Pa to je cinjenica, ja i ne ocekujem nista vise od drugog kruga, a i to je tesko, izjednacena je grupa moze biti svega, najbitnije mi je, ako sto sam vec govorio, da ostave srce na terenu, pa sta bude neka bude.Herr Flick wrote:Mi smo jedna prosjecna repka,ne znam sta toliko ocekujte od nasih..Treba biti realan
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- guber90
#4676 Re: Reprezentacija BiH
- It_is_a_Leclerc
#4677 Re: Reprezentacija BiH
Jedina greška je što smo ovaj zadnji turnir pogrešno odabrali. Trebali smo naći neki sa slabijim ekipama tipa Hrvatska, Gruzija, Bugarska, Ukrajina, pa da malo steknemo samopouzdanje. Ovako, sa tri poraza idemo na Eurobasket, ali vjerujem da su momci ipak svjesni šta je njihov primarni cilj i da će ostaviti srce na terenu za te dvije pobjede...
Najbitnije je sad se oporaviti do kraja; vratiti Stipanovića u pogon jer je on vjerovatno ključ bilo kakvog rezultata; opopraviti Đedovića, odmoriti Wrighta, i konačno riješiti sve dileme oko sastava, taktike itd...
Nemanja Gordić igra sjajno i svakako ga vidim kao nekog ko može igrati bitnu ulogu u Sloveniji.

P.S. Reprezentaciju BiH u svemu, pa i u košarci, treba podržati, a ne ih pljuvati iz zatrke. Javnost je neupućena i misli, ako smo dobili Holandiju i Rumuniju u kvalifikacijama, da nam je polufinale minimalan domet.
Najbitnije je sad se oporaviti do kraja; vratiti Stipanovića u pogon jer je on vjerovatno ključ bilo kakvog rezultata; opopraviti Đedovića, odmoriti Wrighta, i konačno riješiti sve dileme oko sastava, taktike itd...
Nemanja Gordić igra sjajno i svakako ga vidim kao nekog ko može igrati bitnu ulogu u Sloveniji.
P.S. Reprezentaciju BiH u svemu, pa i u košarci, treba podržati, a ne ih pljuvati iz zatrke. Javnost je neupućena i misli, ako smo dobili Holandiju i Rumuniju u kvalifikacijama, da nam je polufinale minimalan domet.
- Comrad
#4678 Re: Reprezentacija BiH
Mnogi su prespavali izgleda dobar dio oko kosarke u BiH, jer ja mislim da nikad losiju ligu nismo imali, a eto opet smo se nekako ugurali u EP. Treba biti realan, ako se plasiramo u drugi krug, to bi bio veliki uspjeh. Sve drugo mislim da ce biti ocekivano. Sjetite se i kvalifikacija, jedva smo se progurali.
I fakat mogao je Nurkica povest, dobro je momak igro kvalifikacije. Sinanovic je nazalost obicna stozina, steta sto nikad nije iskoristio onakve fizicke predispozicije, ali realno lik nije za ozbiljnih stvari.
I fakat mogao je Nurkica povest, dobro je momak igro kvalifikacije. Sinanovic je nazalost obicna stozina, steta sto nikad nije iskoristio onakve fizicke predispozicije, ali realno lik nije za ozbiljnih stvari.
- It_is_a_Leclerc
#4679 Re: Reprezentacija BiH
Piše jutrošnji Avaz - Stipanović će biti spreman za Latviju. Procjene su 7 dana nakon povrede da bi trebao biti ok. Nema nekih jakih bolova, samo zatezanje u zadnjoj loži
To su dobre vijesti.
To su dobre vijesti.
-
spacek
-
Mr. Brightside
#4681 Re: Reprezentacija BiH
sviđa mi se raspored, kad Latvija padne, puni samopouzdanja i sa većinom na trebinama, može i Srbija pasti! 
- dječak sa šibicama
#4682 Re: Reprezentacija BiH
Srbija ima Dudu na klupi, i odlicno je pokrivena na svim pozicijama osim 4 gdje su im skoro svi otkazali.
Njih mnogi potcjenjjuju zaboravljajuci faktor onog covjeka sa klupe, taj od govana pitu napravi. Imaju dva sjajna centra, o Krsticu ne treba nista govoriti, ali kako Katic igra ja sam odusevljen. Covjek u 33 godini proigrao, nezaustavljiv.
Nedovic je novi clan Golden Statea i po onome sto sam gledao, odlican suter. Cetvorku krpaju Bjelicom, koji je nominalno krilo, ali odlicno igra i krilnog centra. Lucic kao krilo, jos jedan Vujosevicev produkt, Teodosic na pleju, poveli su i mladog Micica, poslije Darija Sarica najveci talent Europe u `94 godistu i uz godinu dana mladjeg turcina Sipahija najbolji mladi plejmejker Europe, vec sada odlican igrac.
Ima tu jos par igraca za pokrpati rupe. Vjerovatno nisu za medalje, ali mislim da ce sa njima svi imati mukotrpan posao. Izdvajam ih najvise zbog Dude, kako taj covjek slozi ekipu, genijalno. Od nicega napravi ekipu koja moze i u borbu za medalje, ako ih sreca posluzi.
Njih mnogi potcjenjjuju zaboravljajuci faktor onog covjeka sa klupe, taj od govana pitu napravi. Imaju dva sjajna centra, o Krsticu ne treba nista govoriti, ali kako Katic igra ja sam odusevljen. Covjek u 33 godini proigrao, nezaustavljiv.
Nedovic je novi clan Golden Statea i po onome sto sam gledao, odlican suter. Cetvorku krpaju Bjelicom, koji je nominalno krilo, ali odlicno igra i krilnog centra. Lucic kao krilo, jos jedan Vujosevicev produkt, Teodosic na pleju, poveli su i mladog Micica, poslije Darija Sarica najveci talent Europe u `94 godistu i uz godinu dana mladjeg turcina Sipahija najbolji mladi plejmejker Europe, vec sada odlican igrac.
Ima tu jos par igraca za pokrpati rupe. Vjerovatno nisu za medalje, ali mislim da ce sa njima svi imati mukotrpan posao. Izdvajam ih najvise zbog Dude, kako taj covjek slozi ekipu, genijalno. Od nicega napravi ekipu koja moze i u borbu za medalje, ako ih sreca posluzi.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#4683 Re: Reprezentacija BiH
Upravo, imamo nesto jaci tim nego na proslom prvenstvu, realno bi bilo ocekivati drugi krug, sve preko je totalna senzacija.Pojacali smo se na centarskim pozicijama a nas najbolji igrac na proslom prvenstvui nije ni u pribliznoj formi...Herr Flick wrote:Mi smo jedna prosjecna repka,ne znam sta toliko ocekujte od nasih..Treba biti realan
- Herr Flick
#4684 Re: Reprezentacija BiH
Ma ako pored Makedonije i Crne Gore izborimo drugi krug bice i to senzacijaSlo Burner wrote:Upravo, imamo nesto jaci tim nego na proslom prvenstvu, realno bi bilo ocekivati drugi krug, sve preko je totalna senzacija.Pojacali smo se na centarskim pozicijama a nas najbolji igrac na proslom prvenstvui nije ni u pribliznoj formi...Herr Flick wrote:Mi smo jedna prosjecna repka,ne znam sta toliko ocekujte od nasih..Treba biti realan
- Altsa
#4685 Re: Reprezentacija BiH
aco se dobro zahebao sa ovim turnirom u grckoj...nije nam bio potreban zbog povreda koje su se mogle desiti a i desile su se (dzedovic i stipanovic) a ekipe su na turniru vrh...nadam se samo da ce se oporaviti do pocetka EP...inace repka je po kvaliteti najslabija u nasoj grupi uz latviju koju cemo tesko dobiti izuzev ako mirza i joj neki igrac ne budu imali ludo poslijepodne...od ostalih gubimo sigurno i vracamo se kuci...ali opet nam slijedi navijanje i nerviranje

- Comrad
#4686 Re: Reprezentacija BiH
http://www.klix.ba/sport/kosarka/petrov ... /130830068On je dodao da je Latvija apsolutni favorit u našoj grupi i da će ta prva utakmica biti trenutak istine za nas.
Ili je ovaj klix nesto pojebo il se Aco zezno, znaci od Latvije nam vreba opanost.
- shake69
#4687 Re: Reprezentacija BiH
Nema sumnje da je mislio na Litvaniju (ah, nasi novinari) a Latvija jeste 'utakmica istine za nas", sta god ko mislio. Ko nije opravdao ukazau sansu? Vjerovatno Sinanovic i neko od bekova. Pasalic?Comrad wrote:http://www.klix.ba/sport/kosarka/petrov ... /130830068On je dodao da je Latvija apsolutni favorit u našoj grupi i da će ta prva utakmica biti trenutak istine za nas.
Ili je ovaj klix nesto pojebo il se Aco zezno, znaci od Latvije nam vreba opanost.Pa sta onda da radimo protiv Litvanije.
![]()
- House
#4688 Re: Reprezentacija BiH
Comrad wrote:http://www.klix.ba/sport/kosarka/petrov ... /130830068On je dodao da je Latvija apsolutni favorit u našoj grupi i da će ta prva utakmica biti trenutak istine za nas.
Ili je ovaj klix nesto pojebo il se Aco zezno, znaci od Latvije nam vreba opanost.Pa sta onda da radimo protiv Litvanije.
![]()
Ako zijanimo od Latvije , mogu komotno pakovati kofere i pravac kuca
Litvanija ce protutnjati grupom bez poraza btw
- It_is_a_Leclerc
#4689 Re: Reprezentacija BiH
Eno sad ne zna selektor hoće li Andrija biti spreman uopće za EP...
Stipanović kaže da hoće, Petrović kaže da neće, a ja vjerujem da je ključ mogućeg (ne)uspjeha upravo u tom igraču.
- hrastov žižak
#4690 Re: Reprezentacija BiH
Hajd da se i ja složim s tobom. Napokon smo dobili igrača koji je bio solidna zaštita reketa, za razliku od mekanog Kikana i nepokretnog drveta da mu ime ne spominjem. Od kad smo izvukli grupu upozoravo sam da bi nas protivnički superiorniji centri mogli lako uništavat. Imali smo sreće s Pekovićem ali ubrzo stiže baksuzluk sa Stipanovićem. Valančiunas i Krstić će se vjerovatno naigrati protiv nas, Antić sigurno, samo nam je sreća što Vučević nema iskustva u europskim takmičenjima. Ja bi Juku zvao umjesto drveta, uvjeren sam da bi više doprinijeo svojom energijom i talentom, al gotovo je sad. Nemamo ni bog zna kakvog trenera. Još nam je ostao posljednji varljivi adut - šuterska forma. Malo ali možda bude dovoljno.It_is_a_Leclerc wrote:Eno sad ne zna selektor hoće li Andrija biti spreman uopće za EP...Stipanović kaže da hoće, Petrović kaže da neće, a ja vjerujem da je ključ mogućeg (ne)uspjeha upravo u tom igraču.
-
PeppermintSA
#4691 Re: Reprezentacija BiH
Na stranu strahovito lošu igru i očit nedostatak autoriteta, pripreme su kriminalno loše odrađene. Prvih mjesec dana skrivanje dok su ostale reprezentacije uveliko počele sa pripremnim utakmicama. Već kad su se ostali zakuhtali i imali 4-5 odigranih test mečeva u nogama, mi krećemo u nekom turbo stilu. Odigrati 7 utakmica protiv jakih protivnika u 10 dana, kad već imaš u rotaciji svega 7-8 igrača maks je apsolutno neozbiljno.
- It_is_a_Leclerc
#4692 Re: Reprezentacija BiH
Definitivno. Gledao sam ga protiv Slovenije i Njemačke, i Stipanović ima tu energiju koja je potrebna pod košem. Plus, vrlo je agresivan, gotovo nasilan prema protivničkim centrima što je odlično i što nam fali. Jutros u Avazu, Stipanović kaže - "Sedam dana odsustva je procjena", a sad čitam Petrović izjavio - "Ne znam da li će biti spreman za prvu, drugu ili treću utakmicu"...Baš me nekako strah zbog toga i bio bih neobično sretan kad bi se Andrija uspio rekuperirati.hrastov žižak wrote:Hajd da se i ja složim s tobom. Napokon smo dobili igrača koji je bio solidna zaštita reketa, za razliku od mekanog Kikana i nepokretnog drveta da mu ime ne spominjem. Od kad smo izvukli grupu upozoravo sam da bi nas protivnički superiorniji centri mogli lako uništavat. Imali smo sreće s Pekovićem ali ubrzo stiže baksuzluk sa Stipanovićem. Valančiunas i Krstić će se vjerovatno naigrati protiv nas, Antić sigurno, samo nam je sreća što Vučević nema iskustva u europskim takmičenjima. Ja bi Juku zvao umjesto drveta, uvjeren sam da bi više doprinijeo svojom energijom i talentom, al gotovo je sad. Nemamo ni bog zna kakvog trenera. Još nam je ostao posljednji varljivi adut - šuterska forma. Malo ali možda bude dovoljno.It_is_a_Leclerc wrote:Eno sad ne zna selektor hoće li Andrija biti spreman uopće za EP...Stipanović kaže da hoće, Petrović kaže da neće, a ja vjerujem da je ključ mogućeg (ne)uspjeha upravo u tom igraču.
- Romanista 101%
#4693 Re: Reprezentacija BiH
zar niko nece prenositi utakmicu veceras?
-
kakavdanakneiskustvu
#4694 Re: Reprezentacija BiH
Romanista 101% wrote:zar niko nece prenositi utakmicu veceras?
hoće bht
- It_is_a_Leclerc
- It_is_a_Leclerc
#4697 Re: Reprezentacija BiH
Dževdo voza Sinanovića k'o sansku kozu...

- Romanista 101%
#4698 Re: Reprezentacija BiH
Firic nabildan kao da je jos aktivan.
-
Mr. Brightside
#4699 Re: Reprezentacija BiH
Dževdo stijena

- Logovan