SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#4676 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Ama bolan covjece, hoda ti cojvek u sred grada naoruzan i da nema MUP nikakve odgovornosti? Ne pricajte svasta majke vam, ok branite SDP ali da MUP ne radi nista da onesposobi naoruzanu osobu u sred grada i da neko kaze da za to nema ovlasti e to je smijurija.
lik okruzen nekoliko minuta nakon napada, kada se odbio predati upucan je u dupe, taman da prezivi i ide na sudjenje... ne znam sta je to mup trebao uraditi da tebi bude po volji...

a rekao sam da mup nema ovlasti nad agencijama na drzavnom nivou - tvoj problem ako si nepismen...
Sve mogu da razumijem, da si vojnik SDP-a, da si odan starnci, sve ok, ali ovo sto napisa je smijesno. Cuj okruzen nekoliko minuta nakon napada. Cuj sta je trebao da uradi MUP? Pa rijesi situaciju za par minuta a ne da im covjek hoda naoruzan 42 minute u centru, da puca na sve strane, da rani jednog policajca( po tebi on nije ni trebao da bude tu, trebao je da naplacuje neku saobracajnu kaznu ). Al ako je to tebi ok, onda mora biti i svima nama.
citas li ti sta? makar ovo sto sam napises?

mup kriv sto je lik ranio lika iz obezbjenjena ambasade u prvih nekoliko sekundi napada... :-) btw taj ranjeni uopste nije pripadnik mupa sk vec je iz direkcije, pod komandom himze selimovica... :-) toliko o tvojoj informisanosti...

nemas blage veze o cemu pises i umjesto da se poklopis ti i dalje nastavljas... bujrum, da se smijemo... :D
Alfons Kauders

#4677 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Optimus Prime wrote:
Murisno1 wrote:
oni, inače, troše najviše od federalnog budžeta i treba prvo od njh krenut :D ... a Bog sami zna kakvi su stvarni podaci :-) :bih:
Pa dobro, i nije tako strasno. Stotinjak miliona KM u zadnjih deset godina.
sta je to za nas... nije mala para da djecu izvedemo na "pravi put"... npr. put kraj kakve ambasade, s kalasom u rukama :D
Murisno1

#4678 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Alfons Kauders wrote:
Optimus Prime wrote:
Murisno1 wrote:
oni, inače, troše najviše od federalnog budžeta i treba prvo od njh krenut :D ... a Bog sami zna kakvi su stvarni podaci :-) :bih:
Pa dobro, i nije tako strasno. Stotinjak miliona KM u zadnjih deset godina.
sta je to za nas... nije mala para da djecu izvedemo na "pravi put"... npr. put kraj kakve ambasade, s kalasom u rukama :D
Sve državnike i generale koju su porušili jugoslaviju i sve temelje bratstva i jedinstva nisu podučavali vjeroučitelji niti ovaj trenutni bh. obrazovni sistem. Provjereno! :lol:
rahmanjin

#4679 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:
lik okruzen nekoliko minuta nakon napada, kada se odbio predati upucan je u dupe, taman da prezivi i ide na sudjenje... ne znam sta je to mup trebao uraditi da tebi bude po volji...

a rekao sam da mup nema ovlasti nad agencijama na drzavnom nivou - tvoj problem ako si nepismen...
Sve mogu da razumijem, da si vojnik SDP-a, da si odan starnci, sve ok, ali ovo sto napisa je smijesno. Cuj okruzen nekoliko minuta nakon napada. Cuj sta je trebao da uradi MUP? Pa rijesi situaciju za par minuta a ne da im covjek hoda naoruzan 42 minute u centru, da puca na sve strane, da rani jednog policajca( po tebi on nije ni trebao da bude tu, trebao je da naplacuje neku saobracajnu kaznu ). Al ako je to tebi ok, onda mora biti i svima nama.
citas li ti sta? makar ovo sto sam napises?

mup kriv sto je lik ranio lika iz obezbjenjena ambasade u prvih nekoliko sekundi napada... :-) btw taj ranjeni uopste nije pripadnik mupa sk vec je iz direkcije, pod komandom himze selimovica... :-) toliko o tvojoj informisanosti...

nemas blage veze o cemu pises i umjesto da se poklopis ti i dalje nastavljas... bujrum, da se smijemo... :D
Pa ti si fakat lik. Ja govorim o MUP-u FBiH i KS i ranjenom njihovom pripadniku i ti meni govoris da je pod komandom himze selimovica. Znaci, ako pripada je pod komandom himze selimovica onda nije pripadnik MUP-a, po tvom rezonu. OK, tebi je normalno da neko hoda skoro sat po gradu i puca kako hoce i da MUP u tome nema krivice, meni to nije normalno.
Optimus Prime

#4680 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Murisno1 wrote: Sve državnike i generale koju su porušili jugoslaviju i sve temelje bratstva i jedinstva nisu podučavali vjeroučitelji niti ovaj trenutni bh. obrazovni sistem. Provjereno! :lol:
Ne, ali je ocito da su ih njihovi roditelji koji su pohadjali vjernauk prije drugog svjetskog rata odgojili u duhu bratstva i jedinstva. :-)
A o moralnim vrijednostima danasnje omladine koja je imala privilegij da pohadja vjeronauku ne bih raspravljao.

Ali ipak se slazem s tobom da vjeronauk u skoli i nije tako stetan. Ja sam postao ateista tek onda kad sam upoznao religiju malo bolje. Prije toga sam bio prilicno indiferentan.
Last edited by Optimus Prime on 25/11/2011 17:51, edited 1 time in total.
quasar

#4681 Re: SDP

Post by quasar »

Murisno1 wrote:
ne vjerujem da je neki nastavnik tražio da se djeca tjeraju na vjeronauku.
ti svoje dijete uči čemu hoćeš, niko ti ne brani. bori se za svoja prava. i to ti niko ne brani. Čak eto nisu ti zahtjevi ni skupi jer su ti zahtjevi NIŠTA. valjda znaš, roditelj si, kako se za treba borit. šta hoćeš od nastavnika vjeronauke, šta ti oni smetaju?
Mrzi me da se ponavljam. Ne citas.
Pisao sam jucer o tome kako izgleda cas Kulture religija u jednoj osnovnoj skoli i ko ga predaje.

Vidis demokrate kao ti su spremne da oci vade kad su im prava ugrozena, a kad se meni ukine pravo koje sam "izborio" onda mi kazu: pa bori se - sta cu ti ja.
E de me poduci bogati kako se to trebam boriti? Praviti letke i protestovati? Pa nisam besposlen toliko.
Ocekujem da svi na vlasti, imaju dovoljnu svijest o tome da ima znacajan broj ateista, kao i roditelja koji ne zele indoktrinacije djece ni u zamotanoj formi Kulture religija, pa ce isti takvi zakonodavci odgovorno donijeti zakon koji je na zadovoljstvo svih, da se ne desi da se za 4 ili 8 ili 12 godina takav zakon opet mijenja jer ce pobijediti oni koji imaju vise svijesti o toj cinjenici. Ili je cilj upravo donosti zakone koji ce se morati mijenjati?
Murisno1

#4682 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Optimus Prime wrote:
Murisno1 wrote: Sve državnike i generale koju su porušili jugoslaviju i sve temelje bratstva i jedinstva nisu podučavali vjeroučitelji niti ovaj trenutni bh. obrazovni sistem. Provjereno! :lol:
Ne, ali je ocito da su ih njihovi roditelji koji su pohadjali vjernauk prije drugog svjetskog rata odgojili u duhu bratstva i jedinstva. :-)
A o moralnim vrijednostima danasnje omladine koja je imala privilegij da pohadja vjeronauku ne bih raspravljao.
da da, pohađali su i prije rata :D
otkud znas da su pohađali, nije obavezan 8-)
Jel imaš info ili je opet zaključak ala onako 8-)
Murisno1

#4683 Re: SDP

Post by Murisno1 »

quasar wrote:
Murisno1 wrote:
ne vjerujem da je neki nastavnik tražio da se djeca tjeraju na vjeronauku.
ti svoje dijete uči čemu hoćeš, niko ti ne brani. bori se za svoja prava. i to ti niko ne brani. Čak eto nisu ti zahtjevi ni skupi jer su ti zahtjevi NIŠTA. valjda znaš, roditelj si, kako se za treba borit. šta hoćeš od nastavnika vjeronauke, šta ti oni smetaju?
Mrzi me da se ponavljam. Ne citas.
Pisao sam jucer o tome kako izgleda cas Kulture religija u jednoj osnovnoj skoli i ko ga predaje.

Vidis demokrate kao ti su spremne da oci vade kad su im prava ugrozena, a kad se meni ukine pravo koje sam "izborio" onda mi kazu: pa bori se - sta cu ti ja.
E de me poduci bogati kako se to trebam boriti? Praviti letke i protestovati? Pa nisam besposlen toliko.
Ocekujem da svi na vlasti, imaju dovoljnu svijest o tome da ima znacajan broj ateista, kao i roditelja koji ne zele indoktrinacije djece ni u zamotanoj formi Kulture religija, pa ce isti takvi zakonodavci odgovorno donijeti zakon koji je na zadovoljstvo svih, da se ne desi da se za 4 ili 8 ili 12 godina takav zakon opet mijenja jer ce pobijediti oni koji imaju vise svijesti o toj cinjenici. Ili je cilj upravo donosti zakone koji ce se morati mijenjati?
pa jesam li ti ja ili neki vjeroucitelj ukino pravo da tvoje dijete ne pohađa NIŠTA? zar nije emiru pohađanje ničega upravo smetalo, ili smo ipak imali neke skrivene namjere 8-)

jednostavno pitanje? ne moraš se boriti ba, radi šta hoćeš. al vjeronauke, religija i vjeroučitelji nisu uzrok tvom problemu. ako jesu, de der obrazloži ...
Optimus Prime

#4684 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Murisno1 wrote:
Optimus Prime wrote:
da da, pohađali su i prije rata :D
Pa recimo da su bili odgajani u duhu religije i mrznji prema nevjernicima, kako sa krscanske tako i sa muslimanske strane.
I ne bih vise da off-topicarim.
Alfons Kauders

#4685 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote: citas li ti sta? makar ovo sto sam napises?

Pa ti si fakat lik. Ja govorim o MUP-u FBiH i KS i ranjenom njihovom pripadniku i ti meni govoris da je pod komandom himze selimovica. Znaci, ako pripada je pod komandom himze selimovica onda nije pripadnik MUP-a, po tvom rezonu. OK, tebi je normalno da neko hoda skoro sat po gradu i puca kako hoce i da MUP u tome nema krivice, meni to nije normalno.
ambasadu cuva direkcija za koordinaciju policijskih tijela, selimovic je sef, dakle drzavni nivo, ljudi nemaju blage veze s mupom ks ili fbih... njihov pripadnik je ranjen, a ne pripadnik mupa ks... a haj sad se ti sad odluci koliko puta treba da ti to ponovim? :-) ovo je cini mi se treci... :-) a copy paste je jeftin... :D

ili si fakat ogranicen ko fildzan ili provociras - s obzirom da sam ti vec par puta objasnio, sve vise mi se cini da je rijec o ovom prvom :D
Alfons Kauders

#4686 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Optimus Prime wrote:

Ali ipak se slazem s tobom da vjeronauk u skoli i nije tako stetan. Ja sam postao ateista tek onda kad sam upoznao religiju malo bolje. Prije toga sam bio prilicno indiferentan.
:thumbup:

najbolji nacin da od nekoga napravis ateistu - nauci ga ponesto o religiji :D
Jeff Bingham

#4687 Re: SDP

Post by Jeff Bingham »

:) ja sam u ateiste otisao nakon sto sam isti dan u skoli ucio teoriju evolucije, i u mektebu kreacionizam. posvadjao se s hodzom i izbacio me :D
Murisno1

#4688 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Optimus Prime wrote: da da, pohađali su i prije rata :D
Pa recimo da su bili odgajani u duhu religije i mrznji prema nevjernicima, kako sa krscanske tako i sa muslimanske strane.
I ne bih vise da off-topicarim.[/quote]

Tu sam te čeko i dovoljno od tebe 8-)
Murisno1

#4689 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Lijepo je čuti kad neko nešto zavoli samo zato što ne voli suprotno od toga :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4690 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Posto je tema o SDP,samo da cestitam na odlicnom poklapanju TVSA i okretanja te cijele price ka ovim progresivnim,lijevim :D ,idejama i stavovima. (osvrt na prigodni program za danasnji blagdan)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4691 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:

ali s tim da primarni cilj forsiranja vjeronauke nije pravljenje malih islamskih deklaratora, nego zaposlenje na budžetskoj sisi. :)
popajic

#4692 Re: SDP

Post by popajic »

Gdje sam ovo zabasao ? Mislio podforum politika , a ono religija :-)
Ona azbaha sto religiozno djecu "poducava" o kulturi religije bi trebala odgovarati za child abuse...haj , necu o religiji , na politici smo :-)
Jeff Bingham

#4693 Re: SDP

Post by Jeff Bingham »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:

ali s tim da primarni cilj forsiranja vjeronauke nije pravljenje malih islamskih deklaratora, nego zaposlenje na budžetskoj sisi. :)
sto sam i napisao u procitanom mailu na Zabranjenom forumu kad je bila tema o tome :) na sto je tamo prisutni gospodin iz katolicke crkve (zaboravih mu ime) odbio odgovoriti :lol:
Optimus Prime

#4694 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Jeff Bingham wrote::) ja sam u ateiste otisao nakon sto sam isti dan u skoli ucio teoriju evolucije, i u mektebu kreacionizam. posvadjao se s hodzom i izbacio me :D
A vidis ja sam kao djete imao neku predstavu o bogu i bio sam uvjeren da postoji. Onda dodje rat, ponovno vjersko budjenje pa kao i svaki dobri bosnjo moj stari me expresno poslade u mejtef. Tamo mi gurnuse kuran u ruke i nakon nekoliko mjeseci ja se odlucim da napokon saznam kakve to ultimative poruke salje taj svemocni, sveznajuci tvorac svemira nama ljudima. Nakon sat vremena citanja ostao sam frapiran. Moja "1000 zato 1000 zasto" knjiga je davala bolje odgovore.
:sax: za off topic
Last edited by Optimus Prime on 25/11/2011 18:16, edited 2 times in total.
viva_castro

#4695 Re: SDP

Post by viva_castro »

Alfons Kauders wrote:
Optimus Prime wrote:

Ako ste učili o religiji, nije ni čudo.

Ipak vjera je nešto drugo, ona nije ono što kaže Reis ili hodža, pop,... Vjera je jasno definisana i direktna i daleko iznad onoga što joj neznalice (bez obzira na kapu koju nose) pripisuju.

Ovdje ima vijernika pa ako neko ima na umu da se šprda sa vjerom neka ode na temu za to predodređenu. Ja ateizam smatram beskrajno glupim, kao i teoriju evolucije, itd. ali ne koristim to kao argument za ili protiv vjeronauke.

Vjeronauka u obrazovnom sistemu je društveno, političko i kulturno pitanje. Pitanje volje građana ili njihovog neslaganja.

Dakle, prekinite sa uvredljivim cinizmom ili ga prosipajte na temama za to predodređenim.
Murisno1

#4696 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Optimus Prime wrote:
Jeff Bingham wrote::) ja sam u ateiste otisao nakon sto sam isti dan u skoli ucio teoriju evolucije, i u mektebu kreacionizam. posvadjao se s hodzom i izbacio me :D
A vidis ja sam kao djete imao neku predstavu o bogu i bio sam uvjeren da postoji. Onda dodje rat, ponovno vjersko budjenje pa kao i svaki dobri bosnjo moj stari me expresno poslade u mejtef. Tamo mi gurnuse kuran u ruke i nakon nekoliko mjeseci ja se odlucim da napokon saznam kakve to ultimative poruke salje taj svemocni, sveznajuci tvorac svemira nama ljudima. Nakon sat vremena citanja ostao sam frapiran.
i tako ste vi sad ono cool ateisti i IN i folovi golovi 8-) :bih:
quasar

#4697 Re: SDP

Post by quasar »

Opciju NISTA je ukinula skupstina kantona sa vecinom glasova SDA-SBB. Opcija NISTA nikad nije posotojala jer je dijete islo na kulturu religija kao obavezan predmet. Donesena je na pocetku ove skolske godine kao amandman i evo sad je ukinuta.
Moj problem nije u sta ces TI vjerovati. Moj problem je kad uzmes sebi za pravo da odredis u sta ja treba da vjerujem ili ne vjerujem. E to ti je onda, drug moj, problem sa vjeronaukom, vjerouciteljima i religijom.
Obzirom da si troll, previse sam ti vremena posvetio. Izvoli "diskutuj" dalje sam.

Da dodam nesto na temu, a upuceno SDP-u. Jer na njihovoj fuckin web stranici nemas mogucnosti da nekom nesto porucis.
Zbog toga sto su Suljagica naguzili i dozvolili ovakav rasplet oko vjeronauke, gdje nas sad ministar upucuje da tuzimo KS (isto ko da ja serem pare i ne znam sta bih od njih pa cu da sad placam advokate), za sljedece izbore su izgubili moj glas.
Gdje god se moglo sta oko mog statusa, standarda, troskova itd. okrenuti protiv mene, sve se okrenulo.
Gledam polomiste se na portalu ko ce se prije reisu i M92 vjernicima (ja ne znam da se hidzretska ikad obiljezavala kod nasih nana), cestitati novu godinu. Nigdje komentara stranke na bitne stvari. Zasto se ne mogu okuptai u svom stanu iza ponoci, zasto je gorivo u Sarajevu 10-20 feninga skuplje nego na pumpama na manje prometnim putevima, zasto GRAS jede go*na, i sto ne pusti te Centrotrans da nas vozi, zasto, zasto, zasto... a onda nam se baci jos vjeronauka u lice da nam se zamuti vid. Jeste i to je bitno, ali ni jednu bitnu odluku nisu donijeli u moju korist. A ja sam radnik u proizvodnji sa dvoje djece, dakle prosjek, ono sto bi trebala biti srednja klasa.
FUJ, gadite mi se.
viva_castro

#4698 Re: SDP

Post by viva_castro »

quasar wrote:
Murisno1 wrote:
pa jesam li ti ja ili neki vjeroucitelj ukino pravo da tvoje dijete ne pohađa NIŠTA? zar nije emiru pohađanje ničega upravo smetalo, ili smo ipak imali neke skrivene namjere 8-)

jednostavno pitanje? ne moraš se boriti ba, radi šta hoćeš. al vjeronauke, religija i vjeroučitelji nisu uzrok tvom problemu. ako jesu, de der obrazloži ...
Ti si tu da provociras. Ocigledno je da nikad nisi niti ces glasati za ljevicu, kako god se ona zvala, tako da je jasno sta je tvoj motiv za postanje na ovoj temi.

Opciju NISTA je ukinula skupstina kantona sa vecinom glasova SDA-SBB. Opcija NISTA nikad nije posotojala jer je dijete islo na kulturu religija kao obavezan predmet. Donesena je na pocetku ove skolske godine kao amandman i evo sad je ukinuta.
Moj problem nije u sta ces TI vjerovati. Moj problem je kad uzmes sebi za pravo da odredis u sta ja treba da vjerujem ili ne vjerujem. E to ti je onda, drug moj, problem sa vjeronaukom, vjerouciteljima i religijom.
Obzirom da si troll, previse sam ti vremena posvetio. Izvoli "diskutuj" dalje sam.

Da dodam nesto na temu, a upuceno SDP-u. Jer na njihovoj fuckin web stranici nemas mogucnosti da nekom nesto porucis.
Zbog toga sto su Suljagica naguzili i dozvolili ovakav rasplet oko vjeronauke, gdje nas sad ministar upucuje da tuzimo KS (isto ko da ja serem pare i ne znam sta bih od njih pa cu da sad placam advokate), za sljedece izbore su izgubili moj glas.
Gdje god se moglo sta oko mog statusa, standarda, troskova itd. okrenuti protiv mene, sve se okrenulo.
Gledam polomiste se na portalu ko ce se prije reisu i M92 vjernicima (ja ne znam da se hidzretska ikad obiljezavala kod nasih nana), cestitati novu godinu. Nigdje komentara stranke na bitne stvari. Zasto se ne mogu okuptai u svom stanu iza ponoci, zasto je gorivo u Sarajevu 10-20 feninga skuplje nego na pumpama na manje prometnim putevima, zasto GRAS jede go*na, i sto ne pusti te Centrotrans da nas vozi, zasto, zasto, zasto... a onda nam se baci jos vjeronauka u lice da nam se zamuti vid. Jeste i to je bitno, ali ni jednu bitnu odluku nisu donijeli u moju korist. A ja sam radnik u proizvodnji sa dvoje djece, dakle prosjek, ono sto bi trebala biti srednja klasa.
FUJ, gadite mi se.

1. Opcija vjeronauka ili slobodan čas je uvijek postojala.

2. Kultura religija i Kultura/društvo/religija su dva različita predmeta. Prvi je i prije postojao a drugi je uveden kao zamjena za one koji ne žele djecu na vjeronauci.

3. To što tvoja nana nije slavila hidžretsku novu godinu, to problem tebe i tvoje nane. Dozvoli da nam vi niste mjerilo ispravnosti.
novi.dan.nova.nafaka

#4699 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

quasar wrote:Ti fakat brkas kruske i jabuke. Evolucija je naucna cinjenica, milion puta iskusavana i nikad oborena. Naravno da ce je uciti jer ni u jednoj zemlji zapada, gdje su vjerske slobode poptune, evolucija nije izbacena iz programa.
I da, meni smeta da mi dijete opterecuju sa bajkama i tjeraju je da uci o besmislicama, kad me vec vuces za jezik. I ne znam zasto si ti pozvan da dajes misljeneje o tome sta je bolje za moje dijete. Posteno je bilo sa amandmanom da se moze odabrati NISTA. Pretrpan je program i dobro dodje jedan predmet manje. Radi frustriranih nastavnika koji svoj predmet smatraju najvaznijim u svemiru imas situaciju da dijete mnogo vise vremena mora posvetiti npr. likovnom i ne stigne spremiti fiziku. Sad treba jos neki nadrkani vjeroucitelj kaoji ce da predaje KDR koji ne moze smisliti ateiste da mi frustrira svaki cas djete i da mu drzi dvicu ili tricu?
Evolucija (naučno) dokazana - jest, al malo prekosutra. Evolucija se poput homoseksualizma i nekih drugih bolesti promoviše od strane raznih lobija, ali hvala Bogu, nikad neće biti prihvaćena. No, to nije tema ove emisije.
U čemu je problem da se demokratskim putem izglasa vjeronauka ili alternativa? Danas, u vremenu kad se prava životinja više poštuju od prava ljudi koji po kontejnerima kopaju da prežive, je više nego ikad potrebnije govoriti o moralu, etici, pozitivnim društvenim vrijednostima...
Jeff Bingham

#4700 Re: SDP

Post by Jeff Bingham »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Evolucija (naučno) dokazana - jest, al malo prekosutra. Evolucija se poput homoseksualizma i nekih drugih bolesti...
i tu se svaka normalna diskusija s tobom zavrsava.
Post Reply