ne znam...mislim da se moze ustanoviti starost MATERIJALA ali obradjenog bloka jok...dexcox wrote:ja i dalje nekontam kako nemogu ustanoviti starost tih blokova?
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
novalic
sta mislis mirci, vako.. ovi nasi.. samo navukli blokove i poredali po brdu.. i eto piramide..
reci ti meni, sta tebi sa ovih slika asocira.. na piramidu.. samo semir Jones.. ili.... sto su pod zemljom otkopali kamen.. nesto mora biti sto te ubjedjuje da ima piramida.. pa de i mene ubijedi..
reci ti meni, sta tebi sa ovih slika asocira.. na piramidu.. samo semir Jones.. ili.... sto su pod zemljom otkopali kamen.. nesto mora biti sto te ubjedjuje da ima piramida.. pa de i mene ubijedi..
- terapija
Postovani g. Semire, posto sam cuo da pratite Sa-X predlazem to ovako k'o laik laiku, ako ste zapeli s odredjivanjem starosti, tj. vremena kada su obradjivani blokovi i gradjena piramida, da pokusate skontati kakvi su so simboli uklesani na blokovima i sta znace ukoliko se radi po nekom pismu. Bar biste onda imali odakle poceti.mIRCerka wrote:ne znam...mislim da se moze ustanoviti starost MATERIJALA ali obradjenog bloka jok...dexcox wrote:ja i dalje nekontam kako nemogu ustanoviti starost tih blokova?
Srdacan pozdrav.
-
ludvig
terapija wrote: ...predlazem to ovako k'o laik laiku, ako ste zapeli s odredjivanjem starosti, tj. vremena kada su obradjivani blokovi i gradjena piramida, da pokusate skontati kakvi su so simboli uklesani na blokovima i sta znace ukoliko se radi po nekom pismu. Bar biste onda imali odakle poceti.
Srdacan pozdrav.
Sad bi ti da dajes neke prijedloge. Bizi u rupu misu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
dragi amire,terapija wrote:Postovani g. Semire, posto sam cuo da pratite Sa-X predlazem to ovako k'o laik laiku, ako ste zapeli s odredjivanjem starosti, tj. vremena kada su obradjivani blokovi i gradjena piramida, da pokusate skontati kakvi su so simboli uklesani na blokovima i sta znace ukoliko se radi po nekom pismu. Bar biste onda imali odakle poceti.mIRCerka wrote:ne znam...mislim da se moze ustanoviti starost MATERIJALA ali obradjenog bloka jok...dexcox wrote:ja i dalje nekontam kako nemogu ustanoviti starost tih blokova?
Srdacan pozdrav.
mIRCi jos uvijek piski sjedeci
ako si vec tako informisan o Semiru, mogao si mene provjeriti ...onako..reda radi...
Novo, nisam ja ubijedjena ni u sta sestro, ja se samo NADAM ISKRENO daje ima....zao mi je sto vecina misli da je bosna osudjena samo na cumur pod zemljom...
ma sta god otkopaju super
-
El-bosniaco
mozda , ali piramida konstrukcije,zidovi srednjovjekovnog grada
mozda su u srednjem vijeku napravili ovu piramidu, ni to nije iskljuceno
- terapija
Nadji te prijedloge i bjezim ovog momenta.ludvig wrote:terapija wrote: ...predlazem to ovako k'o laik laiku, ako ste zapeli s odredjivanjem starosti, tj. vremena kada su obradjivani blokovi i gradjena piramida, da pokusate skontati kakvi su so simboli uklesani na blokovima i sta znace ukoliko se radi po nekom pismu. Bar biste onda imali odakle poceti.
Srdacan pozdrav.Sta bi sa tvojim prijedlozima da istrazivanja ni ne pocinju
![]()
Druga je stvar sto nisi skont'o ironicnost ovog zadnjeg
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Pa iskreno receno ni mene jos uvijek ovo ne asocira na piramidu ali me i te kako asocira da treba nastaviti dalje raditi jer tu se zaista nesto krije vrijedno i dosad vjerovatno na nasim prostorima nevidjeno.El-bosniaco wrote:
zidovi piramide
-
El-Vedex
LOLludvig wrote:terapija wrote: ...predlazem to ovako k'o laik laiku, ako ste zapeli s odredjivanjem starosti, tj. vremena kada su obradjivani blokovi i gradjena piramida, da pokusate skontati kakvi su so simboli uklesani na blokovima i sta znace ukoliko se radi po nekom pismu. Bar biste onda imali odakle poceti.
Srdacan pozdrav.Sta bi sa tvojim prijedlozima da istrazivanja ni ne pocinju
![]()
Koliko ce mu trebati da skontada je Semir nasao simbole a ne terapeut...
Ali shvati ludvig tesko je pojesti sopstveni izmet... za to bas trebaju cuda da se dese.
-
novalic
mirci, najtuznije u ovoj prici, u tvojoj, je da ljudi kojima je stalo do napretka u bih, kao npr. tebi.. je da ocima navlace.. zele, sanjaju nesto novo.. jer.. budibogsnama.. izgleda da samo cudo.. moze.. donijeti napredak.. i nekakva misteriozna, nepostojeca.. ali izmisljena piramida prije nego ekonomski drzavni plan..
eto.. zao mi je tvoje nade.. bas.. nisu oni vrijedni toga....
-
El-bosniaco
zbog ove recenice , moze zemlja da se otvori i da nas sve progutazali boze ovih drveca sto ce upropastiti..
ti rece da se stiti drvece a ni nakraj ti pameti nije gradjevina ispod , sto ga to drvece unistava sa svojim rastom i korjenima
ovom projektu se samo moze neprijatelj buniti niko drugi
- Murat Sabanovic
ja da sam moderator zatvorio bih ovu temu zbog palamudzenja i prepucvanja "intelektulaca" i "strucnjaka".
svi ste vi najpametniji samo je jedan covjek koji sebe zrtvuje glup ko malj
samo vi sjedite i pisite glupe komentare koji ne vode nikuda.
samo sebi tovarite veci stres.
kada ste toliko pametni odnosno ne vjerujete u dokaze koji vam covjek iznosi onda lijepo na visocicu i pobite njegove argumente i recite mu ono sta mislite...
ali ne , lakse je iza ceke napadati nego prsa u prsa s protivnikom
jeb'te se svi
kada ste toliko pametni odnosno ne vjerujete u dokaze koji vam covjek iznosi onda lijepo na visocicu i pobite njegove argumente i recite mu ono sta mislite...
jeb'te se svi
-
mIRCerka
ja to nigdje napisala nisam...novalic wrote:mirci, najtuznije u ovoj prici, u tvojoj, je da ljudi kojima je stalo do napretka u bih, kao npr. tebi.. je da ocima navlace.. zele, sanjaju nesto novo.. jer.. budibogsnama.. izgleda da samo cudo.. moze.. donijeti napredak.. i nekakva misteriozna, nepostojeca.. ali izmisljena piramida prije nego ekonomski drzavni plan..
ja kazem
BOSNA I HERCEGOVINA NIJE VALJDA OSUDJENA SAMO NA CUMUR POD ZEMLJOM...
aktiviranjem piramide ce nam okolish otic u mp3 iuzgradnjom klinaca palaca, ali bi mi bilo strashno drago da se NADJE JEBENA PIRAMIDA makar 10 godina stara...
-
ludvig
Kada se ukaze cijela piramida onda ces vjerovatno vidjeti samo malo veci nakoseni zid, a mozda i podzidLegolas wrote:Ja tu vidim samo nakošeni zid - možda i podzid.mozda , ali piramida konstrukcije,
Pa ljudi, pratite li sta pisu protivnici iskopavanja? Oni koji su govorili da je obicno brdo i da tamo nema nicega bitnog za iskopavanje. Jesu li vam poznate izjave: Visocica je za nas istrazen lokalitet? Jesu li vam poznate izjave da ce se radi o pranju novca?
Vidite li sada njihove izjave? Pritisnuti neobrovim dokazima da lokalitet Visocice krije do sada nesto nepoznato, pokusavaju da umanje znacaj iskopanih lokaliteta. Njima se prividjaju zidovi, podzidovi i bosancica?
Protivnici iskopavanja, nauka se ne razvija u kancelarijama, nego u labaratorijama, a arheloske labaratorije su arheloska nalazista.
-
El-Vedex
Neznam sta ima lose u tome da se ocima navlaci i srcem zeli da se nesto epohalno desi ovoj izjebanoj zemlji...novalic wrote:mirci, najtuznije u ovoj prici, u tvojoj, je da ljudi kojima je stalo do napretka u bih, kao npr. tebi.. je da ocima navlace.. zele, sanjaju nesto novo.. jer.. budibogsnama.. izgleda da samo cudo.. moze.. donijeti napredak.. i nekakva misteriozna, nepostojeca.. ali izmisljena piramida prije nego ekonomski drzavni plan..
To ne znaci da nemas smisla za realnost ili da si neki sanjar koji masta.
To samo znaci da si pozitivna osoba.
Samo naprijed mirci nedaj da ti kompleksasi ogade pozitivnu zivotnu vibru.
-
mIRCerka
ma ako ne bude piramide, javicu se volonterski da ucestvujem u tajnoj gradnjiEl-Vedex wrote:Neznam sta ima lose u tome da se ocima navlaci i srcem zeli da se nesto epohalno desi ovoj izjebanoj zemlji...novalic wrote:mirci, najtuznije u ovoj prici, u tvojoj, je da ljudi kojima je stalo do napretka u bih, kao npr. tebi.. je da ocima navlace.. zele, sanjaju nesto novo.. jer.. budibogsnama.. izgleda da samo cudo.. moze.. donijeti napredak.. i nekakva misteriozna, nepostojeca.. ali izmisljena piramida prije nego ekonomski drzavni plan..
To ne znaci da nemas smisla za realnost ili da si neki sanjar koji masta.
To samo znaci da si pozitivna osoba.
Samo naprijed mirci nedaj da ti kompleksasi ogade pozitivnu zivotnu vibru.
bice piramide ili mene nece biti!!!
-
Legolas
Gle, murate, ja da sam diplomirani arheolog, postupio bih baš kao što nalažeš. Ali budući da tek završavam fakultet (odsijek historija), to se moje umijeće, zasad sastoji u pisanju, tj. prenošenju naučenog/pročitanog, ovim putem. Osim toga, ja zasad nemam titulu, s kojom bi kao relevantan stručnjak i kompetentna osoba mogao istupati u medijima. Kao apsolvent imam pravo svoje mišljenje iznositi na javnom forumu i iznosim ga pod svojim imenom i prezimenom, dakle sa punom odgovornošću za svaku izrečenu riječ. A, to što par arheologa koji postoje u BiH, šute, pa.. ni ja im se ne mogu načuditi zbog toga.Murat Sabanovic wrote:ja da sam moderator zatvorio bih ovu temu zbog palamudzenja i prepucvanja "intelektulaca" i "strucnjaka".
jeb'te se svi
Last edited by Legolas on 19/04/2006 17:35, edited 1 time in total.