...

Naravno da su u Europi igraci slabiji kosarkasi,prije svega individualno. Ali je veci naboj...navijacki rivalitet..veci rivalitet izmedju klubova..npr. Barca -RM, OLYP-Panata, CZ - Partzan, sve to cini kosarku interesantnom... U 80im i 90im si imao rivalitet i amnozitet izmedju klubova i igraca dok je to danas slabo, da ne kazem nikako... Pogledaj harizmu jucersnjih igraca , pa je uporedi sa ovim danasnjim...

U Europi nece vidjeti da jedan igrac uzima 50-60 suteva po utakmici,a ostali coskare i "igraju" odbranu...
Prije nekih 10 godina Bogdan Tanjevic je izjavio da u NBA ima 5 trenera koje on postuje, dok ove ostale... Mislim da su EL treneri takticki superirniji(trenerski potkovaniji) od NBA trenera...

EL je u usponu i mislim da ce biti jos bolja u buducnosti..Volio bih vidjeti i EL2 na ulazak i ispadanje, sto bi je ucinilo jos vise interesantnijom.
Rob_Atl

#46894 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Embid ce najvjerovatnije biti diskvalifikovan iz utrke za MVP zbog propustenih tekmi. Fale mu jos 4 ja mislim, a kako pricaju radi se o ozbiljnijoj povredi koljena.
propojeilijas

#46895 Re: NBA - National Basketball Association

Post by propojeilijas »

lillard namjerno nije htio da sutne za pobjedu protiv svog portlanda uvalio vruc krompir lopezu
canvra888

#46897 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Šteta fakat, rasturao ove sezone
canvra888

#46898 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Brunson 40 poena i razmontiravanje Pacersa, deveta uzastopna pobjeda Knicksa.

Strašno koliko potcjenjuju ovog čovjeka.
Post Reply