"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
insomnia78

#4676 Re: "Majstori" parkiranja

Post by insomnia78 »

A možda i ti osvaneš u crnoj hronici

s' moje sokocalo
Logovan

#4677 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Hemera wrote:sa FB grupe: Moj grad, moja sigurnost, moja odgovornost

Image
Image
Vidi papčine :x :x :x jebo li ga auto. :x Ma kakvo bušenje guma, lomljenje retrovizora, itd. Ovom kretenu treba skroz uništiti auto. :x Fujjjjjj....
Fauja Singh

#4678 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Fauja Singh »

Nadam se da je ovaj sto je slikao bar policiju zovn'o, jer nikakve fajde od slikanja, papak se nece zacrveniti i da u novinama na naslovnoj izadje, jos ce kontati da je kakva faca.
DoradO

#4679 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

ko zivi ili cesto ide preko kosevskog zna kako je kad ovaj badzo ovdje osavi ovu kamioncinu... tako sam ga ja obilazeci zamalo imao sudar a lika sam izgurao na trotoar... obojica smo stali i zvali muriju... a on nije smio da izadje iz kuce :-?

Image
johntra

#4680 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Ma nije tu samo kamion problem...malo gore iznad, tik ispred one zeznute raskrsnice, uvijek stoje jedno ili dva auta parkirana, tako da je i tu mogućnost sudara uvijek velika...
Melami

#4681 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

DoradO wrote:ko zivi ili cesto ide preko kosevskog zna kako je kad ovaj badzo ovdje osavi ovu kamioncinu... tako sam ga ja obilazeci zamalo imao sudar a lika sam izgurao na trotoar... obojica smo stali i zvali muriju... a on nije smio da izadje iz kuce :-?

Image
pa evo ti pravo gore jos jednog na trotoaru.
sorcerer

#4682 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

Visočanstvo

#4683 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Visočanstvo »

Image

U ovom slučaju treba naplaćivat oba zauzeta parking mjesta.
kockica_kockica

#4684 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Visočanstvo wrote:Image

Trebali bi naplacivati neke kazne za ovakvu vrstu parkiranja... ili duplu kartu za parking.. ili neku kaznu koja ce ga nauciti drugi put da pazi kako se parkira... :x
zambaklija

#4685 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zambaklija »

kako li će tek sada biti kada dijaspora naguli :lol: izvedu lizinge i rentacare pa ono sjedu so mezimcem u kafić i najradije u krevet šonjim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
Ady88

#4686 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ady88 »

Bosanac ostaje bosanac bez obzira na mjesto stanovanja :-) :)

Image
HaHaHa2

#4687 Re: "Majstori" parkiranja

Post by HaHaHa2 »

Visočanstvo wrote:Image

Image
poznanik

#4688 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

Krajnja drskost ili cjelovit idiotizam?

Image
Logovan

#4689 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

poznanik wrote:Krajnja drskost ili cjelovit idiotizam?

Image
Možda ne zna šta znači taj znak. :roll:
duspi

#4690 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duspi »

kao što se vidi sa slika u pitanju je skoro potpuno prazan parking s jasno označenim mjestima, prolazima i strelicama za smjer kretanja...

...ali ponosnom vlasniku megana to ništa ne znači

Image

Image
dadoka84

#4691 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dadoka84 »

Ponovo ista lokacija, samo drugi hajvan...
Image
spreca

#4692 Re: "Majstori" parkiranja

Post by spreca »

zambaklija wrote:kako li će tek sada biti kada dijaspora naguli :lol: izvedu lizinge i rentacare pa ono sjedu so mezimcem u kafić i najradije u krevet šonjim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
Sad kad dodjemo vi svoje ljubimce garazirajte da nam nesmetate :lol: :lol: :lol: :lol: .......ja imam komsiju koji kad dodje i danju i nocu kroz selo pici sa muzikom do daske i jebe mu se za komsilukom ponekad u nekog bude i tuge (sahrana i sl.) ali dijasporac nesmije tamo negdi da se ponasa tako pa se malo ovdje izzivljava(cast izuzacima).I ja sam dijasporac ...ali kad dodjem niko nezna ni da sam doso zasto bi me neko kleo kao doticnog komsiju....ono dabogda usput ozeniobandijeru :lol: :lol: :lol: :lol:
motorola01

#4693 Re: "Majstori" parkiranja

Post by motorola01 »

zlo87 wrote:

Image
Inace sta sad oznacava znak? Na prostor ispred znaka je zabrana parkiranja ili dole iza znaka?

Nije bitno ovo auto na slici..
Last edited by motorola01 on 12/07/2012 13:43, edited 1 time in total.
Melami

#4694 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

motorola01 wrote:
zlo87 wrote:

Image
Inace sta sad oznacava znak? Na prostor ispred znaka je zabrana parkiranja ili dole iza znaka?

Nije bitno je ovo auto na slici..
IZa znaka.
Lancer

#4695 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Lancer »

Uopste ne opravdavam parkiranje na zabranjenim mjestima itd. al za ovo kada uzme dva mjesta na parkingu(pogotovo ako je jedno uz stub, kao na jednoj od prethodnih slika) e to vala opravdavam. Kad bi svi bili propisno i po "pe esu" parkirani onda je to druga prica, al ovako JOK. Covjek kupi malo bolje auto a nasi mu seljaci lupaju po vratima. Vozaju krsine od 800km i onda ne gledaju koga ce lupiti, samo lupaju. Bolje sprijeciti nego lijeciti ;) :mrgreen:
Melami

#4696 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

Lancer wrote:Uopste ne opravdavam parkiranje na zabranjenim mjestima itd. al za ovo kada uzme dva mjesta na parkingu(pogotovo ako je jedno uz stub, kao na jednoj od prethodnih slika) e to vala opravdavam. Kad bi svi bili propisno i po "pe esu" parkirani onda je to druga prica, al ovako JOK. Covjek kupi malo bolje auto a nasi mu seljaci lupaju po vratima. Vozaju krsine od 800km i onda ne gledaju koga ce lupiti, samo lupaju. Bolje sprijeciti nego lijeciti ;) :mrgreen:
Pa donekle si i u pravu, al najgore je sto se bosnjo uzeti nesto i isparati namjerno auto. Sjecas se da ih je bilo po forumu kako se hvale da se isparali namjerno auto nekome jer nije parkiro dobro i sl/
holowey

#4697 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

Image
:lol:
motorola01

#4698 Re: "Majstori" parkiranja

Post by motorola01 »

Lancer wrote:Uopste ne opravdavam parkiranje na zabranjenim mjestima itd. al za ovo kada uzme dva mjesta na parkingu(pogotovo ako je jedno uz stub, kao na jednoj od prethodnih slika) e to vala opravdavam. Kad bi svi bili propisno i po "pe esu" parkirani onda je to druga prica, al ovako JOK. Covjek kupi malo bolje auto a nasi mu seljaci lupaju po vratima. Vozaju krsine od 800km i onda ne gledaju koga ce lupiti, samo lupaju. Bolje sprijeciti nego lijeciti ;) :mrgreen:
Bolan bolan, ja se ovdje raspravljao sa ljudima danima i napisano je par stranica u vezi toga. I ja sam istog misljenja kao i ti, ali dzabe pricati :run:

ps. ja sam cak isao mjeriti sirinu parking mjesta jer su meni unistili auto sa jedne strane. Kod nas se parking mjesta jos uvijek iscrtavaju po starom zakonu koji tretira ficu, stojadina, jugu i dr. A vidi kolika se sad auta voze :-)
motorola01

#4699 Re: "Majstori" parkiranja

Post by motorola01 »

Melami wrote:
motorola01 wrote:

Image

Nije bitno je ovo auto na slici..
IZa znaka.
Nedavno su ispred jedne firme pisali kazne za auta ispred znaka????
drndalo

#4700 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Kod nas se parking mjesta jos uvijek iscrtavaju po starom zakonu koji tretira ficu, stojadina, jugu i dr. A vidi kolika se sad auta voze
To stoji za velicinu auta, ali to ne opravdava zauzimanje 2 parking mjesta, parkiranje na invalidska (sira) mjesta i slicno...

Ako neko zeli biti 99% siguran da mu neko nece iz pasjaluka izgrebati auto, onda mu je 8-9 red u npr. Merkatoru ralativno siguran izbor, jer tamo uvijek ima mjesta, pa i 2-3 odjednom prazna... Svojim svjesnim parkiranjem "kako ne treba" a sto blize ulazu u centar, mozda nesvjesno, ali salje poruku "boli me *urac" za sve ostale, vidju mene", a na takvu poruku jedan % stanovnistva misli da ima odgovarajuci kontra-argument... I ko sam ja da im kazem da njihov argument nije bolji od onoga ko je tako parkirao ?

Image

Ovaj auto je unutar 5 metara od raskrsnice, a bogami i od obiljezenog pjesackog prelaza, samim tim je u zabrani... Da ne pricam o kretanju pjesaka...
Locked