Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
strongmen

#4676 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

Xiaomi je 4. najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu!

Poznata analitičarska kompanija Strategy Analytics objavila da je Xiaomi trenutno 4. najveći proizvođač pametnih telefon na svijetu. Uzevši u obzir da je Xiaomi osnovan tek prije osam godina malo je reći da je ovo monumentalan uspjeh.

Xiaomi je u prvom kvartalu (Q1) isporučio čak 28.3 milijuna pametnih telefona i s time postigao ukupni udio od 8.2%. Usporedbe radi prošle godine Xiaomi je u prvom kvartalu isporučio "samo" 12.6 milijuna uređaja. Ovo je također prvi put prema prognozama Strategy Analyticsa da je Xiaomi značajnije prestigao jednako uspješni kineski Oppo. Oppo je u prvom kvartalu isporučio 24.1 milijun pametih telefona i nalazi se na 5. mjestu sa ukupnim udjelom od 7%. Oppo je u istom periodu prošle godine isporučio 27.6 milijuna uređaja i imao udjel od 7.8%.
Image
strongmen

#4677 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

Najprodavaniji Android mobitel u svijetu u Q1 2018 je...... Xiaomi Redmi 5A!
Sveukupni vladar pametnih telefona je ipak iPhone X!

Koliko god iPhone X bio kontroverzan i koliko god se pričalo da je prodaja ispod očekivanja on je ipak uspio biti daleko najprodavaniji pametni telefon u prva tri mjeseca ove godine. Tako barem pokazuju brojke koje je objavila analitička kompanija Strategy Analytics. Sve top pozicije tradicionalno zauzima Apple koji je uvijek imao pojedinačno najpopularnije modele.

Najprodavaniji pametni telefoni u Q1 2018

iPhone X je na prvom mjestu sa 16 milijuna isporučenih primjeraka. Na drugom mjestu iPhone 8 sa ukupno 12.5 milijuna isporuka, dok je iPhone 8 Plus odmah iza sa 8.3 milijuna isporuka. Zanimljivo je da se niti jedan Android proizvođač nije uspio ugurati čak ni na 4. mjesto gdje se ugodno smjestio "prastari" iPhone 7 - i to sa 5.6 milijuna isporučenih primjeraka.

No najveće iznenađenje dolazi na poziciji broj 5. Tamo se naime nalazi Xiaomi Redmi 5A sa ukupno 5.4 milijuna isporuka. Radi se o najjeftinijem modelu ove kompanije, a ovu veliku brojku je postigao najviše zahvaljujujući fantastičnim prodajnim rezultatima u Indiji i Kini. Za kompaniju kao Xiaomi ovo je ogroman uspjeh i trenutno izgleda kao da njihovoj sreći nema kraja.
Image
strongmen

#4678 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

DANI XIAOMI MOBITELA U BINGU ! 1.5 – 15.5.2018
http://bingotuzla.ba/dani-xiaomi-mobite ... 15-5-2018/

Image
PlusSA

#4679 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

Top cijene i na akciji treba zaobici u širokom luku :run: :thumbup:

Bas me zanima da li se neko zaleti pa kupi za ovu cijenu Xiaomi a moze proci jeftinije :D
strongmen

#4680 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

vjerovatno opet hoš da fališ piljaru procomp u kojoj je redmi 5+ 375 KM
https://www.procomp.ba/mobilni-telefoni ... 4-gb-.html
u Bingu je 409 KM
ako 35 KM više ne vrijedi za 2 godine garancije onda ne znam kome nije dobro
diablobih

#4681 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

strongmen wrote:vjerovatno opet hoš da fališ piljaru procomp u kojoj je redmi 5+ 375 KM
https://www.procomp.ba/mobilni-telefoni ... 4-gb-.html
u Bingu je 409 KM
ako 35 KM više ne vrijedi za 2 godine garancije onda ne znam kome nije dobro
Vise misli na kupovinu s vana, gdje je ispod 300 KM.
strongmen

#4682 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

de meni kupi redmi 5+ za 300 KM
dam ti cvaju na kafu
diablobih

#4683 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

strongmen wrote:de meni kupi redmi 5+ za 300 KM
dam ti cvaju na kafu
Moze, sutra kod BBI, samo ponesi karticu, i donesi cvaju :)
fortaleza

#4684 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

strongmen wrote:de meni kupi redmi 5+ za 300 KM
dam ti cvaju na kafu
3/32
https://es.aliexpress.com/item/-/328522 ... 9444552a56

4/64
https://es.aliexpress.com/item/-/328507 ... 9444552a56
strongmen

#4685 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

hm, sad
uz tek važeći novi zakon o necarinjenju do 3 stoje, to sad može proći po toj cijeni
"do juče" uz carinu i porez ta cijena ovdje nije bila moguća,
a gdje je rizik kad dođe mobitel, u kakvom stanju će biti i nikakva garancija poslije
al ko hoce takav rizik za manju cijenu, bujrum
friskyoreo

#4686 Re: Xiaomi mobiteli

Post by friskyoreo »

CooK wrote:
friskyoreo wrote:Da li je ok cijena 230 eura za redmi note 5 global sa 4 GB RAM?
Trenutne cijene su takve ali ako mozes sacekaj malo da se smiri frtutma oko tog mobitela jer je tek izasao i bice on jeftiniji.
Jbg ja vec kupih za 220, imao neki kupon... Ali sad gledam da su im kamere drugacije nego u kineskog modela, tj nisu sony nego samsung i neki no name... Kontam da otkazem narudzbu jer ti samsungovi senzori su trash naspram sony.
skafiskafsnjak

#4687 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

strongmen wrote:hm, sad
uz tek važeći novi zakon o necarinjenju do 3 stoje, to sad može proći po toj cijeni
a gdje je rizik kad dođe mobitel, u kakvom stanju će biti i nikakva garancija poslije
Dileja, daj covjeku 20
PlusSA

#4688 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

Doci ce fino vakum pakovanje a ne otvoren uređaj kao kod tvojih ovlastenih :thumbup:

A te famozne garancije vaše su amaterske ruke tako da okaci to macku o rep 8-)
skafiskafsnjak

#4689 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

PlusSA wrote:
Doci ce fino vakum pakovanje a ne otvoren uređaj kao kod tvojih ovlastenih :thumbup:

A te famozne garancije vaše su amaterske ruke tako da okaci to macku o rep 8-)
A to mi je najjace... sluze se tom rjecju "ovlasteni" samo tako... hahahah .

Treba im inspekciju neku poslati , pa da im to "ovlasteni" naplati :D
exampLe.

#4690 Re: Xiaomi mobiteli

Post by exampLe. »

Ma kakav telecom, digli cijenu i gule raju.

Nego zanima me Xiaomi Mi A1, gdje ga mogu uzeti a da najjeftinije prodjem (osim gearbesta i tako tih stranica, mrsko mi cekat’ mjesec dana za telefon) ? :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4691 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

exampLe. wrote:Ma kakav telecom, digli cijenu i gule raju.

Nego zanima me Xiaomi Mi A1, gdje ga mogu uzeti a da najjeftinije prodjem (osim gearbesta i tako tih stranica, mrsko mi cekat’ mjesec dana za telefon) ? :D
Procomp Zenica, pacomoby Sarajevo, Hustel Sarajevo....
zdruzdjo

#4692 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

Ja ne kontam raju koja su spremna da rizikuju kupovinu telefona preko bilo koga od ovih online shop-ova koji dolaze sa udaljenosti pola planete.
Bez obzira na cjenu, rizik je 50/50.
Ok mi je za ovu sicu gdje eto i mozes halaliti par dolara. Ne kazem da su to sad svi varalice, ali ja brate volim odmah na licu mjesta da to isprobam i vidim radi li sve kako treba.
E sad ta kupovina ovdje kod "ovlastenih" sa "oclastenom garancijom" nije cemu jer znamo kako daju garancijske uslove. Tipa: Imas garanciju na sve osim na ono sto se pokvari. Ali na kraju krajeva mozes otici u servis i nekome jebati mater. Mene je naucilo iskustvo da prije kupovine pogledam uslove garancije. U digital city-ju vise ne bih ni masku kupio. Jednom nana u drenjke ide.
Heller

#4693 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Heller »

strongmen wrote:DANI XIAOMI MOBITELA U BINGU ! 1.5 – 15.5.2018

Image
Mogo sam cvaju uštedit. Dole sam u BCC i ja uzeo i godina je garancije nije dvije.
nemezis

#4694 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nemezis »

zdruzdjo wrote:Ja ne kontam raju koja su spremna da rizikuju kupovinu telefona preko bilo koga od ovih online shop-ova koji dolaze sa udaljenosti pola planete.
Bez obzira na cjenu, rizik je 50/50.
Ok mi je za ovu sicu gdje eto i mozes halaliti par dolara. Ne kazem da su to sad svi varalice, ali ja brate volim odmah na licu mjesta da to isprobam i vidim radi li sve kako treba.
E sad ta kupovina ovdje kod "ovlastenih" sa "oclastenom garancijom" nije cemu jer znamo kako daju garancijske uslove. Tipa: Imas garanciju na sve osim na ono sto se pokvari. Ali na kraju krajeva mozes otici u servis i nekome jebati mater. Mene je naucilo iskustvo da prije kupovine pogledam uslove garancije. U digital city-ju vise ne bih ni masku kupio. Jednom nana u drenjke ide.
Prvo, šta znači ovo 50/50, to je, onako, odokativno, ili imas informaciju da 50 % posto dodje neispravno?

Drugo, ako ni ovaj preko pola planete ni ovaj u "ovlastenim" nemaju garanciju, smatras da je u redu platiti 100 KM više da bi mogao otici nekome "j...ti mater"?

Da ne bude zabune, ne bih savjetovao svakome da kupi online. Treba dobro odvagati sve i onda odlučiti.
skafiskafsnjak

#4695 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Heller wrote:
strongmen wrote:DANI XIAOMI MOBITELA U BINGU ! 1.5 – 15.5.2018

Image
Mogo sam cvaju uštedit. Dole sam u BCC i ja uzeo i godina je garancije nije dvije.
Opet lik reklamira Genelec... cuj 409kM redmi 5 plus... hahhah.
Isto kao sto je glupost uzeti u ovlastenom, glupost je uzeti iz Geneleca naspram aliexpresa gdje isti kosta 290KM
avaks

#4696 Re: Xiaomi mobiteli

Post by avaks »

To još akcijska cijena :lol:
Pa bolje rizikovati i da ti neispravan dođe ili ako rikne taman da razliku možeš još jedan naručiti :thumbup:
Heller

#4697 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Heller »

Kako glupe rasprave majko moja. Neko ce radije dodat stoju, imat garanciju, i neće čekati nit se zajebavat, plus moze ga uzet na rate. Neko će uštedite pare i ima vremena i strpljenja. Stvarno ste djeca. Najgora opcija je kupovat kod švercera 20-30 KM jeftinije nego u Genelecu.
avaks

#4698 Re: Xiaomi mobiteli

Post by avaks »

Uvijek bilo :thumbup:
A najbolja opcija je u oglasima naći telefon sa dosta nižom cijenom i oficijelnom garancijom ako je moguće.
Win win situacija... Ja S7 platio milju kad je bio milju i 600 u BHT, a dobio 2 god. garancije.
Samo treba imati strpljenja i ne zalijetati se na prvu, i ovaj Šaomi će za par mjeseci biti jeftiniji dok se prašina slegne.
skafiskafsnjak

#4699 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Heller wrote:Kako glupe rasprave majko moja. Neko ce radije dodat stoju, imat garanciju, i neće čekati nit se zajebavat, plus moze ga uzet na rate. Neko će uštedite pare i ima vremena i strpljenja. Stvarno ste djeca. Najgora opcija je kupovat kod švercera 20-30 KM jeftinije nego u Genelecu.
Pola postova je ironicno druze :D
zdruzdjo

#4700 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

nemezis wrote: Prvo, šta znači ovo 50/50, to je, onako, odokativno, ili imas informaciju da 50 % posto dodje neispravno?

Drugo, ako ni ovaj preko pola planete ni ovaj u "ovlastenim" nemaju garanciju, smatras da je u redu platiti 100 KM više da bi mogao otici nekome "j...ti mater"?

Da ne bude zabune, ne bih savjetovao svakome da kupi online. Treba dobro odvagati sve i onda odlučiti.
Pa znaci to da su sanse da ces dobiti nesto sto ne vidis svojim ocima u ruke a da je ispravno ili ono sto trebas ravne 50-50. Ja ne znam na koji ti nacin se osiguravas da ce biti drukciji odnos.
Znaci bukvalno ti neki postar-kinez moze ispustiti posiljku i ma kako ona ispravna da je bila u samom odlasku od seller-a i uredno zapakovana strese se ili nesto i cvrk. Ipak previse ruku, prebacivanja, pretovara, prevoza....neki paket prodje od seller-a do mene.
Ovako kao sto neko rece: Otpakujem, upalim, nazovem, nazovu me, internet....i to je to.
A upravo si sam rekao: odvagati sve.
Post Reply