Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insaneinthebrain

#4676 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insaneinthebrain »

ovo_mi_je_nick wrote:Prije 10-tak dana sa glavne autobusne stanice trebao do Envera Sehovica. Prilazim taxiju pita lola dokle ces. Rekoh do Envera S. Ma kratka ta relacija, ne vozimo veli lola sa lancom oko vrata. Dobro sefe velim ja, malo prohodati ali vratit cu ti ja :izet: , mislim u sebi.

Juce ja opet do standa na autobusnoj, (iako necu nigdje, pjesobus do kampusa) prilazim 'nesigurno' razgledam ko izgubnjen hahah, pita lola sa lancom oko vrata dokle ces. Rekoh do mostarskog raskrsca. Upadaj jarane, gasi cigraru, brise nos. Taman da udje u auto, ma reko ja cu busem ipak kratka je to relacija :lol: :izet:
Frajer popi*dio hahhah :izet:
e nek si mu rekao :thumbup:
Altsa

#4677 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Altsa »

ovo_mi_je_nick wrote:Prije 10-tak dana sa glavne autobusne stanice trebao do Envera Sehovica. Prilazim taxiju pita lola dokle ces. Rekoh do Envera S. Ma kratka ta relacija, ne vozimo veli lola sa lancom oko vrata. Dobro sefe velim ja, malo prohodati ali vratit cu ti ja :izet: , mislim u sebi.

Juce ja opet do standa na autobusnoj, (iako necu nigdje, pjesobus do kampusa) prilazim 'nesigurno' razgledam ko izgubnjen hahah, pita lola sa lancom oko vrata dokle ces. Rekoh do mostarskog raskrsca. Upadaj jarane, gasi cigraru, brise nos. Taman da udje u auto, ma reko ja cu busem ipak kratka je to relacija :lol: :izet:
Frajer popi*dio hahhah :izet:
:thumbup:
artime

#4678 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Danas, žuti taxi: nije mi mogao ramjeniti novcanicu od dvadeset, komentarise: "A zna se sjesti u taxi" :skoljka: , ja kazem pa zar ne mozete razmjeniti, "Nije ovo mjenacnina". Halila sam pola marke samo da izadjem iz auta. E vala tako mi i treba kada sam se zaklela da cu samo u crveni ulaziti. Inace sam kasnila na sastanak, pa ono koji naleti. Kolicina negativne energije u taxiju neopisiva, morala sam se sapirati smijehom da ju otjeram :lol: :lol:
JThomas

#4679 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

pa nije 200 jebem mu...
artime

#4680 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Eheto, izgleda da jeste 200. Zivim ovdje cijeli zivot i dalje ne kontam ovaj prevoz. Bilo koji da je u pitanju, svi se prave kao da je to neki luksuz koji si moze priuistiti neko ko jede kavijar za dorucak :D , a usluga katastrofa. Ne znam za vas ali bilo koja promjena je esencijalna. stvarno sam razmisljala o biciklu, ali posto ga nemam gdje parkirati, drugo mjesto je pripalo rolama. Krace su mi relacije i role su cool. Ako ne bude nista i od toga, pocet cu trcati. :-D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4681 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabina1 »

dječak sa šibicama wrote:
Edin H. wrote:Joj kraljeva, ne izdaju racun :lol: :lol: :lol: i onda usput jos salva psovki sto isti zatrazis :lol: :lol: :lol:

U kom filmu taj levat zivi :-)
Pa oni se ponasaju kao mafija, kao drzava u drzavi, i prolazi im to.

Kontaju, ko god nas dirne, mi cemo blokirati grad. Klasicna ucjena, jednako kao i GRAS sto se ponasao sa onim blokadama autobuskih stajalista cim se pojavi konkurencija.

Kod nas to moze, jer svaki papak misli da je jaci od drzave. A o taksistima je dovoljno reci da im je na celu jedan Dado, kabadahija kakvog nema nadaleko.
Svojevremeno su se na ovoj temi pojavljivali svakavi biseri koji su odobravali takva "prava".

Prava sile.

Blokiraj ti njega samo pola minuta ako treba krenuti jer zna da ga čeka mušterija....... :fazlija: .....kada mi kasnimo na posao i gubimo novac to se njih savršeno ne tiče....
Qler

#4682 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Qler »

artime wrote:Danas, žuti taxi: nije mi mogao ramjeniti novcanicu od dvadeset, komentarise: "A zna se sjesti u taxi" :skoljka: , ja kazem pa zar ne mozete razmjeniti, "Nije ovo mjenacnina". Halila sam pola marke samo da izadjem iz auta. E vala tako mi i treba kada sam se zaklela da cu samo u crveni ulaziti. Inace sam kasnila na sastanak, pa ono koji naleti. Kolicina negativne energije u taxiju neopisiva, morala sam se sapirati smijehom da ju otjeram :lol: :lol:
Sto mu nisi rekla ja sitnije nemam, to je za fukaru sto voza taxi....
artime

#4683 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Ne znam. Nekada znam da djelujem grubo na neke nepravde, ali kada se meni to desi zasutim. stekla sam dojam da je isfrustriran svojim zivotom. Kao neko ko mi moze biti otac, tuzno je sto mi je to rekao. Mozda je cudno, ali ja njega vidim kao uspjesnim produktom ove drzave, ili ono sto ona izVOZI :D
bombašica

#4684 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bombašica »

bumerangss wrote:
Qler wrote:Obavezno prijaviti. Prijavi i inspekciji i udruzenju. Nemoj samo da bude kao u 99,99% slucajeva kod nas, ma ne mogu, ne isplati se, ko ce se peglati... prijavi i nek zna da ne moze prosipati silu i varati ni putnike ni drzavu.
Bez racuna nista, nemoj prijavljivati jer ja sam prijavio Sa taxistu koji mi je naplatio 8KM a nije htjeo da upali taximetar jer je voznja oko 6KM i nakon 20ak dana zovu me iz inspekcije i kazu mi da su izasli na teren tj stand gdje doticni taxista radi i da taj taxista tvrdi da je upalio i naplatio po taximetru!!! Pita me inspektor da li sam uzeo racun, ja odgovaram da nisam i pitam ga sta sad...? Kaze mi pa mozete jedino podnijeti tuzbu ali vam to ne preporucujem jer nemate dokaza tj racuna i izgubit ce te na sudu jer vasa rijec protiv njegove nije nikakav dokaz jer ce on sve naravno negirati :-)
Zato od tad iz nekog principa necu u Sa-taxi a ako bih nekad i sjeo silom prilika odmah bih mu skrenuo paznju da mu necu platiti dok mi ne izda racun a istjerat me iz vozila ne bi mogao a jos bi me teze iznio jer sam potezak :D nego odmah mobitel i zovem policiju, bez zapisnika nista!!! :wink:
Inace, da znate da po zakonu niste duzni platiti proizvod niti pruzenu uslugu ako vam trgovac ili izvrsitelj usluge (taxista, zubar, frizer...) ne izdaju racun na vase insistiranje!!! Zato imajte broj u imeniku i inspekcije i policije i ako nece da vam da racun, vi odmah recite "eh da nazovem i pliciju zbog zapisnika jer ce se ovo ocito zakomplikovati i inspekciju zbog ne izdavanja racuna" i da vidite kako je odmah druga prica, nizi ton, nema psovki, persira Vas a cak mi je par puta bilo "ma haj da sve zaboravimo, kuca casti" :D doduse u kaficu i pekari, zubar i zlatar me nisu castili ali su mi ipak morali izdati racun :lol:
Ja bih najiskrenije voljela imati imenik inspekcija i kratki popis njihovih nadležnosti. Kada me lokalni lola iznervira odmah bih pravdu tražila uz posredovanje inspekcije (ovako kako nemam njihove telefonske brojeve, odustajem od poravnavanja računa čim me popusti bijes). Eh, da krenem od taxi usluge. Koja je inspekcija nadležna za to?
Last edited by bombašica on 25/05/2015 21:42, edited 1 time in total.
bumerangss

#4685 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo 033 770-156 od 8 do 15 sati a ima i neki broj mobitela za poslije 15h mozes nazvati i traziti broj telefona od glavnog saobracajnog inspektora Velid... ne znam prezime :roll: uglavnom moj ti je savjet, barem ja tako radim ko god mi "stane na žulj" da odes direktno njima, sad su u zgradi UN-a u Nedžaricima na 7-spratu i trazis formular za prijavu i prijavis koga zelis i napises sta te zulja :D mozes se potpisati a mozes staviti i anonimno NN :skoljka: kao sto ja stavljam kad prijavljujem GRAS jer su mafija pa me strah za svoju sigurnost :mrgreen: ali napisem svoj broj mobitela i zamolim da inspektor koji bude radio na mojoj prijavi da me po okoncanju, obavjesti o izhodu i poduzetim zakonskim sankcijama i obavezno kad im budes davala prijavu trazi da kopiraju i da ti daju kopiju tvoje prijave sa pecatom, datumom i potpisom sluzbene osobe koja je prijavu zaprimila! Tako ja uradim i jos kazem da imam crno na bijelom ako dodjemo do Suda :wink: jer to ti je garant da tvja prijava nece zavrsiti u kanti za smece :mrgreen: naravno ako se oduzi i niko te ne zove mjesec dana onda ti nazoves i pitas :thumbup:
bombašica

#4686 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bombašica »

bumerangss wrote:Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo 033 770-156 od 8 do 15 sati a ima i neki broj mobitela za poslije 15h mozes nazvati i traziti broj telefona od glavnog saobracajnog inspektora Velid... ne znam prezime :roll: uglavnom moj ti je savjet, barem ja tako radim ko god mi "stane na žulj" da odes direktno njima, sad su u zgradi UN-a u Nedžaricima na 7-spratu i trazis formular za prijavu i prijavis koga zelis i napises sta te zulja :D mozes se potpisati a mozes staviti i anonimno NN :skoljka: kao sto ja stavljam kad prijavljujem GRAS jer su mafija pa me strah za svoju sigurnost :mrgreen: ali napisem svoj broj mobitela i zamolim da inspektor koji bude radio na mojoj prijavi da me po okoncanju, obavjesti o izhodu i poduzetim zakonskim sankcijama i obavezno kad im budes davala prijavu trazi da kopiraju i da ti daju kopiju tvoje prijave sa pecatom, datumom i potpisom sluzbene osobe koja je prijavu zaprimila! Tako ja uradim i jos kazem da imam crno na bijelom ako dodjemo do Suda :wink: jer to ti je garant da tvja prijava nece zavrsiti u kanti za smece :mrgreen: naravno ako se oduzi i niko te ne zove mjesec dana onda ti nazoves i pitas :thumbup:
Hvala ti za info i savjete! Vidi se da imaš iskustva. :D :thumbup:
shandrprcSA

#4687 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by shandrprcSA »

...ako se oduzi, podneses zahtjev za pristup informacijama :wink: cisto ako dodje do suda :D
Lakat Jebić

#4688 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Lakat Jebić »

juce se vozio sarajevo taxijem. 118 cini mi se broj. zaobilizate u sirokom luku. prvo me ponudio nekim bombonama a onda me sve vrijeme persirao. tacno mi je neugodno bilo, sreca pa je bila kratka relacija.

lijep pozdrav
Kinaski

#4689 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Kinaski »

Lakat Jebić wrote:juce se vozio sarajevo taxijem. 118 cini mi se broj. zaobilizate u sirokom luku. prvo me ponudio nekim bombonama a onda me sve vrijeme persirao. tacno mi je neugodno bilo, sreca pa je bila kratka relacija.

lijep pozdrav

:D
phillie

#4690 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by phillie »

Lakat Jebić wrote:juce se vozio sarajevo taxijem. 118 cini mi se broj. zaobilizate u sirokom luku. prvo me ponudio nekim bombonama a onda me sve vrijeme persirao. tacno mi je neugodno bilo, sreca pa je bila kratka relacija.

lijep pozdrav
da' ciko bonu :D
thekupus

#4691 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

lijep pozdrav
Tuzna prica zaista, u svakom zitu ima kukolja :/
bumerangss

#4692 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Sram te bilo, samo mislis na one stvari :mrgreen: nisi ti djabe Jebić :run:
bumerangss

#4693 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

bumerangss wrote:Sram te bilo, samo mislis na one stvari :mrgreen: nisi ti djabe Jebić :run:
I jos mu se cini da je 118 a ne 112 :D dao bi ja tebi 18 batina :lol:
Forsaken

#4694 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Forsaken »

vidjam nake "emily company" "taksiste" po gradu? jel to taksi neki novi ili?
vjesticanametli

#4695 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vjesticanametli »

Qler wrote:
artime wrote:Danas, žuti taxi: nije mi mogao ramjeniti novcanicu od dvadeset, komentarise: "A zna se sjesti u taxi" :skoljka: , ja kazem pa zar ne mozete razmjeniti, "Nije ovo mjenacnina". Halila sam pola marke samo da izadjem iz auta. E vala tako mi i treba kada sam se zaklela da cu samo u crveni ulaziti. Inace sam kasnila na sastanak, pa ono koji naleti. Kolicina negativne energije u taxiju neopisiva, morala sam se sapirati smijehom da ju otjeram :lol: :lol:
Sto mu nisi rekla ja sitnije nemam, to je za fukaru sto voza taxi....
:thumbup:
Bloody

#4696 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

lijep pozdrav

Danas citam clanak sta smeta strancima u Sarajevu i zamisli cuda-neljubazni taxi vozaci! Djubrad stranjska smetaju im nasi fini taksisti :|

Opet mi jedan jutros isareti nekolegijalnost sofersku :-)
JThomas

#4697 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

a možda je stvarno htio da ti pristavi? :D
bumerangss

#4698 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Juce na Kvadrantu murija i inspekcija lovili divljake! Dok sa ja bio za desetak minuta su ulovili trojcu holand i jedan emily svi bez ta tablica :mrgreen:
Bloody

#4699 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

JThomas wrote:a možda je stvarno htio da ti pristavi? :D

Ne znam na koju vrstu isareta ti mislis i kako to dovodis u vezu s pristavljanjem? Mene to asocira na pristaviti kafu,grah,sarmu da se krcka :D a to mu na umu nije bilo sigurna sam.
Edin H.

#4700 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Bloody wrote:

lijep pozdrav

Danas citam clanak sta smeta strancima u Sarajevu i zamisli cuda-neljubazni taxi vozaci! Djubrad stranjska smetaju im nasi fini taksisti :|

Opet mi jedan jutros isareti nekolegijalnost sofersku :-)
Najgore je sto stranci ne vole kad ih nasi taksisti udaraju po usima, voze okolo naokolo i naplacuju bez upotrebe taksimetra :shock:
Post Reply