Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kokuz_sa

#4676 Re: Gdje u Sa......

Post by kokuz_sa »

pakica_ wrote:
rookfash wrote: bilo je u army shopu u papagajci, cijenu ne znam.
i ja htjedoh isto napisati.. mislim da je oko cvaje.. i neki kazu da ti treba papir iz MUPa da to nosas sa sobom.. :roll: haj' znaj :D
ne treba ti papir neg s racunom odes u mup da te upisu u evidenciju da si kupila..
da ako ti ga nekad nadju ne bi platila kaznu
muhanata

#4677 Re: Gdje u Sa......

Post by muhanata »

kokuz_sa wrote:
pakica_ wrote:
rookfash wrote: bilo je u army shopu u papagajci, cijenu ne znam.
i ja htjedoh isto napisati.. mislim da je oko cvaje.. i neki kazu da ti treba papir iz MUPa da to nosas sa sobom.. :roll: haj' znaj :D
ne treba ti papir neg s racunom odes u mup da te upisu u evidenciju da si kupila..
da ako ti ga nekad nadju ne bi platila kaznu
Kad sam se ja raspitivala, rečeno mi je da prvo trebam u MUP da bi me registrovali bla bla, a kasnije kupim sprej.

To je kao i sa pištoljem, prvo moraš imati dozvolu, pa pištolj. Ili griješim? :-)
pakica_

#4678 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

bilo kako bilo, dozvola nam ne gine :D mada ja svoj nosam na crno :P nikako da se skanim da odem po taj papir :x
kokuz_sa

#4679 Re: Gdje u Sa......

Post by kokuz_sa »

kupis sprej i imas 8 dana roka da sa racunom odes do najblize stanice da te uvedu u protokol

kao sto ovaj rece
"Nefić ističe i da svaka osoba koja kupi sprej za samoodbranu ima rok od osam dana da prijavi njegovo posjedovanje u Policijsku upravu prema mjestu stanovanja."

doduse dobro vam je i ovo za procitati
""Imamo slučajeva da dame koriste sprej protiv napada pasa u druge svrhe i obrnuto, ali to nije preporučljivo, jer nije ispitano njegovo djelovanje na ljude. U svakom slučaju kupcima savjetujemo da ispoštuju zakonsku proceduru, odnosno da kupe sprej za samoodbranu tzv. 'ženski nokaut' te da ga prijave nadležnoj policijskoj upravi. Ipak, dosta djevojaka se odlučuje za kupovinu spreja protiv napada pasa jer se on ne mora prijavljivati", objasnili su u Army shopu"
muhanata

#4680 Re: Gdje u Sa......

Post by muhanata »

pakica_ wrote:bilo kako bilo, dozvola nam ne gine :D mada ja svoj nosam na crno :P nikako da se skanim da odem po taj papir :x
Zbog toga se ja nisam usudila ni kupiti sprej. Kažu ljudi lijenost je gora od bolesti :lol:

Kad si već uzela, nemoj da ti bude mrsko otići do MUP-a, svejedno ako te ne daj Bože kakav idiot zaskoči, ako nemaš dozvolu, mogao bi biti problem, pa čak da ti ispadneš kriva.
tumbelina

#4681 Re: Gdje u Sa......

Post by tumbelina »

hej ljudi gdje kupiti ''ljigavca''? hvala unaprijed :)
muhanata

#4682 Re: Gdje u Sa......

Post by muhanata »

tumbelina wrote:hej ljudi gdje kupiti ''ljigavca''? hvala unaprijed :)
Vidjela sam na trafici na Dobrinji, ona kod U2 :D djeca iz škole masovno kupuju, kontam wtf?
A vidjela sam i na pijaci Ciglane. Vjerovatno imaš po trafikama, za ove dvije lokacije znam 100% da ima ;-)
tumbelina

#4683 Re: Gdje u Sa......

Post by tumbelina »

muhanata wrote:
tumbelina wrote:hej ljudi gdje kupiti ''ljigavca''? hvala unaprijed :)
Vidjela sam na trafici na Dobrinji, ona kod U2 :D djeca iz škole masovno kupuju, kontam wtf?
A vidjela sam i na pijaci Ciglane. Vjerovatno imaš po trafikama, za ove dvije lokacije znam 100% da ima ;-)
ma kontam i ja wtf al' mi ga valja tražiti... gledala po trafikama, nema, znači ima na Dobrinji... hvala ti, ako ga nađemo, uzela si sevapa tražimo ga danima :)
BIONA

#4684 Re: Gdje u Sa......

Post by BIONA »

Eh taj ljigavac je povucen iz Hrvatske jer je kancerogen, samo da znate...a kod nas ga uredno prodaju...ja sam to odredjenoj djeci zaplijenila...a vala uvijek je imao specifican smrdis :-)
kojeime

#4685 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

"Kad sam se ja raspitivala, rečeno mi je da prvo trebam u MUP da bi me registrovali bla bla, a kasnije kupim sprej.
To je kao i sa pištoljem, prvo moraš imati dozvolu, pa pištolj. Ili griješim? :-)"

Kupis, pa sa racunom odes u MUP. Tako barem kazu u Army shopu, nisam kupio jer je muskarcima ionako zabranjeno posjedovati ga. U Army shopu ga nece prodati muskarcu, cak ni ako kaze da kupuje za neku zensku osobu. Ali zato nam nije zabranjen pepper sprej za cuke i medvjede, a radi isto kao i onaj za ljude, legalan je svima i eto rjesenja :)
rudy81

#4686 Re: Gdje u Sa......

Post by rudy81 »

...ima Tae-bo klub/tecaj/trening...kako god da se zove.
znam za onaj (barem je bio) u a.sacirbegovic al mi daleko. trazila po internetu al ne izbacuje nigdje vise da ima :S
anonimnaosoba

#4687 Re: Gdje u Sa......

Post by anonimnaosoba »

kojeime wrote:
bonkla wrote:Nije bas gdje sta u Sa, ali me interesuje nesto vezano za adidas i nike radnju preko puta trznice. Ono su licencirane radnje ?
Ono je Sportlife radnja, a da li je licencirana od samih Adidasa i Nikea ne vjerujem. Pitaj zastupnike Adidasa i Nikea za ovo podrucje. Cak iz licnog iskustva nisam siguran ni da je sve u toj radnji originalna roba. Necu nista tvrditi, ali razloga za sumnju imam.
napiši ih ako ti nije problem :D doduše, svakako sve manje kupujem kod njih, al' opreza nikad dosta...
FMDzem

#4688 Re: Gdje u Sa......

Post by FMDzem »

...... " Pedeset nijansi sive" ili " - siva" nisam siguran kako se tačno zove..
kokuz_sa

#4689 Re: Gdje u Sa......

Post by kokuz_sa »

FMDzem wrote:...... " Pedeset nijansi sive" ili " - siva" nisam siguran kako se tačno zove..
merkator u lozionickoj
ima ona kao knjizara gore na spratu..
imaju sva 3 natavka
prvi dio 21, drugi 23 i treci 22KM

imas i na netu naci pdf izdanje

ssamo mlaka knjiga..
moglo je biti puno zesce :D
FMDzem

#4690 Re: Gdje u Sa......

Post by FMDzem »

kokuz_sa wrote:
FMDzem wrote:...... " Pedeset nijansi sive" ili " - siva" nisam siguran kako se tačno zove..
merkator u lozionickoj
ima ona kao knjizara gore na spratu..
imaju sva 3 natavka
prvi dio 21, drugi 23 i treci 22KM

imas i na netu naci pdf izdanje

ssamo mlaka knjiga..
moglo je biti puno zesce :D
Još se ništa ne zna. :lol:
btw hvala, da ne lutam po gradu :thumbup:
VenomousV

#4691 Re: Gdje u Sa......

Post by VenomousV »

u bukvalno svakoj knjizari a cak i u trafikama
mp3problem

#4692 Re: Gdje u Sa......

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:17, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4693 Re: Gdje u Sa......

Post by bordo gandalf »

Boje za staklo??
Ductus Holedocus

#4694 Re: Gdje u Sa......

Post by Ductus Holedocus »

Ductus Holedocus wrote:ima finih neobicnih soljica,onih po komadu sto se prodaju..ali da je izbor malo bogatiji
i PEPELJARE :D
rudy81

#4695 Re: Gdje u Sa......

Post by rudy81 »

rashtiman wrote:Boje za staklo??

pogledaj u Facti, oni imaju te neke boje za ovo za ono...hamdije kresevljakovica ne znam broj, ispod meeting poitna
rudy81

#4696 Re: Gdje u Sa......

Post by rudy81 »

rudy81 wrote:...ima Tae-bo klub/tecaj/trening...kako god da se zove.
znam za onaj (barem je bio) u a.sacirbegovic al mi daleko. trazila po internetu al ne izbacuje nigdje vise da ima :S

iko?? :roll:
CherryLips

#4697 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

rudy81 wrote:

pogledaj u Facti, oni imaju te neke boje za ovo za ono...hamdije kresevljakovica ne znam broj, ispod meeting poitna
Ima i dobar izbor tih stvari u Tugri,prekoputa pravoslavne crkve na bascarsiji
novosib

#4698 Re: Gdje u Sa......

Post by novosib »

... ima kupiti one prekrivace za krevet(carsafe) sa gumenim rubom?
otherside

#4699 Re: Gdje u Sa......

Post by otherside »

novosib wrote:... ima kupiti one prekrivace za krevet(carsafe) sa gumenim rubom?
jysk
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4700 Re: Gdje u Sa......

Post by bordo gandalf »

rudy81 wrote:

OK hvala :thumbup:
Post Reply