A ne, ne. Imao je on dozvolu HZHB, kaže nije znao da treba druga.PM72 wrote:tandmand wrote:Vjerovatno je to Bakirov kec iz rukava koji mu je ovih dana slučajno malo izvirio a čuva ga za nekad.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ovo se vrtilo i ranije nije ovo od jučer, treba da se istraži.
Ne bi me čudilo jer su Bakirovi potezi sve gluplji i gluplji.Ko ga savjetuje - pas mu mater hebo.Kao onda kad nije znao kako da sjebe predsjenika Federacije Živka Budimira pa mu našli pištolj u radnom stolu kojem je istekla dozvola.![]()
![]()
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Drvosjeca iz Dejcica
#4676 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
PM72
#4677 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
U pravu si.
Nije mu dozvola bila sa "ljiljanima".zamisli ti samo koji je to apsurd i nemoć kad ne znaš kako da sjebeš čovjeka kojeg si doveo na vlast.Ono,kad mu nemaš aferima pa pakuješ afere.
-
Hafis
#4678 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovdje mene nešto drugo interesira.
Koliko shvaćam Sud traži od članova predsjedništva BiH da se očituju o valjanosti Softićeve akreditacije, odnosno da je on još uvijek ovlaštena osoba koja predstavlja BiH u ovom postupku.
Ovdje stalno polazimo od pretpostavke da će se Sud pri svojoj odluci voditi našim pravilima koja se odnose na rad predsjedništva, tj. čekati ishod glasanja u predsjedništvu.
Recimo, Ivanić bude protiv, a Ćović i Izetbegović se izjasne afirmativno u korist Softićeve punomoći.
Imamo situaciju 2:1.
I što ako sud ne ulazeći dalje u našu ustavnu proceduru (kada i kako se potežu vitalni nacionalni interesi i dr.) jednostavno kaže: Ok. BiH i njeno predsjedništvo nema ujednačen stav oko toga i kada ga ujednačite javite nam se. Samo požurite.
Jer, nikako mi ne ide u glavu zašto su se svoj trojici obratili pojedinačno a ne kao kolektivnom organu države s jednim dopisom što bi bilo sasvim normalno i što je uostalom i praksa.
Koliko shvaćam Sud traži od članova predsjedništva BiH da se očituju o valjanosti Softićeve akreditacije, odnosno da je on još uvijek ovlaštena osoba koja predstavlja BiH u ovom postupku.
Ovdje stalno polazimo od pretpostavke da će se Sud pri svojoj odluci voditi našim pravilima koja se odnose na rad predsjedništva, tj. čekati ishod glasanja u predsjedništvu.
Recimo, Ivanić bude protiv, a Ćović i Izetbegović se izjasne afirmativno u korist Softićeve punomoći.
I što ako sud ne ulazeći dalje u našu ustavnu proceduru (kada i kako se potežu vitalni nacionalni interesi i dr.) jednostavno kaže: Ok. BiH i njeno predsjedništvo nema ujednačen stav oko toga i kada ga ujednačite javite nam se. Samo požurite.
Jer, nikako mi ne ide u glavu zašto su se svoj trojici obratili pojedinačno a ne kao kolektivnom organu države s jednim dopisom što bi bilo sasvim normalno i što je uostalom i praksa.
-
DonieBrasco
#4679 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ako dođe do kraja price o reviziji ovoj zemlji ce biti samo gore, cetnici na celu sa Dodikom, Ivanicem ce idalje nastaviti sputavanje na svaki moguci nacin, Covic i ugrozeni ce nastaviti da traze treci, kanal na hravratskom, federalizaciju. Sud BiH, ustavni sud nece standardno nista poduzeti, nece se istrazivati kriminali i drugi raznovrsni predmeti. Nema nista od EU upitnika, NATO-a pogotovo ... samo ce biti gore i gore. Izbori 2018. opet ce isti da pobjede.PM72 wrote:Predsjedništvo BiH treba zajedno da odluči o statusu Softića.Znači li to kraj priče o reviziji i traženju nekog drugog belaja kojim će prikupljati svoja stada?
Srbija, srbi iz RS su glavna kocnica ove drazve, jedini moguci nacin da se oni pobjede je ova revizija !
Last edited by DonieBrasco on 01/03/2017 13:43, edited 1 time in total.
- volta dzontra
#4680 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
PM72 wrote:U pravu si.Nije mu dozvola bila sa "ljiljanima".zamisli ti samo koji je to apsurd i nemoć kad ne znaš kako da sjebeš čovjeka kojeg si doveo na vlast.Ono,kad mu nemaš aferima pa pakuješ afere.
i usput dokazes da je pravosudje produzena ruka SDA mindera. a jos lik dokazano zatvorotporan
- Drvosjeca iz Dejcica
#4681 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jašta je kako da nije a najmanje Bošnjaka u pravosuđu...pa onda sami semi podmeću i hapse od Čauševića, Zukića...podmeću Vikiću.volta dzontra wrote:PM72 wrote:U pravu si.Nije mu dozvola bila sa "ljiljanima".zamisli ti samo koji je to apsurd i nemoć kad ne znaš kako da sjebeš čovjeka kojeg si doveo na vlast.Ono,kad mu nemaš aferima pa pakuješ afere.
i usput dokazes da je pravosudje produzena ruka SDA mindera. a jos lik dokazano zatvorotporan
-
PM72
#4682 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I sud se našao u nedoumici jer svako malo mu neko iz Predsjedništva pošalje pismo u kojem trača onog drugog i kaže "ne slušaj njega - on laže".
Pošto u tom sudu ne rade seoske barabe ,vrlo praktično su skinuli problem sebi s vrata i rekli "kad ujednačite stav-javite se".Pošto do toga neće doći - piši propalo.
Desiće se ono što sam govorio od samog početka.Vrlo površno,glupo i amaterski se ušlo u ovaj proces.Trebalo je razraditi svaku varijantu i mogućnost i to još prije 8-9 godina.Ovako se Bakir samo provalio i još se provaljuje.Ako je stvarno došlo iz Haga otpakovano pismo za Ivanića,ja bih za muda povješao one u ambasadama.To samo kaže kako su mu obavještajci amateri.Jebla ga koverta,mogli su istu takvu pronaći i lijepo upakovati bez da iko sazna...
Pošto u tom sudu ne rade seoske barabe ,vrlo praktično su skinuli problem sebi s vrata i rekli "kad ujednačite stav-javite se".Pošto do toga neće doći - piši propalo.
Desiće se ono što sam govorio od samog početka.Vrlo površno,glupo i amaterski se ušlo u ovaj proces.Trebalo je razraditi svaku varijantu i mogućnost i to još prije 8-9 godina.Ovako se Bakir samo provalio i još se provaljuje.Ako je stvarno došlo iz Haga otpakovano pismo za Ivanića,ja bih za muda povješao one u ambasadama.To samo kaže kako su mu obavještajci amateri.Jebla ga koverta,mogli su istu takvu pronaći i lijepo upakovati bez da iko sazna...
- Drvosjeca iz Dejcica
#4683 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Istina, to sam i ja govorio. Ovako smo prokockali šansu za reviziju i pošteno se izblamirali.PM72 wrote:I sud se našao u nedoumici jer svako malo mu neko iz Predsjedništva pošalje pismo u kojem trača onog drugog i kaže "ne slušaj njega - on laže".
- Haris.ba
#4684 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Polaziš iz logike Bosne i Hercegovine. Pođi iz logike Međunarodnog suda. Dobijaš različita pisma članova istoga organa. I dobijaš pismo od agenta koji je bio agent u postupku koji je tražio reviziju tog postupka. Iz poštovanja prema organima države i poštivanja pravila pisarnice svakoga suda šalješ tri ista pisma (jer i u samome pismu su navedena tri člana, a ne za svako pismo po jedan član).Hafis wrote:Ovdje mene nešto drugo interesira.
I već je napisano. Sud će suditi gledajući sve što se desilo. I prije nije odbacio punomoć iako je postojao i "veto" iz RS.
Radi se o čistoj proceduralnoj stvari. Registrar (pisarnica suda) je postupila tako da bi imala materijal na osnovu kojega će sudije donijeti odluku.
- It_is_a_Leclerc
#4685 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To ja cijelo vrijeme govorim, ali me optužuju da sam Srbin.PM72 wrote:I sud se našao u nedoumici jer svako malo mu neko iz Predsjedništva pošalje pismo u kojem trača onog drugog i kaže "ne slušaj njega - on laže".
Ishitreno, glupo i pod svaku cijenu.
- Matzan
#4686 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
It_is_a_Leclerc wrote:To ja cijelo vrijeme govorim, ali me optužuju da sam Srbin.PM72 wrote:I sud se našao u nedoumici jer svako malo mu neko iz Predsjedništva pošalje pismo u kojem trača onog drugog i kaže "ne slušaj njega - on laže".
Šta fali što si Srbin?!
-
palermo
#4687 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne sporim, upoznatiji si od mene.volta dzontra wrote:
ma nema sanse:
1. Cova je pragmatik. Jedino sto mu bosnjacka politika nudi su price o ukidanju konstitutivnih naroda, bh katolici, selite u RH itd. Tretman bilo kakvog prijedloga s H strane je evo ga "treci entitet"....sjeti se nedavno da je HDZ poslao prijedlog za otvaranje pregovora o izbornom zakonu uz obecanje SDA da ce se ozbiljno pregovarati. Sta je bilo??? Ujutro SDA prijedlog dostavio medijima da ga patrioti pokopaju pa da SDA moze reci "eto mi bi ali javnost nece.."
2. Razina povjerenja Cova-Bake je nikakva. Ocito je da se sprema neka nova "Platforma". U tom slucaju je Covi vazno da bude dobar sa Srbima koji su mu kod zadnje Platforme sacuvali pozicije na razini Vijeca ministara.
3. Znam da je ovo lose za bosnjacko-hrvatske odnose ali jbg. Propustena je prigoda da se ti odnosi poprave prosle godine. Ova godina je izgubljena kao i kompletan period od danas do izbora. Da je Tihic na celu SDA Cova bi isao na povjerenje ali s Bakirom jednostavno ne funkcionira.
Zakljucak: SUZDRZAN
Al ipak samo par konstatacija. Ovo što sam boldirao, uopšte ne osporavam ovu tvoju tvrdnju, samo što mi se čini da ovdje umjesto dobar sa SRbima više stoji konstatacija, dobar sa Dodikom (barem ono što je nama u politici vidljivo).
A imajući u vidu da je Čova prevashodno pragmatik, tehnomenadžerski tip nekako mi uz njega ne ide da sve karte baca na jednog igrača (da ne kažem konja). Mislim, možeš Bakiru vjerovati ili ne vjerovati (uostalom, ne znam koliko bilo ko kome vjeruje u tim krugovima) al Bakir jeste jaki igrač i čudilo bi me da Dragan to ne uzima u obzir.
Suzdržan, čini mi se da i takva odluka ide više Bakiru u korist......mada ne znam kako može i biti suzdržan, pitanje je vrlo jednostavno.
Last edited by palermo on 01/03/2017 14:04, edited 1 time in total.
-
dudevitz
#4688 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
It_is_a_Leclerc wrote:To ja cijelo vrijeme govorim, ali me optužuju da sam Srbin.PM72 wrote:I sud se našao u nedoumici jer svako malo mu neko iz Predsjedništva pošalje pismo u kojem trača onog drugog i kaže "ne slušaj njega - on laže".
-
FreakyStyley
#4689 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Matzan wrote:It_is_a_Leclerc wrote:To ja cijelo vrijeme govorim, ali me optužuju da sam Srbin.PM72 wrote:I sud se našao u nedoumici jer svako malo mu neko iz Predsjedništva pošalje pismo u kojem trača onog drugog i kaže "ne slušaj njega - on laže".
Šta fali što si Srbin?!

-
Cavali
#4690 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Interesantna je cinjenica da niko od bosnjackih politicara ne izadje u javnost i kaze kako i oni podrzavaju reviziju.Prije svega mislim na crvene kmere,onog df sto je Tadicu prijetio da ce dobiti po prstima,pa cak ni kratka nona Fahro.Gdje je to jedinstvo,ispade da je samo Bake organizovao orgije sa srpskim politicarima,lola pristavio dok im oci ne poiskacu
.Salu na stranu,pogledajte kako su se srbi ujedinili,sta je sa nama..... 
- JanuaryJones
#4691 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Postoji li neki zakon, pravilnik, kodeks po kojem bi se trebali ponašati članovi predsjedništva i na osnovu kojeg bi se mogli pozvati na odgovornost? Lik hladno koristi državu i praznike te države ko otirač za noge a sjedi na poziciji predsjednika iste? Nezamislivo igdje na svijetu.
- arzuhal
#4692 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Današnji naslovi u medijima:
Ivanić: Hag potvrdio da je Softić bišvi agent
I sam Softić priznao: Ja sam bivši agent BiH pred Haškim sudom
@PM72 & @It_is_a_Leclerc: Sve nam je bilo jasno od početka - ovo je Bakirovo maslo!
Meloun progovorio srpski: Srbijo, hvala za Jokića!
Ivanić: Hag potvrdio da je Softić bišvi agent
I sam Softić priznao: Ja sam bivši agent BiH pred Haškim sudom
@PM72 & @It_is_a_Leclerc: Sve nam je bilo jasno od početka - ovo je Bakirovo maslo!
Meloun progovorio srpski: Srbijo, hvala za Jokića!
- zforumas
#4693 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
JanuaryJones wrote:Postoji li neki zakon, pravilnik, kodeks po kojem bi se trebali ponašati članovi predsjedništva i na osnovu kojeg bi se mogli pozvati na odgovornost? Lik hladno koristi državu i praznike te države ko otirač za noge a sjedi na poziciji predsjednika iste? Nezamislivo igdje na svijetu.
Postoji zakon protiv korupcije, rada na crno, protiv pranja novca i td. ali se ne sprovodi. Tako da je svejedno postoji li i taj ili ne.
- mO k3
#4694 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Hafis, who is currently on your ignore list, made this post.Drvosjeca iz Dejcica wrote:![]()
Hafis, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
-
mg
#4695 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zalosno bi, i tragicno bilo da je Bakir gurnut u sve ovo od strane njegovih dusmana koji hoce stranku i vlast.
Ta igranka bi bila dusmanluk najveci moguci.
Ta igranka bi bila dusmanluk najveci moguci.
-
Trebam te
#4696 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
JanuaryJones wrote:Postoji li neki zakon, pravilnik, kodeks po kojem bi se trebali ponašati članovi predsjedništva i na osnovu kojeg bi se mogli pozvati na odgovornost? Lik hladno koristi državu i praznike te države ko otirač za noge a sjedi na poziciji predsjednika iste? Nezamislivo igdje na svijetu.
Tako je
-
Hafis
#4697 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ok. Idemo i tu verziju razraditi. Logiku Međun. suda.Haris.ba wrote:[
Polaziš iz logike Bosne i Hercegovine. Pođi iz logike Međunarodnog suda. Dobijaš različita pisma članova istoga organa. I dobijaš pismo od agenta koji je bio agent u postupku koji je tražio reviziju tog postupka. Iz poštovanja prema organima države i poštivanja pravila pisarnice svakoga suda šalješ tri ista pisma (jer i u samome pismu su navedena tri člana, a ne za svako pismo po jedan član).
I već je napisano. Sud će suditi gledajući sve što se desilo. I prije nije odbacio punomoć iako je postojao i "veto" iz RS.
Radi se o čistoj proceduralnoj stvari. Registrar (pisarnica suda) je postupila tako da bi imala materijal na osnovu kojega će sudije donijeti odluku.
Dobije nazad tri koverte u kojima su vjerojatno moguće sljedeće dvije opcije:
- Dva odgovora - ne i jedan odgovor - da
-Jedan odgovor - da, jedan odgovor - ne i jedan ni vamo ni tamo.
Po toj logici onda će se i sud debelo zamisliti, dok je tražio mišljenje sva tri člana predsjedništva, a nije ga dobio, u stvari dobio je bućkuriš. I opet je na početku.
I šta im preostaje?
- spreca
#4698 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja Ivanicu nevjerujem nista...Ivanic iz dana u dan dokazuje da je lazov i da od samog dolaska u predsjednistvo radi protiv BiH.... zali se na vanistucijalni rad a sam je jos prosle godine pisao sudu da od revizije nema nista jer je on protiv...ko sad ovde radi iza drzavnih ledja....ivanic je podmukao i davno sam rekao da je opasniji po BiH od Dodiga jer dodig je obicni rudonja koji rice a Ivanic je pokusao u rukavicama ali ipak je otkriven
-
Duka Dizel
#4699 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
U to vreme proces je bio aktivan i to je bila neka sasvim druga priča. Radilo se o pokušaju osporavanja punomoćja već postojećem agentu.Haris.ba wrote:
Polaziš iz logike Bosne i Hercegovine. Pođi iz logike Međunarodnog suda. Dobijaš različita pisma članova istoga organa. I dobijaš pismo od agenta koji je bio agent u postupku koji je tražio reviziju tog postupka. Iz poštovanja prema organima države i poštivanja pravila pisarnice svakoga suda šalješ tri ista pisma (jer i u samome pismu su navedena tri člana, a ne za svako pismo po jedan član).
Revizija je novi proces.
Taj sud ne voli da se o njegovim presudama mnogo diskutuje i da se osporavaju. Drže do načela konačnosti presude. Žalba nije ni dozvoljena.
Ali eto, ostavili su mogućnost revizije kao pravnog leka, pod rigoroznim uslovima.
MSP odlučuje o ozbiljnim sporovima izmedju država.
I sad im se pojavljuje agent koji ima punomoćje od 2002 godine, jer se tročlano predsedništvo jedne države u sporu ne može sastati da ga razvlasti ili da novo punomoćje.
I faktički je Sakib Softić fizičko lice koje ima doživotnu punomoć da na svoju ruku pokreće sporove izmedju dve države, koji mogu imati nesagledive posledice.
To teško može proći na ovom sudu.
Zato se sud obraća državi, odnosno njenoj instituciji i pita za Sakiba.
A to što šalju tri odvojena pisma,jeste neobično, ali samo znači da oni znaju kako BiH funkcioniše. Da su poslali jedno pismo,verovatno odgovor ne bi ni dobili, jer se ova trojica ne bi složili oko sadržaja jednog pisma.
A šta će odlučiti na osnovu tri odgovora, to trenutno niko ne zna.
- spreca
#4700 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bez obzira na tri razlicita gledista(pisma) ja mislim da ce sud ipak uvaziti to da Sovtic moze zastupati u sudu...sud na te politicke jebanjije nebi trebao obracati veliku paznju...sud nije politicki organ nego se bavi pravom i pravdom