CARINA U BiH
Moderator: anex
-
sejoo
#4676 Re: CARINA U BiH
Vjerovatno nije ni izašao? Da je neka stvar da ide njima u korist ili da se ukida neka povlastica za narod tu bi bili plaho brzi, a ovako po istilahu.
- zincx
#4677 Re: CARINA U BiH
Biće, akobogda, u utorak...
-
channel10
#4678 Re: CARINA U BiH
Nece oni ni do Nove godine izbaciti tu odluku u SL i kad izbace, nece biti onakva kakvu je Kovacevic izbiflao pocetkom Februara. Sve mi se cini da ovdje spediteri vrse pritisak.
-
CooK
#4679 Re: CARINA U BiH
Bice mozda i sutra, mislim na Sluzbeni list a ne na odluku. Znam da su Sluzbeni list od proslog petka objavili u subotu.zincx wrote:Biće, akobogda, u utorak...
-
CooK
#4680 Re: CARINA U BiH
Odluka je vec usvojena i mozda nije onako kako je Kovacevic rekao ali definitivno spediteri ne mogu uticati na to da se jedna usvojena odluka objavi drugacija od one koja je usvojena. Jedino na sto oni mogu uticati je da se sto kasnije objavi u Sluzbenom listu ali mislim da to ovdje nije slucaj jer spediteri ionako nisu imali puno zarade od te robe do 300KM. Mislim da se ovdje iskljucivo radi o tromosti drzavnog aparata i sporosti drzavnih sluzbenika u obavljanju posla.channel10 wrote:Nece oni ni do Nove godine izbaciti tu odluku u SL i kad izbace, nece biti onakva kakvu je Kovacevic izbiflao pocetkom Februara. Sve mi se cini da ovdje spediteri vrse pritisak.
-
channel10
#4681 Re: CARINA U BiH
Hajd im vjeruj da je usvojena i hajd znaj u kojoj formi. A to da nisu imali dovoljno zarade, samo ti spomenem DHL, UPS i ne treba ti vise.CooK wrote:Odluka je vec usvojena i mozda nije onako kako je Kovacevic rekao ali definitivno spediteri ne mogu uticati na to da se jedna usvojena odluka objavi drugacija od one koja je usvojena. Jedino na sto oni mogu uticati je da se sto kasnije objavi u Sluzbenom listu ali mislim da to ovdje nije slucaj jer spediteri ionako nisu imali puno zarade od te robe do 300KM. Mislim da se ovdje iskljucivo radi o tromosti drzavnog aparata i sporosti drzavnih sluzbenika u obavljanju posla.channel10 wrote:Nece oni ni do Nove godine izbaciti tu odluku u SL i kad izbace, nece biti onakva kakvu je Kovacevic izbiflao pocetkom Februara. Sve mi se cini da ovdje spediteri vrse pritisak.
-
CooK
#4682 Re: CARINA U BiH
Nemas sta vjerovati, odluka je usvojena i ima na stranici Vijeca ministara a u kojoj formi necemo znati dok ne izadje u Sluzbenom listu. Ne vjerujem ni ja puno da ce biti kao sto Kovacevic kaze jer ocigledno covjek nema pojma cim je iznosio 3 roka za stupanje odluke na snagu i za sva 3 roka se ispostavilo da nisu tacna.channel10 wrote:Hajd im vjeruj da je usvojena i hajd znaj u kojoj formi. A to da nisu imali dovoljno zarade, samo ti spomenem DHL, UPS i ne treba ti vise.
-
channel10
#4683 Re: CARINA U BiH
Zna Kovacevic bolje od nas, ali vidis iz aviona da nesto ne stima dok dosad nije izaslo i dok su probijeni svi ti rokovi koje je on naveo. Sta je u pitanju, to cemo vidjeti tek kad izadje u SL.
-
TRANCE
#4684 Re: CARINA U BiH
Na ovom primjeru se vidi transparentnost informacija u BiH. U normalnim državama možeš pročitati na web stranici i prijedlog zakona ili neke odluke i amandmane i tekst koji se usvojio i kasnije službenu verziju kad izađe, kod nas ništa od toga, čak im za zakone i odluke na nivou Federacije i kantona moraš platiti pristup službenom listu da vidiš šta su usvojili. I niko se ne buni godinama, čak ni pravnici koji moraju plaćati pretplate za službene listove 
-
sarajevo-x.com
#4685 Re: CARINA U BiH
To je u sirotinjskim zemljama kod nas je visok standard pa se čak i pretplata na SL plaćaTRANCE wrote:Na ovom primjeru se vidi transparentnost informacija u BiH. U normalnim državama možeš pročitati na web stranici i prijedlog zakona ili neke odluke i amandmane i tekst koji se usvojio i kasnije službenu verziju kad izađe, kod nas ništa od toga, čak im za zakone i odluke na nivou Federacije i kantona moraš platiti pristup službenom listu da vidiš šta su usvojili. I niko se ne buni godinama, čak ni pravnici koji moraju plaćati pretplate za službene listove
- Streptokok
#4686 Re: CARINA U BiH
pa prevode ljudi, kud ste navalili.... 
-
CooK
#4687 Re: CARINA U BiH
Prevode punih 40 dana. Kao da prevode sabrana djela Mese Selimovica na kineski a ne par stranica teksta na 3 ista jezika.Streptokok wrote:pa prevode ljudi, kud ste navalili....
- Streptokok
#4688 Re: CARINA U BiH
e šta ćeš, sve nam je takvo.CooK wrote:Prevode punih 40 dana. Kao da prevode sabrana djela Mese Selimovica na kineski a ne par stranica teksta na 3 ista jezika.Streptokok wrote:pa prevode ljudi, kud ste navalili....
-
CooK
#4689 Re: CARINA U BiH
Izbacili su na njihovoj stranici novi sluzbeni list od petka, opet nema Odluke. Idemo dalje, 42 dana and still counting.
http://www.sluzbenilist.ba/page/i/Egztz ... yFlTgZNMw=
http://www.sluzbenilist.ba/page/i/Egztz ... yFlTgZNMw=
- Streptokok
#4690 Re: CARINA U BiH
pa prevode ljudi.... svaki dan po pola slova.
-
CooK
#4691 Re: CARINA U BiH
Streptokok wrote:pa prevode ljudi.... svaki dan po pola slova.
Nego da ne bude da samo njih prozivamo... Mozda je zapelo negdje u Vijecu ministara jer oni moraju potpisati Odluku nakon prijevoda a nije iskljuceno ni da je Odluka potpisana i stoji negdje u prostorijama Sluzbenog lista, vidis da im je trebalo 3 dana da Sluzbeni list od petka samo postave na stranicu.
- Streptokok
#4692 Re: CARINA U BiH
pa moguće je i da se kiseli negdje u ladici. to je poznata metoda naše administracije. stave je pet šest mjeseci da se ukiseli i onda kažu ne valja, ova je kisela , sad nam treba nova.....CooK wrote:Streptokok wrote:pa prevode ljudi.... svaki dan po pola slova.![]()
Nego da ne bude da samo njih prozivamo... Mozda je zapelo negdje u Vijecu ministara jer oni moraju potpisati Odluku nakon prijevoda a nije iskljuceno ni da je Odluka potpisana i stoji u prostorijama Sluzbenog lista, vidis da im je trebalo 3 dana da Sluzbeni list od petka samo postave na stranicu.
- zincx
#4693 Re: CARINA U BiH
Zaboravio Zvizdić olovku u petak, a danas je u Makedoniji...Streptokok wrote:pa moguće je i da se kiseli negdje u ladici. to je poznata metoda naše administracije. stave je pet šest mjeseci da se ukiseli i onda kažu ne valja, ova je kisela , sad nam treba nova.....CooK wrote:Streptokok wrote:pa prevode ljudi.... svaki dan po pola slova.![]()
Nego da ne bude da samo njih prozivamo... Mozda je zapelo negdje u Vijecu ministara jer oni moraju potpisati Odluku nakon prijevoda a nije iskljuceno ni da je Odluka potpisana i stoji u prostorijama Sluzbenog lista, vidis da im je trebalo 3 dana da Sluzbeni list od petka samo postave na stranicu.
- _Reds_
#4694 Re: CARINA U BiH
Jedino da neko napise mail medijima, pa da onis ipitaju.
Tipa N1, Al Jazzira, Tv1 i sličnim.
Ovako ništa.
Ovako ništa.
- edin.h
#4695 Re: CARINA U BiH
_Reds_ wrote:Jedino da neko napise mail medijima, pa da onis ipitaju.
Ovako ništa.
Ovo bi moglo upaliti, svidja mi se ideja!
-
jedaniks
#4696 Re: CARINA U BiH
Znaci jos uvijek treba da cicamo narudžbe do 50 BAM? 
- Streptokok
#4697 Re: CARINA U BiH
i tako još dugojedaniks wrote:Znaci jos uvijek treba da cicamo narudžbe do 50 BAM?
-
toure123
#4698 Re: CARINA U BiH
J**** li im njihovo porijeklo , kako navuku narod a onda sutnja puna 2 mjeseca ! Jest ova drzava sazrijela da gori i ovi komplet politicari sa njom svega mi!
- pringless
#4699 Re: CARINA U BiH
Pa s obzirom da je za ovo striktno uvodjenje carinjenja preko 50 KM trebalo par mjeseci da se uvede, sta mislite koliko ce trebati vremena "olaksice" da se uvedu. Tako da ce i ovo, po mojim procjenama, zazivjeti za par mjeseci, najvjerovatnije pred izbore.
- diablobih
#4700 Re: CARINA U BiH
Pa cim se objavi, za 8 dana ce primjenjivati. Sad je samo problem kada ce Zvizdic potpisati.pringless wrote:Pa s obzirom da je za ovo striktno uvodjenje carinjenja preko 50 KM trebalo par mjeseci da se uvede, sta mislite koliko ce trebati vremena "olaksice" da se uvedu. Tako da ce i ovo, po mojim procjenama, zazivjeti za par mjeseci, najvjerovatnije pred izbore.