Mohamad Sissoko wrote:Treba to zabranit.
Od kad citam tvoje postove s vremenom sam zamrzio Kurde.
Dobro ti ide.

E vidi, kada ti radi mene jednoga, koji u principu ne mislim nista lose, zamrzis jedan narod, mozes misliti kako tek na covjeka utice organizovana kampanja!
Zamisli Kurde koji u 100 godina bitisanja u Turskoj zive sa osjecajem da su prevareni i zakinuti za drzavu. Nad njima je pocinjeno desetine masakara od kojih mnogi jedan najvecih (40 000 mrtvih u Dersimu) karakterisu kao genocid. Kampanja kulturnog genocida, visedecenijska zabrana sve sto ima veze sa kurdskim etnosim. Program asimilacije, etnickog inzinjeringa, uvnjetavanja, nipodastavanja... Ogromna je to mrznja. Spisak zlocina je veelikiii.
A mozes onda zamisliti i ove nase narode sto se mrze. Filuje ih se svim i svacim. Cuo si malog Antu iz Mostara.
Svi navijaju i bore se za svoj copor. Covjek je najokrutnija zivotinja. Borba za teritorij, za copor. I nemam problem sa tim. Imam problem sa licemjerima i pateticarima koji koriste moral i pravdu kako bi pojacali argumente. Zato cijenim jednot islamistu koji je ranije banovan. Decko je fino rekao, ja sam islamista i brinem za muslimane. Boli me kurac za ostale. Luk nikada nije kukao i pozivao se na moral, pravo, pravdu... Samo zakon jacega, borba. Posteno od njega. Takvog covjeka postujem.