Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kupis sprej i imas 8 dana roka da sa racunom odes do najblize stanice da te uvedu u protokol
kao sto ovaj rece
"Nefić ističe i da svaka osoba koja kupi sprej za samoodbranu ima rok od osam dana da prijavi njegovo posjedovanje u Policijsku upravu prema mjestu stanovanja."
doduse dobro vam je i ovo za procitati
""Imamo slučajeva da dame koriste sprej protiv napada pasa u druge svrhe i obrnuto, ali to nije preporučljivo, jer nije ispitano njegovo djelovanje na ljude. U svakom slučaju kupcima savjetujemo da ispoštuju zakonsku proceduru, odnosno da kupe sprej za samoodbranu tzv. 'ženski nokaut' te da ga prijave nadležnoj policijskoj upravi. Ipak, dosta djevojaka se odlučuje za kupovinu spreja protiv napada pasa jer se on ne mora prijavljivati", objasnili su u Army shopu"
pakica_ wrote:bilo kako bilo, dozvola nam ne gine mada ja svoj nosam na crno nikako da se skanim da odem po taj papir
Zbog toga se ja nisam usudila ni kupiti sprej. Kažu ljudi lijenost je gora od bolesti
Kad si već uzela, nemoj da ti bude mrsko otići do MUP-a, svejedno ako te ne daj Bože kakav idiot zaskoči, ako nemaš dozvolu, mogao bi biti problem, pa čak da ti ispadneš kriva.
tumbelina wrote:hej ljudi gdje kupiti ''ljigavca''? hvala unaprijed
Vidjela sam na trafici na Dobrinji, ona kod U2 djeca iz škole masovno kupuju, kontam wtf?
A vidjela sam i na pijaci Ciglane. Vjerovatno imaš po trafikama, za ove dvije lokacije znam 100% da ima
tumbelina wrote:hej ljudi gdje kupiti ''ljigavca''? hvala unaprijed
Vidjela sam na trafici na Dobrinji, ona kod U2 djeca iz škole masovno kupuju, kontam wtf?
A vidjela sam i na pijaci Ciglane. Vjerovatno imaš po trafikama, za ove dvije lokacije znam 100% da ima
ma kontam i ja wtf al' mi ga valja tražiti... gledala po trafikama, nema, znači ima na Dobrinji... hvala ti, ako ga nađemo, uzela si sevapa tražimo ga danima
Eh taj ljigavac je povucen iz Hrvatske jer je kancerogen, samo da znate...a kod nas ga uredno prodaju...ja sam to odredjenoj djeci zaplijenila...a vala uvijek je imao specifican smrdis
"Kad sam se ja raspitivala, rečeno mi je da prvo trebam u MUP da bi me registrovali bla bla, a kasnije kupim sprej.
To je kao i sa pištoljem, prvo moraš imati dozvolu, pa pištolj. Ili griješim? "
Kupis, pa sa racunom odes u MUP. Tako barem kazu u Army shopu, nisam kupio jer je muskarcima ionako zabranjeno posjedovati ga. U Army shopu ga nece prodati muskarcu, cak ni ako kaze da kupuje za neku zensku osobu. Ali zato nam nije zabranjen pepper sprej za cuke i medvjede, a radi isto kao i onaj za ljude, legalan je svima i eto rjesenja
...ima Tae-bo klub/tecaj/trening...kako god da se zove.
znam za onaj (barem je bio) u a.sacirbegovic al mi daleko. trazila po internetu al ne izbacuje nigdje vise da ima :S
bonkla wrote:Nije bas gdje sta u Sa, ali me interesuje nesto vezano za adidas i nike radnju preko puta trznice. Ono su licencirane radnje ?
Ono je Sportlife radnja, a da li je licencirana od samih Adidasa i Nikea ne vjerujem. Pitaj zastupnike Adidasa i Nikea za ovo podrucje. Cak iz licnog iskustva nisam siguran ni da je sve u toj radnji originalna roba. Necu nista tvrditi, ali razloga za sumnju imam.
napiši ih ako ti nije problem doduše, svakako sve manje kupujem kod njih, al' opreza nikad dosta...
rudy81 wrote:...ima Tae-bo klub/tecaj/trening...kako god da se zove.
znam za onaj (barem je bio) u a.sacirbegovic al mi daleko. trazila po internetu al ne izbacuje nigdje vise da ima :S