Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
kamberovica polje

#4676 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by kamberovica polje »

tututuuuu wrote:
kamberovica polje wrote:Nahranit ih, napojit i spremiti u brodove i poslat u SAD i onda Amerima fino isporučit račun za gorivo i hranu. Samo šteta što se to nikad neće dogodit jer Europa amerima dođe ko jeftina kurva koju za sobom povuku u avanture po BI i onda ostave izjebanu na cjedilu. Ista priča i pri američkom obračunu s Rusima, u jednoj ruci drže Europu ko štit a drugom bockaju medvjeda.
Ma nema SAD s ovim veze koliko ima neodgovorno ponasanje EU politicara. Prije svega Merkelice.
Kako nema, ko stalno ruši diktatore po BI i uvodi "demokratiju" tomahawk raketama? Diktatori kakvi god da su drže tu bagru dole pod kontrolom i omgućavaju im normalan život kad ih makneš na površinu izlaze vjerski ekstremizam i raznorazna plemena sa svojim vojskama. Ne kažem da EU nema prljave ruke u svemu ovome, posebno Francuska, Italija i Velika Britanija ali "veliki tata" preko bare sve to fino koordinira preko NATO saveza.
Ne razumijem što se pojedini dižu na zadnje noge kad se kaže da ovo sve nisu izbjeglice pa i sljepcu je jasno da među njima ima ogroman broj migranata koji se hoće fino prikačit na socijalnu sisu.
Last edited by kamberovica polje on 17/09/2015 21:32, edited 1 time in total.
tututuuuu

#4677 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

jao_situacije wrote:
tututuuuu wrote:
jao_situacije wrote: mene zanima odnos policijskih struktura prema izbjeglicama kao i stanje tih izbjeglica zato što nisam kriptofašista, kao naprimjer ti :mrgreen:
Aha. Ja. Pa i mene zanima recimo neshvatljivo ponasanje ovih ljudi koje se pogresno naziva izbjeglicama te nazivanje svakog s drugacijim misljenjem (kripto)fasistom, islamofobom, mitomanom itd...
a znači nisi kriptofašista nego samo fašista
ispričavam se gospon ujko ili si ipak čedo :-?
a nisu izbjeglice nego su osvajači europe, turci nisu mogli ali zato sirijci idu i ne staju
To mene ne pitaj. Ja sam mlad za to. Pitaj tatu sta je bio. :)

Eee, da. To je poenta mislim kod mnogih ovdje. Srbin je mio koje god je vere bio. Tako i neka vasa verzija; musliman je mio koje god narodnosti je bio. Hobrnuto a hopet histo.
tututuuuu

#4678 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

kamberovica polje wrote:
tututuuuu wrote:
kamberovica polje wrote:Nahranit ih, napojit i spremiti u brodove i poslat u SAD i onda Amerima fino isporučit račun za gorivo i hranu. Samo šteta što se to nikad neće dogodit jer Europa amerima dođe ko jeftina kurva koju za sobom povuku u avanture po BI i onda ostave izjebanu na cjedilu. Ista priča i pri američkom obračunu s Rusima, u jednoj ruci drže Europu ko štit a drugom bockaju medvjeda.
Ma nema SAD s ovim veze koliko ima neodgovorno ponasanje EU politicara. Prije svega Merkelice.
Kako nema, ko stalno ruši diktatore po BI i uvodi "demokratiju" tomahawk raketama? Diktatori kakvi god da su drže tu bagru dole pod kontrolom i omgućavaju im normalan život kad ih makneš na površinu izlaze vjerski ekstremizam i raznorazna plemena sa svojim vojskama. Ne kažem da EU nema prljave ruke u svemu ovome, posebno Francuska, Italija i Velika Britanija ali "veliki tata" preko bare sve to fino koordinira preko NATO saveza.
Mislim nema na ovu kaoticnu situaciju i smotanost EU oko izbjeglica. Merkel ih je zvala da svi dodju, kad je shvatila da je zasrala zatvorila je granicu i ostavila drugima da se zajebaju zbog njene nepromisljene, i iskreno glupe izjave.
kamberovica polje

#4679 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by kamberovica polje »

tututuuuu wrote:
Mislim nema na ovu kaoticnu situaciju i smotanost EU oko izbjeglica. Merkel ih je zvala da svi dodju, kad je shvatila da je zasrala zatvorila je granicu i ostavila drugima da se zajebaju zbog njene nepromisljene, i iskreno glupe izjave.
Dobro tu se slažemo ja sam samo gledao širu sliku dešavanja u svijetu i kako je sve počelo tzv. "arapskim proljećem".
Leons

#4680 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

jao_situacije wrote:
Leons wrote:
jao_situacije wrote:
ne nego su djeca mrtva zbog tvog neodgovornog ponašanja o veliki europejče, da tvoji političari nisu slali oružje teroristima u siriji i obučavali ih što i dan danas rade i da si se ti bunio zašto se troše stotine miliona eura tvog novca iz budžeta za takve stvari, rata u siriji ne bi ni bilo
Oklen teroristi?
to pitanje postavi obavještajno sigurnosnim strukturama zapadnih država
a ako si građanin neke od tih zemalja slobodno postavi pitanje predstavniku u parlamentu za kojeg si glasao, kao i nekom odboru ili komisiji pri parlamentu, koji se bave pitanjima "nacionalne sigurnosti" par hiljada kilometara od londona pariza berlina i naravno vašingtona
da te unaprijed upozorim osjetićeš sve čari zapadne demokratije, i kako se oni odnose prema neistomišljenicima koji previše pitanja postavljaju
Jos jedan zavjeras i antiglobalista. :)
tututuuuu

#4681 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
jao_situacije wrote:
tututuuuu wrote: Aha. Ja. Pa i mene zanima recimo neshvatljivo ponasanje ovih ljudi koje se pogresno naziva izbjeglicama te nazivanje svakog s drugacijim misljenjem (kripto)fasistom, islamofobom, mitomanom itd...
a znači nisi kriptofašista nego samo fašista
ispričavam se gospon ujko ili si ipak čedo :-?
a nisu izbjeglice nego su osvajači europe, turci nisu mogli ali zato sirijci idu i ne staju
:lol: Dobar
Hjelde da je. :) A da kazemo da li si terorist, ili si ipak balija npr., honda mislim ne bi bilo tako smijesno. Honda bi bio fasizam. :) Al vec je utvrdjen doseg dobrog dijela forumasa na ovoj temi.
Last edited by tututuuuu on 17/09/2015 21:38, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#4682 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tututuuuu wrote: To mene ne pitaj. Ja sam mlad za to. Pitaj tatu sta je bio. :)

Eee, da. To je poenta mislim kod mnogih ovdje. Srbin je mio koje god je vere bio. Tako i neka vasa verzija; musliman je mio koje god narodnosti je bio. Hobrnuto a hopet histo.
Prepoznaješli se? :mrgreen:

Drvosjeca iz Dejcica

#4683 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote: Hjelde da je. :) A da kazemo da li si terorist, ili si ipak balija npr., honda mislim ne bi bilo tako smijesno. Honda bi bio fasizam. :) Al vec je utvrdjen doseg dobrog dijela forumasa na ovoj temi.
To ti riješi sa moderacijom i sa dotičnim ali post mu je fakat lucidan. Evo još jedan :thumbup:
tututuuuu

#4684 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote: Hjelde da je. :) A da kazemo da li si terorist, ili si ipak balija npr., honda mislim ne bi bilo tako smijesno. Honda bi bio fasizam. :) Al vec je utvrdjen doseg dobrog dijela forumasa na ovoj temi.
To ti riješi sa moderacijom i sa dotičnim ali post mu je fakat lucidan. Evo još jedan :thumbup:
Kad budala budalu hvali, to ne cini budalu pametnom.
tandmand

#4685 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

daddy-kool wrote:
emillio estevez wrote:

Da nije Merkelica rjecima ohrabrila nesretnike , bilo bi manje zrtava.
Hajde što ih je ohrabrila, ali zašto onda Njemačka naprasno zatvori granice i povuče se iz šengena ako su bili spremni primiti ove izbjeglice?
Je li moguće da EU uopće nema pojma koliko ljudi dolazi i kuda se kreću. Pa gdje su im te obavještajne agencije.Evo i Hrvatskoj se dogodilo da su iznenađeni. :shock:
Valjda sve zemlje koje "fasuju" poslije samo puštaju i šute.
Drvosjeca iz Dejcica

#4686 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:
Kad budala budalu hvali, to ne cini budalu pametnom.
Ne znam ima li veće od tebe ali mislim da se ne trebamo spuštati na taj nivo usljed gubitka argumenata sa kolegom iznad.
Bosanac sa dna kace

#4687 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bosanac sa dna kace »

tututuuuu wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
tututuuuu wrote:Nista. Najbolje da se svi naselimo u Njemacku i Svedsku. Ako ovi mogu birati u koju ce zemlju, sto ne bi mogli i mi. Ha ya.
Zar ti vec nisi? :shock: :?
A-a. Razmisljam da malo namazem kreme za cipele na lice pa da se i ja prikljucim. Svedska!!!! Svedska!!!!! Merkel!!!! Merkel!!!!! :D Ha ya.
ko ti brani?7
samo razguli :D
tututuuuu

#4688 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne znam ima li veće od tebe ali mislim da se ne trebamo spuštati na taj nivo usljed gubitka argumenata sa kolegom iznad.
Hjoj, koja si ti legenda, jes' Allah' m' :D Koliko god trolas i gluposti pricas, ne mogu odoliti da ti ne odgovorim. :D
Last edited by tututuuuu on 17/09/2015 21:55, edited 1 time in total.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#4689 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by emillio estevez »

daddy-kool wrote:
emillio estevez wrote:

Da nije Merkelica rjecima ohrabrila nesretnike , bilo bi manje zrtava.
Hajde što ih je ohrabrila, ali zašto onda Njemačka naprasno zatvori granice i povuče se iz šengena ako su bili spremni primiti ove izbjeglice? To je izazvalo lančanu reakciju i sada su se i ostali morali uozbiljiti i registrovati ljude pri ulasku u zemlju. Tj osigurati granice i zaustaviti tok migranata jer će u suprotnom sebi napraviti problem.

Inače, Njemačka je potpuno geopolitički i diplomatski nezrela, ona je problem broj jedan u EU. Umjesto da pokažu jasan liderski stav, konzistentnu i koherentnu politiku, igraju se i klackaju u stavovima oko važnih pitanja. Moraju se napokon odlučiti hoće li biti lideri ili će kada im odgovara tražiti konsenzus u EU, te se onda u skladu sa tim i ponašati. Hrvatskoj predlažem uveđenje čarter letova sa izbjeglicama do Njemačke.
Herr Merkelica je klasicna politicarka .

Kontala ona da ce Ugri i Srbi htjeti biti veci Njemci od njih samih.
Pa sto nije pare za socijalu poslala u Madjarsku ?

Sto se tice Hrvatske , naivci sve se sramim .
tututuuuu

#4690 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Bosanac sa dna kace wrote:
tututuuuu wrote: A-a. Razmisljam da malo namazem kreme za cipele na lice pa da se i ja prikljucim. Svedska!!!! Svedska!!!!! Merkel!!!! Merkel!!!!! :D Ha ya.
ko ti brani?7
samo razguli :D
Necu. :D Mrsko mi. A i hocu da glasam za Covica. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#4691 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne znam ima li veće od tebe ali mislim da se ne trebamo spuštati na taj nivo usljed gubitka argumenata sa kolegom iznad.
Hjoj, koja si ti legenda, jes' Allah' m' :D Koliko god trolas i gluposti pricas, ne mogu odoliti da ti ne odgovorim. :D
Šta, toliko te pogađaju moji postovi. :mrgreen: Samo nastavi pratiti moje pisanje možda nešto i naučiš. :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#4692 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Zna li ko da li je među ovih 500 bio Zviz ili ona hamša iz Višegrada? :mrgreen:
Danci tijelima ispisali poruku dobrodošlice izbjeglicama
Image

Image
Grupa od skoro 500 ljudi u parku Faelled u glavnom gradu Danske Kopenhagenu učestvovala je u formiranju poruke izbjeglicama koja je glasila "Refugees Welcome" (Izbjeglice, dobro došli), javlja Anadolu Agency (AA).

Grupa Refugees Welcome Photo putem društvenih mreža pozvala je stanovnike Kopenhagena da učestvuju u pisanju poruke. Okupljena grupa od nekoliko stotina ljudi svojim tijelima je napisala poruku dobrodošlice, a događaj je snimila kamera iz zraka.

"Ljudi Dansku vide kao rasističku zemlju. Mi smo im željeli dokazati suprotno i izbjeglicama poslati poruku dobrodošlice. Uradili smo istraživanja i uvidjeli kako je broj Danaca koji žele prihvatiti izbjeglice veći od broja Danaca koji ne prihvataju izbjeglice, ali se to ne vidi izvana", kazala je za AA Lalah Sitez, jedna od organizatorica aktivnosti.

Sitez je dodala kako je prošle godine druga grupa napisala "Free Gaza" (Slobodna Gaza), što je izazvalo veliku pažnju javnosti. Ona je istaknula kako se nada da će isti efekt postići i ova nova poruka.

"Danas smo se slikali i želimo da fotografiju vidi što više ljudi. Na taj način ljudi će moći vidjeti koliko su zapravo Danci nezadovoljni vladom", kazala je aktivistica Julie Frank.
Edit: Zviz i DonVito na aparatima. :mrgreen:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/09/2015 22:04, edited 2 times in total.
jao_situacije

#4693 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jao_situacije »

Leons wrote: Jos jedan zavjeras i antiglobalista. :)
okej :thumbup:
WASHINGTON (AP) — No more than five U.S.-trained Syrian rebels are fighting the Islamic State, astoundingly short of the envisioned 5,000, the top U.S. commander in the Middle East told angry lawmakers on Wednesday. They branded the training program "a total failure."
Congress has approved $500 million to train Syrian fighters, and officials have said fewer than 200 are going through training now.
tandmand

#4694 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

21:59 Oko vlaka su se okupili pripadnici slovenske interventne policije, u punoj opremi za suzbijanje nereda, s oklopima, kacigama, štitovima... Njih 20-ak okružilo je vlak. Izbjeglicama i dalje nitko ništa ne govori. :shock:
Leons

#4695 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zna li ko da li je među ovih 500 bio Zviz ili ona hamša iz Višegrada? :mrgreen:
Danci tijelima ispisali poruku dobrodošlice izbjeglicama
Image

Image
Grupa od skoro 500 ljudi u parku Faelled u glavnom gradu Danske Kopenhagenu učestvovala je u formiranju poruke izbjeglicama koja je glasila "Refugees Welcome" (Izbjeglice, dobro došli), javlja Anadolu Agency (AA).

Grupa Refugees Welcome Photo putem društvenih mreža pozvala je stanovnike Kopenhagena da učestvuju u pisanju poruke. Okupljena grupa od nekoliko stotina ljudi svojim tijelima je napisala poruku dobrodošlice, a događaj je snimila kamera iz zraka.

"Ljudi Dansku vide kao rasističku zemlju. Mi smo im željeli dokazati suprotno i izbjeglicama poslati poruku dobrodošlice. Uradili smo istraživanja i uvidjeli kako je broj Danaca koji žele prihvatiti izbjeglice veći od broja Danaca koji ne prihvataju izbjeglice, ali se to ne vidi izvana", kazala je za AA Lalah Sitez, jedna od organizatorica aktivnosti.

Sitez je dodala kako je prošle godine druga grupa napisala "Free Gaza" (Slobodna Gaza), što je izazvalo veliku pažnju javnosti. Ona je istaknula kako se nada da će isti efekt postići i ova nova poruka.

"Danas smo se slikali i želimo da fotografiju vidi što više ljudi. Na taj način ljudi će moći vidjeti koliko su zapravo Danci nezadovoljni vladom", kazala je aktivistica Julie Frank.
Edit: Zviz i DonVito na aparatima. :mrgreen:
Ma ko ih jebe drvosjeca znas kako kaze drug Evola kad jedna civilizacija ide u propast ... Ti je poguraj... :mrgreen:
Bodkin

#4696 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Ljudi su ovdje ili zesci trolovi ili zesce pomjereni od reanosti. Milion ljudi godisnje da evropa primi bez registracije, pregleda i plana. Buhaha
sinuhe

#4697 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sinuhe »

Sta fali. Slali su im i oruzje. Pa i BiH i Hrvatska.
Drvosjeca iz Dejcica

#4698 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

sinuhe wrote:Sta fali. Slali su im i oruzje. Pa i BiH i Hrvatska.
BiH nije slala Siriji ništa. Odnosno jeste donirala, opet preko Amerikanca, municiju Iraku u borbi protiv ISIL-a.
tututuuuu

#4699 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

BiH Siriji nije slala nista osim par stotina ISIL-ovaca, BiH drzavljana da ih tamo aktivno ubijaju. Osim toga nista. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#4700 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:BiH Siriji nije slala nista osim par stotina ISIL-ovaca, BiH drzavljana da ih tamo aktivno ubijaju. Osim toga nista. :lol:
Dobro sada, slalo se i Ukrajini dobrovoljci u Azov bataljon a boga mi i prorusima.

Rodi majka Uje svoje. :lol: Sve u duhu uljudbenih. :lol:

Image
Locked