Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4676 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vani nema uhljebljavanja u ovolikoj mjeri tako da je bilo kakvo poređenje s inostranstvom van pameti.
- eluna
#4677 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Velkoski wrote:Vani nema uhljebljavanja u ovolikoj mjeri tako da je bilo kakvo poređenje s inostranstvom van pameti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4678 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Plati pa ce biti...nekadVelkoski wrote:Nije dobar, nego je garant uposlenik, jer je ovo tipična forumska priča, kada niko nema pojma, a on je u pravu, jer radi tamo. Recimo BHTelecom tema je klasični primjer, samo ih ima malo više, a ne samo jedan.Tomahawk11 wrote: Ti mora da si dobar s direktorom vodovoda, pa ti ne zavrceCekaj dok ugrije, zavrnuce on i tebi
![]()
Pripizdina u kojoj živim je Općina Centar, jebene Bare, pet minuta od Titove, i svejedno mi često nestaje vode po noći, a posljednjih dana je pritisak takav da ne mo'sh ni ruke oprati.
Sad će juni, juli i avgust, tri sveta mjeseca posta od vode po noći. Jer suša.
Znas sta, ja to ne mogu nikako svariti, pa eto sve da sam uposlenik Vodovoda, pa ne mogu braniti nesto sto je naopako, znaci nemaju ljudi vode, hajde meni ne treba tako cesto, ali nekad zatreba.....a sta je sa strarim ljudima koji ustaju svaku noc po nekoliko puta, moraju se opremiti ko da je ratno stanje!
I onda ono meni dodje i kaze ja tebe ne razumijem sta hoces reci....pa onda se ni ne raspravljaj sa mnom i ne ubjedjuj me da je u redu da placam cejf Vodovoda umjesto vode 00-24.
Jok, mi to ovdje pisemo, jer mrzimo one sto rade u Vodovodu
- eluna
#4679 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
treba otvoriti temu uhljebljanje u vodovodu 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4680 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da je bar samo u vodovodu...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4681 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vani ti za uslugu koju ne isporuče u potpunosti debelo kompeziraju. Ne dodje do umanjenja računa za 6h koliko nisi imao vode, vec recimo za sve dane tog mjesecaholowey wrote: probaj vani negdje da ne platis pa ces vidjeti kako skacu oko tebe/po tebi
To ti je razlika izmedju nas i njihA
- holowey
#4682 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ti i dalje to posmatras iskljucivo kao uslugu a vodovod ti naplacuje prvenstveno proizvod, a sekundarno dovod i odvod otpadne vode... ovo drugo mozes posmatrati kao uslugu, ali vodu koji JESI potrosio i koja ti je fakturisana ne mozes osporiti...medjutim, onaj dio koji mozes posmatrati kao uslugu je direktno vezan za vodu koju JESI potrosio pa ti se na tu potrosenu kolicinu racuna dovod i odvod, znaci usluga koju JESI koristio... mozda ne onoliko kako si htio ali si je ipak koristio... racun ti svakako ne dodje sa posebnim transakcijskim racunima za proizvod i za uslugu pa ti svaka uplata ide na isti konto... na kraju ces morati platiti, ovako ili onako... (pokusaj ne platiti u restoranu u kojem nisi bio zadovoljan uslugom)un1ted wrote:Vani ti za uslugu koju ne isporuče u potpunosti debelo kompeziraju. Ne dodje do umanjenja računa za 6h koliko nisi imao vode, vec recimo za sve dane tog mjesecaholowey wrote: probaj vani negdje da ne platis pa ces vidjeti kako skacu oko tebe/po tebiVani je kupac bitan, prodavač je tu radi kupca, a ne obrnuto.
tako ja moram da placam vodu za jednog clana u stanu u kojem niko nikad ne boravi, znaci stvarna potrosnja 0, ali je zajednicko brojilo, i mogu na glavu da se nasadim ali ne mogu izbjeci to placanje... ista stvar i za odvoz smeca i ciscenje stubista, ne ucestvujem u stvaranju obaveze ali je imam...moje ime na racunu i racun me prati sve dok ga ne platim...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4683 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nebitno, palcaj.
- holowey
#4684 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
potpuno nebitno, ti ne placaj... a nesto imam osjecaj da nemas nijedan rezijski racun na svoje ime...un1ted wrote:Nebitno, palcaj.
- un1ted
#4685 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vidis u pravu si, nemam, ali placam roditeljima sve racune
No nebitno, to nije tema. Sve dok budemo ovce i u redovima izvrsavali duznosti na vrijeme, placali racune, oni ce nas jebati u mozak. Da li nedostaje novca u kasi, pokrenuli bi se oni. No samo nek se ne puca

- Drvosjeca iz Dejcica
#4686 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ti si gori što objašnjavaš bilo šta nadobudnim likovima. Mene proglasiše uposlenikom JP Vodovod.holowey wrote:ti i dalje to posmatras iskljucivo kao uslugu a vodovod ti naplacuje prvenstveno proizvod, a sekundarno dovod i odvod otpadne vode... ovo drugo mozes posmatrati kao uslugu, ali vodu koji JESI potrosio i koja ti je fakturisana ne mozes osporiti...medjutim, onaj dio koji mozes posmatrati kao uslugu je direktno vezan za vodu koju JESI potrosio pa ti se na tu potrosenu kolicinu racuna dovod i odvod, znaci usluga koju JESI koristio... mozda ne onoliko kako si htio ali si je ipak koristio... racun ti svakako ne dodje sa posebnim transakcijskim racunima za proizvod i za uslugu pa ti svaka uplata ide na isti konto... na kraju ces morati platiti, ovako ili onako... (pokusaj ne platiti u restoranu u kojem nisi bio zadovoljan uslugom)un1ted wrote:Vani ti za uslugu koju ne isporuče u potpunosti debelo kompeziraju. Ne dodje do umanjenja računa za 6h koliko nisi imao vode, vec recimo za sve dane tog mjesecaholowey wrote: probaj vani negdje da ne platis pa ces vidjeti kako skacu oko tebe/po tebiVani je kupac bitan, prodavač je tu radi kupca, a ne obrnuto.
tako ja moram da placam vodu za jednog clana u stanu u kojem niko nikad ne boravi, znaci stvarna potrosnja 0, ali je zajednicko brojilo, i mogu na glavu da se nasadim ali ne mogu izbjeci to placanje... ista stvar i za odvoz smeca i ciscenje stubista, ne ucestvujem u stvaranju obaveze ali je imam...moje ime na racunu i racun me prati sve dok ga ne platim...
- un1ted
#4687 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Debilno je raspravljati o usluzi koja je djelomicna. Opet, svako ima svoje
Jebe se meni za vas matore, mlad sam, imam posao i lagano odskakujem ka civiliziranom svijetu. Vi se zadovolavajte čmar državom.
- holowey
#4688 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
lako je tudjim qrtzem gloginje mlatiti...un1ted wrote:Vidis u pravu si, nemam, ali placam roditeljima sve racuneNo nebitno, to nije tema. Sve dok budemo ovce i u redovima izvrsavali duznosti na vrijeme, placali racune, oni ce nas jebati u mozak. Da li nedostaje novca u kasi, pokrenuli bi se oni. No samo nek se ne puca
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#4689 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mlad i ne posebno razuman da ne kažem pametan. Želim ti sve najbolje.un1ted wrote:Debilno je raspravljati o usluzi koja je djelomicna. Opet, svako ima svojeJebe se meni za vas matore, mlad sam, imam posao i lagano odskakujem ka civiliziranom svijetu. Vi se zadovolavajte čmar državom.
-
AmirBaa
#4690 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
u tom civiliziranom svijetu ima JEBENE VODE 0-24 SATA JER JE 2016. GODINA ! Sve drugo sto pokusavate se praviti pametni pada u vodu. Ko ono iznad poredi placanje u restoranu ako ti se ne svidja uslugaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Mlad i ne posebno razuman da ne kažem pametan. Želim ti sve najbolje.un1ted wrote:Debilno je raspravljati o usluzi koja je djelomicna. Opet, svako ima svojeJebe se meni za vas matore, mlad sam, imam posao i lagano odskakujem ka civiliziranom svijetu. Vi se zadovolavajte čmar državom.
Samo da ti "matori" nešto kaže, u tom civiliziranom svijetu platiš ono što potrošiš i nema šupljiranja kao ovdje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4691 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ovdje svi supljiraju, vozis se u autobusu za koji ne znas kad ce otkazati kocnice (a kao tehnicki je ispravan
), vode morebit bidne, morebit nebidne, komunalno nam redovno bude iznenadjeno snijegom u februaru i tako to....i onda kaze stas', tako je, zivi, placaj redovno, a nista nit je redovno nit normalno....pa i ne moze biti drugacije kad sve prihvacamo, kad nam je uhljupski nacin u redu i jos ubjedjujemo druge da nema potrebe da se bune, ono, sta hoces, pa ima vode do ponoci, nabavi kakvo bure u kupatilo i rijesen problem
Ma jebe mi se, bilo ne bilo, mislim ono, cinicno se nasmijem ako nekad odvrnem cesmu nakon pola noci, a ono samo zrak, ali kazem opet, treba malo misliti i na druge kategorije, pogotovo starije ljude kojima SIGURNO treba voda po noci....al koga to briga....idu EBRD krediti, ide sanacija....bice....samo nisu jos javili kad
Ma jebe mi se, bilo ne bilo, mislim ono, cinicno se nasmijem ako nekad odvrnem cesmu nakon pola noci, a ono samo zrak, ali kazem opet, treba malo misliti i na druge kategorije, pogotovo starije ljude kojima SIGURNO treba voda po noci....al koga to briga....idu EBRD krediti, ide sanacija....bice....samo nisu jos javili kad
- tututuuuu
#4692 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nikad nisi vidio da neko odbije platiti vani rucak? Kod nas vjerovatno i nisi, vani se to uredno dogadja, pa cak i za minorne stvari. Ja npr. uredno odbijem platiti kavu u kaficima kad mi ujutro donese onu proserusu. Ja bih trebao placati tu splacinu (a u Sarajevu nije bas jeftina) jer vlasnik zali da pusti neke dvije kave kroz aparat prije nego pocne posluzivati musterijema tu kavu, i jos kao bonus sracku dobijem. Fino kazem, kava vam ne valja i vratim im.holowey wrote:ti i dalje to posmatras iskljucivo kao uslugu a vodovod ti naplacuje prvenstveno proizvod, a sekundarno dovod i odvod otpadne vode... ovo drugo mozes posmatrati kao uslugu, ali vodu koji JESI potrosio i koja ti je fakturisana ne mozes osporiti...medjutim, onaj dio koji mozes posmatrati kao uslugu je direktno vezan za vodu koju JESI potrosio pa ti se na tu potrosenu kolicinu racuna dovod i odvod, znaci usluga koju JESI koristio... mozda ne onoliko kako si htio ali si je ipak koristio... racun ti svakako ne dodje sa posebnim transakcijskim racunima za proizvod i za uslugu pa ti svaka uplata ide na isti konto... na kraju ces morati platiti, ovako ili onako... (pokusaj ne platiti u restoranu u kojem nisi bio zadovoljan uslugom)un1ted wrote:Vani ti za uslugu koju ne isporuče u potpunosti debelo kompeziraju. Ne dodje do umanjenja računa za 6h koliko nisi imao vode, vec recimo za sve dane tog mjesecaholowey wrote: probaj vani negdje da ne platis pa ces vidjeti kako skacu oko tebe/po tebiVani je kupac bitan, prodavač je tu radi kupca, a ne obrnuto.
A sigurno vodu onda necu platiti. Ko je budala biti ce budala, sta da ti kazem. Oni su javna firma i obavezni su uredno isporucivati svoje usluge, ne djelomicno, ne par sati nema par ima, nego uredno. A svaka protuobaveza kao placanje usluge treba biti uredno ako je i usluga uredna. Ti imas puno zakonsko pravo odbiti ispuniti svoj dio obveze za uslugu (ili proizvod) koji nije uredan.
Sta da recimo Elektroprivreda isto tako kaze, od 00.00 do 05.30. biti ce redukcije el. energije jer nema dovoljno uglja, a vi platite to sto potrosite do 00.00. Po toj vasoj logici ti i dalje trebas placati jer trosio si el. energiju do 00.00. i nikom nista.
Last edited by tututuuuu on 11/05/2016 15:16, edited 2 times in total.
- tututuuuu
#4693 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Idu krediti a nedavno povecanje racuna za vodu je bilo pravdano time da je to za toboze rekonstrukciju cijevi. Ali kao sto vidimo opet kredit.Tomahawk11 wrote:Ovdje svi supljiraju, vozis se u autobusu za koji ne znas kad ce otkazati kocnice (a kao tehnicki je ispravan), vode morebit bidne, morebit nebidne, komunalno nam redovno bude iznenadjeno snijegom u februaru i tako to....i onda kaze stas', tako je, zivi, placaj redovno, a nista nit je redovno nit normalno....pa i ne moze biti drugacije kad sve prihvacamo, kad nam je uhljupski nacin u redu i jos ubjedjujemo druge da nema potrebe da se bune, ono, sta hoces, pa ima vode do ponoci, nabavi kakvo bure u kupatilo i rijesen problem
![]()
- tututuuuu
#4694 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Za razliku od tebe ja sam ga zavrsio. Ti plati, niko ti ne brani, sta da ti kazem. Ja imam pravo da ne platim, oni imaju pravo da me tuze a sud je tu da sudi, ako sam ja u krivu morati cu platiti i to s kamatama tako da ne vidim sto bi se neko previse uzbudjivao oko tog.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Naravno, nešto što potrošiš obično trebaš da platiš ali eto kod nas ljudi razmišljaju da ne treba platiti i pritom se pozivaju na pravo.
Da imam nacin kako dokazati i volje se s tim zajebavati ja bi njih tuzio za naknadu stete jer kroz sve ove godine redukcija trosila kao sto su bojler, masina za sudje, ves mi radi po skupoj struji jer navecer kad je jeftina nema vode.
- holowey
#4695 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
e, kad ti dodje sudsko rjesenje o pljenidbi zbog namirivanja neplacenih racuna, ti se pozovi na taj zakon pa nam prepricaj sta su ti na sudu rekli nakon sto su se prestali smijatitututuuuu wrote: Nikad nisi vidio da neko odbije platiti vani rucak? Kod nas vjerovatno i nisi, vani se to uredno dogadja, pa cak i za minorne stvari. Ja npr. uredno odbijem platiti kavu u kaficima kad mi ujutro donese onu proserusu. Ja bih trebao placati tu splacinu (a u Sarajevu nije bas jeftina) jer vlasnik zali da pusti neke dvije kave kroz aparat prije nego pocne posluzivati musterijema tu kavu, i jos kao bonus sracku dobijem. Fino kazem, kava vam ne valja i vratim im.
A sigurno vodu onda necu platiti. Ko je budala biti ce budala, sta da ti kazem. Oni su javna firma i obavezni su uredno isporucivati svoje usluge, ne djelomicno, ne par sati nema par ima, nego uredno. A svaka protuobaveza kao placanje usluge treba biti uredno ako je i usluga uredna. Ti imas puno zakonsko pravo odbiti ispuniti svoj dio obveze za uslugu (ili proizvod) koji nije uredan.
Sta da recimo Elektroprivreda isto tako kaze, od 00.00 do 05.30. biti ce redukcije el. energije jer nema dovoljno uglja, a vi platite to sto potrosite do 00.00. Po toj vasoj logici ti i dalje trebas placati jer trosio si el. energiju do 00.00. i nikom nista.
- tututuuuu
#4696 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ako mi dodje doci ce meni a ne tebi, tako da opet ne vidim problem u mom ne placanju. A ti i dalje nastavi lupati gluposti i to je tvoje pravo. I ne znam sto bi mi ista plijenili, to je izvrsni postupak, potpuno druga stvar. Ja kad izgubim parnicu ja odmah i platim, ja na tuzbu uredno odgovorim i ide se na parnicu, nikakvih izvrsnih postupaka tu nema. A da hocu mogu i to izbjeci, pod odredjenim okolnostima, sve i kad bi mi doslo.holowey wrote:e, kad ti dodje sudsko rjesenje o pljenidbi zbog namirivanja neplacenih racuna, ti se pozovi na taj zakon pa nam prepricaj sta su ti na sudu rekli nakon sto su se prestali smijatitututuuuu wrote: Nikad nisi vidio da neko odbije platiti vani rucak? Kod nas vjerovatno i nisi, vani se to uredno dogadja, pa cak i za minorne stvari. Ja npr. uredno odbijem platiti kavu u kaficima kad mi ujutro donese onu proserusu. Ja bih trebao placati tu splacinu (a u Sarajevu nije bas jeftina) jer vlasnik zali da pusti neke dvije kave kroz aparat prije nego pocne posluzivati musterijema tu kavu, i jos kao bonus sracku dobijem. Fino kazem, kava vam ne valja i vratim im.
- holowey
#4697 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ne vidim ni ja problem u tome sto ti ne placas ali vidim problem u tome sto ubjedjujes ostale da ni oni ne trebaju da placajutututuuuu wrote:Ako mi dodje doci ce meni a ne tebi, tako da opet ne vidim problem u mom ne placanju. A ti i dalje nastavi lupati gluposti i to je tvoje pravo. I ne znam sto bi mi ista plijenili, to je izvrsni postupak, potpuno druga stvar. Ja kad izgubim parnicu ja odmah i platim, ja na tuzbu uredno odgovorim i ide se na parnicu, nikakvih izvrsnih postupaka tu nema. A da hocu mogu i to izbjeci, pod odredjenim okolnostima, sve i kad bi mi doslo.holowey wrote:e, kad ti dodje sudsko rjesenje o pljenidbi zbog namirivanja neplacenih racuna, ti se pozovi na taj zakon pa nam prepricaj sta su ti na sudu rekli nakon sto su se prestali smijatitututuuuu wrote: Nikad nisi vidio da neko odbije platiti vani rucak? Kod nas vjerovatno i nisi, vani se to uredno dogadja, pa cak i za minorne stvari. Ja npr. uredno odbijem platiti kavu u kaficima kad mi ujutro donese onu proserusu. Ja bih trebao placati tu splacinu (a u Sarajevu nije bas jeftina) jer vlasnik zali da pusti neke dvije kave kroz aparat prije nego pocne posluzivati musterijema tu kavu, i jos kao bonus sracku dobijem. Fino kazem, kava vam ne valja i vratim im.
- tututuuuu
#4698 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne radim to uopce, bar ne vise za razliku od tebe sto ih uvjeravas da placaju poluuslugu. I jos kao argument i primjer navodis odbijanje placanja u restoranu. Ja kao sto sam ti napisao uredno odbijem platiti ako smatram da je proizvod/usloga losa. Vani ljudi vrate jelo jer im je recimo preslano pa stvari koje cak i ja smatram trivijalnima, tako da to usporedba ne stoji, i zato sam se javio. Cak nije ni do novca koliko je da me jednostavno takve stvari zivciraju i ne mogu si jednostavno dopustiti da platim. Naravno, na jednog koji nece 1000 ce ih platiti i njima opet dobro. To je zato i tako.
-
PM72
#4699 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ko hoće naći će način.Ko neće - naći će opravdanje!Stara je izreka.Račun koji dobiješ fakturisan je za potrošenu vodu a ne na onu koju si "nanijetio" trošiti.
- holowey
#4700 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
objasniti tu cinjenicu ovakvima poput tututuuuu, to su sizifove muke... dobro je to drvosjeca primjetio...PM72 wrote:Ko hoće naći će način.Ko neće - naći će opravdanje!Stara je izreka.Račun koji dobiješ fakturisan je za potrošenu vodu a ne na onu koju si "nanijetio" trošiti.