FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Distortion

#46851 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Baskijci kao i obicno zadali jak tempo sa mnogo trke i ostrine. Barcelona je razvlacila igru koliko god je moguce i to su radili sasvim korektno. Odlicna akcija kod prvog gola i Munir opet zabija :mrgreen: nevjerovatno...
Na pocetku drugog je imao kolosalnu sansu al se okurazio i upropastio 100% sansu pokusavajuci lobovati golmana...
Po meni odlican rezultat za uzvrat kojeg je opet upropastio Dani Alves koji ce preselit na klupu ako ovako nastavi. Vidjelo se po reakciji Busquetsa koliko mu je bilo krivo sto su primili gol.
Gonzalez nije imao ujednacen kriterij i opet je bilo diskutabilnih odluka. Vidi se na njemu da je nalozen da sudi kontra Barcelone. Nadam se da ce nece sudit vise...dosta mu je!
Bez Messija i Suareza....rezultat odlican! Bitno je da nema povreda iako je bilo udaranja. Malo im vratit na Camp Nou po nogama i cao.
ascari

#46852 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

sizifinho wrote:Da, spor je kao i Rakitić. Ja nisam vidio sporijeg veznog igrača od Rakitića, nekad tačno imam osjećaj da lik za sobom veže teg od jedno 30 kila -.-

Što se tiče včrs tekme, Neymar i Iniesta nosili ekipu vala, Turan briljirao onako na momente... ostali se svi sklopili sa terenom.
Xavi je bio pravo brz :-D Sto se tice ovog drugog, Pique, Masche, MAtS?
sizifinho

#46853 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

nemoj tako pričat, pisat će se kako kujemo teorije zavjere itd

a ono ne možeš ofirniju situaciju imat
sudija koji sumnjivo svira u korist Reala :lol: onda OFIRNO svira kontra Barce :-)

i šta?
Isti taj sudija dođe nakon, koliko? Mjesec dana? I opet sudi haos..

Al to je nama u glavama.
ascari wrote:
sizifinho wrote:Da, spor je kao i Rakitić. Ja nisam vidio sporijeg veznog igrača od Rakitića, nekad tačno imam osjećaj da lik za sobom veže teg od jedno 30 kila -.-

Što se tiče včrs tekme, Neymar i Iniesta nosili ekipu vala, Turan briljirao onako na momente... ostali se svi sklopili sa terenom.
Xavi je bio pravo brz :-D Sto se tice ovog drugog, Pique, Masche, MAtS?

dobra perspektiva... ali jebi ga nije fer porediti lucidnog Xavija sa Rakitićem. Definitivno nije.
Vidi, ne kažem ja da je Rakitić loš igrač, samo eto na trenutke stvarno imam osjećaj da vuče za sobom kuglu metala ko braća Daltoni.
Xavi je bio spor al je imao brate pregled igre kakav Rakitić nikad neće imat.

Da, zaboravio sam Piqueov performans i Maschea, MAtS nije imao vala ni nekog posla osim pas igre.
ascari

#46854 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

sizifinho wrote:Isti taj sudija dođe nakon, koliko? Mjesec dana? I opet sudi haos..

dobra perspektiva... ali jebi ga nije fer porediti lucidnog Xavija sa Rakitićem. Definitivno nije.

Da, zaboravio sam Piqueov performans i Maschea, MAtS nije imao vala ni nekog posla osim pas igre.
Ovaj imbicil je sudio tekmu protiv Espanyola. Naravno Barto nema nista o tome da kaze. Veceras opet gazenje Neymara. Polako te stvari postaju rutina, dok supak suti i sjedi k'o ikebana.

Ne poredim ih ni u ludilu, ali i Ivan to nadoknadi nekim drugim stvarima.

Skinuo sa linije onu iz kornera, a nakon toga onaj deflection u 89. Po meni vrijedno pohvale.
Distortion

#46855 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Ter Stegen je bio :thumbup:

Tri vrhunska refleksa! Spasio je tri cista gola!
ascari

#46856 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Ma vala i Busquets i Roberto :-D Lik jos samo Lucha da zamijeni jednu utakmicu i eventualno golmana.
sizifinho

#46857 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Joj ali mali Roberto polahko vraća nazad libero poziciju.

p.s.
nisam neko vrijeme bio na temi, pa možel neko odgovorit na par pitanja:
1. gdje su 505ica i omarka?
2. zašto naši starosjedioci više posjećuju temu reala? XD jel to bila neka konverzija da nisam znao? hahaha
tzipiripi

#46858 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

sizifinho wrote: dobra perspektiva... ali jebi ga nije fer porediti lucidnog Xavija sa Rakitićem. Definitivno nije.
Vidi, ne kažem ja da je Rakitić loš igrač, samo eto na trenutke stvarno imam osjećaj da vuče za sobom kuglu metala ko braća Daltoni.
Xavi je bio spor al je imao brate pregled igre kakav Rakitić nikad neće imat.

Raketa je radnik i disciplinovano radi prljave poslove, nije tu ni da mijenja Xavia. To Messi uz ostalo obavi :D
Momak se podredio ekipi 100%, ostaje nazad kad zatreba i čuva leđa drugima. Zadnjih utakmica diže formu. A vala Barca sad igra nekoliko desetina % brže nego s Xaviem. Ne velim da je Raketa uzrok ali igraju brže.
Sinoćnja lopta Muniru je bila s očima, u cent je pogodio. Jesu ostala ova trojica u čudu oko Arde :lol:

https://cdn.streamable.com/video/mp4/lz9z.mp4
tzipiripi

#46859 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

sizifinho wrote:Joj ali mali Roberto polahko vraća nazad libero poziciju.

p.s.
2. zašto naši starosjedioci više posjećuju temu reala? XD jel to bila neka konverzija da nisam znao? hahaha
Da se Omarka i Sunčica nisu udale za realovce :D
Koji vrtuljak Inieste, pravi vozić https://cdn.streamable.com/video/mp4/4fj3_1.mp4
Tito_i_Partija

#46860 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote:Joj ali mali Roberto polahko vraća nazad libero poziciju.

p.s.
2. Sta se ima diskutovat' na temi Barce kad je sve u dure? Puno interesantnija tema je RM, jer Pero kara i ne vadi. :D
ascari

#46861 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Masche :D

Image
skenderija04

#46862 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:Masche :D

Image
:D :D :D :D :D :D
ascari

#46863 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Distortion wrote:Ter Stegen je bio :thumbup:

Tri vrhunska refleksa! Spasio je tri cista gola!
Koja je bila treca situacija?

https://giant.gfycat.com/AdoredLiquidGr ... eshark.mp4
https://giant.gfycat.com/SnappyPhysicalAnkolewatusi.mp4
Distortion

#46864 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Ne mogu se sjetiti trece odbrane a moguce da je i nije bilo...al to je sad manje bitno!

Drago mi je sa su Iniesta i Buske dali izjavi vezanu za sudiju Gonzalesa. Nije imao isti kriterij i neko je morao to reci. Lik je bas naostren i divim se igracima koji su to podnosili momacki.
skenderija04

#46865 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Image

Jedino neizvjesno je reklama
MOSALJOZE

#46866 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

skenderija04 wrote:Image

Jedino neizvjesno je reklama
Koliko nudi qatar?Imaju li alternativu?
skenderija04

#46867 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

MOSALJOZE wrote:
skenderija04 wrote: Jedino neizvjesno je reklama
Koliko nudi qatar?Imaju li alternativu?
60 miliona i ni centa vise. Barcelona trazi vise. Kazu da ce sljedece sedmice izaci sa tri ponude koje ce razmatrati. Sa firmom Nike su izgleda pri kraju pregovori, i zahvaljujuci cinjenici da je Barcelona jedini veliki Nike klub i faktoru Neymar, muguc je rekord, bar se tako suska.
Tomahawk11
Globalni moderator

#46868 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Image
Sto jail? Sta je uradio?
sumirprimus

#46869 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Pa sto ce ganjat igrace barse..nece loptu nisu ludi... :mrgreen:
mbenz

#46870 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

na dnevniku nista novo opet sele nejmara u real

http://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/re ... 23914.html

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
dinty2

#46871 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

Tomahawk11 wrote:

Image
Sto jail? Sta je uradio?
porez i kod njega :-)
http://www.sportske.net/vest/dzet-set/m ... 50771.html
Tomahawk11
Globalni moderator

#46872 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Kakav jail za poreze, nema nista od toga. Ko je jos zaglavio u zatvoru zbog poreza (mislim od fudbalera)? Da je u Njemackoj, mozda, ovako ce biti povuci potegni, on ce na kraju platiti cifru i na tome ce se zavrsiti.
Crvena Tifoza

#46873 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Najsmješnije u svim ovim aferama oko poreza, kod bilo kojeg sportiste, je to kao da su oni smislili šemu kako da zaje8u državu. Nigdje se ne spominju njihovi savjetnici koji su im i poturili matricu po kojoj da igraju.
ascari

#46874 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Crvena Tifoza wrote:Najsmješnije u svim ovim aferama oko poreza, kod bilo kojeg sportiste, je to kao da su oni smislili šemu kako da zaje8u državu. Nigdje se ne spominju njihovi savjetnici koji su im i poturili matricu po kojoj da igraju.
Negdje je bio info da je ista firma "savjetovala" Maschea, Ikera i Xabija. Bas ih ljudi pogurali :D
Vertig0

#46875 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Ma kakav zatvor ba. Bude li zatvor onda ce to bas iti presedan i lakrdija. Priznao je, platio kaznu i ova godina dana zatvora ce se pretvoriti u novcanu kaznu.
Post Reply