Sebija All about
-
Novak20
#4676 Re: Sebija All about
LAŽNE UŠTEDE SEBIJE IZETBEGOVIĆ: Klinički centar duguje milion maraka preduzeću Sarajevo gas!
http://www.zurnal.info/novost/20522/kli ... rajevo-gas
...Samo, u prilog joj ide činjenica da je direktorica Sarajevo Gasa rođena sestra Eneide Kapetanović, vlasnice Apoteke Dina, koja ima posebno mjesto u privatnom i poslovnom životu Sebije Izetbegović....
http://www.zurnal.info/novost/20522/kli ... rajevo-gas
...Samo, u prilog joj ide činjenica da je direktorica Sarajevo Gasa rođena sestra Eneide Kapetanović, vlasnice Apoteke Dina, koja ima posebno mjesto u privatnom i poslovnom životu Sebije Izetbegović....
-
statixx
#4677 Re: Sebija All about
Umjesto sto ljudi cekaju da Sebija rijesi problem, moze se organizovati donatorska vecera da se prikupe sredstva za servis aparata - Novalic approves.
- sinuhe
#4678 Re: Sebija All about
Zna i ona da ne zna, ali prezime obavezuje.
Kao da je dugo vremena trazila svoje mjesto.
Kao da je dugo vremena trazila svoje mjesto.
-
kakavdanakneiskustvu
- Dozer
#4680 Re: Sebija All about
Za 6 mjeseci ja bih sredio stanje u drzavi, a ne samo u bolnici.Trebam te wrote:Dozer wrote:Upravo tako.
A sto se izlaska na ulice tice.... Kada sam ja, i jos neki s ovog foruma, visili po ulici radi raznih sranja i trazili smjene,reagovanja, nove zakone... Vecina je ovdje samo tipkala i kenjala. I smijali se nama na ulicama.
E, od mene dosta. Meni u zivotu ne fali nista, i sad cu se samo ponasati kao i svi oni kojima fali sve - tipkati i cerekati se.
Tako je Dozer.
Tri puta sam advokatom rijesila stvar gdje me je vladajuca stranka pokusala zakinuti. Ubjedjivanje do sabaha je islo da nemam sansi, nazalost svima njima ja se izborila za pravdu.
Helem, u BiH pismeniji ljudi misle da je samo dobro znati pravopis i biti pismen i soliti pamet drugima kako BI NESTO TREBALO BITI i uraditi toboze; I da je svak ako nisam ja to u krivu...medjutim pismen narod u Bosni je jako jako lijen i nisu jos skontali da ako si pismen ne trebas sjediti i mlatiti praznu slamu, vec zasuci rukave i raditi, biti vrijedaninace drzavom i tvojim zivotom ce uvijek vladati onaj ko ima neku vrstu moci (kontrolisati policiju, vojsku...) a ne znanje!!! Eh sad je li to Sebija, ili neko drugi, nije bitno, opet se vracas na square one. Pozicija/opozicija, itd mlacenje ljudi i imena je prazna slama i citirati sta Avaz pise!
Volimo mi na stolicarku i slatko cose kuznuti svo kakvu dobru trebu, cocnuti i dobaciti usputa demonstracije...jojj kud si mene nas'o eee nemoj matere ti...
Za 6 mjeseci ja bih sredila stanje u bolnici, samo daj mi odrijesene ruke...i ovog sa foruma sto zna dobro bosanski da mi pise umjesto mene.
Po koju cijenu - nebitno. Ionako bi je platili samo ovi koji nas hebu u zdrav mozak vec skoro 3 decenije.
- Dozer
#4681 Re: Sebija All about
Ovo ja odavno govorim...PM72 wrote:Svaka ti čast na razboritosti i saburu...niko ne zna kako ti je ko nije preživio te muke.ja nisam - hvala Bogu ali kakve sam nagle naravi da mi se majka nađe u istoj situaciji ...ne znam,jednostavno,ružno je i pomisliti.Želim ti svako dobro a tvojoj majci ozdravljenje.
Srecom, jos se nisam nasao u takvoj situaciji da se negdje pojavim, pogotovo ne s nekim hitnim slucajem, i da nabasam na nekog nadobudnog doktora ili doktoricu...
A, iskreno, sve nekako prizeljkujem da se licno nadjem u toj situaciji (ne zena ili djeca ili neko od porodice), i da jos nabasam na ovu spodobu od Izmetbegovicke...
Ako nista drugo, bar se vise ne bi pisalo o njoj. Mene bi malo promatrali na psihijatriji, i tjt
-
dječak sa šibicama
#4682 Re: Sebija All about
Sebija ce biti smijenjena samo onda kad je imenuju premijerkom BiH.
Ili kad je izaberu u precjednistvo.
- stakasa
#4683 Re: Sebija All about
drastic wrote:nekih 10 -12 godina unazad moja zena je bila na mamogramu u zenici i rekli su joj da ima rak dojke i da pod hitno to treba rijesiti
kada je dosla nazad u kaliforniju trazili smo second opinion na dva razlicita mjesta i rekli su nam da ne vide nista misle da je greska do mamogam aparata u bosni.
-
Novak20
#4684 Re: Sebija All about
Ne treba se sekirati i frustrirati. Samo obezbijediti 20-ak ljudi koji inače sjede kod kuće da izađu na izbore. Gubitak vlasti bi za ovakve kao Sebija bio gori od bilo kakve kazne.Dozer wrote:Ovo ja odavno govorim...PM72 wrote:Svaka ti čast na razboritosti i saburu...niko ne zna kako ti je ko nije preživio te muke.ja nisam - hvala Bogu ali kakve sam nagle naravi da mi se majka nađe u istoj situaciji ...ne znam,jednostavno,ružno je i pomisliti.Želim ti svako dobro a tvojoj majci ozdravljenje.
Srecom, jos se nisam nasao u takvoj situaciji da se negdje pojavim, pogotovo ne s nekim hitnim slucajem, i da nabasam na nekog nadobudnog doktora ili doktoricu...
A, iskreno, sve nekako prizeljkujem da se licno nadjem u toj situaciji (ne zena ili djeca ili neko od porodice), i da jos nabasam na ovu spodobu od Izmetbegovicke...
Ako nista drugo, bar se vise ne bi pisalo o njoj. Mene bi malo promatrali na psihijatriji, i tjt
- Sara03
#4685 Re: Sebija All about
Dotičnu seljančuru može smijeniti samo neka viša sila.
- Alfons Kauders
#4686 Re: Sebija All about
Ovo drugo, dobra kvota.dječak sa šibicama wrote:Sebija ce biti smijenjena samo onda kad je imenuju premijerkom BiH.
-
Seyfo
#4687 Re: Sebija All about
SDA će poderati naredne izbore, pomešće konkurenciju metlom. Sasjeći će ih u korijenu toliko da će sve stranke opozicije biti u nivou današnje Stranke za BiH.
Konkurenti su im razbijeni i smiješni.
Bakir će do oktobra 2018.zaposliti haman obećanih sto hiljada, obzirom šta govori sad. Narod će mu povjerovati.
Sebija će nakon toga biti po funkciji šta joj god padne na pamet. Šta će joj tad biti ćejf, ne zna ni ona. U svakom slučaju, šta joj se ćefne, biće.
Fahro već luta, do tad će skroz odlutati...toliko će odlutati da će prolaznicima govoriti "ne govori nikom da si me vidio".
Nadam se da griješim...
Bakir će do oktobra 2018.zaposliti haman obećanih sto hiljada, obzirom šta govori sad. Narod će mu povjerovati.
Sebija će nakon toga biti po funkciji šta joj god padne na pamet. Šta će joj tad biti ćejf, ne zna ni ona. U svakom slučaju, šta joj se ćefne, biće.
Fahro već luta, do tad će skroz odlutati...toliko će odlutati da će prolaznicima govoriti "ne govori nikom da si me vidio".
Nadam se da griješim...
- Dozer
#4688 Re: Sebija All about
Gubitak vlasti se nece desiti bar jos 20 godina.
Shvatite da SDA vec:
- 27 godina ti imbecili grade svoje carstvo ovdje.
- 27 godina instaliraju svoje familije i havere (i goozne) na sve moguce i nemoguce pozicije od bilo kakvog znacaja i upravljanja.
- 27 godina vladaju svim budzetima.
- 27 godina zaposljavaju svoje poslusnike i glasace (uvijek mnoziti sa bar 4, sto su clanovi porodica tih zaposlenih) na sva moguca i nemoguca budzetska radna mjesta, od kojih je bar 30% izmisljenih i bez ikakve stvarne radne funkcije.
- 27 godina sakupljaju milijarde s ledja SVOG naroda, u koji se, btw, zaklinju i predstavljaju se kao njegovi zastitnici.
- 27 godina ispiru mozak tom istom narodu E-N-V matricom, usadjujuci mu strah.
Jedini nacin da se oni skinu s vlasti jeste klasicna revolucija. Ali, ako se pogleda ovo iznad, pitanje je - ko ce ucestvovati u toj revoluciji?
Shvatite da SDA vec:
- 27 godina instaliraju svoje familije i havere (i goozne) na sve moguce i nemoguce pozicije od bilo kakvog znacaja i upravljanja.
- 27 godina zaposljavaju svoje poslusnike i glasace (uvijek mnoziti sa bar 4, sto su clanovi porodica tih zaposlenih) na sva moguca i nemoguca budzetska radna mjesta, od kojih je bar 30% izmisljenih i bez ikakve stvarne radne funkcije.
- 27 godina sakupljaju milijarde s ledja SVOG naroda, u koji se, btw, zaklinju i predstavljaju se kao njegovi zastitnici.
Jedini nacin da se oni skinu s vlasti jeste klasicna revolucija. Ali, ako se pogleda ovo iznad, pitanje je - ko ce ucestvovati u toj revoluciji?
- Alfons Kauders
#4689 Re: Sebija All about
Ma kakva revolucija... SDA je demokratski izabrana, i opet ce biti dogodine. S tim da ce imati i glasove ljudi poput mene i kolege Selna, cisto iz inata, da zaceramo opoziciji i narodu.Dozer wrote:Gubitak vlasti se nece desiti bar jos 20 godina.
Shvatite da SDA vec:
Narednih pet godina ce biti veselo. Vec smo na granici odrzivosti, a zadnja velika ekonomska kriza je krenula skoro prije 10 godina. To znaci da nas ceka jos jedna, mozda cak i ove godine, a ako ne - onda u naredne 2-3 godine. Mogla bi biti dublja i opasnija od prosle.
Kada se to desi, SDA, SNSD i HDZ ce moliti da neko preuzme vlast i odgovornost... Ali tad nece biti nikoga... Pa eto, jedva cekam da vidim kako ce se kuhati narednih godina. Ako ne budu pazili, mozda i ne bude kuhanje, vec okretanje na raznju.
- Dasi
#4690 Re: Sebija All about
jefferson wrote:Ma koja smjena bolan. Drzava se podjelila na tri djela gdje vladaju tri porodice. U Muslimanskom dijelu Izetbegovici, u RS Dodik a u hercegovini Covic. Stoka ce opet glasat za istu gamad jer ne neznaju bolje.kakavdanakneiskustvu wrote:http://m.novi.ba/clanak/138920/anketa-d ... zetbegovic
- Dozer
#4691 Re: Sebija All about
Nema od toga nista. Tog raznja, mislim.
Cak i ako se desi ekonomska kriza (iako ja ne vidim zasto bi se desila, s obzirom na ekonomske kapacitete u zemlji), opet se nista bitno nece promijeniti.
A nece upravo radi gore spomenute E-N-V matrice. Ne znam kako do sada niste shvatili na koji nacin to funkcionise... A princip je stravicno jednostavan...
Cim se desi nesto sto udara na bilo koju od 3 noge E-N-V tronosca (BHS Matrix), automatski se aktiviraju mehanizmi odbrane koji se ogledaju u 3 osnovna elementa:
1. Spin 1 = Okrivi druge, one najblize, tj. opoziciju u svom najblizem okruzenje (ovo rade SDA i SNSD)
2. Spin 2 = Pokreni/aktiviraj pricu o drugima, i tako skreni paznju, tj. pocni o trecem, ili o kanalu na HR jeziku, ili o Dodicku, Srbima, genocidu, ugrozenosti B u RS-u, ili o Bosnjacima, majorizaciji, ugrozenosti, itd. (ovo rade svi, i SDA, i HDZ, i SNSD, a prethodno se dogovore ko ce kad i o cemu zakuhati)
3. Spin 3 = Udari generalno na domoljublje, patriotizam, zastitu drzave/entiteta, i obavezno optuzi druge i trece za svaku krizu kod sebe (takodjer rade svi, dogovorno)
I to je to. I svaki put im uspije.
Zasto?
Pa, logicno - jer je narod GLUP!
Cak i ako se desi ekonomska kriza (iako ja ne vidim zasto bi se desila, s obzirom na ekonomske kapacitete u zemlji), opet se nista bitno nece promijeniti.
A nece upravo radi gore spomenute E-N-V matrice. Ne znam kako do sada niste shvatili na koji nacin to funkcionise... A princip je stravicno jednostavan...
Cim se desi nesto sto udara na bilo koju od 3 noge E-N-V tronosca (BHS Matrix), automatski se aktiviraju mehanizmi odbrane koji se ogledaju u 3 osnovna elementa:
1. Spin 1 = Okrivi druge, one najblize, tj. opoziciju u svom najblizem okruzenje (ovo rade SDA i SNSD)
2. Spin 2 = Pokreni/aktiviraj pricu o drugima, i tako skreni paznju, tj. pocni o trecem, ili o kanalu na HR jeziku, ili o Dodicku, Srbima, genocidu, ugrozenosti B u RS-u, ili o Bosnjacima, majorizaciji, ugrozenosti, itd. (ovo rade svi, i SDA, i HDZ, i SNSD, a prethodno se dogovore ko ce kad i o cemu zakuhati)
3. Spin 3 = Udari generalno na domoljublje, patriotizam, zastitu drzave/entiteta, i obavezno optuzi druge i trece za svaku krizu kod sebe (takodjer rade svi, dogovorno)
Zasto?
-
Obi Wan Bosnian
#4692 Re: Sebija All about
Ne griješiš. Opozicija je totalno nejaka (nejač što bi rekao Mile) a i da nisu đaba im jer dobar dio naroda će opet glasati za onoga koga podrži babo Erdogan a svi znamo koga će podržati. Dodaj uhljebljene i pobjeda SDA je 100% zagarantovana.Seyfo wrote:SDA će poderati naredne izbore, pomešće konkurenciju metlom. Sasjeći će ih u korijenu toliko da će sve stranke opozicije biti u nivou današnje Stranke za BiH.
Nadam se da griješim...
Sebija već ima funkciju koja joj je najdraža. Ovo je za nju vrh i sugurno ne želi ništa drugo. Zamisli da si iskompleksirani poludoktor koga niko donedavno nije uzimao za ozbiljno u profesiji. Šta bi ti bio životni cilj? Pa da budeš direktor najvećeg kliničkog centra u zemlji naravno. Neće ona nigdje sa ove pozicije. Ovo je za nju vrh vrhova.
-
kakavdanakneiskustvu
#4693 Re: Sebija All about
Onkoloskim pacijenticama danas receno da ce aparat za zracenje u kvaru mozda biti pipework iduce sedmice,a u danasnjem avazu pise da ce danas biti u funkciji
-
Obi Wan Bosnian
#4694 Re: Sebija All about
Još je veće pitanje kako da bude revolucija samo na 1/3 teritorije? A ako bi bile 3 revolucije onda je pitanje kako da se te 3 ujedine a da se ne pomarišu čim se sretnu?Dozer wrote: Jedini nacin da se oni skinu s vlasti jeste klasicna revolucija. Ali, ako se pogleda ovo iznad, pitanje je - ko ce ucestvovati u toj revoluciji?
-
Obi Wan Bosnian
#4695 Re: Sebija All about
Narod jeste u prosjeku glup ali ne samo ovdje već svaki narod svuda na planeti zemlji. Ali osnovni razlog zašto ta manipulacija o kojoj ti pričaš uvijek uspije nije glupost naroda već strah. Koristi se strah kao mobilizacijski faktor. A pošto je ova zemlja sa ovakvom istorijom i sa ovakvim uređenjem faktor straha puno bolje djeluje nego u nekim drugim zemljama.Dozer wrote:Nema od toga nista. Tog raznja, mislim.
Zasto?
-
Novak20
#4696 Re: Sebija All about
De ba, Dozeru. Narod nije glup ali se treba potruditi oko njega. Naravno, ne oko čitavog naroda nego barem oko svojih prijatelja i rodbine.Dozer wrote:Nema od toga nista. Tog raznja, mislim.
2. Spin 2 = Pokreni/aktiviraj pricu o drugima, i tako skreni paznju, tj. pocni o trecem, ili o kanalu na HR jeziku, ili o Dodicku, Srbima, genocidu, ugrozneosit B u RS-u, ili o Bosnjacima, majorizaciji, ugrozenosti, itd. (ovo rade svi, i SDA, i HDZ, i SNSD, a prethodno se dogovore ko ce kad i o cemu zakuhati)
3. Spin 3 = Udari generalno na domoljublje, patriotizam, zastitu drzave/entiteta (takodjer rade svi, dogovorno)
Zasto?
Pokušaj najbliže u ovu godinu i po ubijediti da svi izađu na izbore, učinio si nešto pozitivno.
- Dozer
#4697 Re: Sebija All about
@Obi Van Bosnian
Vjeruj mi na rijec - i u Hercegovini i u RS-u ima masa ljudi koji bi se priklonili tome. I tamo je ljudima pun klinac svega, u RS pogotovo, ali sute i trpe.
A sute i trpe bukvalno radi opstanka. Jer, u RS recimo, na snazi je klasicna diktatura, bukvalno. To ide dotle da npr. sefovi odjela u njihovom KC dodju svima i kazu da se tad i tad moraju pojaviti tu i tu (kada Miletu/SNSD-u treba podrska, tipa onih skupova prosle godine), i onda se tamo gleda ko je dosao, a ko ne. Ko ne dodje, ide na sikaniranje, i otkaz. Vjeovali i li ne. I ovo je tamo ovako u svakoj mogucnoj instituciji.
U Hercegovini ljude manje-vise zaboli qrac za sve. Hrvati tamo zive prilicno dobro, velika vecina ima posao i primanja, i oni bi se vjerovatno u toj nekoj revoluciji drzali po strani. I cekali da vide kome ce se prikloniti, tj. od koga ce imati vise koristi. I hladno bi SDA srokali noz u ledja ako bi procijenili da ce im nesto drugo donijeti vecu korist.
@Novak20
Vjeruj mi, svi koje znam izadju na izbore. I vecina ne glasa za SDA, 100%. Znam i onih koji glasaju, ali to je bukvalno radi licnog ili uhljebljenja nekoga u porodici.
A sto se naseg zdravstva tice - evo, pa opletite - http://forum.klix.ba/javno-zdravstveno- ... 47165.html
To je sustina svega sto se zdravstva ovdje tice, pa i Sebije.
Vjeruj mi na rijec - i u Hercegovini i u RS-u ima masa ljudi koji bi se priklonili tome. I tamo je ljudima pun klinac svega, u RS pogotovo, ali sute i trpe.
A sute i trpe bukvalno radi opstanka. Jer, u RS recimo, na snazi je klasicna diktatura, bukvalno. To ide dotle da npr. sefovi odjela u njihovom KC dodju svima i kazu da se tad i tad moraju pojaviti tu i tu (kada Miletu/SNSD-u treba podrska, tipa onih skupova prosle godine), i onda se tamo gleda ko je dosao, a ko ne. Ko ne dodje, ide na sikaniranje, i otkaz. Vjeovali i li ne. I ovo je tamo ovako u svakoj mogucnoj instituciji.
U Hercegovini ljude manje-vise zaboli qrac za sve. Hrvati tamo zive prilicno dobro, velika vecina ima posao i primanja, i oni bi se vjerovatno u toj nekoj revoluciji drzali po strani. I cekali da vide kome ce se prikloniti, tj. od koga ce imati vise koristi. I hladno bi SDA srokali noz u ledja ako bi procijenili da ce im nesto drugo donijeti vecu korist.
@Novak20
Vjeruj mi, svi koje znam izadju na izbore. I vecina ne glasa za SDA, 100%. Znam i onih koji glasaju, ali to je bukvalno radi licnog ili uhljebljenja nekoga u porodici.
A sto se naseg zdravstva tice - evo, pa opletite - http://forum.klix.ba/javno-zdravstveno- ... 47165.html
To je sustina svega sto se zdravstva ovdje tice, pa i Sebije.
- Alfons Kauders
#4698 Re: Sebija All about
Svaki put uspije, jer ih svaki put neko izvadi iz govana.Dozer wrote:Nema od toga nista. Tog raznja, mislim.
Zasto?
Sve do jednom. Ja cekam to "jednom"
-
kakavdanakneiskustvu
#4699 Re: Sebija All about
Juce su se desile smjene na klinici za onkologiju
- Dozer
#4700 Re: Sebija All about
Ko je smijenjen? I zasto?
K'o da gledam, onaj sto je "sisao" medju pacijente i pitao "Ko je zvao medije"...
K'o da gledam, onaj sto je "sisao" medju pacijente i pitao "Ko je zvao medije"...