TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jameka

#4676 Re: TENIS

Post by Jameka »

Mr.Penguin wrote: Del Potro dobro igra, 3 puta su se vec susreli u ovoj sezoni, zadnji put (pocetak marta) je bilo vrlo gusto sa 7-6,7-6 pa tako sutra igram na Del Potra.
Po meni, ovdje uopste nije bilo gusto. Delpo je na Feđin servis uzimao jedan ili ni jedan poen po gemu, a kad je on servirao, brejk lopte su bile vise nego ceste. I ona situacija u drugom tie breaku :-) , Delpo ima 6:2 i uspije izgubit. U zadnja cetri meca nije mu uzeo ni set.
Leopold_IV

#4677 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Emilly5 wrote:
Mr.Penguin wrote: Del Potro dobro igra, 3 puta su se vec susreli u ovoj sezoni, zadnji put (pocetak marta) je bilo vrlo gusto sa 7-6,7-6 pa tako sutra igram na Del Potra.
Po meni, ovdje uopste nije bilo gusto. Delpo je na Feđin servis uzimao jedan ili ni jedan poen po gemu, a kad je on servirao, brejk lopte su bile vise nego ceste. I ona situacija u drugom tie breaku :-) , Delpo ima 6:2 i uspije izgubit. U zadnja cetri meca nije mu uzeo ni set.
sve upucuje na to, ali mislim da mec uopce nece biti jednosmjeran kao što prethodni rezultati pokazuju.....

Navijam za Rogera ali nesto ovdje cutim da bi moglo biti gusto....
shake69

#4678 Re: TENIS

Post by shake69 »

Ovaj IW pravi praznik tenisa. Kakva igra Rogera protiv Delpa. Taman pomislis pokleknut ce, covjek odigra najbolji mec na turniru i pored problema s stomacnim virusom. Radujem se narednom mecu Davida protiv Rafe. Tesko ce Argentinac do pobjede jer ovaj se fakat pripremio kao nekad davno na hardu prije Djokine ere.
erik2

#4679 Re: TENIS

Post by erik2 »

Nikad ne otpisuj genija, istina i ja sam mislio da će ovaj put biti teže protiv Del Potra. Čestitke peRFectu !
Jameka

#4680 Re: TENIS

Post by Jameka »

Huan se nasikir'o u prvom gemu i tu je bio kraj.
A ne kontam onog sudiju, govori "Vjerujem ti Huan Martine", a ne mijenja odluku.
shake69

#4681 Re: TENIS

Post by shake69 »

Emilly5 wrote:Huan se nasikir'o u prvom gemu i tu je bio kraj.
A ne kontam onog sudiju, govori "Vjerujem ti Huan Martine", a ne mijenja odluku.
Mislim da je Mohammed postupio kako treba. Ako nije on presudio oko neke lopte a zakaze tehnika "hawk eye", onda ide poen ko ga je osvojio, odnosno protiv onog ko je zatrazaio hawk eye. Delpo nema sta da se ljuti a ponovljeni snimak je pokazao da je Argentinac bio svakako u krivu.
A sad se spremite za Davida i-Golijata! :-D
Jameka

#4682 Re: TENIS

Post by Jameka »

Kako, sta nije bio aut? :?
Dobro, shvatam da nije mogao promjeniti odluku ako nije vidio. Al' je bezobrazan sto nije gledao. :lol:
shake69

#4683 Re: TENIS

Post by shake69 »

Kakva igra Davida, zasluzio je prvi set. Sad cemo vidjeti kako ce uzvratiti Spanjolac.
Nego, vrijedi primijetiti da otkad ovdje dodje par ljudi koji se razumiju u tenis i umiju diskutirati izgubise se i sami iskljucise par 'narodnih poslanika' i provokatora koji prate ovu lijepu igru tek otkad je Djoko uzeo drugi GS. :-D
Mustang1

#4684 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Nisam od Australian Opena pratio ove najbolje .. Ali zar je Nadal ovoliko psihicki pao u zadnju godinu dana .. Bez obzira ako i uzme ovaj treci set sa 6:4 katastrofa je :-) Ne kazem da je Nalbandian los naprotiv ali Nadal :-) Evo sad je udario lopticu koja bi isla vani
caros

#4685 Re: TENIS

Post by caros »

Odličan meč, Nalbandian se umalo vratio iz mrtvih i šteta što nije iskoristio posljednju break loptu, bilo bi zanimljivo do kraja.
erik2

#4686 Re: TENIS

Post by erik2 »

Nalbandian je najtalentovaniji teniser poslije Rogera, samo nema isti mentalni sklop, nažalost. Naravno sa ovim se neće složiti oni koji prate tenis od pojave Đokovića i Nadala . ;-)
shake69

#4687 Re: TENIS

Post by shake69 »

erik2 wrote:Nalbandian je najtalentovaniji teniser poslije Rogera, samo nema isti mentalni sklop, nažalost. Naravno sa ovim se neće složiti oni koji prate tenis od pojave Đokovića i Nadala . ;-)
Gledao. Kakva steta za Davida da nije iskoristio 1:0, 5:4 i 15:30 za njega na servis Nadala! Igrati prakticno s drugim servisom najveci dio meca (procenat oko 55%) protiv jednog nadala moze samo klasa kao David. Nije mu mogao naci loseg udarca pa je miksao, svasta pokusavao a i sunce je Argentincu odmoglo u nekim kljucnim poenima. Kad je vec zaslo-bilo je prekasno za povratak! :) Steta
abondanzieri

#4688 Re: TENIS

Post by abondanzieri »

Jesam li jedan od rijetkih koji misli da je cudno sto je na kladionici Nadal favorit protiv Federera,doduse blagi?Imam osjecaj da je po trenutnoj formi realno da bude obrnuto,cak i da Federer bude izrazitiji favorit sa maksimalnom kvotom na pobjedu od recimo 1,6
erik2

#4689 Re: TENIS

Post by erik2 »

Lud i ponosan wrote:
erik2 wrote:Nalbandian je najtalentovaniji teniser poslije Rogera, samo nema isti mentalni sklop, nažalost. Naravno sa ovim se neće složiti oni koji prate tenis od pojave Đokovića i Nadala . ;-)
Armija talentovanih tenisera nista nije postigla, ista situacija je i sa njim. Jedan od omiljenih tenisera, ali dzaba kad usere motku cim mu se ukaze prilika. Ostace uvijek jedan od onih koji je nesto mogao postici, a nije.
Da se korigujem, ne mislim da je talentovaniji od svih ikada, nego od ovih iz Federerove generacije, tu je i Safin koji je ipak nešto i osvajao...doduše i David je pokoji Masters.
erik2

#4690 Re: TENIS

Post by erik2 »

abondanzieri wrote:Jesam li jedan od rijetkih koji misli da je cudno sto je na kladionici Nadal favorit protiv Federera,doduse blagi?Imam osjecaj da je po trenutnoj formi realno da bude obrnuto,cak i da Federer bude izrazitiji favorit sa maksimalnom kvotom na pobjedu od recimo 1,6
Iskreno bih volio da Roger pobijedi,ali zadnjih godina mislim da su podloge toliko usporene, pa me ne čudi više ni kad Nadal uzme Rogera na Wimbledonu, mislim da je i sa IW takav slučaj.
radostan dan

#4691 Re: TENIS

Post by radostan dan »

shake69 wrote:Kakva igra Davida, zasluzio je prvi set. Sad cemo vidjeti kako ce uzvratiti Spanjolac.
Nego, vrijedi primijetiti da otkad ovdje dodje par ljudi koji se razumiju u tenis i umiju diskutirati izgubise se i sami iskljucise par 'narodnih poslanika' i provokatora koji prate ovu lijepu igru tek otkad je Djoko uzeo drugi GS. :-D
jes Vala, posebice si ti bio primjer kvalitetne i kulturne diskusije.
Odmori malo, nije ti lako bilo poslednju godinu i kusur. Javiću ti se ja kad bude RG i Olimpijada.
Last edited by radostan dan on 17/03/2012 15:05, edited 1 time in total.
radostan dan

#4692 Re: TENIS

Post by radostan dan »

abondanzieri wrote:Jesam li jedan od rijetkih koji misli da je cudno sto je na kladionici Nadal favorit protiv Federera,doduse blagi?Imam osjecaj da je po trenutnoj formi realno da bude obrnuto,cak i da Federer bude izrazitiji favorit sa maksimalnom kvotom na pobjedu od recimo 1,6
Nisi.
Ja sam odigrao, rekreativno uz jutatnju kafu, na Federera, koef. dva.
shake69

#4693 Re: TENIS

Post by shake69 »

radostan dan wrote:
shake69 wrote:Kakva igra Davida, zasluzio je prvi set. Sad cemo vidjeti kako ce uzvratiti Spanjolac.
Odmori malo, nije ti lako bilo poslednju godinu i kusur. Javiću ti se ja kad bude RG i Olimpijada.
Prepoznali se 'tribuni'! Peke! :-D Jos samo da se javi pravi "narodni poslanik". Naravno, niko me pojedinacno ne zanima, ali ne podnosim provokatore i zajebante na forumu, gdje se upravo sam volis istaci, glumeci jos kao duhovita insana. Da ne govorimo o napaljenim Djokinim navijacima koji nemaju nekog znanja o tenisu a ovdje su do jucer pokusavali pomalo arogantno i "galamom' stvoriti vecinu. Sada se malo klima promijenila s par novih dobrih teniskih znalaca koji umiju argumentirati stav tako da ce biti ubuduce biti lakse durati vas nekolicinu ovdje! :)
erik2

#4694 Re: TENIS

Post by erik2 »

shake69 wrote:
radostan dan wrote:
Prepoznali se 'tribuni'! Peke! :-D Jos samo da se javi pravi "narodni poslanik". Naravno, niko me pojedinacno ne zanima, ali ne podnosim provokatore i zajebante na forumu, gdje se upravo sam volis istaci, glumeci jos kao duhovita insana. Da ne govorimo o napaljenim Djokinim navijacima koji nemaju nekog znanja o tenisu a ovdje su do jucer pokusavali pomalo arogantno i "galamom' stvoriti vecinu. Sada se malo klima promijenila s par novih dobrih teniskih znalaca koji umiju argumentirati stav tako da ce biti ubuduce biti lakse durati vas nekolicinu ovdje! :)
Pa ova tema će pravo "živnuti" ako Đokica osvoji IW ;)
necko_hz

#4695 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Hebo sam sinoć i podlogu i tenis i Nadala, sve na kamaru. :mrgreen:

Sad su se slegli utisci, pa ću hladne glave napisati svoj dojam o jučerašnjim 1/4finalima..

Meč nije bio nešto kvalitetan, uglavnom se išlo na grešku protivnika, a rezultat je uglavnom išao u korist onoga ko je bio stabilniji sa osnovne linije. Nalbandian je pokazao zašto ga je uživanje gledati kada je raspoložen. Kako samo ti udarci izgledaju, ta lakoća sa kojom igra, to je strašno. Nadal je još jednom vidio kako je teško igrati protiv zdravog i raspoloženog Davida, protiv kojeg spinovi i bilo kakav pokušaj destrukcije igre ne pale. Sve te greške Rafe su nastale zbog nedovoljno samopouzdanja u svoje udarce. Kada ti neko bekendom razbija tvoj krucijalni udarac - forhend, kao što je to Nalby radio njemu, onda je normalno da ćeš u poptunosti izgubiti fokus i vjeru u sebe.
- Međutim, ne bi Rafa bio to što jeste, kada se ne bi vratio iz gotovo izgubljene situacije. Uz Hewitta, najveće srce na touru. Nalby nije mogao konstantno igrati na visokom nivou, te oscilacije u igri, bez obzira koliko one trajale, igrači poput Nadala će iskoristiti i okrenuti stvari u svoju korist. Imao je David 2 break lopte na početku drugog seta, imao je još nekoliko finih prilika pred kraj istog seta, ali nije iskoristio. Rafa to neće propustiti, pravi brejk nakon 2 Davidove početničke greške i uspjeva osvojiti 2 set.
U 3 setu smo vjerovatno svi očekivali raspad i potpuni potop Nalbandiana, uostalom, tako je i počelo. Nadal je odmah napravio brejk, kasnije još jedan i opet se David zamalo vratio. Uspio je vratiti jedan brejk, kada je Rafa servirao za meč, a imao je na 5-4 i 2 brejk lopte, koje opet nije iskoristio. Odličan poen na 15-40 je odlučio sudbinu i tok tog gejma.

Nadal je imao nekoliko odličnih voleja i par nevjerovatnih udaraca. Odlično igra kada ima samopouzdanje u svoje udarce, zato tako mora igrati i večeras. Nikakvih oscilacija večeras ne smije biti, ovo je neki novi (pretpostavljam) Roger.

Drago mi je što je Nalby pokazao ovakav nivo tenisa. Mogao je do pobjede, međutim nije uspio. Samo da ne bude povreda, ubijeđen sam da imamo još puno toga vidjeti od ovog maestra.

O meču Delpa i Rogera se nema ništa posebno reči. Očekivano. Delpo nije smio dozvoliti da ga onda greška sudija u prvom gejmu izbaci iz takta, jednostavno nije smio. Ostalo je historija. Federer još jednom objasnio neke stvari.
mokers

#4696 Re: TENIS

Post by mokers »

Nadal Federer 1
Djokovic - Isner zg2

ovo mora proci pa makar....cak i ako ne iznenadi Isner Djoku mislim da Djokino lagano prolazi ali ostaje da se vidi
radostan dan

#4697 Re: TENIS

Post by radostan dan »

shake69 wrote:...
znam šta te muči... sve si u pravu. :lol:

dakle...federer, moja prognoza za danas...
CSKA

#4698 Re: TENIS

Post by CSKA »

Kada dodje polufinale,uvijek je frka :D .

Odigrao sam over Nadala i Federera,nekako mi to sigurnije od konacnog ishoda.
Mr.Penguin

#4699 Re: TENIS

Post by Mr.Penguin »

Image
shake69

#4700 Re: TENIS

Post by shake69 »

necko_hz wrote:Hebo sam sinoć i podlogu i tenis i Nadala, sve na kamaru. :mrgreen:

Sad su se slegli utisci, pa ću hladne glave napisati svoj dojam o jučerašnjim 1/4finalima..

Meč nije bio nešto kvalitetan, uglavnom se išlo na grešku protivnika, a rezultat je uglavnom išao u korist onoga ko je bio stabilniji sa osnovne linije. Nalbandian je pokazao zašto ga je uživanje gledati kada je raspoložen. Kako samo ti udarci izgledaju, ta lakoća sa kojom igra, to je strašno. Nadal je još jednom vidio kako je teško igrati protiv zdravog i raspoloženog Davida, protiv kojeg spinovi i bilo kakav pokušaj destrukcije igre ne pale. Sve te greške Rafe su nastale zbog nedovoljno samopouzdanja u svoje udarce. Kada ti neko bekendom razbija tvoj krucijalni udarac - forhend, kao što je to Nalby radio njemu, onda je normalno da ćeš u poptunosti izgubiti fokus i vjeru u sebe.
- Međutim, ne bi Rafa bio to što jeste, kada se ne bi vratio iz gotovo izgubljene situacije. Uz Hewitta, najveće srce na touru. Nalby nije mogao konstantno igrati na visokom nivou, te oscilacije u igri, bez obzira koliko one trajale, igrači poput Nadala će iskoristiti i okrenuti stvari u svoju korist. Imao je David 2 break lopte na početku drugog seta, imao je još nekoliko finih prilika pred kraj istog seta, ali nije iskoristio. Rafa to neće propustiti, pravi brejk nakon 2 Davidove početničke greške i uspjeva osvojiti 2 set.
U 3 setu smo vjerovatno svi očekivali raspad i potpuni potop Nalbandiana, uostalom, tako je i počelo. Nadal je odmah napravio brejk, kasnije još jedan i opet se David zamalo vratio. Uspio je vratiti jedan brejk, kada je Rafa servirao za meč, a imao je na 5-4 i 2 brejk lopte, koje opet nije iskoristio. Odličan poen na 15-40 je odlučio sudbinu i tok tog gejma.

Nadal je imao nekoliko odličnih voleja i par nevjerovatnih udaraca. Odlično igra kada ima samopouzdanje u svoje udarce, zato tako mora igrati i večeras. Nikakvih oscilacija večeras ne smije biti, ovo je neki novi (pretpostavljam) Roger.

Drago mi je što je Nalby pokazao ovakav nivo tenisa. Mogao je do pobjede, međutim nije uspio. Samo da ne bude povreda, ubijeđen sam da imamo još puno toga vidjeti od ovog maestra.

O meču Delpa i Rogera se nema ništa posebno reči. Očekivano. Delpo nije smio dozvoliti da ga onda greška sudija u prvom gejmu izbaci iz takta, jednostavno nije smio. Ostalo je historija. Federer još jednom objasnio neke stvari.
David je pokazao da mu jako malo fali za Top 10: malo vise koncentracije i ozbiljnosti i to je to jer on ima sve udarce. Za razliku od Rogera koji ima problema kad zaredaju Spanjolceve snazne i duboke forehand dijagonale na backhand, Argentinac je s lahkocom vracao i jos cak ubrzavao igru s dubokim loptama i tu se gubio Majorcanin. Kao sto sam rekao, meni je impresivno s tako niskim postotkom prvog servisa izdurati dva seta s Nadalom i dovesti ga pred poraz. Opet, za teniske sladokusce je mozda i bolje jer ce veceras gledati ipak kvalitetniji mec. Niti je Roger naostren na Davida makar i za finale bilo IW niti Rafa moze izvuci bolje udarce i protiv koga osim protyiv Svicarca. Mozda su sanse 55-45 za Rogera , ali Rafa ce , uvjeren sam podici nivo igre u odnosu na sinocnji nastup.
Djoko?Bude li Isner servirao kao protiv njega u Beogradu na DC moglo bi biti svasta. Sve drugo je lahko predvidjeti.
Last edited by shake69 on 17/03/2012 16:56, edited 1 time in total.
Post Reply