English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Johnny_x

#4676 Re: English Premier League

Post by Johnny_x »

ja.neron wrote:ne bi bilo loše da kupe MAN UTD ali opet Ferguson dovodi igrače a ne vlasnik jer mu tako piše u ugovoru dok direktor kluba samo stavi potpis na ugovor i brine za finansije
Slazem se sa tobom jer MAN UTD bi bio skroz druga ekipa, unistili bi tim ako bi se mjesali. Wenger i Ferguson imaju najbolju politiku sto se toga tice, imaju dosta novaca na rasolaganju mogu dovesti koga god hoce a ipak dovode mlade talente igrace koji ce biti korisni za ekipu
internazionale

#4677 Re: English Premier League

Post by internazionale »

ultima_palabra wrote:Hoćemo li gledati arapski derbi u Manchesteru? :oops:
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... azers.html
prodali bi se oni i ahmedu džidi
samo nek' pare donese
hladan.preminger

#4678 Re: English Premier League

Post by hladan.preminger »

The Realist wrote:
hladan.preminger wrote:
ultima_palabra wrote:Hoćemo li gledati arapski derbi u Manchesteru? :oops:
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... azers.html
Morace arapi lupiti neku cifru da im Glazeri prodaju ManUtd, ipak je United zlatna koka za Glazere, pogotovo nakon sto su na određenin način rješili pitanje kamata koje su ih stiskale preo izdavanja obaveznica u virjednosti 600 miliona funti.
Ali, ipak sve je moguće!

Glory, Glory....
Nije 600, nego 509 :).

Planirano je 600 miliona, a prikupljeno je 509 čini mi se. Zbog toga mi je ta cifra ostala. A na najvecem manutd forumu, se barata cifrom od 600 miliona.
Ko gleda u 100 miliona :D
cyprus

#4679 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Mislim da je Wolves stvarno zaslužio opstanak :)
translater

#4680 Re: English Premier League

Post by translater »

cyprus wrote:Mislim da je Wolves stvarno zaslužio opstanak :)

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

a evo...upravo su to i ovi moji pokazali 8-)
Riddle

#4681 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Ma West Ham je mnogo bolji tim nego sto to pozicija pokazuje. Odavno vec govorim da ce se izvuci na kraju i trebali bi.

Kad United dođe na gostovanje, usluge se ipak ne smiju zaboraviti. :wink: To je poraz koji West Ham moze priustiti.
translater

#4682 Re: English Premier League

Post by translater »

West Ham je prosuo 10 bodova na nevjerovatne nacine...gluposti...ali...nema osvrtanja treba nastavit ovako!!!! :thumbup:

igrom pokazuju da ne zasluzuju ispadanje...a i dolazak do polufinala curling cupa...a evo sad i u FA kupu je na redu 1/4 finela...i to su neki pokazatelji da se ne radi o da kazem "fush" ekipi 8-)

sto se tice tih nekih usluga??? :D :D :D

pa...vidi... :D :D sezona kad je Blackburn uzeo titulu "kriv" je bio West Ham...jer je skroz bespotrebno klapio Manutd po ushima u zadnjem kolu a nije im trebalo nizasta...bili su ...ja mislim 5-6-7 na tabeli...a manutd je igrao za titulu

eh sad...da se vratimo par sezona unazad...West Ham pobjedio golom teveza na trafordu i kao to je Manutd pustio i na kraju dobio gratis teveza...pa...ne znam bash...ali eto...hocemo..vrati cemo vam...mogu samo reci da sam siguran da nece biti kao u curlingu 4:0....dosta i 2:1 :D :D :D

cheers
Riddle

#4683 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Dogovoreno.
The Realist

#4684 Re: English Premier League

Post by The Realist »

translater wrote:West Ham je prosuo 10 bodova na nevjerovatne nacine...gluposti...ali...nema osvrtanja treba nastavit ovako!!!! :thumbup:

igrom pokazuju da ne zasluzuju ispadanje...a i dolazak do polufinala curling cupa...a evo sad i u FA kupu je na redu 1/4 finela...i to su neki pokazatelji da se ne radi o da kazem "fush" ekipi 8-)

sto se tice tih nekih usluga??? :D :D :D

pa...vidi... :D :D sezona kad je Blackburn uzeo titulu "kriv" je bio West Ham...jer je skroz bespotrebno klapio Manutd po ushima u zadnjem kolu a nije im trebalo nizasta...bili su ...ja mislim 5-6-7 na tabeli...a manutd je igrao za titulu

eh sad...da se vratimo par sezona unazad...West Ham pobjedio golom teveza na trafordu i kao to je Manutd pustio i na kraju dobio gratis teveza...pa...ne znam bash...ali eto...hocemo..vrati cemo vam...mogu samo reci da sam siguran da nece biti kao u curlingu 4:0....dosta i 2:1 :D :D :D

cheers
Nije West Ham imao nikakve veze sa prelaskom Teveza u United :)
belafonte

#4685 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Evo Cole sutra nosi zračnu pušku da zaustavi Nanija...treniro čitavu heftu na jadnim studentima :D

Hajmo đavolčići, hoćete li moći meda sutra :?:

Tanki ste mi u gostima, pretanki, Vida večeras neće spavati jer dosta mu je jedna noćna mora u 24 sata 8-)

Šta možete, šta očekujete...
ultima_palabra

#4686 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Evo Cole sutra nosi zračnu pušku da zaustavi Nanija...treniro čitavu heftu na jadnim studentima
:lol:
Riddle

#4687 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Ja mislim da ce United izgubiti 3:0. I to je natezanje u njihovu korist.
extraordinary

#4688 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

U ovakvim utakmicama sve je moguće, mada meni nešto vuče na X.
Jedinstvo_Manchester

#4689 Re: English Premier League

Post by Jedinstvo_Manchester »

Ovo United dobija, pa i prosle sezone onaj Chelsea je dobio samo jer su sudije griješile na štetu Uniteda, a u korist plavaca. Ovaj put to neće biti ni potrebno jer je vrijeme da nakon 2002 uzmemo bodove sa Bridgea.
nuki_cika

#4690 Re: English Premier League

Post by nuki_cika »

Vjerujem da ce plavci sutra pobjediti i da ce uciniti veliku uslugu arsenalu koji ce im se primaci na samo bod zaostatka
belafonte

#4691 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Carlo Ancelotti is keeping his team selection cards close to his chest ahead of tonight's Stamford Bridge sell-out.

The manager has altered his team's shape more often in recent weeks than for many months and with players returning from injury and two new arrivals in the shape of Fernando Torres and David Luiz, options have increased.

So far he has gone no further than to confirm that Torres, Didier Drogba and Ashley Cole will be involved in the game but is admitting the traditional 4-4-2 formation used against Everton and FC Copenhagen in the previous two games is under consideration for another outing.

In those last two encounters Frank Lampard and a combination of Michael Essien and John Mikel Obi occupied the central ground with Ramires and Florent Malouda in wider roles. Two out Torres, Drogba and Nicolas Anelka were able to operate as a strike partnership.

'I am not saying which shape and which players we will use against Manchester United but I think it could be a good idea to play with the 4-4-2 shape,' Ancelotti says.

'With that shape we can have less possession of the ball but we can use the ball more up front and use the speed of the strikers.In a different shape we can have more possession and more control of the game and which kind of tactic we want to use in this game depends on which of those we want.'

Whether it be 4-4-2, 4-3-3, a Christmas tree or a diamond, one aspect of the contest that is for certain is that when Torres is on the pitch, he will be in direct opposition with Man United centre-back Nemanja Vidic. History shows the Serbian has had tough games against the Spaniard.

'I don't know if Vidic is scared of Torres but Vidic is a very good defender,' says Ancelotti.

'Not just for Fernando Torres but for everyone this is a very exciting game, playing against the team at the top of the table. At this moment and every time against Manchester United they are fantastic games.'
Extra, extra, neiskusni Smalling protiv Drogbine snage, a vamo na ledini Vidić protiv Torresa, oo drame, oo looma...

Al dobro SAF je već spremio Rooneya da igra na beku pa će pomagat Vidiću da se ukroti El Nino, hahaahah ee mooj Rooney nadam se da je vrijedilo ostat u ManU za te pare i igrat beka :lol:
extraordinary

#4692 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Previše ti potcjenjuješ United. Pogledaj malo tabelu, nešto mi je Chelsea...
Bordolini

#4693 Re: English Premier League

Post by Bordolini »

hajmo Celzi :-D
hladan.preminger

#4694 Re: English Premier League

belafonte wrote:

Carlo Ancelotti is keeping his team selection cards close to his chest ahead of tonight's Stamford Bridge sell-out.

The manager has altered his team's shape more often in recent weeks than for many months and with players returning from injury and two new arrivals in the shape of Fernando Torres and David Luiz, options have increased.

So far he has gone no further than to confirm that Torres, Didier Drogba and Ashley Cole will be involved in the game but is admitting the traditional 4-4-2 formation used against Everton and FC Copenhagen in the previous two games is under consideration for another outing.

In those last two encounters Frank Lampard and a combination of Michael Essien and John Mikel Obi occupied the central ground with Ramires and Florent Malouda in wider roles. Two out Torres, Drogba and Nicolas Anelka were able to operate as a strike partnership.

'I am not saying which shape and which players we will use against Manchester United but I think it could be a good idea to play with the 4-4-2 shape,' Ancelotti says.

'With that shape we can have less possession of the ball but we can use the ball more up front and use the speed of the strikers.In a different shape we can have more possession and more control of the game and which kind of tactic we want to use in this game depends on which of those we want.'

Whether it be 4-4-2, 4-3-3, a Christmas tree or a diamond, one aspect of the contest that is for certain is that when Torres is on the pitch, he will be in direct opposition with Man United centre-back Nemanja Vidic. History shows the Serbian has had tough games against the Spaniard.

'I don't know if Vidic is scared of Torres but Vidic is a very good defender,' says Ancelotti.

'Not just for Fernando Torres but for everyone this is a very exciting game, playing against the team at the top of the table. At this moment and every time against Manchester United they are fantastic games.'
Extra, extra, neiskusni Smalling protiv Drogbine snage, a vamo na ledini Vidić protiv Torresa, oo drame, oo looma...

Al dobro SAF je već spremio Rooneya da igra na beku pa će pomagat Vidiću da se ukroti El Nino, hahaahah ee mooj Rooney nadam se da je vrijedilo ostat u ManU za te pare i igrat beka :lol:

Metilj...
belafonte

#4695 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Eno sad metilj :-)

Malo zdravog prcanja pred super-giga-sega-mega meč večeras nije na odmet, šta trebam reći mali Smalling će biti klasa igrač (što svi vide) ili da kažem Vidić je najbolji odbrambeni na svijetu (opet to svi znaju) ili da kažem Rooney igra najslabiju sezonu ikad ali opet je jedan od najboljih i najkompletnijih igrača svijeta (opet je to svima poznato), da kažem da je Giggs legenda, rekorder, da se njegov lik treba vrtiti u svakoj uvodnoj špici emisije koja ima bilo kakve veze sa Premiershipom (ne da je poznato, nego je još samo nepoznato na kojoj brojci i kojem rekordu će se lik zaustaviti ), da je SAF najveći trener koji je hodao kuglom zemaljskom (to ne da svi znaju, nego znaju i oni koji se još rodili nisu :D ), itd...

Sve su to poznate stvari i dosadno je to ponavljati nama koji nisu simpatizeri ManU, i ljepota je kad možeš pobijediti klub sa takvim ostvarenim dostignućima...

Ja definitivno ne mrzim ManU, čak štaviše simpatišem i poštujem svaki engleski klub, ali evo jedna pouka za sve koji se pronađu u sljedećem: Kažu obično kad mrziš nekoga ti ustvari želiš da imaš onu njegovu osobinu koja ga čini uspješnim, zato raja kad kažu mrzim ManU ili Barcelonu ustvari žele da i klub koji oni simpatišu bude takav...
ultima_palabra

#4696 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Ti sega-mega mečevi se najčešće ispostave kao dosade sa jednim ili nijednim golom :roll: Možda ovaj put bude drukčije, Chelsea nema šta kalkulisati, a i Torres ga voli uvaliti Unitedu... bumo videli 8-)
ultima_palabra

#4697 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

BTW i Van Persie je out za meč sa Barcom kao i Walcott... Cesc će vjerovatno igrati.
Amarinjo

#4698 Re: English Premier League

Post by Amarinjo »

zabice Torres gol... a ovamo ce Chicharito , Rooney i Berbatov, hehehehehehe
hladan.preminger

#4699 Re: English Premier League

Metilj zbog opaske na Rooney da ce igrati beka i kao da li se iplati. Bolje u ManUtd igrati beka nego u Looserpolu ili Chelskiju napadaca. :D
Torres jednom prodriblo Vidica i odmah ide mit o nadmoci Torresa nad Vidicem. U zdanje 4 ligaske utakmice dao 3 gola Manutd, po pisanju medija ispade da je u svkoj hattrick dao.
Mislim da ce biti tvrda utakmica, pobjednik je neizvjestan. Nadam se pobjedi ManUtd-a.
trinaesti

#4700 Re: English Premier League

Post by trinaesti »

ima li ko kakav link livestream-a: chelsea - man. utd???
Post Reply