Pariz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4676 Re: Pariz
Sto znaci da je francuska drzava podbacila i to dobro.
- insomnia78
#4677 Re: Pariz
Kreten ima troje djece
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- kamberovica polje
#4678 Re: Pariz
Zato što se radi u vaše ime i zato što se ti luđaci koriste Islamom kao plodnim tlom za ovakve radiklane ideje. Nije on optužio 2 milijarde muslimana nego one islamske vođe koji su u stalnom kontaktu s radiklazimom i žmire pred njim ili još gore podržavaju ga. Nemojmo se sad pravit kako Islam nije dio problema jer jest i nemojmo sad potezat kako to nije pravi Islam a ovaj koji drugi prakticiraju jeste. Previše je prostora u samoj religiji za ovakve luđake.stari grad Visegrad wrote:Zasto ti ovaj ludjacki napad na prolaznke u Nici vezujes za sve muslimane svijeta, tj. 1,7 miljardi?? To je glupo. Pogotovo sto taj ludjak nije bio u vjeri, prema pisanju u novinama komsije nisu primjetile da je bio neki vjernik.Fantassin wrote:Zasto muslimani nista ne cine da sprijece radikalizaciju.... pa u pola djamija u Francuskoj se prodaju price koje daju izgovore ovakvim idiotima.Zasto muslimani nisu prvi koji ce prijaviti ljude i organizacije za koje primjete da su ekstremni/e. Pa valjda zajednica najbolje zna kako ljudi u istoj misle.Zasto nema protesta protiv al kaide daesa i slicnih a ne neko tiho opravdavanje davanjem izgovora tipa to je Amerika ili Izrael ih naveo ili uzrokovao da se radikalizuju.. Ili po Milosevicu zavjera Vatikana...k3ngur wrote:Prva zrtva ovog ludjaka je bila muslimanka
Evo ovde na forumu je prvi primjer... niko ne spominje da bi muslimani trebali malo da razmisle i djeluju da sprijece ovakve idotske poteze .. nego odma se spominje Amerika Izrael Rusija ili neko treci.. po nekoj logici.. ne nismo mi krivi ni zasto mi smo super sve je to krivica drugih..
Ti bi trebao da znas, ako si ikada gledao akcione filmove, da teroristi djeluju u malim bazama od 5-10 ljudi, i u njih nema uvida ni crkva ni dzamija.
-
stari grad Visegrad
#4679 Re: Pariz
Imao 1 dijete od 3 godine.insomnia78 wrote:Kreten ima troje djece
- insomnia78
#4680 Re: Pariz
Inace, ovaj departman Alpes Maritimes, u kojem je Nica je drugi u Fr po broju dzihadista u Siriji
Iz same nice je preko 100 ljudi vec otislo tamo. Tako npr imaju 29 ljudi iz istog naselja i 11 likova iz iste porodice koji su u Siriji
Preko 200 njih su oznaceni kao radikalni i potencijalno opasni.?Vlasti su prosle godine zatvorili pet ilegalnih dzamija u kojima su se okupljali
Upravo iz Nice je i glavni Nusrin regruter za Francusku cija YT laprdanja imaju po par stotina hiljada pregleda
S moje sokoćalo
Iz same nice je preko 100 ljudi vec otislo tamo. Tako npr imaju 29 ljudi iz istog naselja i 11 likova iz iste porodice koji su u Siriji
Preko 200 njih su oznaceni kao radikalni i potencijalno opasni.?Vlasti su prosle godine zatvorili pet ilegalnih dzamija u kojima su se okupljali
Upravo iz Nice je i glavni Nusrin regruter za Francusku cija YT laprdanja imaju po par stotina hiljada pregleda
S moje sokoćalo
- muha_sa
#4681 Re: Pariz
mozda je idiot jednostavno pukoinsomnia78 wrote:Kreten ima troje djece
S moje sokoćalo
-
bosanska senzacija
#4682 Re: Pariz
Francuska itekako zasluzuje kaznu za svo zlo koje cini stoljecima ali ne ovako i ne na ovaj nacin.
- mO k3
#4683 Re: Pariz
Nezna insomnija francuskistari grad Visegrad wrote:Imao 1 dijete od 3 godine.insomnia78 wrote:Kreten ima troje djece
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4684 Re: Pariz
kad teroristi ostanu dokumenti onda je urota
a kad nasem krimosu ostanu dokumenti onda je levat
i po tome se vide neke stvari kako razmislja prosjecan um forumasa
-
bosanska senzacija
#4685 Re: Pariz
insomnia78 wrote:Inace, ovaj departman Alpes Maritimes, u kojem je Nica je drugi u Fr po broju dzihadista u Siriji
S moje sokoćalo
A ti dzihadisti u Siriji se predstavljaju kao borci za slobodu i demokratiju.
O tome ko im je oruzje dao u ruke je suvislo govoriti.
I kad se to zlo odbije od glavu ide kuknjava.
Evo i ovaj "francuz" sto trenutno ratuje u Siriji se ne moze nacuditi a sam ucestvuje u svemu ovome.
- insomnia78
#4686 Re: Pariz
Mogucemuha_sa wrote:mozda je idiot jednostavno pukoinsomnia78 wrote:Kreten ima troje djece
S moje sokoćalone mogu skontat da neko normalan ovo uradi
S moje sokoćalo
- mO k3
#4687 Re: Pariz
Koji je motiv imao
-
stari grad Visegrad
#4688 Re: Pariz
kamberovica polje wrote:Zato što se radi u vaše ime i zato što se ti luđaci koriste Islamom kao plodnim tlom za ovakve radiklane ideje. Nije on optužio 2 milijarde muslimana nego one islamske vođe koji su u stalnom kontaktu s radiklazimom i žmire pred njim ili još gore podržavaju ga. Nemojmo se sad pravit kako Islam nije dio problema jer jest i nemojmo sad potezat kako to nije pravi Islam a ovaj koji drugi prakticiraju jeste. Previše je prostora u samoj religiji za ovakve luđake.stari grad Visegrad wrote:
Zasto ti ovaj ludjacki napad na prolaznke u Nici vezujes za sve muslimane svijeta, tj. 1,7 miljardi?? To je glupo. Pogotovo sto taj ludjak nije bio u vjeri, prema pisanju u novinama komsije nisu primjetile da je bio neki vjernik.
Ti bi trebao da znas, ako si ikada gledao akcione filmove, da teroristi djeluju u malim bazama od 5-10 ljudi, i u njih nema uvida ni crkva ni dzamija.
Sto ti pises gluposti, nije taj ludjak pobio ljude u moje ime, a ni u tvoje ime. Briga se njega i za mene a i za tebe.
Islam nije dio problema, problem je sto zapad treba jeftinu naftu pa zapad podpomaze one koji se ne slazu sa onima koji su na vlasi u neoj muslimanskoj zemlji npr. u Siriji. Zapad salje novac i oruzje pobunjenicima, daje im podrsku i obecava. A onda obunjenici ratuju jer imaju s cim. To sve doprinosi nestabilnosi i nizoj cijei nafte. Nafta je crno zlato. Niko ne spominje musliane u Maleziji jer oni nemaju naftu.
Sto se tice Francuske, to znaju svi koji zive u Francuskoj o cemu se radi, mozda doseljenici nisu integrisani ili su jako siromasni, to ne znam.
Nigje ne pise u islamu da trebas pregaziti turiste... pazi sta pises. Islam tumaci da musliamni trebaju biti prijatelji sa kriscanima.
Last edited by stari grad Visegrad on 15/07/2016 14:50, edited 1 time in total.
- insomnia78
#4689 Re: Pariz
Znas, kamion nije moguce iznajmiti bez vozacke, kreditne ili cekova i jos par sitnica. Isto tako postoji sansa da te murija zaustavi radi kontrole pa da ti propadne plan jer nisi ponio vozackuBlack swan wrote:kad teroristi ostanu dokumenti onda je urota
S moje sokoćalo
- muha_sa
#4690 Re: Pariz
kad je onaj idiot Brevik pobio ljude u Norveskoj ovdje na forumu su na prvu krenuli da je to nedjelo uradio neki "islamski terorista"
kad se saznalo da je Brevik usutili se
-
stari grad Visegrad
#4691 Re: Pariz
Sta je sokacalo??insomnia78 wrote:Znas, kamion nije moguce iznajmiti bez vozacke, kreditne ili cekova i jos par sitnica. Isto tako postoji sansa da te murija zaustavi radi kontrole pa da ti propadne plan jer nisi ponio vozackuBlack swan wrote:kad teroristi ostanu dokumenti onda je urota
S moje sokoćalo
- mO k3
#4692 Re: Pariz
:thumbup:zato sam post ranije postavio , znali mu se motiv ???? Probao brak ?muha_sa wrote:kad je onaj idiot Brevik pobio ljude u Norveskoj ovdje na forumu su na prvu krenuli da je to nedjelo uradio neki "islamski terorista"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4693 Re: Pariz
:roll: sokocalo je stari izraz za stroj masinu spravu kako to ne znate :roll:
- kamberovica polje
#4694 Re: Pariz
Donekle se slažem ali ISIL-ova ideologija je temeljana na borbi za Islam i Allaha, daleko je u stvarnosti od toga ali jebiga ljudi umiru ko mušice zbog toga. Što je još gore nevini ljudi.stari grad Visegrad wrote:Sto ti pises gluposti, nije taj ludjak pobio ljude u moje ime, a ni u tvoje ime. Briga se njega i za mene a i za tebe.
Tačno ali istina je da je u Islamu ostavljeno dovoljno prostora za manipuliranje i različita i pogrešna tumačenja. Upravo ta činjenica daje neokolonijalizmu zamah. Islam nikada nije prošao reformu jer su uvijek smatralo da je savršen, e pa očito nije čim ga svaki šejh tumači kako on hoće izvlačeći tekstove od tamo gdje hoće.stari grad Visegrad wrote:Islam nije dio problema, problem je sto zapad treba jeftinu naftu pa zapad podpomaze one koji se ne slazu sa onima koji su na vlasi u neoj muslimanskoj zemlji npr. u Siriji. Zapad salje novac i ouzje pobunjenicima, daje podrsku i obecava. a onda obunjenici ratuju jer imaju s cim. To sve doprinosi nestabilnosi i nizoj cijei nafte. Nafta- crno zlato.
Siromašni su zbog sebe, da su htjeli mogli su raditi i postati dijelom francuske nacije. Kako su se naši ljudi više manje uspješno integrislai gdje su došli?stari grad Visegrad wrote:Sto se tice Francuske, to znaju svi koji zive u Francuskoj o cemu se radi, mozda doseljenici nisu integrisani ili su jako siromasni, to ne znam.
Ne piše ali da ima blago rečeno sumnjivih hadisa i oprečnih tumačenja ima.stari grad Visegrad wrote:Nigje ne pise u islamu da trebas pregaziti turiste... pazi sta pises. Islam tumaci da musliamni trebaju biti prijatelji sa kriscanima.
Last edited by kamberovica polje on 15/07/2016 14:57, edited 1 time in total.
- Fantassin
#4695 Re: Pariz
Eh upravo ovo.. razmisljanje koje sam pomenuo par postova iza.Relativizacija.. oni su blabalba sad je to posljedica blabla.I izgleda da vecina muslimana misli ovako ... ne podrzavaju otvoreno ovakve cinove ali ih tiho pravdaju... Ugl u Evropi je trenutno oko 5% populacije islamske vjeroispovijesti i sami sebi neprijateljsko okruzenje stvaraju...bosanska senzacija wrote:Francuska itekako zasluzuje kaznu za svo zlo koje cini stoljecima ali ne ovako i ne na ovaj nacin.
-
NeenaSa
#4696 Re: Pariz
muha_sa wrote:kad je onaj idiot Brevik pobio ljude u Norveskoj ovdje na forumu su na prvu krenuli da je to nedjelo uradio neki "islamski terorista"
I nemoj vishe Tita t'.
Radikaci, jedni druge proizveli.
- General War
#4697 Re: Pariz
...Djecu odmah oduzeti i uputiti u drzavnu instituciju na odgoj do punoljetstva...pa da im je mati majka tereza.djed, nena...insomnia78 wrote:Kreten ima troje djece
S moje sokoćalo
- Drvosjeca iz Dejcica
#4698 Re: Pariz
Fantassin wrote:Ti poredis intervenciju u Libiji gdje je Gadafi oboren bez da je iko iz EU koracio vojskom u istu ili bombardovanje ISISA sa gazenjem civila kamionom.Pa da je Francuz uzeo kamion i izgazio 100 imigranata protestvovalo bi se na sve strane a sama drzava bi poblentavila.breuer wrote:a što prosječan francuski glasač ne protestira protiv napada na Libiju i ostala svjetska žarišta, zašto na izborima ne biraju manje ratu odane političare ili jednostavno integraciji opredjeljene
vidim neko pominje imigrante glumce , sportiste, i Jesse Owens je trčao za USA u vrijeme kad su crnce u istoj kolijevci demokratije smatrali malo višim stadijom životinja
Upravo to je razmisljanje i ovih iz ISISa oni napadaju muslimane lafo zato mi se raznosimo po Evropi i ubijamo svijet po aerodromima.
Kao sto rekekoh ovo ce dovesti samo do jacanja desnice i segregacije pa ce posle biti zli Francuzi ili Njemci tlace Muslimane... bit ce ko u Americi.. nosis Arapsku odjecu dobijes degenek od policije jer misle da si terorista.Crnac si i ne dignes ruke dovoljno brzo par metaka ..
Kada smo već prešli na religijsko prebacivanje red je da se ukaže na jednu notornu činjenicu. Kršćani uglavnom nemaju potrebu da uzimaju kamion i gaze ljude, ne zato što su nešto bolji ili miroljubiviji, već iz prostor razloga što vlade koje su oni birali u demokratiji, sreći i blagostanju u njihovo ime šalju avione, bespilotne letjelice ili odrede smrti plaćenim njihovim novcem da ubijaju isto tako žive ljude sa svim svojim željama i očekivanjima. Iskreno muka mi je što ovo moram da pišem ali ako već igramo na tu kartu red je da se ukaže.
- muha_sa
#4699 Re: Pariz
NeenaSa wrote:muha_sa wrote:kad je onaj idiot Brevik pobio ljude u Norveskoj ovdje na forumu su na prvu krenuli da je to nedjelo uradio neki "islamski terorista"
I nemoj vishe Tita t'.
Radikaci, jedni druge proizveli.
ne trpaj mi nesto na sta ni pomislio nisam
najbolji poznavaoci svega a boMMe i najbolji istrazioci su forumasi sa ovog foruma
sve znaju--masala
- kamberovica polje
#4700 Re: Pariz
Dobar pokušaj, ali kršćanstvo na zapadu uopće nije politički faktor kolikim ga ti predstavljaš. Na zapadu je jedan Bog a on je novac sve ostalo je šuplja priča. Pa se tako sva ta bombardovanja i nelegalna uvođenja demokratije i predaja vlasti u ruke kozojeba više i ne maskira vjerskim ratom nego se otvoreno govori o financijskim interesima. Vrijeme kad su kršćani terorizirali svijet svojom nazadnom politikom je prošlo ima već ohoho.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Fantassin wrote:Ti poredis intervenciju u Libiji gdje je Gadafi oboren bez da je iko iz EU koracio vojskom u istu ili bombardovanje ISISA sa gazenjem civila kamionom.Pa da je Francuz uzeo kamion i izgazio 100 imigranata protestvovalo bi se na sve strane a sama drzava bi poblentavila.breuer wrote:a što prosječan francuski glasač ne protestira protiv napada na Libiju i ostala svjetska žarišta, zašto na izborima ne biraju manje ratu odane političare ili jednostavno integraciji opredjeljene
vidim neko pominje imigrante glumce , sportiste, i Jesse Owens je trčao za USA u vrijeme kad su crnce u istoj kolijevci demokratije smatrali malo višim stadijom životinja
Upravo to je razmisljanje i ovih iz ISISa oni napadaju muslimane lafo zato mi se raznosimo po Evropi i ubijamo svijet po aerodromima.
Kao sto rekekoh ovo ce dovesti samo do jacanja desnice i segregacije pa ce posle biti zli Francuzi ili Njemci tlace Muslimane... bit ce ko u Americi.. nosis Arapsku odjecu dobijes degenek od policije jer misle da si terorista.Crnac si i ne dignes ruke dovoljno brzo par metaka ..
Kada smo već prešli na religijsko prebacivanje red je da se ukaže na jednu notornu činjenicu. Kršćani uglavnom nemaju potrebu da uzimaju kamion i gaze ljude, ne zato što su nešto bolji ili miroljubiviji, već iz prostor razloga što vlade koje su oni birali u demokratiji, sreći i blagostanju u njihovo ime šalju avione, bespilotne letjelice ili odrede smrti plaćenim njihovim novcem da ubijaju isto tako žive ljude sa svim svojim željama i očekivanjima. Iskreno muka mi je što ovo moram da pišem ali ako već igramo na tu kartu red je da se ukaže.
Last edited by kamberovica polje on 15/07/2016 15:05, edited 2 times in total.