BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
TheDocToR

#46851 Re: BHTelecom All About

Post by TheDocToR »

Imam jedno pitanje, dvoumim se izmedju Student plus 1 i Moj mini 15 i ne znam koji da uzmem.
Ono sto mi je osnovno je internet, oba paketa imaju po 500 MB i onda neograniceno sa smanjenom brzinom. Naravno, volim ponekad i obaviti tel. razgovor sa osobama koje nisu na ti sa danasnjom tehnologijom.
Koje je vase misljenje i iskustvo, koji paket odabrati ?
jarobot

#46852 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Hyperthalamus wrote:
REDDEVILS wrote:Pozdrav
Prijavio dodatni paket 4 maja tehnicku mogucnost su utvrdili 11 maja i jos uvijek nista nazovem 1444 ljudi mi kazu da su proslijedili nalog na ilidzu i da je do montera. U medzuvremenu u petak poslije podne nestane mi interneta i moja tv prestade da radi prijavim kvar u petak i rekose mi da ce proslijediti nalog monterima na Ilidzi jutros ponovo zovem covjek mi rece da je proslijedjen nalog monterima na ilidzi ajd vidjecemo necu valjda cekati jos dva i pol mjeseca ko za dodatni paket
Tako se i meni desilo....pustili mi VDSL signal...i stari ZTE modem nije mogao da radi na njemu....12 dana cekao da dodje monter sa innbox-om...cim je zamijenio modem sve proradilo. I da, kvar je bio prijavljen prvog dana...al bez obzira cekao sam 12 dana, komplet usluga nije radila...strpi se.
I ja sam ušao u drugi mjesec čekanja na paket1. Trći dan pustili HD i pink+.., zvso sam 1444 kažu ims TM i poslano na realizaciju a ka će nezna se. Monopol je zajebana stvar boli njih za korisnike[emoji35]

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
hladan.preminger

#46853 Re: BHTelecom All About

Post by hladan.preminger »

adoadop wrote:Molio bi one koji stvarno znaju da odgovore
Imam ultra uključen u moj izbor, da li onih 500 MB mogu koristiti na moru u Hrvatskoj tj. U romingu?

Ako ne koja je najbolja opcija da imam internet na moru osim wifi-a, za Viber i Skype?
Hvala

Ni sllučajno. :D

Imas karticu Hr Telecoma (t-mobile) koja kosta 85kn i vrijedi ti 7 dana, gdje mozes bez limita surfati po max brzinama. Nakon toga ako zelis opet napunis 85kn i udri. :)
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#46854 Re: BHTelecom All About

Post by ajdamo »

Da li postoji nesto slicno u BH Telecomu?
Zelio bih da imam dodatnu sim karticu na isti broj\racun pa da svom tabletu mogu koristit internet promet sa bhmobile
http://www.vipnet.hr/poslovni/govorne-usluge/multi-sim

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
ing-ecc

#46855 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ajdamo wrote:Da li postoji nesto slicno u BH Telecomu?
Zelio bih da imam dodatnu sim karticu na isti broj\racun pa da svom tabletu mogu koristit internet promet sa bhmobile

A jel bi placo mjesecno dodatnu karticu 5-6 km?
Filter

#46856 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

https://www.bhtelecom.ba/3687.html
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#46857 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by ajdamo »

ing-ecc wrote:

A jel bi placo mjesecno dodatnu karticu 5-6 km?
Pa bi ako treba
Filter wrote:

https://www.bhtelecom.ba/3687.html
Hvala :)

irac300

#46858 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Je l' može pomoć, kako se deaktivira MojaTV Multiscreen usluga? Aktivirao sam je u ovom promo periodu, ali nije mi nešto specijalno na android boxu, pa bih da je isključim, dok nije počelo naplaćivanje.
sencobih

#46859 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

irac300 wrote:Je l' može pomoć, kako se deaktivira MojaTV Multiscreen usluga? Aktivirao sam je u ovom promo periodu, ali nije mi nešto specijalno na android boxu, pa bih da je isključim, dok nije počelo naplaćivanje.
Preko stb-a uđes u postavkama, upravljanje uređajima i deaktiviraš
REDDEVILS

#46860 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

jarobot wrote:
Hyperthalamus wrote:
REDDEVILS wrote:Pozdrav
Prijavio dodatni paket 4 maja tehnicku mogucnost su utvrdili 11 maja i jos uvijek nista nazovem 1444 ljudi mi kazu da su proslijedili nalog na ilidzu i da je do montera. U medzuvremenu u petak poslije podne nestane mi interneta i moja tv prestade da radi prijavim kvar u petak i rekose mi da ce proslijediti nalog monterima na Ilidzi jutros ponovo zovem covjek mi rece da je proslijedjen nalog monterima na ilidzi ajd vidjecemo necu valjda cekati jos dva i pol mjeseca ko za dodatni paket
Tako se i meni desilo....pustili mi VDSL signal...i stari ZTE modem nije mogao da radi na njemu....12 dana cekao da dodje monter sa innbox-om...cim je zamijenio modem sve proradilo. I da, kvar je bio prijavljen prvog dana...al bez obzira cekao sam 12 dana, komplet usluga nije radila...strpi se.
I ja sam ušao u drugi mjesec čekanja na paket1. Trći dan pustili HD i pink+.., zvso sam 1444 kažu ims TM i poslano na realizaciju a ka će nezna se. Monopol je zajebana stvar boli njih za korisnike[emoji35]

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
Ako sutra ne dodju da mi zamjene modem i STB Motorola jer je počeo da pisti koliko je star STB ja cu fino da podnesem zahtjev za raskid ugovora jer nemam uslugu koju plaćam redovno cirka 100 KM mjesečno a moram reci da su ljudi sa 1444 podrške korektni dostavili su naloge do montera, ali su monteri stoka kaže mi lik vako kad si čeko dva i pol mjeseca da ti priključimo dodatni paket i jos cekam, čekaj jos dva i po mjeseca da ti otklonimo kvar :shock:
irac300

#46861 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

sencobih wrote:
irac300 wrote:Je l' može pomoć, kako se deaktivira MojaTV Multiscreen usluga? Aktivirao sam je u ovom promo periodu, ali nije mi nešto specijalno na android boxu, pa bih da je isključim, dok nije počelo naplaćivanje.
Preko stb-a uđes u postavkama, upravljanje uređajima i deaktiviraš
Hvala. :thumbup:
The Realist

#46862 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Koliko to treba da se aktivira ovaj Pink+ paket, koji je trebao biti aktiviran od početka?
alphonse kauders

#46863 Re: BHTelecom All About

Post by alphonse kauders »

pitanje: na paketu sam moj midi 30 i prema novoj tarifi razumio sam da je u 35 KM sa Pdvom ukljuceno 3 gige mobilnog interneta po max brzini i ostatak po nekoj min.brzini.

ipak,kad udjem u stanje racuna na portalu (znam da to nije sluzbeni racun), stoji mi da sam potrosio oko 75 KM za ovih 18 dana, od cega je 90% toga internet (oko 800 mega internet).

u cemu je fol, jesam li ja pogresno razumio ovu tarifu ili im ovo stanje racuna ne funkcionise kako treba?
The Realist

#46864 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Koji je default pin za STB?

Ovaj multiscreen, jeli to ekvivalent D3Go kod Telemacha?

Ako sam dobro vidio listu, skoro svi kanali koji su u paketu se mogu gledati i na multiscreenu, te se može pratiti na bilo kojoj mreži (BHT, Telemach, Logosoft,....)?

I da li je samo za android uređaje, ili ima neka aplikacija za windows?

Hvala.

EDIT: OK, na ugovoru sam našao PIN za STB.
TheDocToR

#46865 Re: BHTelecom All About

Post by TheDocToR »

Imam jedno pitanje, dvoumim se izmedju Student plus 1 i Moj mini 15 i ne znam koji da uzmem.
Ono sto mi je osnovno je internet, oba paketa imaju po 500 MB i onda neograniceno sa smanjenom brzinom. Naravno, volim ponekad i obaviti tel. razgovor sa osobama koje nisu na ti sa danasnjom tehnologijom.
Koje je vase misljenje i iskustvo, koji paket odabrati ?
AnonymousBIH

#46866 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

Ako neko zna, da li igdje ima Galaxy S7 na stanju u Telecom poslovnici?
Bio bih jako zahvalan na informaciji.
quarterback

#46867 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

AnonymousBIH wrote:Ako neko zna, da li igdje ima Galaxy S7 na stanju u Telecom poslovnici?
Bio bih jako zahvalan na informaciji.
pa 1444
nemezis

#46868 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Imam pitanje u vezi onih 5 KM koji se dobiju na prepaid kada se mobilni pridruži u moj izbor. Je li to kao klasična dopuna kao i kada bih ja dopunio 5 KM, ako ne potrošim, ostaje na računu, mogu prebaciti na drugi broj... ?

Jos nesto, obzirom da 5 KM vrijedi 30 dana a u moj izbor dopunjava se, recimo, prvog u mjesecu, je li to znači da u mjesecu koji ima 31 dan nemam mogućnost poziva 31-og?
ing-ecc

#46869 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

nemezis wrote:Imam pitanje u vezi onih 5 KM koji se dobiju na prepaid kada se mobilni pridruži u moj izbor. Je li to kao klasična dopuna kao i kada bih ja dopunio 5 KM, ako ne potrošim, ostaje na računu, mogu prebaciti na drugi broj... ?

Jos nesto, obzirom da 5 KM vrijedi 30 dana a u moj izbor dopunjava se, recimo, prvog u mjesecu, je li to znači da u mjesecu koji ima 31 dan nemam mogućnost poziva 31-og?
5 km se dopunjava 1.-og pa je ne bitno koliko dana je u mjesecu, znaci od 1.-og do 1.-og, tj. 1.-og uvijek imas 5 km i ni manje ni vise :D
5 km se trosi samo na saobracaj u domacoj mrezi :)
nemezis

#46870 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

ing-ecc wrote:
nemezis wrote:Imam pitanje u vezi onih 5 KM koji se dobiju na prepaid kada se mobilni pridruži u moj izbor. Je li to kao klasična dopuna kao i kada bih ja dopunio 5 KM, ako ne potrošim, ostaje na računu, mogu prebaciti na drugi broj... ?

5 km se dopunjava 1.-og pa je ne bitno koliko dana je u mjesecu, znaci od 1.-og do 1.-og, tj. 1.-og uvijek imas 5 km i ni manje ni vise :D
Da pojasnim dio pitanja. Pretpostavimo da mi je dovoljno 5 KM mjesečno za poruke i pozive te ne namjeravam nikako dopunjavati kredit. Da li uplata 5 KM 1-og od strane BH Telekoma produžava važenje kredita kao i standardna kupovina kredita od 5 KM? Ako da, znaci da 31-og kredit ne važi?
nemezis

#46871 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

ing-ecc wrote:

Ponovo čitam odgovor pa mi upade u oči ovo "ni manje ni vise". Sta to znaci, sta ako vec imam kredita, sta ako nisam potrošio ono što je Telekom uplatio prošli mjesec?
Del_Boy1

#46872 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Mjesečno dobiješ 5 KM na bonus račun, koje možeš trošiti na saobraćaj u BH Telecom mreži, ne možeš poslati na drugi ultra broj niti se neutrošeni KM-ovi prenose u naredni mjesec, uz to dobiješ gratis 500 MB mobilnog interneta, ako trebaš saobraćaj prema drugim mrežama moraš dodatno dopunit kredit, i taj kredit možeš poslat na drugi broj i sve ostalo kao na ultri koja nije u moj izbor.
ing-ecc

#46873 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

nemezis wrote: Da pojasnim dio pitanja. Pretpostavimo da mi je dovoljno 5 KM mjesečno za poruke i pozive te ne namjeravam nikako dopunjavati kredit. Da li uplata 5 KM 1-og od strane BH Telekoma produžava važenje kredita kao i standardna kupovina kredita od 5 KM? Ako da, znaci da 31-og kredit ne važi?
Hvala na pojasnjenju pitanja :D
Imas dva odgovora na dva pitanja: 1. Ne i 2. 31.-og kredit vazi :-)
nemezis wrote: Ponovo čitam odgovor pa mi upade u oči ovo "ni manje ni vise". Sta to znaci, sta ako vec imam kredita, sta ako nisam potrošio ono što je Telekom uplatio prošli mjesec?
...opet imas 5 km. :D
1946--1987

#46874 Re: BHTelecom All About

Post by 1946--1987 »

nabijem i telekom i montere sa ilidze
uvijekIInikadI

#46875 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

samo ne diraj Ilidžu
Locked