Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman2010

#4676 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

Ma razumio sam i prvi put. Nego sta je napisao, uradio da zasluzi takvu optuzbu? Nisam bas upratio.
behka_i_ljuca

#4677 Re: Terorizam u Parizu!

Post by behka_i_ljuca »

.
Last edited by behka_i_ljuca on 14/01/2015 23:45, edited 1 time in total.
seorusilac

#4678 Re: Terorizam u Parizu!

Post by seorusilac »

Vidim da su neki nastavili ismijavati demeokratiju,sto mi je vrlo drago.Cak i ptice na grani znaju da sloboda govora nije ista za sve.
Pjanic15

#4679 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

iceman2010 wrote:Ili si sa nama, ili si protiv nas. Nista york. Dok ne podrzimo crtanje karikatura i dok ne pljunemo na svoju vjeru do tada smo teroristi. Samo treba sto glasnije. Sto jace. Da cuju svi. Da im se dobro uvucemo znas vec gdje. Onda ce nas prihvatiti. Onda ce nas vise voljeti. Ili nece? Zar to vec jednom nismo prosli?
Ali bukvališeš iz krajnosti u krajnost, ko je rekao da morate podržati karikature i time pljuvati po svojoj vjeri, ti baš nećeš da razumiješ, koliko je besmisleno čitav fokus svesti na polemiku oko karikatura, (pa čak i u toj polemici nikakvih argumenata i osnova ima da se cenzuriše i ne ispoljava), kada se već desilo nešto neuporedivo i višestruko gore od toga, a to je zločin i ubistva. Jednostavno tim fokusom na već sada daleko bezazleniju stvar od zločina, kao što su ti debilni crteži, dajete osnovu tom zločinu, indirektno.
bogoljub

#4680 Re: Terorizam u Parizu!

Post by bogoljub »

Najbolji odgovor do sada!!! OBAVEZNO PROČITAJ!
https://www.youtube.com/watch?v=g6304iMCwmc
animals

#4681 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

Djaba vama objasnjavati..
nikad vi necete skontati bit ti karikatura.
one su istina prikazana kroz satiru..
e sto neki nemaju sluha za to, nije do njih..
iceman2010

#4682 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

Danas bila tematska emisija o parizu na HRT-u i cijelo vrijeme prica o karikaturama. I oni rade isto?
animals

#4683 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

iceman2010 wrote:Ili si sa nama, ili si protiv nas. Nista york. Dok ne podrzimo crtanje karikatura i dok ne pljunemo na svoju vjeru do tada smo teroristi. Samo treba sto glasnije. Sto jace. Da cuju svi. Da im se dobro uvucemo znas vec gdje. Onda ce nas prihvatiti. Onda ce nas vise voljeti. Ili nece? Zar to vec jednom nismo prosli?
Kad bi ti mogao izaci iz te ljusture kojom si se okovao, mozda bi i svatio..
sigh

#4684 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sigh »

nigor wrote:Ne mogu da vjerujem kako su licemjerni ovi zapadnjaci, prosto nevjerovatno
Sada iz udžbenika hoće da izbacuju priču o kobasicama, svinjama, čvarcima, slanini... kako bi izbjegli moguću uvredu pripadnika islamske vjere, kao tu nešto paze iako svinja ni na kakav način ne vrijeđa muslimane osim što je ne jedu, ali im ne pada na pamet prestati da se karikaturama izruguju na račun poslanika :roll:
Smjernice koje je postavio vodeći obrazovni izdavač Univerziteta u Oksfordu zabranjuju bilo kakve teme i ilustracije konzumiranja svinjetine u svojim knjigama, kako se muslimani ne bi našli uvrijeđenim, s obzirom da im je vjera zabranjuje.
Jel se to salis ? Zasto stavljas to u jedan kos. Razmisli sta su Charlie i Oxford. O ciljevima i karakteru tih organizacija. Zar nije ruzno tako usko gledati na svijet i graditi stavove ? :-?
insomnia78

#4685 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

iceman2010 wrote:Ma razumio sam i prvi put. Nego sta je napisao, uradio da zasluzi takvu optuzbu? Nisam bas upratio.
Ma nesto u fazonu ja nisam charlie, ja se vise osjecam ko charlie pa prezime od onog teroriste
Ma jebo njeg, i nije neki co'ek, pustili du ga odmah, morace u februaru na sud

Nego
Ovdje kod mene
Skup, je suis Charlie
Ispred lokalne dzamije, koja je napadnuta odmah istu noc poslije atentata, muslimani dijele ruze ucesnicima
Image
Doduse u tom naselju, skoro pa sami strancu, su iz osvete arapi palili auta i tramvajske stanice
Lik je uhvacen u pon, prizno je, a DNK i potvrdila, da je pucao na prozor dzamije i u dvoriste bacio cetiri skolske bombe od koji je jedna ekdplodirala
69 godisnjak, peneioner i alkoholicar
iceman2010

#4686 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

animals wrote:
Rece osoba puna predrasuda. A cini mi se da imam dovoljno i skole i citanja mimo iste da razumijem. Pitanje je razumijes li ti.
animals

#4687 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

iceman2010 wrote:
animals wrote:
Rece osoba puna predrasuda. A cini mi se da imam dovoljno i skole i citanja mimo iste da razumijem. Pitanje je razumijes li ti.
Evo vidi..ja sam katolik, i kad su objavili karikature protiv
crkve i pape itd. nisam se nimalo uzrujao..
jer mogu se slagati ili neslagati, ali ima mnogo istine u njihovim
karikaturama..a ja nisam slijepi vjernik..niti fanatik..
pumica

#4688 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pumica »

http://www.mojevijesti.ba/novost/207138 ... iju-na-BiH

Kako satiricno :roll:

Ah da... ***SPAM***
Nije avaz pa se ne smije prenositi?
Jel ovo sloboda govora klixovci moji?

Elem... Moje Vijesti . Ba :-D
insomnia78

#4689 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

pumica wrote:[url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/207138/Pogledajte-kako-je-Charlie-Hebdo-ismijavao-silovanja-i-agresiju-na-BiH[/url]

Ah da... ***SPAM***

Upravo suprotno, ne vrijedja
I upravo je klix imo clanak sa pravim objasnjenjem karikatura
NIN

#4690 Re: Terorizam u Parizu!

Post by NIN »

pumica wrote:[url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/207138/Pogledajte-kako-je-Charlie-Hebdo-ismijavao-silovanja-i-agresiju-na-BiH[/url]

Ah da... ***SPAM***

Sto ti je rec eye of the beholder kao, uostalom, i cijela teozofija islama - ljudi su zapravo skretali paznju na nasu patnju!

:-)

I onda se ljutite na viceve o Bosancima, Bosnjacima...

Dumb and dumber per se...

:thumbup:
insomnia78

#4691 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Hajd mogu shvatiti da je ona sa bozicnim poklonima eto k'o "poteska" za razumjeti
Ali treba biti stvarno zatupljen pa ne vidjeti na sta karikatura sa "plazom" ukazuje
dale cooper

#4692 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dale cooper »

NIN wrote:

Ah da... ***SPAM***

Sto ti je rec eye of the beholder kao, uostalom, i cijela teozofija islama - ljudi su zapravo skretali paznju na nasu patnju!

Dumb and dumber per se...

Zar je moguće da stvarno ima toliko glupih ljudi da baš totalno promaše poentu? :facepalm: :-)
NIN

#4693 Re: Terorizam u Parizu!

Post by NIN »

NIN

#4694 Re: Terorizam u Parizu!

Post by NIN »

dale cooper wrote:Zar je moguće da stvarno ima toliko glupih ljudi da baš totalno promaše poentu? :facepalm: :-)
Pa to je normativ u nasem drustvu, zar ne!?

Kao sto rece car, bez gluposti svijet bi bio bezze. :D
dale cooper

#4695 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dale cooper »

NIN wrote:
dale cooper wrote:Zar je moguće da stvarno ima toliko glupih ljudi da baš totalno promaše poentu? :facepalm: :-)
Sve sam se nadao da nije toliko uzelo maha.
jefferson

#4696 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Ja bi radije usmjerio energiju na to da se BiH sve vise spominje kazo izvor naoruzanja za gospodu koja je ustala da zastiti Muslimane od crtica.
NIN

#4697 Re: Terorizam u Parizu!

Post by NIN »

dale cooper wrote:
NIN wrote:
Sve sam se nadao da nije toliko uzelo maha.
Itekako, nazalost!
Grean

#4698 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Grean »

In its use of crude and vulgar caricatures that purvey a sinister and stereotyped image of Muslims, Charlie Hebdo recalls the cheap racist publications that played a significant role in fostering the anti-Semitic agitation that swept France during the famous Dreyfus Affair, which erupted in 1894 after a Jewish officer was accused and falsely convicted of espionage on behalf of Germany. In whipping up popular hatred of Jews, La Libre Parole [“Free Speech”], published by the infamous Edoard Adolfe Drumont, made highly effective use of cartoons that employed the familiar anti-Semitic devices. The caricatures served to inflame public opinion, inciting mobs against Dreyfus and his defenders, such as Emile Zola, the great novelist and author of J’Accuse.
Preteca Ausvica su bile karikature a sva ova prica upravo podsjeca na to, jos od onih Julland Post pa do Charlia, ista politika isti patern ko kasnih tridesetih proslog vijeka.

Glavom nisu trebali platiti ali jesu bili populisticka govna.

Inace, slucaj iz citiranog clanka, o francuskom jevreju koji je lazno optuzen za izdaju je opisana i u knjizi Umberta Eca, koja je svojevrsni dokument o korijenima evropskog antisemitizma i generalno te populisticke misli. Obavezno procitati jer istorija je uciteljica zivota. Mnoge stvari vezane za Stari kontinent i tu neiskorjenjenu mrznju drugog i drugacijeg budu puno jasnije.

Image
Last edited by Grean on 15/01/2015 00:52, edited 2 times in total.
insomnia78

#4699 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

jefferson wrote:Ja bi radije usmjerio energiju na to da se BiH sve vise spominje kazo izvor naoruzanja za gospodu koja je ustala da zastiti Muslimane od crtica.
Ma joj ba
Ka'e cika policija, oruzje kupljeno u Belgiji
Na veliku zalost djela stanovnistva
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4700 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

NIN wrote:

Ah da... ***SPAM***

Tog iz Januara 1993 god. izadnja se sjecam... mada iskreno receno nisam ni nesto obraco paznju o cemu bi mogla biti rijec. Taj Charlie Hebdo je postao doslovice tek sada populara. Nisu jedini, u francuskoj imate jedne sto znaci vezani list (rijec patka na francuskom moze znaciti i list kao novina na nekom vise cesta jeziku) cak mislim da je jedan o poginulih crtaca prije crtao za taj drugi list, mada oni vise imaju pisanog a karikatura je znatno manje. Kao druga sva ta prica oko karikatura muhameda itd. je pocela iz Danske. Jyllandsposten je prva objavila a crtac je danas se sve bolje zna bio placen od strane jedne stranke koja je ciljala da podigne prasinu oko musilmana u danskoj da izazove neku vrstu prasine kako bi dobila na izborima poena. I ako su izbori bili te godine ranije, jer su crtezi bili objavljeni u septembru, oko dvije godine dana poslje je doslo do vandrednih izbora kao razultat te krize itd.

Trenutno prema anketama najjaca stranka u Danskoj je Danska narodna stranka (krajnja descnica) - i najjaci porast oko 9%. Goto na istom broju glasova stoje Social demokrati i Liberlaci (Venstre), dok je 4 po jacini stranka ujedinjena ljevica (kranja desnica) ima oko 10%

Trenutno biti musliman u danskoj ili biti porijekla iz tih arapskih drzava je jako negativno. Bosancu su pretezno ignorisani po tom pitanju jer i kad bi kao Bosanac dancu rekao da si musliman bi se slatko nasmijo i rekao jel ja castim pivom ili ti. Arapi koji nisu muslimani kite krstove oko sebe da svak vidi. Vjerske probleme pretezno prave arapi, i niko vise. Ni Somalijci neprave, cak su poceli da pkazuju neku stvar arapima. Bosanci su se i vecine ovin poslovnih prostorija gdje su ko neke djamije odnosno gdje se samo smije doci klanjati pod nadzorom napustili, jer je bilo sukoba sa arapima. Par tih prostorija je policija zatvorila, jer zahtjev drzave.
Post Reply