BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zavezata-vreca

#4676 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zavezata-vreca »

Milkos bas varira sa ukusom. Farma sir sa dobrim rokom gorak. Ajran pokvaren isto dobar rok. Mlijeko i jogurt cesto cudnog okusa. Pokusavao sam ali vise ne.
holowey

#4677 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

zavezata-vreca wrote:Milkos bas varira sa ukusom. Farma sir sa dobrim rokom gorak. Ajran pokvaren isto dobar rok. Mlijeko i jogurt cesto cudnog okusa. Pokusavao sam ali vise ne.
To je cesto do nacina skladistenja u maloprodaji, skupa struja za frizidere :evil:
zubi

#4678 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

zavezata-vreca wrote:Milkos bas varira sa ukusom. Farma sir sa dobrim rokom gorak. Ajran pokvaren isto dobar rok. Mlijeko i jogurt cesto cudnog okusa. Pokusavao sam ali vise ne.
Samo promjeni granap gdje kupujes i sve ok. Mikos je :thumbup:
zavezata-vreca

#4679 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zavezata-vreca »

Kupujem u konzumu na socijalnom ... Kupujem i megle i dukat i zott i tuz. Mljekaru i dr. I uvijek je sve ok.. Samo milkos varira s ukusom ... Nema to veze sa friziderom ili granapom
walk_M-A-N

#4680 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by walk_M-A-N »

Bosnjak333 wrote:
AmADin_gospo wrote: vidis, u tome i jeste poenta, strane kompanije ce objaviti kad su usrale motku i povuci s trzista proizvode, dok ovim nasim tako nesto nikada na pamet nece pasti.
zato ljudi imaju povjerenje u kompanije s zapada, a nemaju u domace.
Ne pricaj gluposti! Nisu oni sami priznali nego ih provale drzavne agencije za kontrolu hrane. Kad je bila afera sa Maggy supama u Indiji nisu se sami javili nego ih je labaratorijsko ispitivanje izdalo. Oni SVJESNO stavljaju otrove i salju ih u siromasnije zemlje sa slabijim kontrolama u nadi da ce im proci. Nije ni VW sam priznao da su vrsili manipulacije nego su ih SAD otkrile.
E neka si mu rekao. Ali meni nakon te monumentalne gluposti ovaj gospodin sa zapada ide na ignore.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4681 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by _BataZiv_0809 »

Onda po ovoj vasoj logici ni Granoff ni Alma Ras nisu domaci proizvodjaci :D

P.S. Otkud vam to da EZ ne proizvodi sapun (inace odlican, kao i oni hellena iz laktasa)?

EDIT: Nikako da se sjetim sta sam jos vidio da se kod nas proizvodi, odmah mi je ova tema naumpala :D Napisem kad mi nadodje :lol:

Elem, vidio sam da auto tepihe radi neka firma iz Kiseljaka, a kucna hemija mi je sva made in BiH. :thumbup:
holowey

#4682 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

zavezata-vreca wrote:Kupujem u konzumu na socijalnom ... Kupujem i megle i dukat i zott i tuz. Mljekaru i dr. I uvijek je sve ok.. Samo milkos varira s ukusom ... Nema to veze sa friziderom ili granapom
Renomirani proizvodjaci cesto imaju svoje "inspektore" koji obilaze trg. lance i provjeravaju pozicioniranje i nacin skladistenja njihovih proizvoda. Milkos ocito nema. Svojim ocima sam gledao "suncanje" palete Milkosovog mlijeka pored ex Interexa na Stupu. I onda Milkos ne valja :-)
zavezata-vreca

#4683 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zavezata-vreca »

Znaci to sto nece da plate covjeka da obilazi nadgleda i slaze svoje proizvode ja treba da kupujem pokvareno mlijeko? Hvala ali ne ... Ja kupujem madjarski mizo i prezadovoljan sam. Jeftiniji 30% od milkosa i bolji. Ja da budem glup patriot a milkos da kupi kajmak hvala ali ne. To je ekvivalent glasanju za sda. Glasas jer su "tvoji" a jebu te kad god stignu.

Preporucujem da procitate tekst prof. Domljana .... Nije bitno kupovati domace proizvode .. Bitno je izvoziti te proizvode.
MOSALJOZE

#4684 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

E to smo mi
On ce kupiti madjarski mizo,a ovamo ima barem 2-3 kvalitetna proizvodjača,koji su na nivou tog uvoznog,ako ne i bolji.
kox

#4685 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

A što je najcrnje Mizo je smeće. Prije petnaestak godina sam često kupovao njihovu pavlaku, i ako bi stajala par dana otvorena u frižideru postala bi drečavo crvena. Ptice znaju kojom hemijom su je krhali. Možda su se u medjuvremenu promijenili, ali tada je bila odron. Što se Milkosa tiče, oni zaista u pavlaku, mlijeko, jogurt i sl. ne stavljaju nikakve aditive, konzervanse i sl. što meni odgovara ali znam da se zbog toga lako kvare i pazim da te proizvode kupujem na provjerenim mjestima.
StupskaBitanga

#4686 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Pored klasa vidio sam da i bingo pakuje smrznute jagode
quarterback

#4687 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

mizo se puni u gradaccu cini mi se, uglavnom u BiH

ja ga kupujem, odgovara mi onaj tip cepa koji to mlijeko ima
kolegione

#4688 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kolegione »

quarterback wrote:mizo se puni u gradaccu cini mi se, uglavnom u BiH

Mizo nije mlijeko nego mlijecni napitak, prosetaj do frizidera i procitaj :) nemoj se previse ucrnjacit sto su ti prodali muda pod bubrege sto bi reko dr.Arsla i predji na mlijeko po mogucnosti naše. uzivaj :D
Co0l

#4689 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Co0l »

Pa mozda covjeku i odgovora mlijecni napitak umjesto mlijeka.Nismo svi isti,jbg.
holowey

#4690 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

Co0l wrote:Pa mozda covjeku i odgovora mlijecni napitak umjesto mlijeka.Nismo svi isti,jbg.
onda ne stoji poredjenje mizo napitka i milkos mlijeka
Co0l

#4691 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Co0l »

holowey wrote:
Co0l wrote:Pa mozda covjeku i odgovora mlijecni napitak umjesto mlijeka.Nismo svi isti,jbg.
onda ne stoji poredjenje mizo napitka i milkos mlijeka
Stoji.Samo sto je na stetu napitka :D
zavezata-vreca

#4692 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zavezata-vreca »

Za svoje pare kupujem sta zelim .... ako je mizo dobar da se prodaje u EU zasto nama ne bi bio dobar ... drugi par opanaka je je sto nasi proizvđači muljaju pa ih EU otkanta samo tako.
Großmeister

#4693 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Großmeister »

Pomiješao si. Mizo se ne puni u Gradačcu, već ZOTT.
quarterback

#4694 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

kolegione wrote:

Mizo nije mlijeko nego mlijecni napitak, prosetaj do frizidera i procitaj :) nemoj se previse ucrnjacit sto su ti prodali muda pod bubrege sto bi reko dr.Arsla i predji na mlijeko po mogucnosti naše. uzivaj :D
hm, da, tacno, evo sam pogledao, pise mlijecni napitak, da li ima razlike u odnosu na mlijeko?
meni je istog okusa ali pretpostavljam da bi ti mogao jako puno pametnog o tome reci, jedini je problem sto ja nemam zelje da to citam

nisam se uopste previse ucrnjacio radi mlijecnog napitka, ja se samo ucrnjacim kada neko takvim nastupom pokusava da promjeni necije licne izbore...

ja bih ti sada mogao pisati bar pola sata o primitivnoj sredini koja pokusava na razne nacine da ukalupi u svoja mahalska mjerila sve koji imaju tu srecu da ovdje zive ali necu

uzivaj i ti i poslusaj dzonija ponekad, ima jedan stih, ko da je za tebe pravljen
Last edited by quarterback on 07/03/2016 01:51, edited 1 time in total.
quarterback

#4695 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

Großmeister wrote:

Pomiješao si. Mizo se ne puni u Gradačcu, već ZOTT.
izvinjavam se, mizo se puni u madjarskoj, pogledao pakovanje
quarterback

#4696 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

nismo u japanu jarane, ovdje ako lizes sladoled s lijeva na desno a ne s desna na lijeva kao ostali odmah ti neko sere

tebi hvala i zivio
kolegione

#4697 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kolegione »

quarterback wrote:
hm, da, tacno, evo sam pogledao, pise mlijecni napitak, da li ima razlike u odnosu na mlijeko?
meni je istog okusa ali pretpostavljam da bi ti mogao jako puno pametnog o tome reci, jedini je problem sto ja nemam zelje da to citam

nisam se uopste previse ucrnjacio radi mlijecnog napitka, ja se samo ucrnjacim kada neko takvim nastupom pokusava da promjeni necije licne izbore...

uzivaj i ti[/quote]

Ma salio sam, ali totalno, razlika je u kvaliteti sastavu jednostavno nije mlijeko, sad neka stručna osoba treba da ti pojasni šta kako ide, možda je zdravije to šta znam ja ali nekako kad sam vidio da je mlijecni napitak a ne mlijeko učinilo mi se kao obmana, izvini još jednom nisam mislio da te uvrijedim samo sam se salio :mrgreen:
kolegione

#4698 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kolegione »

zavezata-vreca wrote:Za svoje pare kupujem sta zelim .... ako je mizo dobar da se prodaje u EU zasto nama ne bi bio dobar ... drugi par opanaka je je sto nasi proizvđači muljaju pa ih EU otkanta samo tako.
Mlijecni proizvodi kao mizo, imaju samo 50% mlijeka ostalo su aditivi. Neki prigodan tekst o toj temi dalje. Ja sam slucajno upozorii pa me napali na forumu sam komunista jos malo cu biti i cetnik, pa kako ispada sad da napadam strane mlijecne proizvode i neki stocar, a,samo sam zelio biti dobronamjeran.

It was a bombshell. A secret the dairy industry didn't want you to know.

Last May we showed how the major dairy companies are watering down our milk.

Farmer Paul Weir blew the whistle on this industry practice. Where a cheap watery substitute called permeate is being added to your milk to make more of it cheaply and therefore make more profits.

And the law says they don't have to disclose it on the label.

“It’s deceptive isn't it?,” asks Paul. “You know, it’s really a labelling issue. The consumer has every right to know what they're purchasing - they believe that milk is milk.”

Since that first story we've received dozens of phone calls and emails from you - outraged that the major dairy companies are putting permeate in their milk - and not telling their customers.

Well tonight we're going to tell you which brands don't contain this watery substitute - and expose the brands that still do.

For five decades, John Fairley worked as a dairy farmer. Now he's processing his own brand of milk called Country Valley.

And says it doesn't contain permeate.

“I won't add permeate,” John says. “I want straight milk - straight from the cow, so people can taste the difference.”

Peter Nathan is CEO of A2 milk, another processor that refuses to put permeate in its products.

“There is very much a taste difference and I think consumers can really easily taste the difference between permeate milk and our A2 milk,” Peter says. “Ours has a really rich and creamy taste, which is the way milk does taste and is the way milk should taste.”

Processors like Dairy Farmers, National Foods which make Pura milk, and Pauls Parmalat all admit to using permeate in their cheaper supermarket products (note: the organic and gold brand versions are free of permeate)

At the supermarket it's virtually impossible to know which brands are using permeate and how much, but here are some that are good old fashioned, permeate-free milk.
bumerangss

#4699 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

Trebao si nam to ukratko prepricati na nasem. Ima nas koji ne znamo engleski :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4700 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by _BataZiv_0809 »

Sjetio sam se :D

Domace tablete za masinu za sudje :)

Glanz-oko 6 KM u Konzumu.