Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#4676 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

_Reds_ wrote: Pa ja ne mogu vise ni na ebayu da prebacim ni ručno. Piše došlo do greške i cao.
Doduše nisam kupovao neko vrijeme, evo sad probam i baš neće, koja su to go*na...

"Things don't appear to be working at the moment. Please try again later."
hava123

#4677 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

Ja sam im poslao mail koji mi je ''odbijen''. Piše da su na kolektivnom godišnjem odmoru do iza 03.01 i da rade smanjenim kapacitetom. Možda je do toga. Ništa, platit ću iza 03.01 kad tu nebulozu isprave, ako isprave.
zed2905

#4678 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zed2905 »

Amaya wrote:
zed2905 wrote:moze pomoc....dodao sam drugu karticu na paypal...i kako sad da nju napravim primarnom?tj,da mi sad na nju lijeze novac...dosao mi je i code novi i sve,al ne vidim opciju kako da nju napravim primarnom ? moze brzi odgovor...thanks..
poslala sam ti na pp pa pogledaj
hvala......super...
newklear

#4679 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by newklear »

Saka wrote:
dark_killer wrote:http://prntscr.com/dmoy3u
Moze li pomoc oko ovoga? Ovo izbacuje liku koji meni pokusava da posalje novac. Imam registrovanu mastercard i devizni racun u unicredit bank.
Samo na VISA karticu se može primati novac, 1000 puta ponovljeno.
Ovo tek sada vidim, da li ovo vrijedi kada čekate refund, taj refund da dolazi samo na Visa karticu. Kako da stavim da mi dođe na VISA kad imam stavljeno i MasterCard i VISA?
Saka

#4680 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

newklear wrote:
Saka wrote:
dark_killer wrote:http://prntscr.com/dmoy3u
Moze li pomoc oko ovoga? Ovo izbacuje liku koji meni pokusava da posalje novac. Imam registrovanu mastercard i devizni racun u unicredit bank.
Samo na VISA karticu se može primati novac, 1000 puta ponovljeno.
Ovo tek sada vidim, da li ovo vrijedi kada čekate refund, taj refund da dolazi samo na Visa karticu. Kako da stavim da mi dođe na VISA kad imam stavljeno i MasterCard i VISA?
Refund može na bilo koju karticu. Primanje novca, znači kad ti neko pošalje pare ili nešto prodaješ može samo na Visu.

Sent from my PSP7557 using Tapatalk
newklear

#4681 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by newklear »

Saka wrote:Refund može na bilo koju karticu. Primanje novca, znači kad ti neko pošalje pare ili nešto prodaješ može samo na Visu.

znaš li zašto onda izbaci poruku prodavcu: Your recipient is not available to receive funds at this time. Your recipirnt must first set up his account to recive funds, u mene sve zeleno, aktivno....
Saka

#4682 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

newklear wrote:
Saka wrote:Refund može na bilo koju karticu. Primanje novca, znači kad ti neko pošalje pare ili nešto prodaješ može samo na Visu.

znaš li zašto onda izbaci poruku prodavcu: Your recipient is not available to receive funds at this time. Your recipirnt must first set up his account to recive funds, u mene sve zeleno, aktivno....
Zato što ti ne šalje refund već ti pokušava poslati pare. Mora ići direktno na transakciju koju si ti uplatio, izabrati na toj transakciji "Issue a refund" i proći će. Ako ne prolazi ovako kontaktiraj PayPal.
newklear

#4683 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by newklear »

Saka wrote:
newklear wrote:

Zato što ti ne šalje refund već ti pokušava poslati pare. Mora ići direktno na transakciju koju si ti uplatio, izabrati na toj transakciji "Issue a refund" i proći će. Ako ne prolazi ovako kontaktiraj PayPal.
sad dok to kinez skonta, proći će mi rok :lol: :lol: :lol:
holowey

#4684 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

newklear wrote:
Saka wrote:
newklear wrote:
sad dok to kinez skonta, proći će mi rok :lol: :lol: :lol:
na paypalu je rok 180 dana...idi na tu transakciju i pokreni dispute...tako ce njemu iskociti konkretna transakcija koju treba refundirati...
ajrolina

#4685 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ajrolina »

Horcrux wrote:Jel iko pokusao povuci novac sa Upworka na paypal? Neki dan pokusao par puta i nije mi uspjelo. Upwork podrska mi odgovara da je do Paypal-a, kao ne mogu primati novac ako sam iz BiH, ali mogu, zar ne?
Naravno da mozes primiti novac, meni danas prosao transfer, koju karticu koristis?
ajrolina

#4686 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ajrolina »

Koristi li iko karticu sparkasse banke, kakva su iskustva? Koju biste mi banku preporucili? Bjezim iz Sberbank zato sto imaju limit od 500km po trnasakciji, hvala
newklear

#4687 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by newklear »

Kako se otvara dispute na Paypalu, je li to ovo eBay resolution Center u detaljima transakcije. Navodno ovaj kinez opet probao da vrati pare i nešto mu ne može, opet mu izbaci onu poruku da ne mogu primiti novac...
Horcrux

#4688 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Horcrux »

ajrolina wrote:
Horcrux wrote:Jel iko pokusao povuci novac sa Upworka na paypal? Neki dan pokusao par puta i nije mi uspjelo. Upwork podrska mi odgovara da je do Paypal-a, kao ne mogu primati novac ako sam iz BiH, ali mogu, zar ne?
Naravno da mozes primiti novac, meni danas prosao transfer, koju karticu koristis?
Visa Electron iz RFB-a, verifikovano naravno. Mail verifikovan takodjer, mislim Paypal uspjesno koristim od vec par godina. Poslao sam mail Paypal podrsci pa cemo vidjeti.
ajrolina

#4689 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ajrolina »

Horcrux wrote:
ajrolina wrote:
Visa Electron iz RFB-a, verifikovano naravno. Mail verifikovan takodjer, mislim Paypal uspjesno koristim od vec par godina. Poslao sam mail Paypal podrsci pa cemo vidjeti.
Meni se isto desilo kad sam tek pocela raditi, ali tad sam imala mastercard Unicredit banke i u banci me ubjedjivali da mogu primati sredstava na paypal medjutim sve dok nisam povezala visa karticu sredstva su vracana na upwork, nadam se da ces rijesiti problem brzo i mnogo srece u radu zelim :)
Horcrux

#4690 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Horcrux »

ajrolina wrote: Meni se isto desilo kad sam tek pocela raditi, ali tad sam imala mastercard Unicredit banke i u banci me ubjedjivali da mogu primati sredstava na paypal medjutim sve dok nisam povezala visa karticu sredstva su vracana na upwork, nadam se da ces rijesiti problem brzo i mnogo srece u radu zelim :)
Uspio! :D Paypal podrska mi je odgovorila da trebam setupovati automatic withdrawl, da bi mogao primati novac, medjutim nigdje na ovom novom UI-u nema podrske za automatic withdrawl - barem koliko sam ja uspio vidjeti, niti sam uspio pratiti njihove stepove koje su naveli da bi se to rijesilo. Svejedno sam uspio, tako sto sam nasao link na netu.

Koliko sam ja shvatio, da bi primali novac mi iz BiH, potrebno je:
- verifikovati email
- imati visa karticu
- verifikovati karticu
- imati automatic withdrawal - ovo mozete setupovati trenutno samo ako odete na https://www.paypal.com/eg/cgi-bin/websc ... icked=card. Ako otvorite taj link i ako vas preusmjeri na paypal home page, onda je sve ok, ako vam otvori nesto drugo, pratite te korake (Continue etc). Setupovao sam to, povukao novac sa Upworka i sve je proslo ok. :)
quarterback

#4691 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

u vezi sranja koje je paypal napravio sa automatskom konverzijom koja se "radi baga" ne moze iskljuciti ipak postoji rjesenje (isprobao, radi)

1. Go to the checkout, choose PayPal and fill out your login information.
2. Instead of selecting your card and the conversion options, click on Switch account and DON'T fill anything in.
3. Open a new tab, go to paypal.com and log in to your account.
4. Switch back to previous tab and fill out your PayPal login information again.
5. You will be redirected to the older version of checkout, where the conversion options is working.

dakle opet ce vam vratiti na to da oni rade konverziju ali kod starog checkouta to mozete promjeniti
hava123

#4692 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

quarterback wrote:u vezi sranja koje je paypal napravio sa automatskom konverzijom koja se "radi baga" ne moze iskljuciti ipak postoji rjesenje (isprobao, radi)

1. Go to the checkout, choose PayPal and fill out your login information.
2. Instead of selecting your card and the conversion options, click on Switch account and DON'T fill anything in.
3. Open a new tab, go to paypal.com and log in to your account.
4. Switch back to previous tab and fill out your PayPal login information again.
5. You will be redirected to the older version of checkout, where the conversion options is working.

dakle opet ce vam vratiti na to da oni rade konverziju ali kod starog checkouta to mozete promjeniti
Hvala :thumbup:
MrShadow

#4693 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Danas me zvali iz Raiffeisena cija mi je kartica povezana na Paypal i traze da im donesem izvod svih transakcija sa Paypal.

Jel zna neko po kojoj je ovo osnovi, cijem nalogu i imam li pravo da odbijem ?

Radi li Mastercard kartica Unicredit banke na Paypal jer vec neko vrijeme razmisljam da predjem kod njih ?
hava123

#4694 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

MrShadow wrote:Danas me zvali iz Raiffeisena cija mi je kartica povezana na Paypal i traze da im donesem izvod svih transakcija sa Paypal.

Jel zna neko po kojoj je ovo osnovi, cijem nalogu i imam li pravo da odbijem ?

Radi li Mastercard kartica Unicredit banke na Paypal jer vec neko vrijeme razmisljam da predjem kod njih ?
Svašta :-)
Jesi ih pitao što im to treba?
Mehemed
Vozim: automobil

#4695 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Nema logike, oni mogu da vide sve tvoje transakcije, nema potrebe da im ti donosiš, to je meni nešto sumnjivo.
quarterback

#4696 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

Mehemed wrote:Nema logike, oni mogu da vide sve tvoje transakcije, nema potrebe da im ti donosiš, to je meni nešto sumnjivo.
nije mi sumnjivo ali ne kontam cemu, sto kazes svakako je islo preko njih
adelka89

#4697 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by adelka89 »

I mene su isto zvali, kao traze imena osoba ili firmi koje ti salju novac. Isti postupak je bio prije 2 mjeseca.
MrShadow

#4698 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Sad sam ja bio u banci, morao dostaviti izvod za zadnja 3 mj i potpisati izjavu da se ne bavim pranjem novca ili finansiranjem terorizma.
Kazu da zahtjeva agencija za bankarstvo zbog sranje oko terorizma u zadnje vrijeme, ne ide u poreznu ili tako nesto da se ne plasite ako dobijete poziv
Horcrux

#4699 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Horcrux »

.
SanskiBiser

#4700 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Jel to samo RF banka trazi izvode sa PayPal ? :lol:
Post Reply