SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#4676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

U startu se vidjelo da je nesretan slučaj. Da je ko htio da je spali, zapalio bi je u gluho doba, benzinom.
Samo što su neki jedva dočekali da iskonstruišu što im paše.
Eno telegraf ima naslov: "Počela obnova spaljene crkve"
Jbt. isto ko da je na nulu svedena.
ortodont

#4677 SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ortodont »

A na RTRS-u delirij, tjeraju i ono malo Srba iz Sarajeva, nece se nikada naci pocinilac i slicne konstrukcije.
Qoom

#4678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qoom »

Кошарац: Цркву у Сарајеву запалила иста политика која је за укидање Српске
Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац сматра да иста политика која је запалила Храм Преображења Господњег жели и да укине Републику Српску и да спријечи одржавање референдума најављеног у Српској.

Кошарац је рекао да се у Сарајеву ништа не дешава случајно, па тако ни паљење православног Храма Преображења Господњег не види као случајност.
Он подсјећа да је храм прије само два дана прославио славу на којој су се окупили и Срби који су некада били становници Сарајева.
"Колико нас је мало говори и попис становништва у БиХ, који није реалан, али и као такав показује да су у овом граду Срби сведени на ниво статистичке грешке", додаје Кошарац.
Он каже да не вјерује да иза таквих инцидената стоје неки неодговорни појединци, већ милитантна политика муслиманских политичара који и даље мисле да је политика застрашивања једина политика која постоји.
"Одређене муслиманске политичке елите чине такве инциденте да би застрашиле и ово мало Срба који живе у граду и да би, наравно, оствариле своје политичке циљеве које нису до краја постигле у рату", објашњава Кошарац.
Он каже да је забрињавајуће да је та црква више пута нападана и паљена, што говори доста о томе како се власти у Сарајеву односе према православним храмовима.
Дио храма Преображења Господњег у Сарајеву запаљен је јутрос тако што је кроз прозор убачена запаљива материја, рекао је Срни парох долачки Јадран Даниловић.
Раније је овај храм у Сарајеву био на мети пљачкаша. Ове године у два наврата догодила се крађа икона из храма.
Храм Преображења Господњег у петак је прославио крсну славу у присуству великог броја вјерника из Сарајева, Источног Сарајева и околних мјеста.
Thorgerson

#4679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Ma prica im je ista od 92 pa na ovamo. Kmecanje i kmecanje.

Pa jebote zivot barem se ima sta u crkvi zapaliti i isarati, na prostoru genocidne nemas donedavno nisi imao sta zapaliti u objektima koji nisu pravoslavni. Jer su svi bili poruseni, minirani i zapaljeni davnih dana.

Misevi jedva docekaju nesto, isti oni misevi koji su ubili covjeka koji je dosao da obiljezi izgradnju dzamije. Misevi iz grada gdje je 2016 obnovljena dzamija. Hej 20 i kusur godina nakon sto su je srusili. E takvi se nadju solit pamet.

Nekakva budala im zapalila nekoliko daski, koji papir i digli halabuku.

A gori su mi ovi nasi misevi koji sute. :run:
Daryl Dixon

#4680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

sveta vodica na aparatima :oops:
ovo nešto na fazon lavova u Pionirskoj dolini u ratu i sl. konstrukcije :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
volio bih da neko napiše članak koliko je džamija u ratu srušeno od strane istih ovih huškača a koliko smo mi crkvi zapalili, srušili i slično..
omjer je NAJMANJE 100:1 za huškače.. :evil:
Tercius

#4681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Sreca pa imamo zderace bureka i kladionicare koji "nekako" otkrise i nafatase lika odgovornog za paljevinu, al jebo to ko da je bitno.
Promoe

#4682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Promoe »

Tercius wrote:Sreca pa imamo zderace bureka i kladionicare koji "nekako" otkrise i nafatase lika odgovornog za paljevinu, al jebo to ko da je bitno.
Neku noc ti zderaci bureka hladno prodjose kroz crveno i pravo u kafanu koja radi na crno a vlasnik je inace bivsi zderac bureka.
Tercius

#4683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Promoe wrote:
Tercius wrote:Sreca pa imamo zderace bureka i kladionicare koji "nekako" otkrise i nafatase lika odgovornog za paljevinu, al jebo to ko da je bitno.
Neku noc ti zderaci bureka hladno prodjose kroz crveno i pravo u kafanu koja radi na crno a vlasnik je inace bivsi zderac bureka.
Dobro i kakve to veze ima sa novinskim natpisima iz rs-a povodom pozara u crkvi?
karanana

#4684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

pa da sam ja pogledo snimke, i ja bih ga mogo uhvatiti. ha ja. eto zahtjevalo je pravi CSI rad na otkrivanju paljitelja.
AmirBaa

#4685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

:lol: :lol: :lol: treba im ordenje neko podijeliti jer su uhvatili beskucnika koji inace bude tu oko crkve, kojeg su kamere snimile i koji je jos, po nekim navodima, dosao u bristol (ili gdje li vec) i rekao da se zapalilo nesto u crkvi :lol: :lol: odmah im uduplati plate, ja se odmah sigurnije osjecam kad vidim kako fataju ove okorjele kriminalce !
Daryl Dixon

#4686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

ja sam cuo da su dobili dojavu na Porto sinoc iz dvice u dvicu kvota 8 i da je momentalno blokiran taj par u kladionicama sirom BiH i da im je to bila kao motivacija za crime investigation..
Tercius

#4687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Pa dobro nisam upucen al kako god, ne treba niciji posao ponistavati, pitam se sta bi bilo i kakva bi se hajka povela da taj neko jos nije nadjen, mislim da bi otisla prica predaleko.Al cisto sumnjam da ste vas par u stanju opste skontat tezinu i ozbiljnost svega toga, ha ja.
delllboy79

#4688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by delllboy79 »

jao_situacije wrote:jelde, ne znaju ko su..
a kad udare na oligarhiju pojave se specovi i buše ih hladno onda znaju i ko i kad i gdje
sipa za manje od 8 sati vratila auta "eliti" iz četniteta :bih:
To je sad "elitna " policija a nekad je bila narodna Milicija
karanana

#4690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

kod piromana nadjeno 9 tisuca halal eura.

ali najbolje je da su lovu nasli zatvorski cuvari a ne policija koja ga je uhapsila. toliko od pretresu i provjeri da li uhapseni ima nesto uza se sto ne bi trebao imati.
jao_situacije

#4691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

karanana wrote:kod piromana nadjeno 9 tisuca halal eura.

ali najbolje je da su lovu nasli zatvorski cuvari a ne policija koja ga je uhapsila. toliko od pretresu i provjeri da li uhapseni ima nesto uza se sto ne bi trebao imati.
kojeg piromana
vješalica

#4692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

jao_situacije wrote:

kojeg piromana
crkvenog
jao_situacije

#4693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

vješalica wrote:
jao_situacije wrote:

kojeg piromana
crkvenog
a lik beskućnik ili sam ja nešto krivo pohvatao :?
vješalica

#4694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ma jeste beskućnik,ali eto odakle mu neka lova koju su kofol našli kod njega...
sarajevo999999

#4695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sarajevo999999 »

I ti stvarno vjerujes da je jadnik imao uz sebe gutu od 18 000 maraka i da tu imaginarnu gutu nije niko skontao cak ni kod pretresa i hapsenja?
Zar nije logicnije pretpostaviti da mediji lazu kako bi insinuirali da je jadniku placeno da zapali crkvu?
Bez uvrede drug, ali ovo mi je malo plitko sa tvoje strane uzimajuci u obzir da si "vidjeniji" forumas.
esmasaric

#4696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

To je čista medijska laž. Kad bi neko platio čovjeku toliko novca da nešto zapali, pa bar bi to zapalio kako treba, a ne ovako. :-)
Osim toga, meni izgleda da on vjerovatno boluje od nečega, i da nema ni 10KM kod sebe na osnovu fotografija.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Lik je klasični piroman, nađeno jedno 10-ak upaljača kod njega kad je priveden. Nikakve pare.
Amazonka27

#4698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Amazonka27 »

Toooooooooop lista nadrealistaaaaaaaaaaaaaaaaa
:D :D :D
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160825083
alipasijaner

#4699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alipasijaner »

Amazonka27 wrote:Toooooooooop lista nadrealistaaaaaaaaaaaaaaaaa
:D :D :D
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160825083
Naravno da je TLN, a najjace mi je "Stanari traže naplaćivanje parkinga"...

"dok bi se malom broju stanara koji ovdje parkiraju automobile, omogućio besplatan parking"
pa maltene svaki stan ima najmanje 2 auta :)

Meni nikad za nikad niko nije pokusao naplatiti parking na tom parkingu, doduse ima tu cigancadi koja se vrte i fol kada ulazis ti pokazu slobodno mjesto i pitaju imas li zutih. Dobro jedno vrijeme dok su parkingom gazdovali RVI dok Selimovici nisu kupili Hepok lik je pokusao da mi naplati parking ja mu na fin nacin objasnio da tu stanjujem i vozdra..
karanana

#4700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

sarajevo999999 wrote:

I ti stvarno vjerujes da je jadnik imao uz sebe gutu od 18 000 maraka i da tu imaginarnu gutu nije niko skontao cak ni kod pretresa i hapsenja?
Zar nije logicnije pretpostaviti da mediji lazu kako bi insinuirali da je jadniku placeno da zapali crkvu?
Bez uvrede drug, ali ovo mi je malo plitko sa tvoje strane uzimajuci u obzir da si "vidjeniji" forumas.
Samo ne znam sta je ovde s moje strane. Avaz je ovo napisao, nisam ja nista dodao.
Post Reply