Republika Turska

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#4676 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kikibombona wrote:Priznat od svih zemamlja svijeta. Priznat od Turske i Irana. Priznat i od Bagdada. Priznat od svih. Al' nebitno...
Moguće da sam prespavao taj momena, ili ti živiš u drugoj dimenziji, pa hajde molim te daj nam te odluke o priznavanju iračkog Kurdistana kao države.
Kikibombona wrote:Zasto ne kmecis radi Libanona, za njih NIKO ZIV ne kmeci. Ne cuju se jadni od Turaka, a u goroj su poziciji milion puta.

Turska je direktni krivac za rat u Siriji, zajedno sa svojim zapadnjackim pajdasima. I njih zaliti? Drago mi je radi svega sto se desava i njima i zapadnjacima! A zao mi je naroda. 100% podrzavam izbjeglice i zelim da se svi nakrcaju u Tursku, Englesku i Francusku. Do Amerike, glavnog odgovornog, jebiga ne mogu.
Ne razumijem ovo tvoje insistiranje i propitivanje zašto ovo, zašto ono. To ti nije nikakv argument jer moje je pravo da kmečim za ovim ili onim isto kao i tvoje kukumakanje za Kuridma za koje uzgred vjerovatno i primaš novac. I ti opet padaš u zamku i priču da Turska nekome nešto neda. Pa bolan i jadan ne bio kako Turska može zabraniti Libanonu ili bilo kome drugom da se bori za sebe i svoja prava u svojoj državi? Fakat ispadaš smiješan.

Kikibombona wrote:Vase podanicko plakanje za Turskom je neutemeljeno, pateticno i licemjerno. To je cijela poenta.
Pa hajde molim te budi dosljedan sebe i svojih blesavih izjava pa pogledaj moju statistiku postova koliko sam napravio za nešto više od 11 godina pa provjeri koliko je od tih postova bilo plakanje zbog Turske. Ako ko pizdi na ovom forumu za nekim onda si to ti sa Kurdima pa sam skontaj ko je podanik ja ili ti.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 20/03/2016 14:26, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#4677 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nisu to Turci već Turkish soccer fans jebiga nauči engleski pa možemo dalje. Nauči usput razliku između turskog naroda i glupana navijača. U svakoj grupi navijača iz bilo koje nacije imaš grupe debila koje prave ovakve i slične stvari tako da je opet na djelu predrasude koje imaš prema Turcima.
Navijaci su slika i prilika jednog drustva.
Ko to kaže? Ti? :lol: Možda u tvojoj virtuelnoj stvarnosti. Navijači su u većini slučajeva grupa budala, asocijalnih likova, uz dužno poštovanje prema onima koji to nisu i koji na utakmice idu iz ljubavi prema svom klubu i sportu.

Kikibombona wrote:Naravno da nisu svi Turci takvi, ali trenutno fasisti dominiraju. Veliki Fatih Terim je nakon utakmice izjavio da je zaprepasten i postidjen radi salve uvreda na racun zrtava u Ankari.
Pa i u Evropi trenutno dominira desnica i jačaju desne ekstremne partije pa to opet ne znači da su svi takvi. Naravno da će svako normalan ograditi se od takvih ispada ali tursko drštvo nije ništa gore nego zapadno. To je biti svega koju ti ignorišeš.
Kikibombona wrote:Poenta je da svi zale sebe.

Evo, odgovori, je li islamski svijet zalio Pariz?
Je li Turska zalila Pariz?

Hoces da ti postavim video koji dokazuje da su izvidali i pariske zrtve?

EVROPA, KAKVA GOD BILA, MAKAR NIKADA NIJE IZVIZDALA ZRTVE IZ TURSKE.

I sta ti zapravo hoces sa ovom pricom?

Da Evropa place za muslimanima a da njima muslimani jebu majku? :D :D
Kakvi su to djetinjasti argumenti? Hoćeš ti da ti ja postavim proteste PEGIDE i sličnih organizacija i šta bi mogli reći za Evropu nakon toga? Ili to da je Holandski parlament odbio odati počast žrtvama u Ankari? Zamisli da je Turski parlament odbio odati počast žrtvama u Parizu kakav bi to dernek nastao, kakve bi to optužbe bile. Heeeeej zvanični parlament jedne države.
Kikibombona

#4678 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Drvosjeca

Previse tema u istom trenutku. Razvodnjavamo.

Aj da prvo zavrsimo sa ovom pricom koju si poceo. To stalno potencirate vi koji naginjete islamskom svijetu. Nekakvo licemjerstvo, nesto...

Ti i mnogi drugi spocitavate evropskoj politici, evropskim medijima i evropskom drustvu da ne tretira na pravi nacin zrtve u Ankari.

1. Da li islamski svijet, ukljucujuci i Tursku, tretira na pravi nacin zrtve u Parizu, Londonu i Madridu?

Je l' to lideri islamskih zemalja, mediji i drustva zale Evropljane vise nego Evropljani njih?

Sasvim precizno i jasno postavljeno pitanje.
Lincoln-Burrows

#4679 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

kamen spoticanja wrote:Turski ministar unutrasjih poslova izjavio je da napad na Taksimu izvela turska celija Isila
Isto tvrdi i izraelska služba sigurnosti jer su meta napada bili
izraelski turisti i jedan Iranac.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4680 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

svi imigranti koji ostanu u turskoj će biti naseljeni na "kurdskim" područjima
Mohamad Sissoko

#4681 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Dobra ideja.
Lincoln-Burrows

#4682 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

japin_mutapi wrote:svi imigranti koji ostanu u turskoj će biti naseljeni na "kurdskim" područjima
Koji to ima da bude baby boom na tom istočnom području,
ionako već sad dobrano šišaju ostatak Turske.
Kikibombona

#4683 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mohamad Sissoko wrote:Dobra ideja.
CNN Turkce je pisao da postoji plan da se izbjeglice nasele na krajnji jugoistok.

Dakle, to je podrucje gdje su Kurdi 90%.

Turci uopste nemaju problem sa izbjeglicama. Stavise, zagovaraju njihov ostanak u Turskoj. Ne znam zasto ovi turkofili bezveze placu.

Inace, sutra je Newroz, Kurdska Nova godina. U mnogim gradovima su zabranjena okupljanja. HDP prenosi da su Turci poslali izmedju 80 000 - 120 000 policajaca koji ce pokusati sprijeciti proslavu. Izgovor - sigurnost.
Mohamad Sissoko

#4684 Re: Republika Turska

Treba to zabranit.
Od kad citam tvoje postove s vremenom sam zamrzio Kurde.
Dobro ti ide. :mrgreen:
sunceKOtepsija

#4685 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-u istanbulu racije ureda HDP-a s ciljem sprecavanja nezakonitih okupljanja (proslave Nevruza), uhapseno skoro 30 osoba, od toga 7 maloljetnika. Na jednoj lokaciji nadeno i 10 L benzina.

-radikalni propovjednik, poznat pod nazivom Cübbeli Ahmet podrzaop zabranu proslave Nevruza, rekavsi da je i sam Allah to zabranio, te citirao hadis gdje se kaze da su prijasnji praznici zamjenjeni s dva bajrama. Medutim na drustvenim mrezama neke saljivdzije postavile fotografiju od prije koju godinu kad je i sam Erdogan prisustvovao proslavi, te su pojedini clanovi kabineta ucestvovali u tradicionalnom preskakanju preko vatre uz pitanje Cübbeli Ahmet-u zasto tada nije reagovao
Image
doslo je do sukoba u Istanbulu, a u Adani je policija pucala u zrak i na gradane koji su zeljeli obiljeziti Nevruz.

u Mersinu se uprkos zabrani okupio veliki broj ljudi u organizaciji HDP-a, kasnije je doslo do sukoba kada je policija pokusala rastjerati okupljene.
Kikibombona

#4686 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mohamad Sissoko wrote:Treba to zabranit.
:thumbup:

E vidi, kada ti radi mene jednoga, koji u principu ne mislim nista lose, zamrzis jedan narod, mozes misliti kako tek na covjeka utice organizovana kampanja!

Zamisli Kurde koji u 100 godina bitisanja u Turskoj zive sa osjecajem da su prevareni i zakinuti za drzavu. Nad njima je pocinjeno desetine masakara od kojih mnogi jedan najvecih (40 000 mrtvih u Dersimu) karakterisu kao genocid. Kampanja kulturnog genocida, visedecenijska zabrana sve sto ima veze sa kurdskim etnosim. Program asimilacije, etnickog inzinjeringa, uvnjetavanja, nipodastavanja... Ogromna je to mrznja. Spisak zlocina je veelikiii.

A mozes onda zamisliti i ove nase narode sto se mrze. Filuje ih se svim i svacim. Cuo si malog Antu iz Mostara.

Svi navijaju i bore se za svoj copor. Covjek je najokrutnija zivotinja. Borba za teritorij, za copor. I nemam problem sa tim. Imam problem sa licemjerima i pateticarima koji koriste moral i pravdu kako bi pojacali argumente. Zato cijenim jednot islamistu koji je ranije banovan. Decko je fino rekao, ja sam islamista i brinem za muslimane. Boli me kurac za ostale. Luk nikada nije kukao i pozivao se na moral, pravo, pravdu... Samo zakon jacega, borba. Posteno od njega. Takvog covjeka postujem.
Challenger__

#4687 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:-radikalni propovjednik, poznat pod nazivom Cübbeli Ahmet podrzaop zabranu proslave Nevruza, rekavsi da je i sam Allah to zabranio, te citirao hadis gdje se kaze da su prijasnji praznici zamjenjeni s dva bajrama. Medutim na drustvenim mrezama neke saljivdzije postavile fotografiju od prije koju godinu kad je i sam Erdogan prisustvovao proslavi, te su pojedini clanovi kabineta ucestvovali u tradicionalnom preskakanju preko vatre uz pitanje Cübbeli Ahmet-u zasto tada nije reagovao
Šta će hudnik. Samo jedan iz niza rent-a-imama, iznajmljenih licemjera.
kamen spoticanja

#4688 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

Veliki turski derbi izmedju Galatasaraya i Fenerbahcea veceras ce se odigrati bez gledaoca zbog prijetnje novim teroristickim napadom
dio publike koja je vec usla na stadion se evakuise
MMM1977

#4689 Re: Republika Turska

Post by MMM1977 »

animals wrote:
Danguba wrote:
Kada je terorizam u pitanju i ne treba birati sredstva.
Jel treba Kurde po tebi unistiti ili teroriste..
Pa to je jedno te isto.
Mohamad Sissoko

#4690 Re: Republika Turska

Kikibombona wrote:
:thumbup:

E vidi, kada ti radi mene jednoga, koji u principu ne mislim nista lose, zamrzis jedan narod, mozes misliti kako tek na covjeka utice organizovana kampanja!

Zamisli Kurde koji u 100 godina bitisanja u Turskoj zive sa osjecajem da su prevareni i zakinuti za drzavu. Nad njima je pocinjeno desetine masakara od kojih mnogi jedan najvecih (40 000 mrtvih u Dersimu) karakterisu kao genocid. Kampanja kulturnog genocida, visedecenijska zabrana sve sto ima veze sa kurdskim etnosim. Program asimilacije, etnickog inzinjeringa, uvnjetavanja, nipodastavanja... Ogromna je to mrznja. Spisak zlocina je veelikiii.

A mozes onda zamisliti i ove nase narode sto se mrze. Filuje ih se svim i svacim. Cuo si malog Antu iz Mostara.

Svi navijaju i bore se za svoj copor. Covjek je najokrutnija zivotinja. Borba za teritorij, za copor. I nemam problem sa tim. Imam problem sa licemjerima i pateticarima koji koriste moral i pravdu kako bi pojacali argumente. Zato cijenim jednot islamistu koji je ranije banovan. Decko je fino rekao, ja sam islamista i brinem za muslimane. Boli me kurac za ostale. Luk nikada nije kukao i pozivao se na moral, pravo, pravdu... Samo zakon jacega, borba. Posteno od njega. Takvog covjeka postujem.
Eto vidis, toliko nepravde prema Kurdima je meni manje bitno od patetike i opravdavanja terora koje ti radis mjesecima, zapitaj se.
Da hoce ih Turci dobro drzat pod kontrolom jos dugo dugo.

Plus ako ti sebe smatras zivotinjom nemas osnova da bilo kome moralises, drzi se zivotinjskih zakona, jbga jaci tlaci.
Volim ja kad se ljudi pozovu na evoluciju i zivotinje, onda nema moralisanja, nego ko kome ucera, tako i ti smatrajuci da smo copor i zivotinje treba da prestanes optuzivat Turke za bilo sta, jbga dzungla sine, drzi se svoje osnovne logike.
kamen spoticanja

#4691 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

kamen spoticanja wrote:Veliki turski derbi izmedju Galatasaraya i Fenerbahcea veceras ce se odigrati bez gledaoca zbog prijetnje novim teroristickim napadom
dio publike koja je vec usla na stadion se evakuise
Utakmica otkazana
animals

#4692 Re: Republika Turska

Post by animals »

MMM1977 wrote:
animals wrote:
Danguba wrote:
Kada je terorizam u pitanju i ne treba birati sredstva.
Jel treba Kurde po tebi unistiti ili teroriste..
Pa to je jedno te isto.
Koji ste vi fasisti, a meni neko dodje i kaze da sam ustasa...
sramota, da ovdje neko napise neko nesto ovako i ne dobije ban.
Kikibombona

#4693 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mohamad Sissoko wrote: Eto vidis, toliko nepravde prema Kurdima je meni manje bitno od patetike i opravdavanja terora koje ti radis mjesecima, zapitaj se.
Da hoce ih Turci dobro drzat pod kontrolom jos dugo dugo.

Plus ako ti sebe smatras zivotinjom nemas osnova da bilo kome moralises, drzi se zivotinjskih zakona, jbga jaci tlaci.
Volim ja kad se ljudi pozovu na evoluciju i zivotinje, onda nema moralisanja, nego ko kome ucera, tako i ti smatrajuci da smo copor i zivotinje treba da prestanes optuzivat Turke za bilo sta, jbga dzungla sine, drzi se svoje osnovne logike.
Ja sam na strani malih naroda. Na strani Cecena, Palestinaca, Kurda, Tibetanaca i drugih koje su porobile velike sile. Ja ne navijam za nekoga po vjerskoj ili kulturoloskoj liniji. Ne govorim da je Amerika losa, a da je Rusija dobra. Ne valjaju ni jedni ni drugi. Sve te velike, imperijalisticke zemlje, su siledzijske.

Imam problem sa onima koji postavljaju slike umanjenog palestinskog teritorija i koji uporedo sa tim slave tursko orgijanje po jugoistoku Turske gdje su Kurdi vecina. U prvom slucaju se pozivaju na moral, kukaju kao picke, a u drugom prsti od agresivnosti i beskompromisnosti. Ili budi picka ili budi silnk, malo je ljigavo kad si i jedno i drugo istovremeno, po potrebi, od slucaja do slucaja.
salik79

#4694 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:-u istanbulu racije ureda HDP-a s ciljem sprecavanja nezakonitih okupljanja (proslave Nevruza), uhapseno skoro 30 osoba, od toga 7 maloljetnika. Na jednoj lokaciji nadeno i 10 L benzina.

-radikalni propovjednik, poznat pod nazivom Cübbeli Ahmet podrzaop zabranu proslave Nevruza, rekavsi da je i sam Allah to zabranio, te citirao hadis gdje se kaze da su prijasnji praznici zamjenjeni s dva bajrama. Medutim na drustvenim mrezama neke saljivdzije postavile fotografiju od prije koju godinu kad je i sam Erdogan prisustvovao proslavi, te su pojedini clanovi kabineta ucestvovali u tradicionalnom preskakanju preko vatre uz pitanje Cübbeli Ahmet-u zasto tada nije reagovao
Image
doslo je do sukoba u Istanbulu, a u Adani je policija pucala u zrak i na gradane koji su zeljeli obiljeziti Nevruz.

u Mersinu se uprkos zabrani okupio veliki broj ljudi u organizaciji HDP-a, kasnije je doslo do sukoba kada je policija pokusala rastjerati okupljene.

Da sam to prije znao pozvao bi ih kod nas u Kacune. :mrgreen: Vec nastupanjem aksama je pocelo prigodno obiljezavanje Sultan Nevruza :bih:
tesanj

#4695 Re: Republika Turska

Post by tesanj »

ima i druga strana :D od kad citam njegove postove s vremenom sam uvidio koliku nepravdu turci cine prema kurdima :izet:
Kikibombona

#4696 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:

Da sam to prije znao pozvao bi ih kod nas u Kacune. :mrgreen: Vec nastupanjem aksama je pocelo prigodno obiljezavanje Sultan Nevruza :bih:
Salik u Kacunima obozaJe vatru :D

Image

The famous Kurdish writer and poet Piramerd (1867–1950) writes in his 1948 poem "Newroz":[35]

The New Year's day is today. Newroz is back.
An ancient Kurdish festival, with joy and verdure.
For many years, the flower of our hopes was downtrodden
The fresh rose of spring was the blood of the youth
It was that red colour on the high horizon of Kurd
Which was carrying the happy tidings of dawn to remote and near nations
It was Newroz which imbued the hearts with such a fire
That made the youth receive death with devoted love
Hooray! The sun is shining from the high mountains of homeland
It is the blood of our martyrs which the horizon reflects
It has never happened in the history of any nation
To have the breasts of klix as shields against bullets
Nay. It is not worth crying and mourning for the martyrs of homeland
They die not. They live on in the heart of the nation
insomnia78

#4697 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Rezete l' se nozOvima?
Mohamad Sissoko

#4698 Re: Republika Turska

tesanj wrote:
ima i druga strana :D od kad citam njegove postove s vremenom sam uvidio koliku nepravdu turci cine prema kurdima :izet:
U zivotinjskom svijetu pravda/nepravda je fikcija, stvar misljenja i preferencije.
salik79

#4699 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:

Salik u Kacunima obozaJe vatru :D

Image

The famous Kurdish writer and poet Piramerd (1867–1950) writes in his 1948 poem "Newroz":[35]

The New Year's day is today. Newroz is back.
An ancient Kurdish festival, with joy and verdure.
For many years, the flower of our hopes was downtrodden
The fresh rose of spring was the blood of the youth
It was that red colour on the high horizon of Kurd
Which was carrying the happy tidings of dawn to remote and near nations
It was Newroz which imbued the hearts with such a fire
That made the youth receive death with devoted love
Hooray! The sun is shining from the high mountains of homeland
It is the blood of our martyrs which the horizon reflects
It has never happened in the history of any nation
To have the breasts of klix as shields against bullets
Nay. It is not worth crying and mourning for the martyrs of homeland
They die not. They live on in the heart of the nation
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5421592274

https://youtu.be/voosr9U2VUc :bih:
Kikibombona

#4700 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Jesi procitao sta na tekst rekose Redzep i Halil? :D

Eto sta selefije misle o islamskim praznicima poput Sultan Nevruza. :D

Sto se tice Kurda, bice da oni slave nesto drugo. :D Nigdje u njihovom govoru ljubavi prema Aliju i Poslaniku. Newroz vuce korijene iz davnina, dosta prije pojave islama. Ovdje bi nam Asur mogao pomoci.
Post Reply