FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lelan

#4676 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by lelan »

***************************************************************** Kao da su otišli na turnir na tefericu u babinoj ekipi . Sve ih treba otpustit osim Torlaka i Sesara koji se bar bore , a juniore postavit jer svakako i ove sezone ništa od FCS
Last edited by -LIBERO- on 10/08/2012 12:02, edited 1 time in total.
Reason: Bez psovki i prijetnji.
drndalo

#4677 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by drndalo »

internazionale wrote:
drndalo wrote:Ja bih samo da se osvrnem na "neodmaranje" igraca... Koliko je trebalo da se odmaraju da bi mogli trcati 90 minuta ? 3 godine ? I u prvoj utakmici na Kosevu su trcali samo u prvom poluvremenu i to bez zadnjih 10 minuta, plus jos 10 minuta trcanja u drugom poluvrmenu... Ostalo je bilo vucaranje i setanje... Halo, igrali su sa Zetom u CETVRTAK, pa nije Celik bio u utorak...

Elem, fizicka sprema im je haman k'o u mene, dobro, vjerovatno 20% bolja... Sto je mozda dovoljno za PL, ali za vise vidimo kako je... Da se razumijemo, potpuno ista stvar je i kod Zelje, i sviju ostalih... Nama bi bilo puno i da se igra 2x 30 minuta...
fizička sprema nije samo trčanje, fizička sprema ti je koncentracija i smirenost
said da je bio odmorniji iliti fizički spremniji bi sinoć zabio, im'o je prilika
E pa *ebi ga onda, trebalo ga je poslat u Igalo na odmor prije mjesec dana, da lagano mozak na ispasu prebaci, i da sa kondicionom trenericom trckara po kilometar dnevno u plicaku do clanaka... ;-)
jazzer

#4678 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jazzer »

caros wrote:Dupovac je naš :mrgreen:
Sva sreca :) .

Jako bi volio, kada vec govorimo o nasim mladjim kategorijama, koliko je Ferhatovica, Janjosa, Handzica
i druge djece ''bivsih zasluznih fudbalera'' (cast naravno Hasetu) prodefilovalo kroz Sarajevo a koliko ih je od njih ostavilo bilo kakav pozitivan trag? A nikada necemo saznati koliko je talentovanijih igraca propalo dok se ovima krcio put prema prvom timu. Prema tome, dok se na ovom principu skoluju mladi fudbaleri nama ce igrati raznorazni polovnjaci koje niko u njihovim maticnim zemljama nije htio (cast za par izuzetaka).
internazionale

#4679 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by internazionale »

drndalo wrote:
internazionale wrote:
drndalo wrote:Ja bih samo da se osvrnem na "neodmaranje" igraca... Koliko je trebalo da se odmaraju da bi mogli trcati 90 minuta ? 3 godine ? I u prvoj utakmici na Kosevu su trcali samo u prvom poluvremenu i to bez zadnjih 10 minuta, plus jos 10 minuta trcanja u drugom poluvrmenu... Ostalo je bilo vucaranje i setanje... Halo, igrali su sa Zetom u CETVRTAK, pa nije Celik bio u utorak...

Elem, fizicka sprema im je haman k'o u mene, dobro, vjerovatno 20% bolja... Sto je mozda dovoljno za PL, ali za vise vidimo kako je... Da se razumijemo, potpuno ista stvar je i kod Zelje, i sviju ostalih... Nama bi bilo puno i da se igra 2x 30 minuta...
fizička sprema nije samo trčanje, fizička sprema ti je koncentracija i smirenost
said da je bio odmorniji iliti fizički spremniji bi sinoć zabio, im'o je prilika
E pa *ebi ga onda, trebalo ga je poslat u Igalo na odmor prije mjesec dana, da lagano mozak na ispasu prebaci, i da sa kondicionom trenericom trckara po kilometar dnevno u plicaku do clanaka... ;-)
pa s obzirom na ulog moglo se nešto slično napraviti
vryzas

#4680 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vryzas »

[quote="wannabe_ultra"]a zeta je samo uskocila u trece pretkolo ? prije toga su izbacili 2 protivnika sto je odlican rezultat i dokaz da nije rijec o smijesnoj ekipi.Ostvarili smo trecu pobjedu u 5 odigranih susreta protiv solidne ekipe, dokazali da smo tri puta bolji od njih i da prolaz nece doci u pitanje.

Naravno da nije, Zeta je u rangu Barcelone :lol: :lol: :lol: ...pogotovo sa onih 900 tisuca navijaca :D :lol: :lol:

Samo opusteno, bice bolje...treba popiti kavu i smiriti se malo...valjda ce naredna analiza protivnika biti malo kvalitetnija i ozbiljnija :lol: :lol: :lol: :lol:

E svasta :oops:
oridjidji

#4681 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by oridjidji »

Sramota je kada te izbaci tim iz mjesta koji ima 3000 stanovnika. Sinoć jeste Sarajevo odigralo kako je odigralo. Svako je činio svoje greške. Dupovac dodavao protivničkim igračima lopte na kraju utakmice, do tad vise nego dobar. Torlak pravio blentave izlete na tuđu polovicu, jedan izlazak se i odbio na kraju Sarajevu, umislio valjda da je Thiago Silva. Tatimirović ispadao po strani. Zatkovic je ko biva igrao. :D Šunjevarić i Belošević su odigrali solidno. Sesar po običaju uvijek dobar. Husejinovic povuce loptu i nemoze je stici, valjda konto gledajuci Suljica da i on moze isto, zaboravio da ima stomak. Suljić je igrao solidno, jedini koji je kako i tako svojom igrom doprinosio da se i bunker Zećana, malo raširi, ali taman kad se odbrana raširi i naše se prostor za dodavanje, on nas sve baci u očaj svojom sebičnošču. Hadžić ko plitka u napadu, igrač koji me je najviše razočarao jer znam da može napraviti razliku, nije dovoljno ni trcao, ni trazio nacina da sebi otvori prostor, a ni drugim igracima. U par situacija je tako neinteligentno reagovao padajuci, misleci da ce sudija nasjesti na to. Pa dragi Hadzicu nije to premier liga. Zamjene Comor i Karamatic nisu izgledali toliko dobro, jednostavno su se uklopili u losu sliku tima.

Jovića je Vešović taktički namagarčio, svjestan da sa onako poroznom odbranom nemože da napada, nit da se nosi sa boljom ekipom Sarajeva, svoju ekipu je sabio u 16-rac i vrebao sansu iz kontri i polukontri. Na kraju se isplatilo kao sto im se i moglo odbiti od glavu. Pametna postavka igre, mladi momci zeljni uspjeha, pokazali su vecu zrelost nego igraći Sarajeva.

Jović je po meni najviše pogriješio jer puno više bi dobio da nije pokušao sa presingom tako rano da lomi protivnika, pa na kraju slomio zube na njemu. Umjesto da Sarajevo brani go prednosti sa 11 igraca na svojoj polovici. Ovako smo dobili 9 igraca na tudjoj i jednu kontru koja nas je na kraju mnogo kostala. Pogotovo sva limitiranost trenera vidjela se u tome sto je forsirao igru preko bokova i centarsuteve koji su mahom zavrsavali u rukama Bulatovica. Da mozda necentriraju igraci iz premier lige razumio bih to, ali posto oni to i onako prakticno dodaju golmanu na peterac, ta postavka igre bila mi je sranje. Cini mi se da samo jedan centarsut nije uhvatio Bulatovic. Vidi da Zećanima Sesar i Suljić najviše pravi probleme, umjesto da Suljić dribla sa 16-rca on mora da dribla sa 30-40 metara od gola jer ga je Jović tu postavio. Nijedan prekid, a bogme ni slobodnjak nismo iskoristili, sto je tako lose za ekipu koja je nekad i iz prekida znala da potkaci go.

Na kraju kada te izbaci tim koji potice iz mjesta sa 3000 stanovnika, sa gorim uslovima treniranja od Sarajeva, iz gore lige, sa timom koji je mlad, zelen,talentovan, ali radan i borben, ali ne i dovoljno dobar da se tobom u dvije utakmice otvoreno nadigrava, onda znas da nije do njih problem i bunkera, već do nas samih. U dvije utakmice u kojim je Sarajevo pokazalo svu jalovost svoje igre (cak i protiv Levskog te mane su bile vidljive, ali ih je borbenost sakrila),pokazali su da je tu i previse javasluka, dok je Zeta pokazala da igra pametnije, ne bas lijepo, mislim koga je briga na kraju za estetiku samo se rezultat pika .
Last edited by oridjidji on 10/08/2012 10:51, edited 1 time in total.
illuminated

#4682 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by illuminated »

Said je debeo. To mi je odmah u oci upalo. Ko Ronaldo u ono vrijeme :)
Da skine bar jedno 10kg, bio bi strasan igrac...
Talenat je 10%..ostalo je znoj...
Tomahawk11
Globalni moderator

#4683 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Tomahawk11 »

Naravno da je Zeta bila protivnik po mjeri, ali moramo malo biti i realni. Gdje je nas klupski fudbal? Sramota je ispasti od Zete, sramota od nekakvik Patricka i sta ja znam, jasta je. Shega se smijati Sarajevu, a Zeljo se davno ohladio. I ostali nam vrli premijerligasi. Treba puno vise uloziti (novca, truda) da bi se ocekivali bolji rezultati i da bi mogli reci da cemo poderati Zetu, Maribora i ostalu boraniju. A do tad cemo se smijati jedni drugima, ko je ispo od goreg protivnika :roll:
the_stick

#4684 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by the_stick »

nazalost, pokazalo se da je levski bio puka slucajnost... neobicni splet cudnih okolnosti, euforije, spominjanja ratnih zlocina, kise i dva bljeska umisljene 'zvijezde' koja, sjecanja radi, 'nije htjela' da igra za reprezentaciju dok je ciro bio selektor... mislim svaka njemu cast i vjerovatno je i neka je najbolji igrac premier lige, ali ono daj... gdje si zidan pa da 8 puta hvatas volej sa 35 metara?!?! i pored svega toga, bila je to utakmica za pamcenje i razlog za ponos, nadu i optimizam jer se i ovdje moze odigrati evropski fudbal...

sve poslije, a rekao bih i prije, levskog je standardna premijerligaska svakodnevnica... zeta nas nije nadigrala, cak sta vise... ali isto cesto vazi i za travnik, gosk i ostale, koji nas ne nadigraju ali pobjede... bili smo bolji od zete ali je pristup bio katastrofalan.. kaze neko, trudili se... ma gdje su se trudili? gubis od realno slabijeg tima i umjesto da je zadnjih 20 minuta totalna opsada njihovog gola, lopta ne udje 3 puta u njihov sesnesterac... suljicu svaka cast sto zna potrcati, iskontrolisati loptu i nanizati 3 igraca, ali ja bih njega sa onakvom igrom lagano prebacio kod brace u vratnik... tamo i jest bitnije koliko ces igraca nanizati i koliko ces kome puta kroz pisu probaciti nego pobjediti... fakat decko ima kvalitet i vidi se da zna, ali hebem mu, dodaj loptu! haj jednom, haj drugi put, ali svaki hebeni put!!!

da ne duljim.. hvala sarajevu na dobroj igri protiv levskog... hvala sarajevu na mjesec i po dana nade i ambicije... hvala sto su, bar na momenat, bili svjetlno na kraju tunela... ali sto su 7 dana bili nas ponos, bar kod mene, ne daje opravdanje i razumijevanje za jos jedan iskaz gubitnickog mentaliteta i onako sramno ispadanje..
SmokingMan

#4685 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by SmokingMan »

vryzas wrote:
wannabe_ultra wrote:a zeta je samo uskocila u trece pretkolo ? prije toga su izbacili 2 protivnika sto je odlican rezultat i dokaz da nije rijec o smijesnoj ekipi.Ostvarili smo trecu pobjedu u 5 odigranih susreta protiv solidne ekipe, dokazali da smo tri puta bolji od njih i da prolaz nece doci u pitanje.

Naravno da nije, Zeta je u rangu Barcelone :lol: :lol: :lol: ...pogotovo sa onih 900 tisuca navijaca :D :lol: :lol:

Samo opusteno, bice bolje...treba popiti kavu i smiriti se malo...valjda ce naredna analiza protivnika biti malo kvalitetnija i ozbiljnija :lol: :lol: :lol: :lol:

Momak ako nemaš šta pametno napisat,fajront,mene lično nemoreš do iznervirati ma kolko god se trudio,ali beze okolo spamaš,i provociraš raju... ;-)
karanana

#4686 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by karanana »

jebi ga, da se sarajvo branilo i primilo gol u 80-85. minuti, ovdje bi jutros bila paljba na jovica zasto je igro bunker kad sarajvu i konobari s malte dadnu 4-5 golova, moze i zeta 1. ulazak odmah ofanzivno je bila dobra ideja. jedan gol im zabiti i onda oni moraju 3. a s obzirom na fizicku spremnost i jednih i drugih, zna se ko bi bio spremniji u drugom poluvremenu.
Zavatoni

#4687 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Zavatoni »

Meni je drago da je željinim navijačima naglo august postao puno vedriji i ljepši nego što se činilo da će biti na početku...odjutros me košpe u firmi salijeću sa svih strana, a proteklih mjesec dana su se kretali požarnim stepenicama da ne bi bili upraćeni i provocirani... :D

Šalu na strane, izgubili smo od lošijeg, kao što smo prethodno dobili boljeg. Mislili smo da možemo odskočiti od sumorne svakodnevnice, i imali strašnu priliku da dovedemo neki veliki klub na Koševo (i dobijemo još neki 300.000 KM za igranje 4-tog pretkola)...strašno fulili, a igrači su finansijski oštetili klub, a time i sebe.

Mi jesmo kvalitetniji od Zete, ali CG liga je u rangu BH lige, a Zeta ekipa u rangu Borca i Lištice po kvaliteti. Zašto se ušlo toliko potcjenjivački da smo velesila za njih, a nismo. To je problem. Igrači su se naložili da bez problema prolazimo. Umislili da su evropska klasa i sl. A nismo. Novinari, 'stručnjaci', mediji,...stvorena je iskrivljena slika.

Sinoć smo primili glupo gol. Mi imamo rezultat i treba da vidimo šta oni mogu a mi da im slažemo kontre. Al' jok Said napravi jedan dobar ulaz u 5-oj minuti i nas ponese da krenemo napadati, kao da mi ganjamo rezultat a ne oni. Kod primljenog gola, na našoj polovini samo ostaju jedan golman i stoper. Nigdje veze... Ne vjerujem da im je Jović rekao da tako igraju.
Da smo imali strpljenja i pustili da oni pređu na našu polovicu, mi bi dali prvi gol i to bi bio kraj, jer Zeta nam ne bi mogla više od jednog gola. Ovako su se oni zatvorili u 9-oj minuti (kao na Koševu u II poluvremenu), a mi protiv bunkera očigkledno ne znamo (Čelik na Koševu je primjer).
Sve golove protiv Levskog (3) i Zete (2) smo dali iz kontri i to je naše najjače oružje. Strpljivo građenje napada nije...

Said je potpuno podbacio sinoć i dokazao zašto igra BH ligu, sa onim kvalitetom koji posjeduje. S druge strane, da nije bilo njega nit' bi igrali Evropu, nit' bi prošli Levskog.
Suljić je odigrao svoju klasičnu utakmicu. 3 fantastična driblinga i protrčavanja, a onda 6 smiješno katastrofalnih poteza, pretjeranih driblanja, pogrešnih dodavanja...al' da igra konstantno kao u pojedinim trenucima, davno bi već otišao negdje... opet dokazao zašto je tu i zašto tu ostaje.
Sesar je gladijator i najvrijednije što Sarajevo ima. Sve ostavlja na terenu i zasluženo je Pape ga zvao u reprezentaciju. Nadam se da će igrati i u Walesu i pokazati da može igrati i na tom nivou.
Neću dalje, a mogao bi svašta reći i o ostalim, naročito ovim kastrofalnim (Tatomirović, Čomor, Belošević...) ali nema svrhe...

Užasna je situacija da puste Haskića 2 dana prije utakmice, a znaju da je Krpić slomio nos...i tako odemo u CG sa samo jednim špicem (Hadžićem) i nemamo opciju da pojačamo napad u ključnim trenucima...strašna greška uprave.
Odlazak golmana Adilovića se nije osjetio, jer smo uzeli boljeg golmana, a niti za jedan gol protiv Zete Dejo ne snosi krivicu...ipak ovo pokazuje neozbiljnost i katastrofalnu situaciju u kojoj se nalazimo...da mi puštamo bitne igrače da idu u ključnim trenucima, jer oni dobiju priliku da rješe egzistenciju, a ti im ne možeš pomoći u životu...niti ih zadržati.

Razočarenje je ogromno i trebat će mi vremena da ovu utakmicu odbolujem, ali s obzirom da mi je Levski na Koševu bio jedna od boljih utakmica u životu, sinoć sam im već sve već oprostio...
Pljuvača koji bi sve smjenjivali ima sasvim dovoljno....a većinom su to ljudi koji su FKS pogledali u ove 2-3 tekme na TV-u, i možda jednu na Koševu (protiv Zete pretpostavljam).
Upravi podrška. Joviću podrška. Pojedinim igračima podrška...ali pojedinim i ne,,,

Sve u svemu, povratak u sivu svakodnevnicu naše seljačke BH Telecom lige, a iduće godine opet probati valorizirati neki uspjeh u istoj tako što ćemo napraviti još bolji izlet na evropskoj sceni.
Imat ćemo puno bolji koeficijent, a nadam se i tituli.
hau jes no

#4688 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by hau jes no »

potcijenili zetu, otisli tamo bez ikakve pripreme - bolji smo prolazimo - nas mentalitet. a jos se u sarajevu vidjelo da su opasna ekipa, brane se i kontre - murinjovski fudbal. hajd navijaci sto se loze al igraci i uprava :-) cim sam vidio izjave prolazimo sigurno znao sam da ispadamo.
Obuca9

#4689 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Obuca9 »

karanana wrote:jebi ga, da se sarajvo branilo i primilo gol u 80-85. minuti, ovdje bi jutros bila paljba na jovica zasto je igro bunker kad sarajvu i konobari s malte dadnu 4-5 golova, moze i zeta 1. ulazak odmah ofanzivno je bila dobra ideja. jedan gol im zabiti i onda oni moraju 3. a s obzirom na fizicku spremnost i jednih i drugih, zna se ko bi bio spremniji u drugom poluvremenu.
Kad protiv sebe imaš ekipu koja NE ZNA kreirati napad, koja jedino ima kontru i ništa drugo. Kad imaš aktivan rezultat, koji te od prve minute vodi dalje. Kad protiv sebe imaš ekipu koja se odlično zna braniti i ništa drugo.

Onda ne igraš sumanuto prema naprijed od prve minute, ostavljajući prostora upravo za te kontranapade.

Da je bio pametan pa njima pustio inicijativu, oni bi mogli do sutra napadati, ne bi gola dali, samo bi fasovali neki na kontru. Ovako je bespotrebno iscrpio Suljića i Husejinovića, koji su bili među petoricom gore, a mogli su njih dvojica biti ti koji će čekati kontre, jer obojica imaju potencijal da istrče kontru.

Ali Jović je ograničen trener, koji ima samo jednu taktiku i samo jednu formaciju i on jednostavno ne zna i ne može se prilagoditi situaciji.
ultima_palabra

#4690 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Naravno da je Zeta bila protivnik po mjeri, ali moramo malo biti i realni. Gdje je nas klupski fudbal? Sramota je ispasti od Zete, sramota od nekakvik Patricka i sta ja znam, jasta je. Shega se smijati Sarajevu, a Zeljo se davno ohladio. I ostali nam vrli premijerligasi. Treba puno vise uloziti (novca, truda) da bi se ocekivali bolji rezultati i da bi mogli reci da cemo poderati Zetu, Maribora i ostalu boraniju. A do tad cemo se smijati jedni drugima, ko je ispo od goreg protivnika :roll:
Drug moj, Maribor nije boranija, nego je na osnovu dosad viđenog u Evropi, najjača ekipa u bivšoj Jugi uz Dinamo.

A i Zeta nije bila ekipa protiv koje možeš garantovati prolaz, kao što su radili naši novinarčići i stručnjaci po medijima... autsajderi jesu, amateri nisu.
oridjidji

#4691 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by oridjidji »

Tomahawk11 wrote:Naravno da je Zeta bila protivnik po mjeri, ali moramo malo biti i realni. Gdje je nas klupski fudbal? Sramota je ispasti od Zete, sramota od nekakvik Patricka i sta ja znam, jasta je. Shega se smijati Sarajevu, a Zeljo se davno ohladio. I ostali nam vrli premijerligasi. Treba puno vise uloziti (novca, truda) da bi se ocekivali bolji rezultati i da bi mogli reci da cemo poderati Zetu, Maribora i ostalu boraniju. A do tad cemo se smijati jedni drugima, ko je ispo od goreg protivnika :roll:
Nemožemo mi gledati druge. Mi prvo treba da gledamo na sebe klub i svoje igrače. Neprofesionalizam je svugdje vidljiv. Nestvara novac timove samo, već rad, red i disciplina. A to našim klubovima fali. Naši su igrači otpisali Zetu nakon Levskog, a Zećani su znali da je Sarajevo bolja ekipa pa pripremali igru i način kako da nas izbace, svjesni da samo pameću i borbenošču i smirenošču mogu postići ono što žele. Na kraju nisu bili bolji, a izbacili su nas praktično jednim dobro izvedenim slobodnjakom i kontrom. Nisu nas nadigrali, al im to nije ni bio cilj, cilj im je bio proci u narednu rundu takmicenja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4692 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Drug moj, Maribor nije boranija, nego je na osnovu dosad viđenog u Evropi, najjača ekipa u bivšoj Jugi uz Dinamo.

A i Zeta nije bila ekipa protiv koje možeš garantovati prolaz, kao što su radili naši novinarčići i stručnjaci po medijima... autsajderi jesu, amateri nisu.
Nije boranija za nas. To je nasa realnost. A isto tako ispade i Zeta nije talasika. Mene se dojmila njihova borbenost i brza krila. Da, ti autsajderi ce igrati minimalno 8 utakmica u Evropi. Jos ako dovedu jednog Liverpoola, Intera, sta im treba vise?
Naravno da mi znamo prepuhati situaciju i precijeniti nase mogucnosti.
marschall

#4693 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by marschall »

Ja da sam trener, sinoc bih u bus strpo i nazad. U jutro kad dodju oko 03.00 na stadion upalit svjetla i da mi trce pocasne krugove.
A za potrosenu struju bi od plate svakom otkino....

zalosno kako se sanse u zivotu tako lako propustaju...kao da su svi do jendog igrali u barceloni, realu, manchasteru i puni su para, trofeja, casti i slave i sad cekaju samo jos na penziju.....
adnansax

#4694 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by adnansax »

nekako razmisljam da od 2000+hordi sinoc naslo bi se 10 momaka i bandovic, i ta ekipa bi prosla.ruku na srce zeta je losa,pravo losa, ali sinoc smo mi bili gori
internazionale

#4695 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by internazionale »

oridjidji wrote:
Nemožemo mi gledati druge. Mi prvo treba da gledamo na sebe klub i svoje igrače. Neprofesionalizam je svugdje vidljiv. Nestvara novac timove samo, već rad, red i disciplina. A to našim klubovima fali. Naši su igrači otpisali Zetu nakon Levskog, a Zećani su znali da je Sarajevo bolja ekipa pa pripremali igru i način kako da nas izbace, svjesni da samo pameću i borbenošču i smirenošču mogu postići ono što žele. Na kraju nisu bili bolji, a izbacili su nas praktično jednim dobro izvedenim slobodnjakom i kontrom. Nisu nas nadigrali, al im to nije ni bio cilj, cilj im je bio proci u narednu rundu takmicenja.
mislim da je ovim oridjidjijevim postom sve rečeno
drndalo

#4696 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by drndalo »

adnansax wrote:ruku na srce zeta je losa,pravo losa, ali sinoc smo mi bili gori
Kratko i jebitacno ! Moze kljuc na temu, nakon ovoga se nema sta pametnije reci... :thumbup:
Pitarrr82

#4697 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Mozemo mi pricati ovako, onako, kriviti jednog, drugog ali po meni je kriv cijeli kolektiv FKS od igraca do uprave, igraci koji u Podgorici onakvoj ekipi nisu uspjeli zabiti gol a uprava zbog ovih "sitnih" gresaka pred uzvrat...

Nazalost bolje trenutno nema, dalje se mora... :wink:
vryzas

#4698 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vryzas »

z1xter wrote:
vryzas wrote:
wannabe_ultra wrote:a zeta je samo uskocila u trece pretkolo ? prije toga su izbacili 2 protivnika sto je odlican rezultat i dokaz da nije rijec o smijesnoj ekipi.Ostvarili smo trecu pobjedu u 5 odigranih susreta protiv solidne ekipe, dokazali da smo tri puta bolji od njih i da prolaz nece doci u pitanje.

Momak ako nemaš šta pametno napisat,fajront,mene lično nemoreš do iznervirati ma kolko god se trudio,ali beze okolo spamaš,i provociraš raju... ;-)
Ma samo opusteno :wink: ...ja sam o utakmici svoje rekao par postova ranije...sta ste se upalili ko hepo kockice? :D ..ko se trudi da nekoga iznervira? :? Ne provociram, malo mi sega kako pojedinici tipa ovaj kvazi ultras znaju lupat ko maksim po diviziji :lol: :lol:

Kao sto rekoh ranije...steta jer ste ispali od objektivno slabije ekipe, a imali ste prolaz nakon prve utakmice :!:
Smail Aga

#4699 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

ultima_palabra wrote:

Promijeni dilera :D :D :D
Maribor :-) :-) :-) :-)
CZ,Partizan,Hajduk nista je li :-) :-)
Da ,ponovimo Levski je skuplji tim,dobro skuplji tim od 'strasnoga' Maribora. :D
*********************************************************** :D :D
Last edited by -LIBERO- on 10/08/2012 12:11, edited 1 time in total.
Reason: Svi imaju pravo pisati korektno na ovoj temi.
vicious

#4700 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vicious »

Zavatoni wrote:Meni je drago da je željinim navijačima naglo august postao puno vedriji i ljepši nego što se činilo da će biti na početku...odjutros me košpe u firmi salijeću sa svih strana, a proteklih mjesec dana su se kretali požarnim stepenicama da ne bi bili upraćeni i provocirani... :D

Šalu na strane, izgubili smo od lošijeg, kao što smo prethodno dobili boljeg. Mislili smo da možemo odskočiti od sumorne svakodnevnice, i imali strašnu priliku da dovedemo neki veliki klub na Koševo (i dobijemo još neki 300.000 KM za igranje 4-tog pretkola)...strašno fulili, a igrači su finansijski oštetili klub, a time i sebe.

Mi jesmo kvalitetniji od Zete, ali CG liga je u rangu BH lige, a Zeta ekipa u rangu Borca i Lištice po kvaliteti. Zašto se ušlo toliko potcjenjivački da smo velesila za njih, a nismo. To je problem. Igrači su se naložili da bez problema prolazimo. Umislili da su evropska klasa i sl. A nismo. Novinari, 'stručnjaci', mediji,...stvorena je iskrivljena slika.

Sinoć smo primili glupo gol. Mi imamo rezultat i treba da vidimo šta oni mogu a mi da im slažemo kontre. Al' jok Said napravi jedan dobar ulaz u 5-oj minuti i nas ponese da krenemo napadati, kao da mi ganjamo rezultat a ne oni. Kod primljenog gola, na našoj polovini samo ostaju jedan golman i stoper. Nigdje veze... Ne vjerujem da im je Jović rekao da tako igraju.
Da smo imali strpljenja i pustili da oni pređu na našu polovicu, mi bi dali prvi gol i to bi bio kraj, jer Zeta nam ne bi mogla više od jednog gola. Ovako su se oni zatvorili u 9-oj minuti (kao na Koševu u II poluvremenu), a mi protiv bunkera očigkledno ne znamo (Čelik na Koševu je primjer).
Sve golove protiv Levskog (3) i Zete (2) smo dali iz kontri i to je naše najjače oružje. Strpljivo građenje napada nije...

Said je potpuno podbacio sinoć i dokazao zašto igra BH ligu, sa onim kvalitetom koji posjeduje. S druge strane, da nije bilo njega nit' bi igrali Evropu, nit' bi prošli Levskog.
Suljić je odigrao svoju klasičnu utakmicu. 3 fantastična driblinga i protrčavanja, a onda 6 smiješno katastrofalnih poteza, pretjeranih driblanja, pogrešnih dodavanja...al' da igra konstantno kao u pojedinim trenucima, davno bi već otišao negdje... opet dokazao zašto je tu i zašto tu ostaje.
Sesar je gladijator i najvrijednije što Sarajevo ima. Sve ostavlja na terenu i zasluženo je Pape ga zvao u reprezentaciju. Nadam se da će igrati i u Walesu i pokazati da može igrati i na tom nivou.
Neću dalje, a mogao bi svašta reći i o ostalim, naročito ovim kastrofalnim (Tatomirović, Čomor, Belošević...) ali nema svrhe...

Užasna je situacija da puste Haskića 2 dana prije utakmice, a znaju da je Krpić slomio nos...i tako odemo u CG sa samo jednim špicem (Hadžićem) i nemamo opciju da pojačamo napad u ključnim trenucima...strašna greška uprave.
Odlazak golmana Adilovića se nije osjetio, jer smo uzeli boljeg golmana, a niti za jedan gol protiv Zete Dejo ne snosi krivicu...ipak ovo pokazuje neozbiljnost i katastrofalnu situaciju u kojoj se nalazimo...da mi puštamo bitne igrače da idu u ključnim trenucima, jer oni dobiju priliku da rješe egzistenciju, a ti im ne možeš pomoći u životu...niti ih zadržati.

Razočarenje je ogromno i trebat će mi vremena da ovu utakmicu odbolujem, ali s obzirom da mi je Levski na Koševu bio jedna od boljih utakmica u životu, sinoć sam im već sve već oprostio...
Pljuvača koji bi sve smjenjivali ima sasvim dovoljno....a većinom su to ljudi koji su FKS pogledali u ove 2-3 tekme na TV-u, i možda jednu na Koševu (protiv Zete pretpostavljam).
Upravi podrška. Joviću podrška. Pojedinim igračima podrška...ali pojedinim i ne,,,

Sve u svemu, povratak u sivu svakodnevnicu naše seljačke BH Telecom lige, a iduće godine opet probati valorizirati neki uspjeh u istoj tako što ćemo napraviti još bolji izlet na evropskoj sceni.
Imat ćemo puno bolji koeficijent, a nadam se i tituli.
Izvinjavam se svima što citiram cijeli post, ali zaslužuje. Evo od sinoć se kanim da i ja prokomentarišem nešto ovako, ali ne da mi se nikako, glava me boli, muka mi je u želucu, i zato evo svaki zarez u Zavatonijevom postu potpisujem! (Ustvari uz malu rezervu: za podršku Joviću više nisam siguran...) :sad:
Post Reply