Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sanjarko

#4676 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Moze ali ne skroz. Pod personalizen pa lijevom strelicom prvo je jezik, skin itd.

Beni ono umnsont neradi ali ovo vavoo radi.
Sanjarko

#4677 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Zadali ste mi zadatak. Sad ode guglat sta je build. Kako instalirat, koji itd. Iako sam zeleni instalirao vec. :D

Samo nije sve skinulo. Valjda ce raditi kako treba.
irac300

#4678 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dragecyu wrote:
Može li mala pomoć kako Vavoo prebaciti na engleski (ako ta mogućnost uopšte postoji) i da li može i kako da se ubaci titl prilikom gledanja filma ili serije.
Inače aplikacija me je iznenadila kako lepo radi kad je u pitanju Live tv, mada nije htela da mi otvori većinu filmova koje sam probao?!
Hvala i pozdrav
Vavoo ti je njemački build. Što znači da je sve posvećeno njemačkom korisniku. Za titlove prvo moraš naći opciju gdje su jezici, pa odabrati naše ex Yu jezike, a onda instalirati servise za skidanje titlova (titlovi.com offical, opensubtitles, podnapisi). Ne znam kakav mu je trenutno skin, na klasičnom Kodiju ideš na settings-player-language.
beni-bu-man

#4679 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:Zadali ste mi zadatak. Sad ode guglat sta je build. Kako instalirat, koji itd. Iako sam zeleni instalirao vec. :D

Samo nije sve skinulo. Valjda ce raditi kako treba.
ma oanj URL umsont........ je sranje :mrgreen:
Sanjarko

#4680 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Ja nasao temu na Njemackom kraken... :-D
beni-bu-man

#4681 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:Ja nasao temu na Njemackom kraken... :-D
daj link
Sanjarko

#4682 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ja nasao temu na Njemackom kraken... :-D
daj link
Na mobu sam. Posaljem poslije sa lije. Sad sam na Kromu. U liji mi je.
Sanjarko

#4683 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Kud Njemacki uporedo u skoli nisam ucio. Nicht fershten.
Sanjarko

#4684 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

https://www.digital-eliteboard.com/thre ... id.454516/

Evo. Ali siguran sam da sam bio nasao i bundle itd. Ali neznam gdje. Mora da je u historiji negdje.

Ovo android. Ma svasta sam naguglao.
vicious

#4685 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Ja sam ovaj vavoo instalirao sa play storea (na telefonu, da isprobam) i samo mu zadao za bundle onu adresu vavoo.to što je beni napisao. Koliko vidim sve radi bez problema, live tv je odličan.
dragecyu

#4686 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dragecyu »

irac300 wrote:
dragecyu wrote:
Može li mala pomoć kako Vavoo prebaciti na engleski (ako ta mogućnost uopšte postoji) i da li može i kako da se ubaci titl prilikom gledanja filma ili serije.
Inače aplikacija me je iznenadila kako lepo radi kad je u pitanju Live tv, mada nije htela da mi otvori većinu filmova koje sam probao?!
Hvala i pozdrav
Vavoo ti je njemački build. Što znači da je sve posvećeno njemačkom korisniku. Za titlove prvo moraš naći opciju gdje su jezici, pa odabrati naše ex Yu jezike, a onda instalirati servise za skidanje titlova (titlovi.com offical, opensubtitles, podnapisi). Ne znam kakav mu je trenutno skin, na klasičnom Kodiju ideš na settings-player-language.
@Irac300
hvala na odgovoru, tako sam nešto i pomislio da nema varijanta za engleski jezik :?
Da li možeš da napraviš neki screenshot kratko uputstvo kako da u Vavoo ubacim servise za skidanje titlova, pošto sa Njemačkim nisam baš u dobrim odnosima :)
Hvala unapred
Sanjarko

#4687 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

vicious wrote:Ja sam ovaj vavoo instalirao sa play storea (na telefonu, da isprobam) i samo mu zadao za bundle onu adresu vavoo.to što je beni napisao. Koliko vidim sve radi bez problema, live tv je odličan.
Ma super je. Radilo je i ono drugo. Bio sam nasao i kodi nesto ali zaglavi vavoo. Ovo je izgleda staro i kako vidim obrisali su klipove itd.
Sanjarko

#4688 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

dragecyu wrote: @Irac300
hvala na odgovoru, tako sam nešto i pomislio da nema varijanta za engleski jezik :?
Da li možeš da napraviš neki screenshot kratko uputstvo kako da u Vavoo ubacim servise za skidanje titlova, pošto sa Njemačkim nisam baš u dobrim odnosima :)
Hvala unapred
Sistem pa pleyer ako se nevaram, pa instaliras subtitle ko na kodiju.
irac300

#4689 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dragecyu wrote:
irac300 wrote:
dragecyu wrote:
Hvala i pozdrav
@Irac300
Hvala unapred
Ne koristim Vavoo. Iskreno, ne znam šta ste se natakarili na taj Vavoo build k'o build, imaš ih more. :D Ako već želite build bolji vam je Green addon ili Phoenix Reborn jer ga naši ljudi održavaju, obnavljaju stalno IPTV liste. Ovo Švabo pravio i unutar njega imaš jednu sekciju sa balkanskim IPTV programima, i samo zbog toga natovariti mali milion nepotrebnih stvari.

Moj savjet svakome je čista instalacija Kodija, dodaš jezik, titlove i nakon toga 3,4 addona u vrh glave jer više nije ni potrebno. I s time si pokrio sve potrebe, a Kodi leti.

Ja lično koristim 4 addona:
1. Quasar
2. Exodus Redux
3. Green addon
4. XXX-O-Dus :D

Imao sam prije i SportDevil, ali više ne pratim toliko sport.
MaroonBrigade

#4690 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade »

kakavdanakneiskustvu wrote:
irac300 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: a jest ga ovaj ubrzao,odustao sam poslije prve minute
@danko, ovo je build na klipu. Ne igraj se, jer ce ti instalirati sve zivo na tvoj Kodi. :D
ma odustao sam,a i ne treba mi,ne znam sta mi bi da pokusam

build je tacno sta?
Ubrzao ga 100 na sat. I ja sam se morao vracati 5 6 puta da skontam sta radi. Ali mi je najjace bilo kada je dosao do onog dijela gdje ceka neki loading. Umjesto da odsjece taj dio klipa ili pauzira snimanje, lola ganola pustio 40 sekundi nek se snima :D

A ovaj green build nije nista posebno. Nekako vise smeca nego korisnih stvari. :cry:
vicious

#4691 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote: Ne koristim Vavoo. Iskreno, ne znam šta ste se natakarili na taj Vavoo build k'o build, imaš ih more. :D Ako već želite build bolji vam je Green addon ili Phoenix Reborn jer ga naši ljudi održavaju, obnavljaju stalno IPTV liste. Ovo Švabo pravio i unutar njega imaš jednu sekciju sa balkanskim IPTV programima, i samo zbog toga natovariti mali milion nepotrebnih stvari.

Moj savjet svakome je čista instalacija Kodija, dodaš jezik, titlove i nakon toga 3,4 addona u vrh glave jer više nije ni potrebno. I s time si pokrio sve potrebe, a Kodi leti.

1. Quasar
2. Exodus Redux
3. Green addon

Ma ovaj vavoo moze ici paralelno s kodijem, ne "mijesaju" se :D

Meni je interesantan samo zato sto Live TV radi strasno brzo i odlican je kvalitet slike, a filmovi i serije sinhronizovani na njemacki me ne zanimaju. :lol:
Bice ovo odlicno za prenose Bundeslige i CL, na Sportdevilu je u zadnje vrijeme jako puno mrtvih linkova.
duffy_duck

#4692 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by duffy_duck »

irac300 wrote:
1. Quasar
2. Exodus Redux
3. Green addon

Mozes li mi poslati linkove tih addona da instaliram i to ? Ili tutorijal po mogucnosti na nekom od balkanskih jezika.
irac300

#4693 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:
irac300 wrote: Ne koristim Vavoo. Iskreno, ne znam šta ste se natakarili na taj Vavoo build k'o build, imaš ih more. :D Ako već želite build bolji vam je Green addon ili Phoenix Reborn jer ga naši ljudi održavaju, obnavljaju stalno IPTV liste. Ovo Švabo pravio i unutar njega imaš jednu sekciju sa balkanskim IPTV programima, i samo zbog toga natovariti mali milion nepotrebnih stvari.

1. Quasar
2. Exodus Redux
3. Green addon

Ma ovaj vavoo moze ici paralelno s kodijem, ne "mijesaju" se :D

Meni je interesantan samo zato sto Live TV radi strasno brzo i odlican je kvalitet slike, a filmovi i serije sinhronizovani na njemacki me ne zanimaju. :lol:
Bice ovo odlicno za prenose Bundeslige i CL, na Sportdevilu je u zadnje vrijeme jako puno mrtvih linkova.
Ja sam ga testirao prije i-haa vremena, i znam da mi se svidio IPTV, jedino sam na njemu mogao naći Sport Klub u HD-u. Međutim, nije dugo potrajalo, počeli su nestajati ili trzati, tako da sam ostao vjeran ace streamu i sport devilu. Sad više ni to ne koristim, ako ima tekma gledam na tv-u, ako nemam tog programa, neću je ni gledati. :mrgreen:
dragecyu

#4694 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dragecyu »

Našao sam kako se Vavoo prebacuje na engleski :-D
na ovom linku od 17 minuta pa nadalje
https://www.youtube.com/watch?v=NS5emS4gioI
Pozdrav
irac300

#4695 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

duffy_duck wrote:
irac300 wrote:
1. Quasar
2. Exodus Redux
3. Green addon

Mozes li mi poslati linkove tih addona da instaliram i to ? Ili tutorijal po mogucnosti na nekom od balkanskih jezika.
Jeste vi djeco gotovani. :D
Samo da si u google ukucao ovo ''exodus redux addon'' dobio bi ovaj link prvi:
https://www.wirelesshack.org/how-to-ins ... addon.html
Pratiš sliku, ne treba ti balkanski jezik. :D

Quasar (to je torrent addon ako si negdje u inostranstvi izbjegavaj ili koristi VPN)
https://howtomediacenter.com/en/install ... odi-addon/

Green addon
https://tutorial-iptv-xbmc.blogspot.com ... o-url.html

XXX-O-Dus (ako si maloljetan, odmah da se ogradim, ovo je za odrasle) :D
https://kodi.expert/xxx-o-dus-kodi-addo ... community/
vicious

#4696 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

duffy_duck wrote:
irac300 wrote:
1. Quasar
2. Exodus Redux
3. Green addon

Može li na albanskom? :lol:

Hajde bolan šta će ti linkovi, bukvalno ukucas na guglu "quasar kodi" i izadje ti sve što trebaš.

Edit: evo irac hem je dobar čovjek, hem je brzi od mene :D
Last edited by vicious on 12/11/2018 17:05, edited 1 time in total.
MTV

#4697 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MTV »

Adra nije cuo za gugl. Njemu internet za speedtesta sluzi.
crnivrag

#4698 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

MTV wrote:Adra nije cuo za gugl. Njemu internet za speedtesta sluzi.
Mila prostatica moja :pisnuo: :pasamoj:
duffy_duck

#4699 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by duffy_duck »

Uz green balkan nasao sam Moju tv mogu gledati sad sve utakmice bht lige hvala puno crnom.
beni-bu-man

#4700 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

duffy_duck wrote:Uz green balkan nasao sam Moju tv mogu gledati sad sve utakmice bht lige hvala puno crnom.
jesi naso sta ces gledat
Post Reply