Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosanski_kralj wrote: ↑02/01/2024 22:21
I vjerovatno je očekivati rat Izraela i Hezbolaha. Izrael je povukao dosta svojih snaga iz Gaze i prebacuje ih na sjever. Sve ide ka još jednom ratu, i kada svijet ode u pm kriv će biti Izrael, a odgovorna Amerika koja sve ove zločince aminuje podržava i napružava
Svijet da ode u PM zbog sake jada? Nema ih cuko za sta ujest. Taj region je konstantno u nekim ratovima, ne znam zasto je ovo nesto toliko specijalno po bilo kojem pitanju.
Hvala bogu da jadan Iran i proxiji nemaju ama nista sa ovim, bitno je Ameriku okriviti
Instalirati Izrael u taj region i očekivati mir, ne ide.
A ko je to učinio? Iran ili Amerika i partneri?
Ne znam samo što cijeli svijet priča o tome svemu ako se radi o nebitnom regionu?
Last edited by Bosanski_kralj on 02/01/2024 22:48, edited 1 time in total.
sumirprimus wrote: ↑02/01/2024 22:42
Jarane koja odrodjenost od surove realnosti.
Ah pa sto ne krenu na Iran kad su tako sigurni... nego navlace iran da se ukljuci kako bi oni reagovali...
Govorili su da ce rusija bankrotirati poslje sankcija smjesne EU, na kraju EU izvukla deblji kraj, Njemacka nikad smjesnija kao drzava
Bosanski_kralj wrote: ↑02/01/2024 22:21
I vjerovatno je očekivati rat Izraela i Hezbolaha. Izrael je povukao dosta svojih snaga iz Gaze i prebacuje ih na sjever. Sve ide ka još jednom ratu, i kada svijet ode u pm kriv će biti Izrael, a odgovorna Amerika koja sve ove zločince aminuje podržava i napružava
Svijet da ode u PM zbog sake jada? Nema ih cuko za sta ujest. Taj region je konstantno u nekim ratovima, ne znam zasto je ovo nesto toliko specijalno po bilo kojem pitanju.
Hvala bogu da jadan Iran i proxiji nemaju ama nista sa ovim, bitno je Ameriku okriviti
Instalirati Izrael u taj region i očekivati mir, ne ide.
A ko je to učinio? Iran ili Amerika i partneri?
Nema izraela ni u iraku, ni u siriji, ni u jemenu...pa opet se tohaju medjusobno evo godinama...jesi li siguran da su bas jevreji problem?
Nevjerovatno da se i ovdje zagovara etničko čišćenje
Meni čovjek ovdje pisao da nemam humanosti jer sam doveo u pitanje njegovu tezu da arapske zemlje, prije svega Egipat, trebaju primiti palestince da bi ih spasili. "Humano preseljenje", "Dobrovoljno preseljenje"... Eufemizmi za etničko čišćenje. Svi znamo da se nikada ne bi vratili. Ali to bi bilo humano etničko čišćenje.
kakvu divnu kovanicu si skovao... kako tek "divno" zvuci. ostaju jos samo dva nivoa. humani genocid i nakon toga humani holokaust. jel tako?
imam prijedlog za poboljsanje. "najhumanije etnicko cistenje" ili "najhumanije malo etnicko cistenje". zvuci jos bolje, jelda...?
Quo Vadis?
Čini mi se da me nisi razumio ili ja nisam razumio tebe. Možda sam trebao staviti pod navodnike ovo što si boldirao da bi bilo jasnije. Tu sam pogriješio, ali u kontekstu čitavog komentara si mogao shvatiti na kojim pozicijama stojim, šta mislim, a šta je napisano ironično.
sumirprimus wrote: ↑02/01/2024 22:42
Jarane koja odrodjenost od surove realnosti.
Ah pa sto ne krenu na Iran kad su tako sigurni... nego navlace iran da se ukljuci kako bi oni reagovali...
Govorili su da ce rusija bankrotirati poslje sankcija smjesne EU, na kraju EU izvukla deblji kraj, Njemacka nikad smjesnija kao drzava
Jest, pa da jos sirotinje moraju hraniti
Oni I njihova braca v.britanija uvijek su u aziji, africi da koriste tudje resurse
Last edited by ragib on 02/01/2024 22:54, edited 1 time in total.
Sta, ovo je snimka kada goloruki pravdo i moroljubivi palestinski narod usao u "genocidni izrael" tokom jevrejskog vjeskog praznika i pobio sve sto hoda na dvije i cetiri noge
General War wrote:
Sta, ovo je snimka kada goloruki pravdo i moroljubivi palestinski narod usao u "genocidni izrael" tokom jevrejskog vjeskog praznika i pobio sve sto hoda na dvije i cetiri noge
Pa nemoguće da su “obojica” iz Tz i “obojica” jednako nepismena… Ponekad imam osjećaj da te je u momentu pisanja “strefio” moždani.
Slazem se i sa vecim dijelom tvoje tvrdnje tj. da su palestinci pravdoljubivi i miroljubivi te da je Izrael genocidan (sto upravo gledamo zadnja 2 mjeseca). Jedino se ne slazem da su palestinci pobili "sve sto hoda na dvije ili cetiri noge". To jednostavno cinjenicno nije tacno.
General War wrote:
Pa nemoguće da su “obojica” iz Tz i “obojica” jednako nepismena… Ponekad imam osjećaj da te je u momentu pisanja “strefio” moždani.
Slazem se i sa vecim dijelom tvoje tvrdnje tj. da su palestinci pravdoljubivi i miroljubivi te da je Izrael genocidan (sto upravo gledamo zadnja 2 mjeseca). Jedino se ne slazem da su palestinci pobili "sve sto hoda na dvije ili cetiri noge". To jednostavno cinjenicno nije tacno.
I ja, se slazem sa tobom, neke su i kidnapovali i silovali...hvala na korekciji