un1ted wrote:Maharadza wrote:un1ted wrote:Zato ja igram crysis 3 a ti ne

POlako, zato kad' ja puknem novu grafu ima da leti igra na high detaljima uz ove ostale komponente, dok je ti vjerovatno i na minimum postavkama jedva guraš (a ne želim da znam kolike su temp. procesora i grafe pri igranju), a kao što znamo u crysisu grafika čini 80% igre, ostalo je "generički shooter" i "već viđeno"! Samo dok hamo uštedi za novu grafu, samo saburli, tiha voda brijegove valja!

Radi na medium, bas kao i prosli crysis
Vidis, ti ces uloziti u graficku, a ja cu za godinu u novi comp, al opet kupovati pametno pa da me sluzi dugo
I da, ne vodim racuna o temperaturi jednog ili drugog, jer naprosto nemam potrebe za time.
Pogrešna ti je logika: Vidi, u mene je ovaj komp star već 3god. - kupljen 2009., a da bi igrao crysis samo još moram uzeti novu grafu, dok ćeš ti eto promijeniti dvije konfe za to vrijeme a mene će ova služiti još barem 2-3 god. efektivno i "na nivou" da sve novije fercera (eventualno dodam još 4gb rama koji je sada prejeftin), i reci mi ko je onda "pametnije" kupovao na kraju i više uštedio???
PS. Lažeš ko pas da igraš igru normalno i na low, kamo li na medium:
http://www.guru3d.com/articles_pages/ge ... ew,13.html
The GT 430 is too weak to really make use of DX11. The most talked about effect is Tessellation which is on-the-fly increase in the klix number of polygons to increase details. It is a processing power hog. Assuming Crysis Warhead was a DX11 title, then I would knock off about another 20% of performance if you were to play the with a GT 430 in DX11 mode.
Ako su ovako loši rezultati za warhead, koji NIJE DX11, onda ne smijem ni zamisliti kakvi su za dx11 naslov kao Crysis 3!