SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
Fauja Singh
#4676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jbg ko moze treba poceti vozati sto jaca auta, kakve terence uzimati... ova gradska definitivno nisu vise sigurna zbog ovih divljaka koji voze preko 100km/h po gradu a takve srecem svaku noc. Mrzim guzve u gradu ali izgleda da smo najsigurniji kad je saobracajni haos u gradu, tad te moze eventualno neko kucnuti a u ovim vecernjim satima neka nam je Bog na pomoci.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
- Dionysios
#4677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mogo je i taj klix-ov novinar koji je dosao da snima da obavijesti nadlezne sta su momci planirali. Valjda su svi kontali "lako cemo"
Neka je vjecni rahment momku...
Neka je vjecni rahment momku...
- jalijas74
#4678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Strasno pogines na semaforu ni kriv ni duzan.
Mene je jednom lik tako spucao na Otoci sreca pa su ovi ispred mene brzo startovali jer se otvorilo zeleno pa ja nisam nikoga lupio. Lik je kocio 18 metara sa dzipom Musso kazu da je vozio oko 100.
Policajcu "Ali" sva cast, Ala vole te Vratnicani.
Mene je jednom lik tako spucao na Otoci sreca pa su ovi ispred mene brzo startovali jer se otvorilo zeleno pa ja nisam nikoga lupio. Lik je kocio 18 metara sa dzipom Musso kazu da je vozio oko 100.
Policajcu "Ali" sva cast, Ala vole te Vratnicani.
-
Melami
#4679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mislim ono, svaka cast policajcu sto ovog izvuce iz vode, zalosno sto jes jes. sad mi svi mozemo pametovati sto ovo, sot ono, kako to, al svi mi uradimo nekakvu glupost koja nas moze dovesti na rub zivota i smrti zato se sad ne treba momak kriviti sto je nesot pokusao napraviti i to se desilo 
A ovaj drugi slucaj, me ne zacudjava, bila je skoro slika na ovoj temi kakvi su nam pojedini policajci, sunce ti ljubim covjek mu ispred nosa pobjegao??????? gdje to ima.
A ovaj drugi slucaj, me ne zacudjava, bila je skoro slika na ovoj temi kakvi su nam pojedini policajci, sunce ti ljubim covjek mu ispred nosa pobjegao??????? gdje to ima.
- Creasy
#4680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Tercius wrote:Svaka cast i sve pohvale policajcu Alickovicu, interventne patrole P.S S.Grad, takođe i građanu koji je bio sudionik svega ovoga .Alca ima skoro dva metra i kad je on ostao bez snage za ovih par minuta u vodi onda mogu misliti kakav je to pritisak vode bio i kolika snaga covjeku treba da se izvuce iz tih virova, ako je to uopste moguce osim ako te voda sama ne izbaci.
Alca ponosim se tim sto te znam i sto si danas osvjetlao obraz svim pripadnicima MUP-a, kao i onda kada si iz kuce u plamenu takodje iznosio ljude, uradio si danas mnogo iako ce se mozda naci na desetine drugih, neodgovornih pojedinaca koji ce to ponistiti na ovaj ili onaj nacin.
Adnane Caticu ponosim se i na tebe sto si za ovu omladinu sluzio kao primjer iako te nisam licno poznavao a borio si se za dobrobit svih nas na svoj nacin , volio sam gledati tvoje pripreme u sobi , neka ti je vijecni rahmet i da ti se dragi Allah smiluje.Porodici i prijateljima iskreno saucesce.
Ja koliko vidim, ono je Daut (Almir Dautovic) na snimku, a ne Alca...
Tragedija.
- Kinaski
#4681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Boze sacuvaj
- Tercius
#4682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Melami, vjeruj mi na rijec sad sto ti kazem, na brzinu od 150-180 km/h kad neko udari u drugo vozilo, a ti to posmatras sa neke udaljenosti od 10tak metara, jednostavno je to toliki stres i sok da se svako izgubi u tom trenutku, a meni je samo misterija kako je taj sto je bjezao od policije uspio izaci iz auta uopste.Melami wrote:Mislim ono, svaka cast policajcu sto ovog izvuce iz vode, zalosno sto jes jes. sad mi svi mozemo pametovati sto ovo, sot ono, kako to, al svi mi uradimo nekakvu glupost koja nas moze dovesti na rub zivota i smrti zato se sad ne treba momak kriviti sto je nesot pokusao napraviti i to se desilo
- Tercius
#4683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ubijedzen sam da je on, cak i na snimcima ga ljudi zovu imenom.Creasy wrote:Tercius wrote:Svaka cast i sve pohvale policajcu Alickovicu, interventne patrole P.S S.Grad, takođe i građanu koji je bio sudionik svega ovoga .Alca ima skoro dva metra i kad je on ostao bez snage za ovih par minuta u vodi onda mogu misliti kakav je to pritisak vode bio i kolika snaga covjeku treba da se izvuce iz tih virova, ako je to uopste moguce osim ako te voda sama ne izbaci.
Alca ponosim se tim sto te znam i sto si danas osvjetlao obraz svim pripadnicima MUP-a, kao i onda kada si iz kuce u plamenu takodje iznosio ljude, uradio si danas mnogo iako ce se mozda naci na desetine drugih, neodgovornih pojedinaca koji ce to ponistiti na ovaj ili onaj nacin.
Adnane Caticu ponosim se i na tebe sto si za ovu omladinu sluzio kao primjer iako te nisam licno poznavao a borio si se za dobrobit svih nas na svoj nacin , volio sam gledati tvoje pripreme u sobi , neka ti je vijecni rahmet i da ti se dragi Allah smiluje.Porodici i prijateljima iskreno saucesce.
Ja koliko vidim, ono je Daut (Almir Dautovic) na snimku, a ne Alca...
Tragedija.
-
kenzo
#4684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
osoba koja je preminula kod skenderije je H.Z (28), kako u Avazu procitah..nigdje jos punog imena...
- zli_hordas
#4685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Stravicno sta se desava ginu ljudi ko na traci.
- Ce-de-vi-ta
#4686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jutros cini mi se text izmjenjen i pise da je uhapsen fakin koji je vozio Audia.
- Sentinel
#4687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ja rekoh da se osnuje BOPE i likvidiranje po kratkom postupku, a mene napadoše
- zli_hordas
#4688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Može BOPE al prvo za politicare.
-
manki
#4689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ovo stvarno nije humano vise sta se radi po ovom Sarajevu...
- strong69
#4690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ljudi ginu kao muhe a pocinioci su slobodni. Hodaju s pistoljima po gradu, kradu auta i ubijaju neduzne ljude.
Ne mogu ni da zamislim kako je porodici momka kojeg je ovaj sa Audijem UBIO sinoc... Situacija je sve gora i gora i svaki izlazak u grad je opasnost po vlastiti zivot.
Zlatna S. Koreja, Iran i Kina... Jebo ovu demokratiju, nismo mi spremni za nju a koristi od iste imaju samo i jedino kriminalci i politicari!
Ne mogu ni da zamislim kako je porodici momka kojeg je ovaj sa Audijem UBIO sinoc... Situacija je sve gora i gora i svaki izlazak u grad je opasnost po vlastiti zivot.
Zlatna S. Koreja, Iran i Kina... Jebo ovu demokratiju, nismo mi spremni za nju a koristi od iste imaju samo i jedino kriminalci i politicari!
-
faaka
#4691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da li postoje pojasevi za spasavanje na Miljacki? Ako ne da li se moze predloziti da butu postavljeni?
- strong69
#4692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma kod nas koji zelimo biti demokratsko drustvo to je nemoguce. Sjetite se uleta specijalaca nekada davno na Ilidzi kada su samarali lokalne kriminalce i poslije toga izgubili posao...Religious Fantastic wrote:generalno, podržavam koncept...samo problem kod nas je višestruk: ko bi je osnovao i na kojem principu bi se zapošljavalo/regrutovalo?! Što bi na otoku rekli, "well educated guess": teška štela bi bila za upad i u takvu jedinicu te bi na kraju to poslužilo kao alat za eliminaciju konkurencije na tržištu bijelim i smeđim praškovima koji izgledom asociraju na opojne materijeSentinel wrote:ja rekoh da se osnuje BOPE i likvidiranje po kratkom postupku, a mene napadoše![]()
Trulo je sve...nema nama popravka, oporavka ili spasa...
- kokuz_sa
#4693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nemoj tako nisu to bili lokalni kriminalci nego vodja povorke sada na protestu zelenih beretnistrong69 wrote:Ma kod nas koji zelimo biti demokratsko drustvo to je nemoguce. Sjetite se uleta specijalaca nekada davno na Ilidzi kada su samarali lokalne kriminalce i poslije toga izgubili posao...Religious Fantastic wrote:generalno, podržavam koncept...samo problem kod nas je višestruk: ko bi je osnovao i na kojem principu bi se zapošljavalo/regrutovalo?! Što bi na otoku rekli, "well educated guess": teška štela bi bila za upad i u takvu jedinicu te bi na kraju to poslužilo kao alat za eliminaciju konkurencije na tržištu bijelim i smeđim praškovima koji izgledom asociraju na opojne materijeSentinel wrote:ja rekoh da se osnuje BOPE i likvidiranje po kratkom postupku, a mene napadoše![]()
Trulo je sve...nema nama popravka, oporavka ili spasa...
"eminentan clan naseg drustva"
- strong69
#4694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da, da... Na Nisku sam i mislio.kokuz_sa wrote: nemoj tako nisu to bili lokalni kriminalci nego vodja povorke sada na protestu zelenih beretni
"eminentan clan naseg drustva"
Sto vise zivim u ovoj demokratiji to vise uvidam odgovor na cesto pitanje "Kako je Tito ovu bagru drzao na okupu"? Za nacionaliste (Boze kada cemo donijeti zakon o zabrani isticanja i velicanja ratnih zlocina i zlocinaca) napraviti novi Goli otok, za kriminalce obezbijediti poseban tretman preko BOPE jedinica ili slicnih i dug boravak u zatvoru i na teskom radu na autoputu i u poljoprivredi, dati ovlasti prasinarima da samaraju dzeparose i sitne lopove...
Ovako imamo situaciju da lik slomi nos policajcu u zgradi Suda
- /Bosanac/
#4695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja sam imao sreču da preživim ovakvo slično prevrtanje. Još sam bio bez ikakve zaštitne opreme. Bez kacige i sl. Ja kada sam se prevrnuo bilo je ljeto i vodostaj je bio mali, tako da se ne može orediti sa ovom situacijom. Samo znam da sam pretrpio smrtni strah. Voda te konstantno tjera prema dnu. Ne možeš da staneš na noge, nemaš vazduha, počinje da te hvata panika... Stvarno se naježim kad vidim ovoVidio si ,iz role se jako tesko izvuc u ovakvoj i ima neke sanse jer te koliko toliko sama vraca na vrh .Od presudnog znacaja su oprema ,priprema ,spremnost.Imaju i neke tehnike ali ja licno ne znam koliko bi bi bio sposoban ih izvesti kad te uhvati panika .Uglavnom je ne paniciti ,cuvati snagu i cekat momenat kad te bacio u dio gdje je najslabija pa pokusat isplivat ,centrimenti su u pitanju .Mene je licno fatala u camcu ,bez prevrtanja i iskreno nisam se oslobodio dok me nije sama izbacila imam to snimljeno .Biscanine obzirom da si profesionalac ti bi mogao dati adekvatan odgovor. Zar je tolika vodena sila da covjek nema sanse protiv nje ? U smislu da se tesko izvuci iz role..
Ja ih uvijek izbjegavam ne idem na slapove koji ih imaju ,strasan je osjecaj kad plivas naprijed a ona te vuce nazad i poklopi ,tad svakog panika uhvati .
- zli_hordas
#4696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Možda samo nekom revolucijom ali smo mi previše lijeni za to.
- cappy_tempo
#4697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
revolucija zvana hajmo se derati lopovi lopovi i nakon 30min hajmo na kafu opet srati kako je u gradu i drzavi situacija katastrofalna. ko pokusa nesto vise od lopovi lopovi bude nazvan huliganom,rusiteljem drzave,grada i svak ziv se ogradi od istogzli_hordas wrote:Možda samo nekom revolucijom ali smo mi previše lijeni za to.
- daxon
#4698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ukoliko bude optužen za bilo šta drugo osim za ubistvo sa predumišljajem, onda taj sud treba zapaliti, dakle, treba biti optužen i osuđen za ubistvo sa predumišljajem, naravno, presuda treba i mora biti maximalna, tj. 40 godina zatvora.Ce-de-vi-ta wrote:Jutros cini mi se text izmjenjen i pise da je uhapsen fakin koji je vozio Audia.
-
Gray
#4699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
daxon wrote:Ukoliko bude optužen za bilo šta drugo osim za ubistvo sa predumišljajem, onda taj sud treba zapaliti, dakle, treba biti optužen i osuđen za ubistvo sa predumišljajem, naravno, presuda treba i mora biti maximalna, tj. 40 godina zatvora.Ce-de-vi-ta wrote:Jutros cini mi se text izmjenjen i pise da je uhapsen fakin koji je vozio Audia.
U komentarima na članak je neko napisao da Audi nije ukraden, nego da ga je ovaj posudio od nekoga a da je bjezao od policije jer nema vozačku i maloljetan je. Ne znam je li tačno, ali ako jeste onda treba dići optužnicu i protiv ovoga što mu je (ako je) posudio auto.
- cappy_tempo
#4700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
i onaj "amerikanac" sto je govorio kako hitna nista nije uradila samo za informaciju 20min su pokusali sa reanimacijom i nisu uspjeli,a pola sata je u vodi bio prije nego su ga izvukli