Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
cassius
-
Zoya
#46852 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I ja sam ga gledala dva putaferratilis wrote:Sad me tjerate da gledam opet Enemy, a vec sam ga dvaput gledao, i dvaput bio zbunjen.
Filmcina.
@Atego, pogledaj. Neću da ti otkrivam.
Ovo bi nešto strašno moglo biti. Ili?cassius wrote:Forgotten
-
BJB
#46853 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
..normala brate wrote:Girl in the spider web novi sasvim ok, al' kad uporediš s zadnjim iz 2011 nisu u istom univerzumu..
Ne znam uopšte šta bi ovo trebalo biti da li nastavak ovog iz 2011 ili je zaseban film..
Vrijedi preporuke definitivno.
Šteta je velika da je Daniel Craig odbio raditi nastavak zbog James Bonda..
Nije ni nalik na knjigu..U knjizi Lisbeth provede neko vrijeme u zatvoru..Pricajte sta hocete, meni je prva verzija i izbor glavnih uloga u Djevojci sa tetovazom zmaja, gdje Michael Nyqvist glumi Blumkvista a Noomi Rapace igra Lisbeth, milion puta bolja od americke verzije..
-
cassius
#46854 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne. Napeto onako. Zanimljivo.Zoya wrote:
Ovo bi nešto strašno moglo biti. Ili?
-
normala brate
#46856 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
'ebo knjigu.BJB wrote:..normala brate wrote:Girl in the spider web novi sasvim ok, al' kad uporediš s zadnjim iz 2011 nisu u istom univerzumu..
Ne znam uopšte šta bi ovo trebalo biti da li nastavak ovog iz 2011 ili je zaseban film..
Vrijedi preporuke definitivno.
Šteta je velika da je Daniel Craig odbio raditi nastavak zbog James Bonda..
Nije ni nalik na knjigu..U knjizi Lisbeth provede neko vrijeme u zatvoru..Pricajte sta hocete, meni je prva verzija i izbor glavnih uloga u Djevojci sa tetovazom zmaja, gdje Michael Nyqvist glumi Blumkvista a Noomi Rapace igra Lisbeth, milion puta bolja od americke verzije..
Al' film k'o film nije ispunio ocekivanja ni 50 posto..
Da skandinavija je original, al' američka verzija koju nije pravio neki levat vec Fincher je bolja 10 puta ono činjenica.
-
normala brate
#46857 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ovaj Mortal Engines vizuelno jedan od boljih ikad s druge strane jedan od najočitijih filmova ikad ono ide film iznad prosjeka dovoljno da se može preporuciti.
- johnnykola
- Porodice Foht
#46859 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
´´A Private War´´! Vrlo dobar film. Mozda najbolje ostvarenje divne Rosamund Pike.

- Donnie Smith
#46860 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jerry Maguire (1996)
Ajd reko', malo opuštanja, neku dramu da zveknem, kad tamo, epilog, plaču oni, plačem ja. Potresoh se više nego od horora kakvog.
Dobar je glumac Mapother, nisam fan ali ga sad gledam drugim očima. 
Ajd reko', malo opuštanja, neku dramu da zveknem, kad tamo, epilog, plaču oni, plačem ja. Potresoh se više nego od horora kakvog.
-
normala brate
#46861 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
to je klasik
- johnnykola
#46862 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

RTS2 18.10.
Robusni Terry Malloy (M. Brando) nekad je bio perspektivan bokser, ali mu je karijera propala nakon što je s bratom Charleyem (R. Steiger) pristao na suradnju s vođom sindikata Johnnyjem Friendlyjem (L. J. Cobb), čovjekom povezanim s mafijom. Sad Terry radi kao lučki radnik na njujorškim dokovima, dok je Charley završio pravni fakultet te kao korupciji sklon odvjetnik još uvijek surađuje s Friendlyjem. Nakon što postane svjedok ubistva svog kolege koji je svjedočio pred istražnom komisijom, Terry unatoč grižnjoj savjesti isprva o svemu odluči šutjeti. Kad upozna pokojnikovu privlačnu sestru Edie Doyle (E. M. Saint), te kad se počne zbližavati s ocem Barryjem (K. Malden), angažiranim katoličkim svećenikom koji želi utjecati na stanje u luci, Terry će promijeniti svoju odluku. No sve će se dodatno zakomplicirati kad Barryja premlate Friendleyevi ljudi.
Temeljena na istinitim događajima, antologijska krimi-melodrama redatelja E. Kazana (Tramvaj zvan čežnja, Istočno od raja) impresivno je ostvarenje koje je 1955. od 12 nominacija za Oscara ovjenčano s njih osam, uključujući one za najbolji film, režiju, scenarij te glavnu mušku i sporednu žensku ulogu. Nagrađen je i s četiri Zlatna globusa, E. Kazan osvojio je Srebrnog lava u Veneciji, a M. Brando je dobio britansku nagradu BAFTA za najboljeg stranog glumca. Posrijedi je politički i ideološki angažirano te u vrijeme premijere zbog religijskim konotacijama obilježene transformacije potkazivača u mučenika i kontroverzno djelo, kojem se lijepi atribut "antikomunističkog" filma, a u kojem se Kazan pozabavio i tamnim mrljama iz vlastite biografije. Naime, tijekom zloglasnog "lova na vještice" senatora Josepha McCarthyja u 1950-im godinama, i sam bivši komunist Kazan je zbog ljevičarskih i navodno prosovjetskih razmišljanja Odboru za protuameričke aktivnosti potkazivao svoje kolege glumce i redatelje, među ostalima i Sterlinga Haydena, Roberta Taylora i Budda Schulberga. Zbog toga je glasoviti književnik Arthur Miller s njim prestao razgovarati, a mnogi film Na dokovima New Yorka interpretiraju kao Kazanov pokušaj pranja vlastite savjesti. U svakom slučaju riječ je o sjajno režiranom, izuzetno sugestivnom te i danas intrigantnom ostvarenju koje nose izvrsni nastupi glumačke postave predvođene legendarnim M. Brandom (Divljak (film ide isto na RTS2 danas u 16.50, prije On The Waterfront), Kum), čiji su partneri maestralni oskarovac K. Malden (Drvo za vješanje, Patton), također oskarovac R. Steiger (U vrelini noći) i izvrsna debitantica E. M. Saint (Sjever-sjeverozapad).
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu I6:

HRT1 23.00.
Film na TV-u
- ferratilis
#46863 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Najbolji revenge film

- tuzlak1212
- Point.
#46865 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ovo bi moglo valjatiDonnie Smith wrote:Jerry Maguire (1996)
Ajd reko', malo opuštanja, neku dramu da zveknem, kad tamo, epilog, plaču oni, plačem ja. Potresoh se više nego od horora kakvog.Dobar je glumac Mapother, nisam fan ali ga sad gledam drugim očima.

- Point.
#46866 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jedna old school komedija

- ferratilis
- House
-
normala brate
#46869 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledao ovaj Escape from New York iz 81 po preporukama po današnjim standardima ovo bi jedva prošlo k'o B film baš odron 
- johnnykola
#46870 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT1 07.50 i repriza u 23.10.
U iznimnom opusu najvećeg majstora filmske napetosti, Alfreda Hitchckocka, Prozor u dvorište zauzima posebno istaknuto mjesto. Uz stilsku i narativnu inovativnost, film je zanimljiv i po uspješnom objedinjavanju različitih žanrova, od detektivskog, kriminalističkog pa do ljubavnog.
L. B. Jeff Jeffries (J. Stewart) je poznati fotoreporter kojeg je traženje ekskluzivnog ugla snimanja na automobilističkim utrkama stajalo teškog prijeloma noge. Stoga je prisiljen ograničiti svoj do jučer neomeđeni svijet na prostor koji obuhvaća pogled sa sobnog prozora i vrijeme između posjeta njegove djevojke Lise (G. Kelly) i patronažne sestre Stelle (T. Ritter). Ubrzo otkriva da i mikrokozmos običnoga gradskog dvorišta može skrivati neizmjerna uzbuđenja i strašne tajne. Osobito ga uznemiruju čudna zbivanja u stanu u kojem s bolesnom ženom živi trgovački putnik Lars Thorwald (R. Burr).
Uz četiri nominacije za Oscara (kolor fotografija Roberta Burksa, režija, scenarij Johna Michaela Hayesa i zvuk Loren L. Ryder), film je svom autoru donio nagradu za najbolji film Britanske filmske akademije, a G. Kelly priznanja američkoga National Boarda of Review i njujorškoga Film Critics Circlea. Godine 1997. film je uvršten u U. S. National Film Registry, a godinu dana kasnije na popis 100 najvećih američkih filmova svih vremena.
Film se na mapi Movielanda nalazi kao remek-djelo u kvadrantu E5:

Film na TV-u
- Bloo
- Globalna šefica
#46871 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jel izasao pristojan torent koji nije zrnasta kamera?House wrote:
solidan
-
normala brate
#46872 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Izašao je original vizuelno vrh, sve drugo nedostaje.
-
radiostar
#46873 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
u mojih je top 10 preporuka, ali me je toliko mlatnuo u glavu da se ne usudjujem pogledati ga opetferratilis wrote:Najbolji revenge film![]()
-
normala brate
#46874 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kakav užas od filma je first man morao sam doci na ovu temu da upozorim. 
- Dosadno mii
#46875 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Grozota ziva, a ocjena 7.4normala brate wrote:Kakav užas od filma je first man morao sam doci na ovu temu da upozorim.