Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
gamer4ever

#46826 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Trappist wrote: 23/08/2021 12:41
Ma vidis da je trolcina neka, direktor onaj ili tako neki trol bez zivota...
Nisam nikakav trol samo mi nije jasno kako od circa 200 hiljada zarazenih i 10 hiljada umrlih se izracuna smrtnost od 0.1%. Ako mi neko to moze objasnit bilo bi super. Evo ja cu prvi reci da nisam bio upravu i jos cu se izviniti
avetinja

#46827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Prema njemu će se broj ljudi na zemlji prepoloviti.
daddy-kool

#46828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

gamer4ever wrote: 23/08/2021 13:22
Nisam nikakav trol samo mi nije jasno kako od circa 200 hiljada zarazenih i 10 hiljada umrlih se izracuna smrtnost od 0.1%. Ako mi neko to moze objasnit bilo bi super. Evo ja cu prvi reci da nisam bio upravu i jos cu se izviniti
Ti brojevi 0,1% su nemogući.
Kod nas je umrlo više 0,3% ukupnog stanovništva (a nisu svi bolovali koronu), u Peruu 0,6%.
Ali_G

#46829 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Znaci u Izraelu ce ostat ziva djeca ispod 12godina
avetinja

#46830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Ali_G wrote: 23/08/2021 13:31 Znaci u Izraelu ce ostat ziva djeca ispod 12godina
Tako nekako.
Ali_G

#46831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Zanimljiva teorija. Jel rek’o iko Palestincima da se strpe jos malo?
Medobrundo25

#46832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Lutko moja, uhvati se ti knjige ostavi se foruma. Cca 80% svih zarazenih je asimptomaticno, tj nikada nije dobilo oficijelnu potvrdu da je zarazeno, i prema tome ne ulazi u onaj broj od 200000. Nije statistika pijacarska matematika, nije to za tebe ostavi se ti toga. Ne moze se to na digitron od smartphona izracunati. Smrtnost nije niti 1% kamoli nebuloze od 5% i takve gluposti.
avetinja

#46833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Ali_G wrote: 23/08/2021 13:36 Zanimljiva teorija. Jel rek’o iko Palestincima da se strpe jos malo?
Ne znam kakav plan za njih spremaju. Sada je razotkriven njihov pravi cilj, hoće djecu da nam uzmu, pošto će sve iznad 18 mandrknuti, prema njegovoj teoriji.

I gledaj ti komentara podrške ispod videa, a kanal prati 38 hiljada ljudi. Ccc
Ali_G

#46834 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Dzaba. Vecini zarazenih od covida raste d-dimer, a isti taj dimer raste i kod obicne gripe, al prava opasnost vreba od vakcine.

I ne znam kako je iko do sad ziv od ovih koji su primili 3doze
Trappist

#46835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

AKo tako slijepo gledas same brojeve, na svjetskom nivou je smrtnost zavrsenih slucajeva 2% (bila nekad 5% dok nisu poceli vise testirati) a u aktivnim slucajevima ja teze bolesno samo 0.6%. Je li ti to ima smisla direktore ?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#46836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Ali_G wrote: 23/08/2021 13:31 Znaci u Izraelu ce ostat ziva djeca ispod 12godina
Ako na našem tržištu može biti jedna, a na švicarskom i njemačkom tržištu sasvim druga Milka čokolada, ne bi me iznenadilo da za Izrael ide jedna, za USA druga a za svijet treća vrsta vakcina.
GandalfSivi

#46837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

avetinja wrote: 23/08/2021 12:51
GandalfSivi wrote: 23/08/2021 12:41 Hoces da pojednostavimo: Trenutno u Americi svakih dan i po umre broj ljudi koji je jednak ukupnom broju vakcinisanih koji su umrli, a vakcinisano je 57% populacije.
Ja samo kažem da ne možeš zamisliti neki podatak i onda ga braniti životom. Ima li podatak koliko je umrlo vakcinisanih i nevakcinisanih računajući od avgusta kada je procenat vakcinisanosti bio oko 50%?

Generalno mislim da se previše pažnje posvećuje Americi i Izraelu. Nisu Moderna i Pfizer jedine vakcine, niti su to jedine dvije države koje su u pandemiji. Treba obratiti pažnju i na ostale zemlje, pogotovo one koju su se većinom vakcinisale preostalim vakcinama, a kojima će se vjerovatno i naše stanovništvo vakcinisati.
Zanimljiva konstatacija da se stvari brane zivotom. Prvo sam ti htio napisati da vise ono palamudimo po forumu nego sto branimo ista zivotom, ali onda skontah da si u sustini u pravu. Zadnjih par mjeseci zivim kao da nema Covida, znaci fakticki zivot rizikujem vjerujuci brojevima koji se mogu naci.

Sto se tice posvecivanja paznje Americi, tu zivim a ti podatci su najpotpuniji. Jebiga, evo imas cijelu raspravu o stopi smrtnosti u BiH, a realno niko pojma nema koliko ljudi je dobilo Covid. Jedan od razloga naglog skoka ljudi sa Covidom u Americi je sto se ovih dana svi vracaju na posao ili krecu u skole, tako da se skoro cijela zemlja testira, dok je kod nas to vise manje ako ce ko putovati ili ako ima kakve simptome. Sto se tice racunanja od augusta, nemoguce je izvuci realne podatke u real time-u.
Ali_G

#46838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Tip u videu tvrdi da ce svi koji su primili mRNA umrijeti, osim ako su primili placebo. Pretpostavljam da su Izraelcima dali placebo. Prema onim mapama smo i mi u placebo zoni.
Teorijama nikad kraja
Challenger_

#46839 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

avetinja wrote: 23/08/2021 13:26

Prema njemu će se broj ljudi na zemlji prepoloviti.
Za ovakvu tvrdnju ozbiljna država bi ovako reagovala. Tužilac po službenoj dužnosti bi ga pozvao na razgovor, pa bi doktor ili bio tužen za širenje lažnih vijesti ili bi država preuzela mjere da se zaustavi distribucija nečega što za posljedicu može imati likvidaciju populacije.

Nije nadrealno što PhD lice ovo tvrdi, nadrealno je što se ne reaguje.
daddy-kool

#46840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Challenger_ wrote: 23/08/2021 13:52
Ako na našem tržištu može biti jedna, a na švicarskom i njemačkom tržištu sasvim druga Milka čokolada, ne bi me iznenadilo da za Izrael ide jedna, za USA druga a za svijet treća vrsta vakcina.
Interesantno da se za sputnik v upravo to tvrdilo u Slovačkoj i Brazilu.

https://www.washingtonpost.com/world/20 ... ronavirus/
cvrčak_na_hedonizmu

#46841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ima i spinova koji se bacaju nebil' se sve sumnje obezvrijedile, jerbo ako ovaj prica gluposti onda je sve glupost.
GandalfSivi

#46842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

daddy-kool wrote: 23/08/2021 14:01
Challenger_ wrote: 23/08/2021 13:52

Interesantno da se za sputnik v upravo to tvrdilo u Slovačkoj i Brazilu.

Sva sreca pa nismo dobili niti jednu vakcinu namjenjenu za nase trziste, nego donacine od drzava gdje je Milka bolja :D
GandalfSivi

#46843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/08/2021 14:04 Ima i spinova koji se bacaju nebil' se sve sumnje obezvrijedile, jerbo ako ovaj prica gluposti onda je sve glupost.
Mislis kao kad se Novi Zeland uzima kao primjer?
Challenger_

#46844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

daddy-kool wrote: 23/08/2021 14:01Interesantno da se za sputnik v upravo to tvrdilo u Slovačkoj i Brazilu.

Taj debilni whataboutism je za onu opaku tvrdnju irelevantan, jer te vakcine kod nas nema, niti je ona MRNA vakcina o kojoj govori lik.
daddy-kool

#46845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Challenger_ wrote: 23/08/2021 14:07
daddy-kool wrote: 23/08/2021 14:01Interesantno da se za sputnik v upravo to tvrdilo u Slovačkoj i Brazilu.

Taj debilni whataboutism je za onu opaku tvrdnju irelevantan, jer te vakcine kod nas nema, niti je ona MRNA vakcina o kojoj govori lik.
Ali ovo se stvarno desilo, nije neki youtube video sa lošim prevodom.
Challenger_

#46846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/08/2021 14:04 Ima i spinova koji se bacaju nebil' se sve sumnje obezvrijedile, jerbo ako ovaj prica gluposti onda je sve glupost.
On se poziva na još većeg autoriteta od sebe, na samom početku izlaganja. Hajmo reći da je ovo besmislica. Ali, to je tako radikalna tvrdnja da ako je laž, onda ima sva elemente krivičnog djela. Ali, ako je istinita, onda...

Nereagovanje države je problematičnije od same tvrdnje.
avetinja

#46847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

GandalfSivi wrote: 23/08/2021 13:53 Zanimljiva konstatacija da se stvari brane zivotom. Prvo sam ti htio napisati da vise ono palamudimo po forumu nego sto branimo ista zivotom, ali onda skontah da si u sustini u pravu. Zadnjih par mjeseci zivim kao da nema Covida, znaci fakticki zivot rizikujem vjerujuci brojevima koji se mogu naci.

Sto se tice posvecivanja paznje Americi, tu zivim a ti podatci su najpotpuniji. Jebiga, evo imas cijelu raspravu o stopi smrtnosti u BiH, a realno niko pojma nema koliko ljudi je dobilo Covid. Jedan od razloga naglog skoka ljudi sa Covidom u Americi je sto se ovih dana svi vracaju na posao ili krecu u skole, tako da se skoro cijela zemlja testira, dok je kod nas to vise manje ako ce ko putovati ili ako ima kakve simptome. Sto se tice racunanja od augusta, nemoguce je izvuci realne podatke u real time-u.
To da podatke "braniš životom" upotrijebio sam zato što stalno ponavljaš te brojeve i čvrsto tvrdiš nešto što je bazirano na pretpostavci.
Nemoj me pogrešno shvatiti, ja bih bio sretan ako je to tako, samo bih volio da se sprovede istraživanje u naredna tri mjeseca, pa da se uporede brojevi. A što se tiče života, u BiH se od maja tako živi. :lol: Ništa lično, samo šala. :wink:

A ovaj drugi dio sam onako generalno spomenuo, nisam mislio na tebe i tvoje podatke. Stvarno mislim da nije ispravno da se u medijima i ovdje kod nas na forumu piše samo o te dvije države i vakcine, a naše stanovništvo će se vjerovatno vakcinisati sa kineskom i AZ vakcinom, ako ne dođe donacija druge vakcine. Trebalo bi malo pratiti Britance i Mađare zbog toga.
Challenger_ wrote: 23/08/2021 13:56 Za ovakvu tvrdnju ozbiljna država bi ovako reagovala. Tužilac po službenoj dužnosti bi ga pozvao na razgovor, pa bi doktor ili bio tužen za širenje lažnih vijesti ili bi država preuzela mjere da se zaustavi distribucija nečega što za posljedicu može imati likvidaciju populacije.

Ne znam ni da li je to čovjek stvarno izjavio, trebalo bi provjeriti. Može biti da je vlasnik kanala slagao, ali mislim da ovakve tvrdnje samo pogoršavaju situaciju, jer se zbog ovakvih stvari stvaraju sukobi među vakcinisanim i nevakcinisanim. Slažem se da bi trebalo reagovati tužilaštvo, ako je to stvarno izjavio. Sjećam se da je početkom pandemije neko govorio u videu da kabalisti žele uzeti naše duše i živjeti 700 godina. To ovako zvuči SF, ali ima ljudi koji su autosugestivni i naštetit će i sebi i drugima radih nebuloza.
Last edited by avetinja on 23/08/2021 14:28, edited 1 time in total.
Ali_G

#46848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Pa mozel se konacno utvrditi koja je vakcina opasna?
Koja ce nas sve pobiti, ili ipak nece sve? Mrna ide po Zapadu, znaci vlade zele da pobiju svoje stanovnistvo a da ostave Ruse, Kineze, Irance, Turke, cijelu Afriku. Mislim wtf???

I btw ima li jos neko osim doticnog Malonea da tvrdi da je bas on izumitelj mrna metode. U najboljem slucaju mu se priznaje da je radio na projektu. Sta uopste kazu drugi koji su razvijali tehniku? Pretpostavljam da su svi potkupljeni da sute
Challenger_

#46849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

avetinja wrote: 23/08/2021 14:17
Challenger_ wrote: 23/08/2021 13:56 Za ovakvu tvrdnju ozbiljna država bi ovako reagovala. Tužilac po službenoj dužnosti bi ga pozvao na razgovor, pa bi doktor ili bio tužen za širenje lažnih vijesti ili bi država preuzela mjere da se zaustavi distribucija nečega što za posljedicu može imati likvidaciju populacije.

Ne znam ni da li je to čovjek stvarno izjavio, trebalo bi provjeriti. Može biti da je vlasnik kanala slagao, ali mislim da ovakve tvrdnje samo pogoršavaju situaciju, jer se zbog ovakvih stvari stvaraju sukobi među vakcinisanim i nevakcinisanim. Slažem se da bi trebalo reagovati tužilaštvo, ako je to stvarno izjavio. Sjećam se da je početkom pandemije neko govorio u videu da kabalisti žele uzeti naše duše i živjeti 700 godina. To ovako zvuči SF, ali ima ljudi koji su autosugestivni i našteti će i sebi i drugima radih nebuloza.
Kada se ukuca njegovo ime ima masu naslova i klipova, ali sad nemam vremena da provjeravam. Ono što je iz zdravorazumske perspektive alarmantno je to da ovo nije prvi put da se ne reaguje na ovakve tvrdnje i to sa mnogo viših naučnih pozicija, a to nereagovanje države je više nego zlokobno.

Čitamo se.

_______
JohnnyS

#46850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Ali_G wrote: 23/08/2021 14:19 Pa mozel se konacno utvrditi koja je vakcina opasna?
Koja ce nas sve pobiti, ili ipak nece sve? Mrna ide po Zapadu, znaci vlade zele da pobiju svoje stanovnistvo a da ostave Ruse, Kineze, Irance, Turke, cijelu Afriku. Mislim wtf???

I btw ima li jos neko osim doticnog Malonea da tvrdi da je bas on izumitelj mrna metode. U najboljem slucaju mu se priznaje da je radio na projektu. Sta uopste kazu drugi koji su razvijali tehniku? Pretpostavljam da su svi potkupljeni da sute

Reći će ti da prljavi kapitalisti žele samo robove, svejedno im je koje su nacije :D
Locked