Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#4676 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Joj mede :D
Hakiz

#4677 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

medvjed23 wrote:rođenje je, u najmanju ruku, zlo jednako smrti
Pa, rođenje je početak smrti.
medvjed23

#4678 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

tačno, čim si rođen, osuđen si na smrt.. dakle, rođenje implicira smrt, a najčešće i još pokoje zlo..
MarlboroGold

#4679 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

hadzinicasa wrote:u jednom se slucaju spasavas od smrti, a u drugom od zivota.
Pa da. Medjutim govorimo o nuspojavama, a ne o tome za sta koja tableta ili pilula sluze ili vrstama nuspojava. U oba slucaja ako se nuspojave ne pojavljuju ok je piti i jedno i drugo. To je sve sto sam htio reci sa prethodnim postovima.
Bloo
Globalna šefica

#4680 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Jedna od nuspojava su promjene raspoloženja - u stvarnom smislu te riječi joj možeš dreknuti "Ženo, smiri te hormone!"
Hakiz

#4681 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

MarlboroGold wrote:
Pa da. Medjutim govorimo o nuspojavama, a ne o tome za sta koja tableta ili pilula sluze ili vrstama nuspojava. U oba slucaja ako se nuspojave ne pojavljuju ok je piti i jedno i drugo. To je sve sto sam htio reci sa prethodnim postovima.
Nekada se tablete moraju piti bez obzira na nuspojave. Biranje manjeg zla.
wewa

#4682 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Bloo wrote:Jedna od nuspojava su promjene raspoloženja - u stvarnom smislu te riječi joj možeš dreknuti "Ženo, smiri te hormone!"
takvome onda sve meso zamijenis sojom, pa kad mu pocnu rasti man boobs, ce da vidi kako je.
Hakiz

#4683 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote:Jedna od nuspojava su promjene raspoloženja - u stvarnom smislu te riječi joj možeš dreknuti "Ženo, smiri te hormone!"
"Da si pravi muškarac, ti bi mi ih smirio".

Ne možemo vas pobijediti, moramo vam se pridružiti.
MarlboroGold

#4684 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:
MarlboroGold wrote:
Nekada se tablete moraju piti bez obzira na nuspojave. Biranje manjeg zla.
Slažem se.
Bloo
Globalna šefica

#4685 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

wewa wrote:
takvome onda sve meso zamijenis sojom, pa kad mu pocnu rasti man boobs, ce da vidi kako je.
moobs! :D
Image
triconja

#4686 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:
Sta god ima veze sa hormonima ne treba klristit osim u slicaju da ti treba zbog poboljsanja kvaliteta zivota.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4687 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

MarlboroGold wrote:
drkanje s hormonima ima nuspojave od petog dana i niko ih ne može izbjeći

Doduše, postoje i tablete za izbjegavanje nuspojava :mrgreen:
triconja

#4688 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Velkoski wrote:
MarlboroGold wrote:
Ovi ko bilderi, ma nece meni nista bit :lol: :lol: :lol:
Hakiz

#4689 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Velkoski wrote:
MarlboroGold wrote: Pa da. Medjutim govorimo o nuspojavama, a ne o tome za sta koja tableta ili pilula sluze ili vrstama nuspojava. U oba slucaja ako se nuspojave ne pojavljuju ok je piti i jedno i drugo. To je sve sto sam htio reci sa prethodnim postovima.
Ovi ko bilderi, ma nece meni nista bit :lol: :lol: :lol:
Osim što im kondomi (da se vratimo na početak) više neće biti potrebni :evil:
male_okice

#4690 Re: Danasnji "feminizam"

Post by male_okice »

Boemica wrote:A što vi koji ste u braku ili u nekih dugogodišnjim vezama koristite kondome? :hm:

zasto da ne? jeftini su, prakticni i ispune svrhu.
Boemica

#4691 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Boemica »

medvjed23 wrote:rođenje je, u najmanju ruku, zlo jednako smrti

Joj medo ja te volim :kiss:
MarlboroGold

#4692 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:D
male_okice

#4693 Re: Danasnji "feminizam"

Post by male_okice »

MarlboroGold wrote:
Boemica wrote:
MarlboroGold wrote: Ko vas tjera da ih pijete? Također, mogu se i jeftinije nabaviti. Svi lijekovi imaju neke nuspojave koje se ne manifestuju kod svih ljudi, pa šta ćemo sa toliko, recimo, srčanih bolesnika? Da ih ne piju davno bi bili pod zemljom, a mnogima su produžili život. Ja sam samo poredio kondom sa pilulom, a što se najčešće, barem koliko ja znam, i koristi. Za nas muškarce je sex drastično bolji bez njih. Međutim, ukoliko ona ne želi piti pilule nemam problem da koristim kondom i tu je kraj priče.

@hadzinica - krivo sam se izrazio - bez ozbiljnih nuspojava.

Joj porediš srčane bolesnike i nus pojave zbog tableta koji oni koriste i kontraceptivne pilule. Mislim stvarno ...
Zašto da ne? Valjda ćeš se prvo posavjetovati sa doktorom. Ukoliko genetski u familiji postoji rizik od raka naravno da ti ih doktor neće preporučivati. Ako se nuspojave ne manifestuju ni 1% kod žene ne vidim razlog da prestane sa korištenjem istih... naravno, opet napominjem ukoliko to one žele.
Niko nikog ne treba tjerati na nešto što ne želi, a onda dođeš u situaciju da u dužoj vezi (bez šveranja okolo) žena insistira da muškarac koristi kondom iako ste oboje testirani na spolnoprenosive bolesti. Seks bez i sa kondomom se ne mogu porediti. Šta u tom slučaju?
pazi nakon savjetovanja sa dr, promijenila sam oko 6 vrsta kontracepcijskih tableta. i nisam ni jedne mogla koristiti duze od 2-3 mjeseca bez da me nus pojave toliko ne opterecuju da ne mogu funkcionisati kako treba. eh sad mozda neko nema problema da ih koristi i 10 godina i ako je to njena odluka ja to podrzavam, ali kao sto si i ti spomenuo gore ako neko ne zeli da ih koristi drugi partner ne moze nametnuti njihovo koristenje jer je eto njemu sex bez kondoma bolji. izvini ali meni to nije valjan argument kad se uzme uz obzir sve nuspojave koje se jave sa koristenjem pilula.
sto se tice te duge veze jesi ti spreman da imas dijete? jer sex bez kontracepcije uglavnom dovede do toga (stvarno ne znam nijedan par koji se cuvao po metodi "vadi ga" ili gledacu ja plodne dane) da im na kraju nije zakmecilo. tako da ako zena ne moze/ne zeli koristiti pilule a ti ne zelis kondome (a ne zelite ni djecu) onda ne znam ispitajte neke druge mogucnosti zastite (sto ti ne uradis vazektomiju npr ili podvezivanje jajnika?). izvini sto prozivam tebe licne, nije mi to namjera ali eto jeste jedna od opcija koja bi trajno rijesila problem zastite a i sexa.
Ramzess Veliki

#4694 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Ramzess Veliki »

male_okice wrote:sto ti ne uradis vazektomiju npr ili podvezivanje jajnika?
Upravo razmisljam da to uradim. :thumbup:
MarlboroGold

#4695 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

male_okice wrote: pazi nakon savjetovanja sa dr, promijenila sam oko 6 vrsta kontracepcijskih tableta. i nisam ni jedne mogla koristiti duze od 2-3 mjeseca bez da me nus pojave toliko ne opterecuju da ne mogu funkcionisati kako treba. eh sad mozda neko nema problema da ih koristi i 10 godina i ako je to njena odluka ja to podrzavam, ali kao sto si i ti spomenuo gore ako neko ne zeli da ih koristi drugi partner ne moze nametnuti njihovo koristenje jer je eto njemu sex bez kondoma bolji. izvini ali meni to nije valjan argument kad se uzme uz obzir sve nuspojave koje se jave sa koristenjem pilula.
sto se tice te duge veze jesi ti spreman da imas dijete? jer sex bez kontracepcije uglavnom dovede do toga (stvarno ne znam nijedan par koji se cuvao po metodi "vadi ga" ili gledacu ja plodne dane) da im na kraju nije zakmecilo. tako da ako zena ne moze/ne zeli koristiti pilule a ti ne zelis kondome (a ne zelite ni djecu) onda ne znam ispitajte neke druge mogucnosti zastite (sto ti ne uradis vazektomiju npr ili podvezivanje jajnika?). izvini sto prozivam tebe licne, nije mi to namjera ali eto jeste jedna od opcija koja bi trajno rijesila problem zastite a i sexa.
Vazektomija i podvezivanje jajnika za mene ne dolaze u obzir, jer želim imati djecu, ali ne sad. Nekad kasnije ok. Kondome koristim, ali su mi dosadili i znaju ubiti volju u kompletnosti.
Dakle, kompromisno rješenje koje se nameće je vadi ga na vrijeme i to je to ukoliko ona odbija korištenje bilo kakvog kontracepcijskog sredstva.
Nije frka... civilizovano diskutujemo. Ne brini :)
Bloo
Globalna šefica

#4696 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Kompromis između hormonalnih tableta i kondoma je coitus interruptus. :|
Bloo
Globalna šefica

#4697 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Potencijalni rezultat kompromisa je........ :mrgreen:
Postali ste maaaaaaaaaaaaajkaaaaaaaaaaaaaaaaa
male_okice

#4698 Re: Danasnji "feminizam"

Post by male_okice »

to vadi ga na vrijeme je realno gledano izuzetno nesigurna metoda i nadam se da ste spremni postati roditelji. plus ta metoda barem meni predstavlja ogroman stres, nikad ne mozes biti siguran da te momenat ne ponese pa da ipak se ne dogodi da svrsis u nju, ili da ipak ima spermica u preejakulatu, pa daj svaku menstruaciju cekaj sa zebnjom.previse stresa oko necega sto bi mi trebalo biti stres free i u cemu bi trebala uzivati :D
Bloo
Globalna šefica

#4699 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

male_okice wrote:to vadi ga na vrijeme je realno gledano izuzetno nesigurna metoda i nadam se da ste spremni postati roditelji. plus ta metoda barem meni predstavlja ogroman stres, nikad ne mozes biti siguran da te momenat ne ponese pa da ipak se ne dogodi da svrsis u nju, ili da ipak ima spermica u preejakulatu, pa daj svaku menstruaciju cekaj sa zebnjom.previse stresa oko necega sto bi mi trebalo biti stres free i u cemu bi trebala uzivati :D
I ti kao žena cijelo vrijeme razmišljaš hoće li ga izvaditi na vrijeme...hoće li..hoće li...i kako da uživaš... :|
ali eto...kompromis?
male_okice

#4700 Re: Danasnji "feminizam"

Post by male_okice »

Bloo wrote:
male_okice wrote:to vadi ga na vrijeme je realno gledano izuzetno nesigurna metoda i nadam se da ste spremni postati roditelji. plus ta metoda barem meni predstavlja ogroman stres, nikad ne mozes biti siguran da te momenat ne ponese pa da ipak se ne dogodi da svrsis u nju, ili da ipak ima spermica u preejakulatu, pa daj svaku menstruaciju cekaj sa zebnjom.previse stresa oko necega sto bi mi trebalo biti stres free i u cemu bi trebala uzivati :D
I ti kao žena cijelo vrijeme razmišljaš hoće li ga izvaditi na vrijeme...hoće li..hoće li...i kako da uživaš... :|
ali eto...kompromis?

pa da. to nije sex, barem ne onakakv kakav ja zelim da imam.
Post Reply