Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#4676 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote: koji je ovo ? :P
128 familiare
:thumbup:
SSemir

#4677 Re: Automobilizam - All about

Post by SSemir »

pozdrav ekipa,
razbili mi auto dok je stojalo na parkinku. imam svjedoke koji su vidjeli auto koje me udarilo i pobjeglo, neregistrovano.
policija ga nije pronasla, niti imaju izrazenu zelju da ga pronadju.

imam li kakve nafake kod svog osiguranja?
sparky

#4678 Re: Automobilizam - All about

Post by sparky »

bitanga_sa_otesa wrote:lakunoc

Image
Boja mi odgovara. Gdje mogu pogledati auto i može li zamjena? Hvala

p.s. Dobro jutro
Darh Wader

#4679 Re: Automobilizam - All about

Post by Darh Wader »

Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
citroen xm

#4680 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

bitanga_sa_otesa wrote:lakunoc

Image

Da nađemo onoga Trebinjskog ako je još u životu? :D
Ned071

#4681 Re: Automobilizam - All about

Post by Ned071 »

Darh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
Ne znam nista o njima ni ko su al idnedavno ima servis za bmw u safeta zajke. Vidim da ima puno auta ispred. Nekih sto metara desno prije semafora za boljakov...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4682 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

citroen xm wrote:
Da nađemo onoga Trebinjskog ako je još u životu? :D
pa zar ga nisi nasao?
citroen xm

#4683 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

U zemlju propao. :-D

Ne živim dole, a poznanici nisu previše u svijetu auta. Moram sam istražiti kada ponovo odem.
bitanga_sa_otesa

#4684 Re: Automobilizam - All about

ok baci neki fotoseŠn ako ga nadjes :)
citroen xm

#4685 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Obavezno. A ako ga nađem, preispitaću vlasnika. :-D
bitanga_sa_otesa

#4686 Re: Automobilizam - All about

:thumbup: :thumbup:
basicm

#4687 Re: Automobilizam - All about

Post by basicm »

Darh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
Dobro dosao u klub :mrgreen:

Ja idem kod Nermina u Blazuj, ispostuje me fino. Ima neki momak na Otoci radi bmw ali me se nije dojmio. Ima u s zajke neka nova garaza, njih ne znam. Kazu ima i neki Tarik u Kiseljaku, ima naravno i Buza u Visokom, nisam bio kod njih.
amar1994

#4688 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

Image
ubica :-) :mrgreen:
ado-šampion

#4689 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

basicm wrote:

Ja idem kod Nermina u Blazuj, ispostuje me fino. Ima neki momak na Otoci radi bmw ali me se nije dojmio. Ima u s zajke neka nova garaza, njih ne znam. Kazu ima i neki Tarik u Kiseljaku, ima naravno i Buza u Visokom, nisam bio kod njih.
Ima i neki momak u Nedzaricima, Elvir, Elmir, kako li, nekad radio u Tomicu, dosta ga hvale, ali isto tako kazu da nije bas organizovan, dodjes i cekas pola dana. Moguce da je on sad preselio na Otoku, ako nisam pomijesao.

Ima i onaj na Breki, isto nekad radio u Tomicu, ali nisam cuo dobre stvari za njega.

Buza je najpoznatiji, i mladji i amidza, znam prilicno raje iz Sarajeva da servisiraju kod njih. A Visoko nije preko svijeta, za dobrog majstora se isplati otici, makar meni.
lavic

#4690 Re: Automobilizam - All about

Post by lavic »

basicm wrote:

To su momci koji su radili kod Bejdica na Staroj Breki. Mislim da su OK, vidio sam da ima BMW- a sa raznim problemima,zavisi sta ti treba.
ranger

#4691 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

citroen xm wrote:
mali_milojica wrote:Drugu na E46 320d 150 KS 2003 god pukla radilica.
Jel to boljka na tim motorima,je li se jos neko sretao sa tim. Svaka pomoc dobro dosla i oko potraznje druge. Hvala

Česta pojava.
nije tacno.
na motoru od 100kw se cesce desavalo, na ovom novijem rijetko, a najcesce zbog losih, neispravnih remenica radilice ili nestrucne zamjene istih.
ranger

#4692 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

kakav problem imas?
ado-šampion

#4693 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

ranger wrote:
citroen xm wrote:
mali_milojica wrote:Drugu na E46 320d 150 KS 2003 god pukla radilica.
Jel to boljka na tim motorima,je li se jos neko sretao sa tim. Svaka pomoc dobro dosla i oko potraznje druge. Hvala

Česta pojava.
nije tacno.
na motoru od 100kw se cesce desavalo, na ovom novijem rijetko, a najcesce zbog losih, neispravnih remenica radilice ili nestrucne zamjene istih.
Remenica radilice se mora zamijeniti na 100 k km, makar na 3.0d motoru (M57), a vjerujem i na M47 (318d, 320d) jer je izveden iz M57. Vecina vlasnika koji su druga ruka i dalje to ignorise. Ko mene je kod jarana vrisnula u voznji (remenica), i to na putu od 500 km po balkanskim vukojebinama, X5 3.0d.
Darh Wader

#4694 Re: Automobilizam - All about

Post by Darh Wader »

ranger wrote:
kakav problem imas?
Nije veliki problem, moram zamjeniti 4 grijača a da bi zamjenio mora se skinuti usisna grana i jos nesto malo je komplikovano.A ne bi isao kod svakog da mi kopa po autu.

Hvala svima na odg. :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4695 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

ado-šampion wrote:
basicm wrote:

Ima i neki momak u Nedzaricima, Elvir, Elmir, kako li, nekad radio u Tomicu, dosta ga hvale, ali isto tako kazu da nije bas organizovan, dodjes i cekas pola dana. Moguce da je on sad preselio na Otoku, ako nisam pomijesao.

Ima i onaj na Breki, isto nekad radio u Tomicu, ali nisam cuo dobre stvari za njega.

Buza je najpoznatiji, i mladji i amidza, znam prilicno raje iz Sarajeva da servisiraju kod njih. A Visoko nije preko svijeta, za dobrog majstora se isplati otici, makar meni.
Imas i jednog dobrog majstora pored minkena, u mjestu zvanom selowagen, radi jedan Hans Majster odlicno, ako vam nije daleko. :mrgreen: :run:
ado-šampion

#4696 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

Ako nemas sta pametno/korisno napisati bolje pristedi sebi vrijeme a i drugima.

Buze su najpoznatiji majstori za BMW u siroj okolini Sarajeva, i to ne u zadnjih godinu dana nego u zadnjih 15 godina sigurno. I nemali broj Sarajlija odrzava upravo kod njih.

Tako da ne vidim kakav je problem otici do Viskokog, pola sata voznje od Sarajeva, posebno sto covjek sam kaze da nece da mu svako dira motor.
ranger

#4697 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

Darh Wader wrote:
ranger wrote:
kakav problem imas?
Nije veliki problem, moram zamjeniti 4 grijača a da bi zamjenio mora se skinuti usisna grana i jos nesto malo je komplikovano.A ne bi isao kod svakog da mi kopa po autu.

Hvala svima na odg. :thumbup:
ma tu ti nije bitno jel se majstor razumije u bmw, vec je bitnije da je majstor koji nije sivonja, jer ce ti slomit grijac i onda valja rastavljat motor i td itd...
imas ovdje na forumu bitangu, ako nista dat ce ti savjet...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4698 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

ado-šampion wrote:Ako nemas sta pametno/korisno napisati bolje pristedi sebi vrijeme a i drugima.

Buze su najpoznatiji majstori za BMW u siroj okolini Sarajeva, i to ne u zadnjih godinu dana nego u zadnjih 15 godina sigurno. I nemali broj Sarajlija odrzava upravo kod njih.

Tako da ne vidim kakav je problem otici do Viskokog, pola sata voznje od Sarajeva, posebno sto covjek sam kaze da nece da mu svako dira motor.
Što se mene tice, mozes do Minhena komotno, stvarno. :wink:
Bakir1

#4699 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

A ti ono dolazis kod zufera koji je od buze jos 15 km jel de :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#4700 Re: Automobilizam - All about

ranger wrote: ma tu ti nije bitno jel se majstor razumije u bmw, vec je bitnije da je majstor koji nije sivonja, jer ce ti slomit grijac i onda valja rastavljat motor i td itd...
imas ovdje na forumu bitangu, ako nista dat ce ti savjet...
jbga nisam ni ja sivonja ,pa sam slomio grijac na astri od ned071...desava se na opelima cesto jer su dugacki grijaci i tijesna je rupa u glavi,nakupi se cadji,a dva razlicita materijala alu i zeljezo..jbga rizik od posla uvijek uvijek postoji koji mora prihvatiti i vlasnik i majstor...ljudi podju da zamijene gumu pa pukne saraf ili se ne moze odvrnuti...sranja se desavaju...
Post Reply