Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- Kyuss
#4677 Re: Bitcoins
Bas kako je objasnio cijenjeni kolega Dozer. Rebalansiranje zahtjeva dosta vremena i konstantno pracenje trzista. Tesko je pohvatati to sve.Pitar_na_motoru wrote:sta konkretno znaci rebalansiranje?Kyuss wrote:Rebalansiranje portfelja vs Hodl:
http://www.cryptobegin.com/rebalansiran ... a-vs-hodl/
Odlicna tematika.
mijenjanje i uzimanje nekih drugih valuta ili?
Preporucam i pracenje foruma koji je gore u linku mislim. Ima dosta zahvalnih infosa na jednom mjestu, i dosta je pregledno.
- Dozer
#4678 Re: Bitcoins
Evo jos malo o
"XRP smecu"...
A ovo gore, s Bloomberga, zapravo ne kaze nista konkretno. Vidimo gomilu suprotstavljenih licnih misljenja, ali ono malo konkretnih podataka koji se mogu vidjeti zapravo pokazuju da Ripple i XRP polako ulaze u financijske tokove. Ne zaboravimo da banke nisu jedine finansijske ustanove koje svakodnevno salju lovu preko granica. Ima tu jos kamara raznih drugih finansijskih faktora, ali i more kompanija.
Ako se kompanijama sve to pokaze brze i jeftinije za prebacivanje njihove love s jednog na drugi kraj svijeta, i ako pocnu masovnije koristiti Ripple i XRP za to, banke ce to naprosto htjeti pratiti i preuzeti kako ne bi pogubile klijente, ali i kako bi zadrzale dio profita.
Ne zavaravajte se - vecina ovih nazovimo negativnih komentara su, ako pazljivije pogledate, od osoba koje su "zakacene" za nesto drugo, neku drugu tehnologiju, a ljudi se, po pravilu, najcesce tesko privikavaju na nesto potpuno novo.
I ovo vazi za menadzere svih nivoa.
Po mnogim istrazivanjima, samo 7-10% menadzera imaju sposobnost da potpuno hladno i analiticki realno pristupe necemu novom i da iz toga izvuku maksimalnu korist. Razni menadzerski testovi i treninzi, tipa "Who moved my Cheese", koji vazi za jedan od najboljih svjetskih detektora potencijalnih ili trenutnih kvalitetnih menadzera, potvrdjuje upravo ovo.
Takodjer, nemojte ni slucajno misliti da je svaki moguci SEO ili CEO medju tih 7-10%. Nije ni priblizno. Na njih otpada samo do max. 2%, a ostatak najcesce cine menadzeri srednjeg nivoa, koji najcesce ostaju nevidljivi izvan okvira kompanije. I zato svaku mogucu informaciju, bez obzira od koga dolazi, treba uvijek uzeti s velikom dozom opreza, a onda istraziti pozadinu koja mozda stoji iza takvog stava te persone.
P.S. Ako je neko nekada ucestvovao ne treningu "Who moved my Cheese", onda zna sta predstavlja sredisnja pozicija na kraju treninga i testiranja
"XRP smecu"...
A ovo gore, s Bloomberga, zapravo ne kaze nista konkretno. Vidimo gomilu suprotstavljenih licnih misljenja, ali ono malo konkretnih podataka koji se mogu vidjeti zapravo pokazuju da Ripple i XRP polako ulaze u financijske tokove. Ne zaboravimo da banke nisu jedine finansijske ustanove koje svakodnevno salju lovu preko granica. Ima tu jos kamara raznih drugih finansijskih faktora, ali i more kompanija.
Ako se kompanijama sve to pokaze brze i jeftinije za prebacivanje njihove love s jednog na drugi kraj svijeta, i ako pocnu masovnije koristiti Ripple i XRP za to, banke ce to naprosto htjeti pratiti i preuzeti kako ne bi pogubile klijente, ali i kako bi zadrzale dio profita.
Ne zavaravajte se - vecina ovih nazovimo negativnih komentara su, ako pazljivije pogledate, od osoba koje su "zakacene" za nesto drugo, neku drugu tehnologiju, a ljudi se, po pravilu, najcesce tesko privikavaju na nesto potpuno novo.
Po mnogim istrazivanjima, samo 7-10% menadzera imaju sposobnost da potpuno hladno i analiticki realno pristupe necemu novom i da iz toga izvuku maksimalnu korist. Razni menadzerski testovi i treninzi, tipa "Who moved my Cheese", koji vazi za jedan od najboljih svjetskih detektora potencijalnih ili trenutnih kvalitetnih menadzera, potvrdjuje upravo ovo.
Takodjer, nemojte ni slucajno misliti da je svaki moguci SEO ili CEO medju tih 7-10%. Nije ni priblizno. Na njih otpada samo do max. 2%, a ostatak najcesce cine menadzeri srednjeg nivoa, koji najcesce ostaju nevidljivi izvan okvira kompanije. I zato svaku mogucu informaciju, bez obzira od koga dolazi, treba uvijek uzeti s velikom dozom opreza, a onda istraziti pozadinu koja mozda stoji iza takvog stava te persone.
P.S. Ako je neko nekada ucestvovao ne treningu "Who moved my Cheese", onda zna sta predstavlja sredisnja pozicija na kraju treninga i testiranja
Last edited by Dozer on 26/01/2018 10:21, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4679 Re: Bitcoins
Meni je dovoljan alarm bio za XRP cinjenica da vlasnicka struktura, odnosno sama kompanija posjeduje oko 60% ukupne kolicine XRP-a. Znate li sta to znaci?
- Dozer
#4680 Re: Bitcoins
Znaci da ih nikada nece pustiti u opticaj odjednom, jer bi to znacilo da sami sebi skoce u stomak posto bi automatski srusili vrijednost vlastitog kapitala.
Pitanje je da li ce ih ikada uopste pustiti u opticaj...
Pitanje je da li ce ih ikada uopste pustiti u opticaj...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4681 Re: Bitcoins
Znaci da oni kontrolisu vrijednost, te da je XRP čisto kockanje. Može biti 5, može biti 0.5. Ima daleko sigurjnih projekata u koje se može ulagati.
- Ostri_Mac
#4682 Re: Bitcoins
Hmmm,
Nemam vremena da sad nesto nadugo pisem...ako ulozis, valjda si uradio DYOR...na forumu mozemo razmjeniti misljenja i dati savjete...a ulaganje, svako sebi...
A o XRP, citaj o tih 60% (oliti escrow) i planu otpustanja na trziste i povecanju burn rate-a kako se bude vise koristio...a i procitaj o tehnologiji i ljudima koji su napravili coin/ gdje su-sta su...a i whitepaper ne bi bilo lose procitati... ovo mu je inace najveca zamjerka, jer broj coinova vezu za market cap, tako da je taj "tabor" 50-50...ako prodju i uzmu maha, moze biti odlicno...po mom misljenju, moraju se "odvojiti" od bitcoin-a, jer nijedna banka nece ozbiljno uci u ovo, ako cijena oscilira tipa 50% u jednom mjesecu...btw, vecina ulaganja mi je u XRP...
Druga dva zanimljiva su OMG, vec se koristi u Aziji i odlican je proizvod... i Stellar/XLM, procitajte o timu iza XLM-a i sta planiraju, dobro im ide...dovode ih u konkurenciju XRP-u, ali mislim da nisu oupce..sasvim fino mogu jedan pored drugog...
Ah da, XRP ili "zerp" vec zovu Bankers' bitch coin...'naf said...
Neko spomenu ADA/Cardano, mogao bi biti dobar skroz, uzeo sam/ vidjecemo....
ne znam da li je neko napisao vec prije, CND/ Crowd Indicator, dobro stivo i vvvvvvrlo zanimljiv projekat, vec se koristi...uletio sam i tu...vvvvvrlo mali market cap trenutno i vrlo limitiran broj coin-ova, mogao bi biti solidan ako uzme maha....prediciton rate mu je vec 75% tacnosti...procitajte
pisemo se kasnije...
pozzz
Nemam vremena da sad nesto nadugo pisem...ako ulozis, valjda si uradio DYOR...na forumu mozemo razmjeniti misljenja i dati savjete...a ulaganje, svako sebi...
A o XRP, citaj o tih 60% (oliti escrow) i planu otpustanja na trziste i povecanju burn rate-a kako se bude vise koristio...a i procitaj o tehnologiji i ljudima koji su napravili coin/ gdje su-sta su...a i whitepaper ne bi bilo lose procitati... ovo mu je inace najveca zamjerka, jer broj coinova vezu za market cap, tako da je taj "tabor" 50-50...ako prodju i uzmu maha, moze biti odlicno...po mom misljenju, moraju se "odvojiti" od bitcoin-a, jer nijedna banka nece ozbiljno uci u ovo, ako cijena oscilira tipa 50% u jednom mjesecu...btw, vecina ulaganja mi je u XRP...
Druga dva zanimljiva su OMG, vec se koristi u Aziji i odlican je proizvod... i Stellar/XLM, procitajte o timu iza XLM-a i sta planiraju, dobro im ide...dovode ih u konkurenciju XRP-u, ali mislim da nisu oupce..sasvim fino mogu jedan pored drugog...
Ah da, XRP ili "zerp" vec zovu Bankers' bitch coin...'naf said...
Neko spomenu ADA/Cardano, mogao bi biti dobar skroz, uzeo sam/ vidjecemo....
ne znam da li je neko napisao vec prije, CND/ Crowd Indicator, dobro stivo i vvvvvvrlo zanimljiv projekat, vec se koristi...uletio sam i tu...vvvvvrlo mali market cap trenutno i vrlo limitiran broj coin-ova, mogao bi biti solidan ako uzme maha....prediciton rate mu je vec 75% tacnosti...procitajte
pisemo se kasnije...
pozzz
- HowForWhom
-
Puf
#4684 Re: Bitcoins
a meni je ova tvoja recenica dokaz da nemas blage veze o cemu pricasun1ted wrote:Meni je dovoljan alarm bio za XRP cinjenica da vlasnicka struktura, odnosno sama kompanija posjeduje oko 60% ukupne kolicine XRP-a. Znate li sta to znaci?
- Ostri_Mac
#4685 Re: Bitcoins
Iota kao koncept nachine-to-machine jeste super. Zamjeraju joj skaliranje i veliku kompleksnost u implementaciji... ja sam svoj dio razduzio, otisao debelo u minus...ne vracam se ... vidjecemo kakva ce biti, pozitivna vijest. Kineski pandan je ITC, treba ga pratiti...samo sto nije izlistan jos...ima ga na huobi...al nisam se usudio uletiti tamo...reviews nisu bas pozitivni za huobi mada vazi za ponajveci exchange u Kini...
Pozzz
Pozzz
- 512MB
#4686 Re: Bitcoins
The only thing that is constant is change. "Heraclitus"Dozer wrote:Evo jos malo o
"XRP smecu"...
Kijamet toga prezvako po raznoraznim treninzima. Kazu, bolje i donijeti pogresnu odluku nego nikakvu, iz pogresne naucis najvise. Jebes menadzera koji nikakvu odluku ne smije donijet
- 512MB
#4687 Re: Bitcoins
Ko i sta tacno joj zamjera skaliranje? Zamjeraju joj jer moze beskonacno skalirat na tangle-u?Ostri_Mac wrote:Iota kao koncept nachine-to-machine jeste super. Zamjeraju joj skaliranje i veliku kompleksnost u implementaciji... ja sam svoj dio razduzio, otisao debelo u minus...ne vracam se ... vidjecemo kakva ce biti, pozitivna vijest. Kineski pandan je ITC, treba ga pratiti...samo sto nije izlistan jos...ima ga na huobi...al nisam se usudio uletiti tamo...reviews nisu bas pozitivni za huobi mada vazi za ponajveci exchange u Kini...
Pozzz
Osim toga, buy high sell low "trejderi" su nam naj drazi
- 512MB
#4688 Re: Bitcoins
Sa "sigurnijim" projektima ne mogu zaradit novacun1ted wrote:Znaci da oni kontrolisu vrijednost, te da je XRP čisto kockanje. Može biti 5, može biti 0.5. Ima daleko sigurjnih projekata u koje se može ulagati.
- Dozer
#4689 Re: Bitcoins
To onda i nije menadzer, nego pacenik koji pati od velicine i voli da ga zovu menadzerom512MB wrote: The only thing that is constant is change. "Heraclitus"
Kijamet toga prezvako po raznoraznim treninzima. Kazu, bolje i donijeti pogresnu odluku nego nikakvu, iz pogresne naucis najvise. Jebes menadzera koji nikakvu odluku ne smije donijet
Inace, najpoznatija, i sigurno najistinitija je ona: Ko ne riskira/rizikuje - Ne profitira. I 1.000.000% je tacna.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- un1ted
#4691 Re: Bitcoins
Ne bih se ubjeđivaoPuf wrote:a meni je ova tvoja recenica dokaz da nemas blage veze o cemu pricasun1ted wrote:Meni je dovoljan alarm bio za XRP cinjenica da vlasnicka struktura, odnosno sama kompanija posjeduje oko 60% ukupne kolicine XRP-a. Znate li sta to znaci?
Moje iskustvo u kriptu je počelo da se gomila od 2013 godine...dobro se ispušilo, dobro se zaradilo.
Dok se gleda XRP, dosta drugih projekata je ispod radara.
- HowForWhom
#4692 Re: Bitcoins
Podijeli projekte s namaun1ted wrote:Ne bih se ubjeđivaoPuf wrote:a meni je ova tvoja recenica dokaz da nemas blage veze o cemu pricasun1ted wrote:Meni je dovoljan alarm bio za XRP cinjenica da vlasnicka struktura, odnosno sama kompanija posjeduje oko 60% ukupne kolicine XRP-a. Znate li sta to znaci?XPR sam muzao do određene cijene i izašao. Nije mi žao engleza ili švabe kada uđe na 2-3$, žao mi je bošnje pa zato i dijelim mišljenje.
Moje iskustvo u kriptu je počelo da se gomila od 2013 godine...dobro se ispušilo, dobro se zaradilo.
- 512MB
#4693 Re: Bitcoins
Nemoj te samo gubit strpljenje jer smo trenutno u bear marketu. Za dva tri mjeseca idemo dalje na gore...
- Dosadno mii
#4694 Re: Bitcoins
DaPitar_na_motoru wrote:Podijeli projekte s namaun1ted wrote:Ne bih se ubjeđivaoPuf wrote:[quote=L je dovoljan alarm bio za XRP cinjenica da vlasnicka struktura, odnosno sama kompanija posjeduje oko 60% ukupne kolicine XRP-a. Znate li sta to znaci?[/
a meni je ova tvoja recenica dokaz da nemas blage veze o cemu pricasXPR sam muzao do određene cijene i izašao. Nije mi žao engleza ili švabe kada uđe na 2-3$, žao mi je bošnje pa zato i dijelim mišljenje.
- HowForWhom
#4695 Re: Bitcoins
nema na cemuDosadno mii wrote: Da
- mO k3
#4696 Re: Bitcoins
un1ted wrote:Znaci da oni kontrolisu vrijednost, te da je XRP čisto kockanje. Može biti 5, može biti 0.5. Ima daleko sigurjnih projekata u koje se može ulagati.
- HowForWhom
#4697 Re: Bitcoins
mogu samo dokupit u narednom periodu....512MB wrote:Nemoj te samo gubit strpljenje jer smo trenutno u bear marketu. Za dva tri mjeseca idemo dalje na gore...
- 512MB
#4698 Re: Bitcoins
Naj gore sta se trenutno moze radit je prodat.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4699 Re: Bitcoins
Ima ljudi koji su uzimali po 2,7, pa prodali po 1,00512MB wrote:Naj gore sta se trenutno moze radit je prodat.
- MarlboroGold
#4700 Re: Bitcoins
Ma to su budale i neznalice. Prva panika i odmah sve prodaju. Volatilnost je jebena stvar.Tomahawk11 wrote:Ima ljudi koji su uzimali po 2,7, pa prodali po 1,00512MB wrote:Naj gore sta se trenutno moze radit je prodat.
Ipak neka njih, jer je bolje za nas ostale