Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
GeeTnT

#46826 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

Znaci, kad se proslavlja pobjeda u Boriku onda je to BiH, a kada se to radi u Sarajevu onda je to u inostranstvu...

Pa dobro...jos malo i update ce zavrsiti.. Samo nemojte gasit eres prije zavrsetka update-a, da se bagovi uklone do kraja....
BHCluster

#46827 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

Ima mesta u Srbiji za sve Srbe.
Image
BHCluster

#46828 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

DODIKOVI TRABANTI IZMISLILI INTERVJU: Sve je izmišljeno, Vučić nije dao intervju banalučkom Pressu!
Tanjug je uputio poziv svim redakcijama da povuku dijelove intervjua koje je premijer Srbije Aleksandar Vučić navodno dao za "Press Online" u RS-u, a koje je prenijela ta agencija.

"Premijer nije dao nikakav intervju za "Press Online" i ono što je taj medij objavio je potpuno izmišljeno", naveli su u Kabinetu premijera, prenosi Tanjug.

"Tanjugu to nije bilo poznato u trenutku kada je prenio pojedine dijelove. Uz izvinjenje što smo vas doveli u zabludu, u koju smo i sami dovedeni, molimo vas da, kao i Tanjug, povučete sve informacije priređene na osnovu onoga što je "Press Online" objavio kao navodni intervju", navodi se u informaciji proslijeđenoj iz Tanjugovog deska.

U izmišljenom intvjuu piše da je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao da Republika Srpska treba da traži vraćanje svih dejtonskih nadležnosti koje su joj uzurpirane samovoljom visokih predstavnika i da se mora poštovati slovo a ne duh Dejtonskog sporazuma.
sWeeT_Companion

#46829 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sWeeT_Companion »

BHCluster wrote:Ima mesta u Srbiji za sve Srbe.
Image

Interesantno. U Vojvodini nikad više Srba i manje Mađara... A dalo bi se praviti neke karte i u suprotnim smjerovima.
Patriotska_Liga

#46830 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Patriotska_Liga »

Čanak je Srbin pa neće Srbiju. Ni Srbi više neće s vama kakvi ste.
GeeTnT

#46831 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

Nije bolan, nego je stanje ovako...Vojvodina ostaje bez madjara, ali i bez srba, samo sto ovi prvi lakse odu...nemoraju sa imigrantima ispod zice.

Bez zezanja, bilo je to na RTS-vestima, cak su neke skole zatvorene... znaci bice...nicija zemlja (ili bila nekad Srbija). Moj prijedlog je da se naseli imigrantima, mada se ruku na srce, tog prijedloga sjetila Brankica Jankovic.

.... a onda je dobila odgovor: "More, Brankice, ne ori drumove"!
mO k3

#46832 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

draganbl wrote:
spreca wrote:
sWeeT_Companion wrote:Trebali bi kontati da na forumu ima i forumaša sa srpskim imenima koji su Bošnjaci... Ali dobro, nisam ja Vanga da se bavim teorijama. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali priče kako je neko ograničen zato što je došao na košarkašku utakmicu i navijao za zemlju koju smatra svojom i sa kojom se u poptunosti može poistovjetiti + nigdje nije vrijeđan nijedan drugi narod, nacija ili vjera + bio dio humanitarne akcije je za psihološke analize.... :izet:
nemozes ti to shvatiti...@dragan bl je srbin ali na svu srecu ne takav kao ti a nije ni jedini...idi uzmi tabletu za stres
Nije potrebno naglašavati da li je neko Srbin, Bošnjak ili nešto treće, a posebno nije potrebno komentarisati nečije pisanje na osnovu njegove nacionalnosti.
Ja na ovom forumu nikada nijedan post nisam napisao kao Srbin, već isključivo kao građanin Bosne i Hercegovine.
Usput, ako neko ima živaca i višak vremena, može u ranijim diskusijama da pogleda ostale moje stavove i vrlo brzo će se uvjeriti da ne pripadam nijednoj "strani", ili kako vi kažete toru.

Da se vratim na temu o kojoj sam pisao...

Naravno da je prije neki dan bila čast ugostiti svjetske vicešampione u košarci i naravno da je Borik trebao i morao biti pun. Naravno da će publika navijati za Srbiju (svaka čast i Sloveniji). Ja lično jedva čekam evropsko prvenstvo i nadam se novoj medalji Srbije. To su dobri momci, pravi sportisti, u reprezentaciji vlada sportski duh i upravo košarkaši Srbije, između ostalih vrhunskih sportista sa našeg podneblja i trebaju da budu idoli mladima, kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercegovini.
Meni je Đorđević, uz Kukoča i Dražena bio idol kad sam bio mlađi, gledao sam ga nekoliko puta uživo i ponavljam, zaista je za čast i ponos što je reprezentacija koju on predvodi gostovala u Banjaluci.

Ja sam u svom postu govorio o nečemu drugom, o propuštenoj prilici da se napravi korak ili dva u smjeru poboljšanja stanja u BiH, relaksacije odnosa, približavanja jednih drugima, a sve na osnovu zajedničkog uspjeha mladih BH košarkaša.
Šta mislite, koliko bi usta bilo zapušeno da su Njegoš, Musa, Bojović i ostali zajedno na parket Borika izašli sa Đorđevićem, Teodosićem, Raduljicom i ostalima? Šta mislite da li bi i koliki aplauz dobili zlatni momci da ih je Sale Đorđević mikrofonom predstavio publici?
Šta mislite kako bi mediji prenijeli vijest da su na primjer, ranije tog dana mladi kadeti trenirali zajedno sa reprezentacijom Srbije, makar pola sata? Pa zar ne bi i tim mladim dječacima bila čast da se upoznaju sa Đorđevićem, Teodosićem i drugim košarkašima evropskog kalibra?
Šta mislite, kako je mladom košarkašu da trenira sa čovjekom koji je imao srce da 10 sekundi prije kraja, kada njegov tim gubi dva razlike u finalu lige šampiona uzme loptu pod svojim košem, dotrči do linije 6,25 i ubaci trojku za evropsku titulu? BH kadeti su pobijedili litvanske vršnjake u finalu, a tim istim Litvancima je Đorđević u finalu 1995 ubacio 41 poen!

O tome ja govorim, samo o tome. Bar u ovom postu.
@dragane ...
sve si ti to lijepo napisao , samo kako bi publika prihvatila mlade bh kosarkase ... da ne bi doslo do nekoga linca...
sWeeT_Companion

#46833 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

GeeTnT wrote:Nije bolan, nego je stanje ovako...Vojvodina ostaje bez madjara, ali i bez srba, samo sto ovi prvi lakse odu...nemoraju sa imigrantima ispod zice.

Bez zezanja, bilo je to na RTS-vestima, cak su neke skole zatvorene... znaci bice...nicija zemlja (ili bila nekad Srbija). Moj prijedlog je da se naseli imigrantima, mada se ruku na srce, tog prijedloga sjetila Brankica Jankovic.

Govoreći o demografiji, doći ćemo da će 2080-te biti 1,5 milion ljudi u Bih i 4 miliona u Srbiji... Tako da... :roll:
Procenat Mađara pada iz godine u godinu. Otprilike za nekih 8-10 hiljada godišnje.
BHCluster

#46834 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

sWeeT_Companion wrote:
BHCluster wrote:Ima mesta u Srbiji za sve Srbe.
Image

Interesantno. U Vojvodini nikad više Srba i manje Mađara... A dalo bi se praviti neke karte i u suprotnim smjerovima.
Naravno da ima kad is Republike Sumske ima rasade koliko hoces. :lol:
GeeTnT

#46835 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

sWeeT_Companion wrote:
GeeTnT wrote:Nije bolan, nego je stanje ovako...Vojvodina ostaje bez madjara, ali i bez srba, samo sto ovi prvi lakse odu...nemoraju sa imigrantima ispod zice.

Govoreći o demografiji, doći ćemo da će 2080-te biti 1,5 milion ljudi u Bih i 4 miliona u Srbiji... Tako da... :roll:
Procenat Mađara pada iz godine u godinu. Otprilike za nekih 8-10 hiljada godišnje.
ejs...2080? ...samo 4 mil? Koliko to onda otpada na Sandzak? Izmdju 2 i 2,5 mil? cca...ha?
sWeeT_Companion

#46836 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Teško da će ga i biti 2080-te... :lol:
It_is_a_Leclerc

#46837 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa da. Bošnjaci iz Sandžaka dolaze u BiH na školovanje i mahom ostaju ovdje. Zato se i srpski predstavnici u vlasti BiH rezultata Popisa boje kao vrag tamjana.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#46838 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

PRIMARNI SUFICIT!STIŽU RUSKI KREDITI,ALL SIZES!!!IZDAJNICI NA APARATIMA!!! :mrgreen:

Додик: Примарни суфицит у буџету Српске :igrac:

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Бањалуци да Српска остварује примарни суфицит у буџету, да успијева да смањује задужење, те да редовно извршава све обавезе.

Image
Rojile se,kotile se!!! :-D

"Не споримо да дефицит у буџету постоји, али је стварни дефицит далеко мањи, него књиговодствени", рекао је Додик.

Он је истакао да се пензије у Републици Српској исплаћују редовно.

Говорећи о руском кредиту, Додик је рекао да су одређене ствари у фази финализације :lol: :lol: :lol: и да
могу бити вема брзо реализоване.

Izdajničke knjigovođe iz opozicije namjerno predstavljaju lažnu sliku situacije u javnosti,samo da oljagaju našeg Guardiana!!! :lol: :lol: :lol: :kiss:
draganbl

#46839 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

mO k3 wrote:
draganbl wrote:
Nije potrebno naglašavati da li je neko Srbin, Bošnjak ili nešto treće, a posebno nije potrebno komentarisati nečije pisanje na osnovu njegove nacionalnosti.
Ja na ovom forumu nikada nijedan post nisam napisao kao Srbin, već isključivo kao građanin Bosne i Hercegovine.
Usput, ako neko ima živaca i višak vremena, može u ranijim diskusijama da pogleda ostale moje stavove i vrlo brzo će se uvjeriti da ne pripadam nijednoj "strani", ili kako vi kažete toru.

Da se vratim na temu o kojoj sam pisao...

Naravno da je prije neki dan bila čast ugostiti svjetske vicešampione u košarci i naravno da je Borik trebao i morao biti pun. Naravno da će publika navijati za Srbiju (svaka čast i Sloveniji). Ja lično jedva čekam evropsko prvenstvo i nadam se novoj medalji Srbije. To su dobri momci, pravi sportisti, u reprezentaciji vlada sportski duh i upravo košarkaši Srbije, između ostalih vrhunskih sportista sa našeg podneblja i trebaju da budu idoli mladima, kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercegovini.
Meni je Đorđević, uz Kukoča i Dražena bio idol kad sam bio mlađi, gledao sam ga nekoliko puta uživo i ponavljam, zaista je za čast i ponos što je reprezentacija koju on predvodi gostovala u Banjaluci.

Ja sam u svom postu govorio o nečemu drugom, o propuštenoj prilici da se napravi korak ili dva u smjeru poboljšanja stanja u BiH, relaksacije odnosa, približavanja jednih drugima, a sve na osnovu zajedničkog uspjeha mladih BH košarkaša.
Šta mislite, koliko bi usta bilo zapušeno da su Njegoš, Musa, Bojović i ostali zajedno na parket Borika izašli sa Đorđevićem, Teodosićem, Raduljicom i ostalima? Šta mislite da li bi i koliki aplauz dobili zlatni momci da ih je Sale Đorđević mikrofonom predstavio publici?
Šta mislite kako bi mediji prenijeli vijest da su na primjer, ranije tog dana mladi kadeti trenirali zajedno sa reprezentacijom Srbije, makar pola sata? Pa zar ne bi i tim mladim dječacima bila čast da se upoznaju sa Đorđevićem, Teodosićem i drugim košarkašima evropskog kalibra?
Šta mislite, kako je mladom košarkašu da trenira sa čovjekom koji je imao srce da 10 sekundi prije kraja, kada njegov tim gubi dva razlike u finalu lige šampiona uzme loptu pod svojim košem, dotrči do linije 6,25 i ubaci trojku za evropsku titulu? BH kadeti su pobijedili litvanske vršnjake u finalu, a tim istim Litvancima je Đorđević u finalu 1995 ubacio 41 poen!

O tome ja govorim, samo o tome. Bar u ovom postu.
@dragane ...
sve si ti to lijepo napisao , samo kako bi publika prihvatila mlade bh kosarkase ... da ne bi doslo do nekoga linca...
Pošto pokušavaš da shvatiš kontekst mojih postova, probaću da budem još jasniji.

Naravno da će u atmosferi opšteg političkog, ekonomskog i medijskog negativnog stava prema zajedničkoj zemlji Bosni i Hercegovini ograničeni Srbin iz RS-a (u ovom slučaju Banjaluke) smatrati da je uspjeh BH košarkaša nevažan i slučajan, da to nije uspjeh i njegove zemlje, njegovih sugrađana i komšija (zato i smatram da su takvi ljudi ograničeni).
Moji postovi su upravo usmjereni ka pokušaju ispravljanja tog stava. Nije to lako, mediji iz RS nisu uspjeh BH kadeta prenijeli kao uspijeh čitave Bosne, a političari koje vode suludu politiku (Dodik) su taj uspjeh nakaradno interpretirali kao uspjeh tri talentovana pojedinca iz RS-a, a ne čitavog tima ljudi pod zastavom BiH. Upravo je tu bila prilika da neko, ko je neprikosnoveni i apsolutni idol i naprednih i ograničenih Banjalučana (Saša Đorđević), čovjek koji kao vrhunski košarkaš, vrlo dobro zna koliko truda i znoja treba uložiti da se postane evropski prvak, tim ograničenim Banjalučanima (od kojih je samo nekoliko hiljada bilo u sali Borik, a ostali su sjedili ispred televizora), ukaže na uspijeh, sportski i životni uspijeh komšija i sugrađana. Znači, da su kadeti izašli sami na parket Borika, (ili stali na nekakvu binu ispred Boske), neki bi zviždali, neki aplaudirali, (linča sigurno ne bi bilo, ali to nije tema i nemoj oko toga širiti diskusiju), ali u svakom slučaju ne bi bilo pozitivnog efekta. Uz Đorđevića, bilo bi to drugačije.
Na primjer, da je neko bio pametan, iskoristio bi gostovanje srpskih košarkaških asova i osmislio bi da se, na primjer, odigra neki meč u kombinovanim sastavima (zašto ne pozvati i vršnjake kadete i iz Srbije i Crne Gore, koji su svi od reda navijali za BiH u finalu), pa od svega toga napraviti i humanitarni i košarkaški spektakl. Tako bi se nastavila košarkaška bajka u kojoj mladićima iz Bosne nije bitno ko je koje nacionalnosti ako igraju pod istom zastavom i mladićima iz Srbije i Crne Gore je stalo da BiH pobijedi daleke Litvance. Možda bi neki ograničeni Banjalučanin na osnovu toga sljedeći put malo više poštovao i Musu i Sikiraša, kada ih vidi na televiziji sa, nadam se, novom zlatnom medaljom oko vrata.
A i možda bi i neko od BH kadeta (eto na primjer baš Musa), nakon što upozna Đorđevića i Teodosića, navijao za Srbiju na EP (ako već i sad ne navija). Koliko bi time bilo zapušeno usta ograničenih Sarajlija?

Ipak, nema ovdje više šta da se diskutuje, pošto je sve što se moglo uraditi već propušteno, do neke nove prilike, vjerovatno opet unaprijed propale.
mO k3

#46840 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

skontao sam ja sta ti zelis reci , samo cu ti jednu stvar reci tih par hiljada sto su se skupili u bl u boriku napravili bi haos i linc .... pusti ti te price , nista to ne bi promjenulo dugorocno .
sinuhe

#46841 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sinuhe »

Ne bi napravili linc. Vec godinama se igraju zajednicke lige a u rukometnoj reprezentaciji Srbi i Hrvati cine vecinu. Mozda bi izvizdali reprezentaciju.
hizo ramidovic

#46842 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

sinuhe wrote:Ne bi napravili linc. Vec godinama se igraju zajednicke lige a u rukometnoj reprezentaciji Srbi i Hrvati cine vecinu. Mozda bi izvizdali reprezentaciju.
i zvizdanje je linc...
sinuhe

#46843 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sinuhe »

A nesto kao lincovanje Izraelaca gazenjem zastave pred utakmicu. Nije to veliki incident za nase prilike :lol:
Bosnjaci redovno izvizde himne gostujucih ekipa.
GeeTnT

#46844 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

sinuhe wrote:A nesto kao lincovanje Izraelaca gazenjem zastave pred utakmicu. Nije to veliki incident za nase prilike :lol:
Odvadi malo...Bosnjaci zvizde jer ne znaju tekst, a svoj nemaju :oops: ....... a i ti navalio po Bosnjacima, pa nisu te oni bombardovali...nego ceo svet.
sinuhe

#46845 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sinuhe »

:lol:

Znaci tacno prizeljkujes da bude nekih nereda.
GeeTnT

#46846 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

sinuhe wrote::lol:

Znaci tacno prizeljkujes da bude nekih nereda.
Po cemu si to zakljucio? Zasto?
sinuhe

#46847 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sinuhe »

Ja kazem kako bi najvjerovatnije bilo, ali ne valja mi to jer bi bilo gore. :lol:
GeeTnT

#46848 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

sinuhe wrote:Ja kazem kako bi najvjerovatnije bilo, ali ne valja mi to jer bi bilo gore. :lol:
..u strahu su velike oci... Valja lijegat i ustajat s tim, a nema vise vikat "jalah, jalah" i pucat u ledja..
draganbl

#46849 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

mO k3 wrote:skontao sam ja sta ti zelis reci , samo cu ti jednu stvar reci tih par hiljada sto su se skupili u bl u boriku napravili bi haos i linc .... pusti ti te price , nista to ne bi promjenulo dugorocno .
Ja sam te zamolio da se ne fokusiraš na to (linč), već na suštinu mog pisanja. Ako sam napisao da su oni gledaoci koji su urlajući pjevali Bože pravde ograničeni, nisam napisao da su krvoloci i manijaci, kakvim ih ti izgleda smatraš.
Ako si, kako kažeš, skontao šta želim reći u prethodnim postovima na po pola stranice. bilo bi dobro da se izjasniš da li se slažeš sa time, da možda predložiš još neki način kako bi se suprotstavljeni stavovi običnih (ili ograničenih) ljudi približili, kako bi se neka druga prilika mogla iskoristiti da se građani malo dozovu pameti, da pogledaš šta bi druga, tj. tvoja strana mogla da učini u tom smjeru itd.

Dugoročno ili kratkoročno, ja barem nudim pozitivne prijedloge, predloži i ti nešto.
hizo ramidovic

#46850 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

sinuhe wrote:A nesto kao lincovanje Izraelaca gazenjem zastave pred utakmicu. Nije to veliki incident za nase prilike :lol:
tako je, strucnjak.
i ne samo da zvizde himnama, vec i pale zastave, nose slike bin ladena, ponekad se zakaci i pokoja 'svastika', na transparentima velicaju ratne zlocince i ponose se njihovim djelima i humanoscu...
Locked