FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JThomas

#4676 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

ze-ba, ze-ba, ze-ba, ze-ba...joj kako bi nam došao :-D

kažu na bajramskom igraju juniori i on.
elSaik

#4677 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

banovan wrote: Spominju se cifre od 150000-300000 eura kao naknada za treniranje,nadam se samo da je ovaj klub spreman i dati toliko za Cocu,jer koliko sam upucen u ovu situaciju,oni su njega htjeli bez naknade,a sad sta ce biti...
Nemoguće je dovesti mlađeg igrača bez naknade, jer iz kojeg god kluba da ga dovedeš moraš klubu platiti naknadu za treniranje.
manijak1

#4678 Re: FK Zeljeznicar

Post by manijak1 »

:oops: Nesretan i nepravedan poraz od jufkica.....ali na završetku prvog dijela sezone imaćemo isti broj bodova.
I svakako poderati iste na Gradskom stadionu Jedan je Hase a svega mi i Švabo :oops: :D
A sutra .....zna se, minimalno tri ..... :D :D
leffe

#4679 Re: FK Zeljeznicar

Post by leffe »

Jel ovo vodimo?
rado_vidjen

#4680 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

3-1, momentalno :oops: :D
Zlocin&Kazna

#4681 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

3-1 :D GOTOVO!!!!
VOLIM TE ŽELJOOOO :bih:
rado_vidjen

#4682 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

Plan und Program na zimskoj pauzi, by rado_vidjen :)

1. Sehic - mrssssssss (evo gledam snimku, ovo je kriminalno sta nam radi. mislim da je preso svaki prag tolerancije!)
2. Bucan - mrssss, truhlo truhljavi
3. Serdarevic- mrssssss (isto ko i za Bucana)
4. Selimovic- mrsssss (mislim, ako ce nam on organizovat igru, onda jbg)
5. Popovic - mrsssss (hvala na golu u Laktasima, ali ipak goooni)
6. Beslija - sorry but jebiga, odsviro si svoje
7. Muharemovic - mrsssss (ustavri, moze biti na klupi kao zamjena za Culuma)
8. Mehic - na kaljenje

Dovedite POJACANJA! Minimum cetri igraca (4).
LSD

#4683 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

rado_vidjen wrote:Plan und Program na zimskoj pauzi, by rado_vidjen :)

1. Sehic - mrssssssss (evo gledam snimku, ovo je kriminalno sta nam radi. mislim da je preso svaki prag tolerancije!)
8. Mehic - na kaljenje

Nije loše kolega :thumbup: ima smisla itekako ovo što si napisao (možda nebi trebalo dati nogu Selimoviću,nije loš toliko ko ovi ostali jbg).
Serdarević je fakat dno dna,ja ne znam šta u njemu Amar vidi :shock: :?
Bucan,pa taj covjek sam sebe lomi na utakmici...toliko truda,trke,nekih njegovih driblinga (ili pokušaja) a toliko malo ucinka - pa to samo može Bucan.
Lakat Jebić

#4684 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lakat Jebić »

rado_vidjen wrote:Plan und Program na zimskoj pauzi, by rado_vidjen :)

8. Mehic - na kaljenje

1. no comment
2. bucan danas odlicno igrao, pogotovo u drugom poluvremenu, u globalu za ovu poluseznou, moze dobit prolaznu ocjenu
3. serdarevic danas isto dobar, ali inace taraba
4. selmovic nije nikako za kreatora, ima snage, moze trcat, al pregled igre :-)
5. popovic :lol: :lol: :lol:
6. beslija slab
7. dino nije ni igrao nesto puno, al ono sto je igrao, nije bio los
8. jel mehic ikako igrao?
Magarece_godine

#4685 Re: FK Zeljeznicar

Post by Magarece_godine »

Samir Bekric je jedini igrac Zelje koji ima snage za 90 min, svi ostali kao da su preskocili pripreme ...
lolo_lolo

#4686 Re: FK Zeljeznicar

Post by lolo_lolo »

neki navijaci zeljeznicara jos nisu naucili kako se okrece nasa zastava sa ljiljanima
:roll:
Charuga
Globalni moderator

#4687 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

lolo_lolo wrote:neki navijaci zeljeznicara jos nisu naucili kako se okrece nasa zastava sa ljiljanima
Daj ba lolo sta ti je, zar je to bitno u svemu onome .. :? 90% zastava (grbova) sa ljiljanima je bilo okrenuto kako treba i ti se nasao da sitnicavis radi par njih ..

P.S. Podsjeti me, ako je to toliko bolo u oci, da ti sutra nadjem sliku sa sjevera (HZ) sa istim problemom. Mada je meno to nebitno .. ;-)
2005

#4688 Re: FK Zeljeznicar

Post by 2005 »

Šta tebe briga za Hz?
U svoju avliju dečko! :sleep:
lolo_lolo

#4689 Re: FK Zeljeznicar

Post by lolo_lolo »

Plavih_11 wrote:
lolo_lolo wrote:neki navijaci zeljeznicara jos nisu naucili kako se okrece nasa zastava sa ljiljanima
Daj ba lolo sta ti je, zar je to bitno u svemu onome .. :? 90% zastava (grbova) sa ljiljanima je bilo okrenuto kako treba i ti se nasao da sitnicavis radi par njih ..

P.S. Podsjeti me, ako je to toliko bolo u oci, da ti sutra nadjem sliku sa sjevera (HZ) sa istim problemom. Mada je meno to nebitno .. ;-)
ma mene malo euforija od ova tri boda :D

pa kolko je samo puta ta stvar pomenuta,i opet se nadju oni koji ce to uraditi naopako
ma vidio sam i ja tu sliku,to je momak okrenuo prema sebi pravilno,pa je zato na slici naopako zastava okrenuta :D

cestitam vam na pobjedi :D
opet penal,normalica za grbavicu
Lakat Jebić

#4690 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lakat Jebić »

lolo_lolo wrote:
Plavih_11 wrote:

ma mene malo euforija od ova tri boda :D

pa kolko je samo puta ta stvar pomenuta,i opet se nadju oni koji ce to uraditi naopako
ma vidio sam i ja tu sliku,to je momak okrenuo prema sebi pravilno,pa je zato na slici naopako zastava okrenuta :D

cestitam vam na pobjedi :D
da je jedan, nego dva :-) :-)
lolo_lolo

#4691 Re: FK Zeljeznicar

Post by lolo_lolo »

jes jes
ali pogledaj penal nad mesanovicem(mozda i grijesim),kad je protivnicki igrac isao na loptu,a ovaj ko kokos pao preko njega
i pogledaj penal leotara kako sehic krvnici izlazi na protivnickog igraca

ovim ne umanjujem pobjedu zelje,koji je imao nekoliko odlicnih sansi i zasluzeno pobjedio :D
nikad_izvini

#4692 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

lolo_lolo wrote:[
Pitanje za milion moždanih ćelija, možda ti pomognu, al sumnjam :D

Ove sezone, koliko je penala svirano na Grbavici protiv Želje i koliko je penala svirano na Koševu protiv Sarajeva ;-)

PS moj sud je da penala nije bilo, odnosno da ga sudija nije trebao suditi.
ultima_palabra

#4693 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

1-1 u penalima :-D
btw, nije taj dominković toliko loš? ;-)
LSD

#4694 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Nijaz je sve to sredio,mislim te penale - to zvrkovi ponavljaju ko papagaji evo vec godinama...a nece da kažu da je i veceras sredio dvicu u BL,i to je sveprisutni Nijaz sredio ;-) ali o tome se ne prica :-)
nikad_izvini

#4695 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Leotara smo uništili. Taman kad smo "proigrali", pauza zvana hibernacija :-) :roll: Tri i kusur mjeseci :skoljka:

Rezime polusezone:

Šeha: imao je kikseva ali s tim ko ga uči(Gušo), dobar je. Liku je potreban TRENER. Dalje, ne sjećam se da se tasko zviždalo Guši kao što se zviždi Šehi. Ipak, Bošnjo je stoka. Igramo polufinale Kupa, solidno guramo u ligi, imamo extra raspored u drugom dijelu, vodimo sa 2:1 i dio PAPAKA zviždi NAŠEM golmanu. Onda se čude kad slijedeći put pogriješi. Hej, vodimo ba i stoka mu zviždi.

Odbrana:

Čolić: po meni, jedan od boljih igrača ove sezone. Prodoran, dečko zna da igra lopte. Velika nada Želje.

Mešić: pouzdan, bez kikseva, također vrlo dobar.

Radovanović: počeo je dobro a onda se polako gubio. Počeo da ispada u odbrani i što je najgore, bez upotrebljivih centaršuteva.

Bajić: lošiji od Coce, loše odigrao derbi, izgubio svaki duel od Škore. Za obiljnijih apsiracija i težnji sigurno nije.

Kerla: malo je igrao ove sezone. Mlad, možda nešto bude od njega.

Farić: :-) Al eto, mlađahan je, dajem mu šansu.

Veza:

Bekrić: meni se čini da lik nekada hoće da igra a nekada neće. U zadnjih par utakmica solidan. Za pleja definitivno nije. Ne zna da uštopa loptu i dribling mu je nepoznanica. Trkački solidan i snažan.

Selimovič: vidim da neko misli da je on plej. Ne, on je ZADNJI VEZNI IGRAČ. Za tu poziciju, sasvim solidan.

Ćulum: jah, nako. Borben. Spor. Za Europe nije po mom mišljenu. Vjerujem da bi bio dobar štoper :D

Serdarević: nije prošao pripreme sa ekipom. Uplašen nekako. Vidi se da zna lopte ali to nije pokazao. Vrlo loš u defanzivi.

Bučan: Sejo je čudo :D Trči ko blesav al ne zna da doda loptu. To ga malo jebe u životu. Izbjegava duele i to me malo nervira.

Šimić: po meni, previše zapostavljen i neupotrebljen igrač. Može da igra od krila, beka do centralnog veznog igrača.

Bešlija: šahu, kralju, idolu. Dosta je više. Neka bude pomoćni trener. Očito je da igramo mnogo bolje bez njega. To je bilo jasno od početka sezone.

Stanić: naš najbolji igrač ove polusezone. Od Travnika je pokazao sav svoj talenat. Lijepo bi bilo da ima s kim da igra u veznom redu.

Svraka: meni lično, barem trenutno, bolji od Ćuluma. Mnogo brži i pokretljiviji. Da još zna dodati loptu bilo bi extra. OPet, kažu da je mnogo bolji na treninzima.

Muharemović: :skoljka: Dino ko Dino. Gdje drugi ne bi nogom on ide glavom i to bi bilo sve od njega.

Višća: nije igrao pa sam bez komentara. Navodno odličan igrač.

Kovačević: :skoljka: :-) :roll: :shock: Nema ga na mapi, lijepo :D

Napad:

Mešanović: je majstor i to se vidi. Ipak, vidi da čovjek nema snage da odigra maksimalno. U Europi mi nemamo šta da tražimo sa njim kao špicem, realno. Vjerujem da bi mogao da odigra solidno zadnjih 30 minuta i pravi probleme odbranama.

Popović: :skoljka: :-) :roll: :run: Neću da komentarišem. Opet, za tog lika kažu da je "strašan" igrač al u pozitivnom smislu. Ono što sam ja vidio je strašno al u negativnom smislu.

Rovčanin: naš najbolji napadač, lijen. Mrsko mu da trenira. Da hoće kao što izgleda da neće bio bi odličan. Ovako, nepoznanica.

Nama fali alternativa za lijevog beka mada nisam pretjerano oduševljen Radovanovićem. Po meni nam također treba dobar štoper, Coca nam realno fali. Lijevo krilo ako to nije Višća, plej i kvalitetan napadač :D
rado_vidjen

#4696 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

nikad_izvini wrote: Selimovič: vidim da neko misli da je on plej. Ne, on je ZADNJI VEZNI IGRAČ. Za tu poziciju, sasvim solidan.
Njegova prirodna pozicija jeste zadnji vezni, ali kada igra u tandemu sa Culumom onda je play. Jer taj play nije ni Bekric (satro krilo) ni Beslija, ni Stanic, Svraka, Muharemovic , Pedja...zavisno ko vec igra.
Posto imamo Culuma na zadnjem veznom a Muharemovica za klupe, onda stavrno ne znam zasto bi gomilali neke igrace, pogotovo jer oni i nisu neka extra klasa, odnosno ne donose prevagu na terenu.

Bucan - imo jedan gol protiv Rudara u kupu i po nekima zaradio prolaznu ocijenu.
za cijelu polusezonu.

Lik je od 258 centasruteva, upropastio 245. Nikakve fajde od njega nema; komplikuje kad ne treba, slab 1 na 1, nema pas, ne zna se gradit, nema kontrolu lopte...stvarno ne znam kojem kurcu on sluzi, osim za nerviranje masa. :x

Sehic - da mi je brat rodjeni, sto je dosta dosta je. Niko ne zeli strijepiti zbog njega u eventualnom prvom pretkolu... necega. :-) Pa raja bi ga lincovala kad bi tu pogrjesio. :roll: :D Mozda ima potencijala da postane dobar golman, ali ja davno rekoh da mi nemamo vremana uzivo pratiti njegovo sazrijavanje i djecje bolesti. Znaci - na polusezoni dovesti provjerenog golmana.

Zaboravih Kovacevica. :)

MRSSS!
Magarece_godine

#4697 Re: FK Zeljeznicar

Post by Magarece_godine »

Gledao sam skoro sve utakmice Zelje na Grbavici. Selimovic se od svih novih imena najbolje pokazao. Poslije njega Culum (koji kada bi postao agilniji i zainteresovaniji bio strasan igrac). Stanic je puno napredovao. U utakmici protiv Veleza je Zelji donio prolaz dalje u Kupu. Simic jos nije za staro gvozdje. Mesanovic takodjer. Nekako mi drago sto Osim ove sezone nije forsirao Muharemovica, sve cestitke za borbenost, ali od njega nikad fudbaler nece biti.
Mislim da se naziru konture jedne fine ekipe. Uz pojacanja, Zeljo moze daleko. Finih utakmica ove godine je bilo na Grbavici. Slobodi cetiri gola uvalit u prvom poluvremenu nije mala stvar. Uz boljeg Bekrica, kreativniju sredinu, cvrscu odbranu sa Kerlom ( on ima buducnost) i spremnog i zainteresovanog Rovcanina i naravno eventualna pojacanja, Zeljo ce sigurno u Europu. Liga nam je u pet deka. A Zeljo je trenutno medju najtezim ekipama :)
nikad_izvini

#4698 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

rado_vidjen wrote:
nikad_izvini wrote: Selimovič: vidim da neko misli da je on plej. Ne, on je ZADNJI VEZNI IGRAČ. Za tu poziciju, sasvim solidan.
Njegova prirodna pozicija jeste zadnji vezni, ali kada igra u tandemu sa Culumom onda je play. Jer taj play nije ni Bekric (satro krilo) ni Beslija, ni Stanic, Svraka, Muharemovic , Pedja...zavisno ko vec igra.
Posto imamo Culuma na zadnjem veznom a Muharemovica za klupe, onda stavrno ne znam zasto bi gomilali neke igrace, pogotovo jer oni i nisu neka extra klasa, odnosno ne donose prevagu na terenu.

Bucan - imo jedan gol protiv Rudara u kupu i po nekima zaradio prolaznu ocijenu.
za cijelu polusezonu.

Lik je od 258 centasruteva, upropastio 245. Nikakve fajde od njega nema; komplikuje kad ne treba, slab 1 na 1, nema pas, ne zna se gradit, nema kontrolu lopte...stvarno ne znam kojem kurcu on sluzi, osim za nerviranje masa. :x

Sehic - da mi je brat rodjeni, sto je dosta dosta je. Niko ne zeli strijepiti zbog njega u eventualnom prvom pretkolu... necega. :-) Pa raja bi ga lincovala kad bi tu pogrjesio. :roll: :D Mozda ima potencijala da postane dobar golman, ali ja davno rekoh da mi nemamo vremana uzivo pratiti njegovo sazrijavanje i djecje bolesti. Znaci - na polusezoni dovesti provjerenog golmana.

Zaboravih Kovacevica. :)

MRSSS!
Meni je Selimovič mnogo bolji i kvalitetniji igrač od Ćuluma. Željo je postao mnogo bolji od kada Selilmovič igra. Što se tiče pozicije, griješiš. Zadnji vezni je Selimovič a ne Ćulum. Pa jeboga čovjek skoro ne prelazi centar zarazliku od Ćuluma ;-)
Igrač o kojem pričam je broj 44 i baš ga pratim. On igra zadnjeg veznog igrača i po meni je jedno od boljih pojačanja ove sezone. Jer ako gledamo "u dlaku" u nekoj "ekstra"ekipi bi imali mjesta Čolić, Mešić i Stanić, znači, fali nam još "samo"8 igrača :D
rado_vidjen

#4699 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

Ne kazem da Selimovic nije solidan igrac, ali nije ni extra klasa. Ja kad gledam ovaj sastav razmisljam dokle moze dobacit u pretkolima Lige Uefa i time se vodim u ocijeni igraca. Ko ima potencijal; ko ga nema niti ce ga iakd imat; ko ga ima ali ga ne realizuje na terenu...i sl.

Ne moze covjek od skoro 2 m. igrat nista doli zadnjeg veznog, osim ako se ne zove P Crouch, Jan Koller ili Zat Knight. :-)

Mislim, moze i ibricic igrat krilo...ali svi znamo kako :D
Vikicevac

#4700 Re: FK Zeljeznicar

Post by Vikicevac »

Sad se samo pojačati sa 4 5 igraća pravih i udaramo na titulu:)
Post Reply