bitanga_sa_otesa wrote:128 familiareamar1994 wrote: koji je ovo ?
Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#4676 Re: Automobilizam - All about
-
SSemir
#4677 Re: Automobilizam - All about
pozdrav ekipa,
razbili mi auto dok je stojalo na parkinku. imam svjedoke koji su vidjeli auto koje me udarilo i pobjeglo, neregistrovano.
policija ga nije pronasla, niti imaju izrazenu zelju da ga pronadju.
imam li kakve nafake kod svog osiguranja?
razbili mi auto dok je stojalo na parkinku. imam svjedoke koji su vidjeli auto koje me udarilo i pobjeglo, neregistrovano.
policija ga nije pronasla, niti imaju izrazenu zelju da ga pronadju.
imam li kakve nafake kod svog osiguranja?
- sparky
#4678 Re: Automobilizam - All about
Boja mi odgovara. Gdje mogu pogledati auto i može li zamjena? Hvalabitanga_sa_otesa wrote:lakunoc
p.s. Dobro jutro
- Darh Wader
#4679 Re: Automobilizam - All about
Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
-
citroen xm
#4680 Re: Automobilizam - All about
bitanga_sa_otesa wrote:lakunoc
Da nađemo onoga Trebinjskog ako je još u životu?
- Ned071
#4681 Re: Automobilizam - All about
Ne znam nista o njima ni ko su al idnedavno ima servis za bmw u safeta zajke. Vidim da ima puno auta ispred. Nekih sto metara desno prije semafora za boljakov...Darh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4682 Re: Automobilizam - All about
pa zar ga nisi nasao?citroen xm wrote:
Da nađemo onoga Trebinjskog ako je još u životu?
-
citroen xm
#4683 Re: Automobilizam - All about
U zemlju propao.
Ne živim dole, a poznanici nisu previše u svijetu auta. Moram sam istražiti kada ponovo odem.
Ne živim dole, a poznanici nisu previše u svijetu auta. Moram sam istražiti kada ponovo odem.
- bitanga_sa_otesa
#4684 Re: Automobilizam - All about
ok baci neki fotoseŠn ako ga nadjes 
-
citroen xm
#4685 Re: Automobilizam - All about
Obavezno. A ako ga nađem, preispitaću vlasnika. 
- bitanga_sa_otesa
- basicm
#4687 Re: Automobilizam - All about
Dobro dosao u klubDarh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
Ja idem kod Nermina u Blazuj, ispostuje me fino. Ima neki momak na Otoci radi bmw ali me se nije dojmio. Ima u s zajke neka nova garaza, njih ne znam. Kazu ima i neki Tarik u Kiseljaku, ima naravno i Buza u Visokom, nisam bio kod njih.
- amar1994
-
ado-šampion
#4689 Re: Automobilizam - All about
Ima i neki momak u Nedzaricima, Elvir, Elmir, kako li, nekad radio u Tomicu, dosta ga hvale, ali isto tako kazu da nije bas organizovan, dodjes i cekas pola dana. Moguce da je on sad preselio na Otoku, ako nisam pomijesao.basicm wrote:Dobro dosao u klubDarh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?![]()
Ja idem kod Nermina u Blazuj, ispostuje me fino. Ima neki momak na Otoci radi bmw ali me se nije dojmio. Ima u s zajke neka nova garaza, njih ne znam. Kazu ima i neki Tarik u Kiseljaku, ima naravno i Buza u Visokom, nisam bio kod njih.
Ima i onaj na Breki, isto nekad radio u Tomicu, ali nisam cuo dobre stvari za njega.
Buza je najpoznatiji, i mladji i amidza, znam prilicno raje iz Sarajeva da servisiraju kod njih. A Visoko nije preko svijeta, za dobrog majstora se isplati otici, makar meni.
-
lavic
#4690 Re: Automobilizam - All about
To su momci koji su radili kod Bejdica na Staroj Breki. Mislim da su OK, vidio sam da ima BMW- a sa raznim problemima,zavisi sta ti treba.basicm wrote:Dobro dosao u klubDarh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?![]()
- ranger
#4691 Re: Automobilizam - All about
nije tacno.citroen xm wrote:mali_milojica wrote:Drugu na E46 320d 150 KS 2003 god pukla radilica.
Jel to boljka na tim motorima,je li se jos neko sretao sa tim. Svaka pomoc dobro dosla i oko potraznje druge. Hvala
Česta pojava.
na motoru od 100kw se cesce desavalo, na ovom novijem rijetko, a najcesce zbog losih, neispravnih remenica radilice ili nestrucne zamjene istih.
- ranger
#4692 Re: Automobilizam - All about
kakav problem imas?Darh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
-
ado-šampion
#4693 Re: Automobilizam - All about
Remenica radilice se mora zamijeniti na 100 k km, makar na 3.0d motoru (M57), a vjerujem i na M47 (318d, 320d) jer je izveden iz M57. Vecina vlasnika koji su druga ruka i dalje to ignorise. Ko mene je kod jarana vrisnula u voznji (remenica), i to na putu od 500 km po balkanskim vukojebinama, X5 3.0d.ranger wrote:nije tacno.citroen xm wrote:mali_milojica wrote:Drugu na E46 320d 150 KS 2003 god pukla radilica.
Jel to boljka na tim motorima,je li se jos neko sretao sa tim. Svaka pomoc dobro dosla i oko potraznje druge. Hvala
Česta pojava.
na motoru od 100kw se cesce desavalo, na ovom novijem rijetko, a najcesce zbog losih, neispravnih remenica radilice ili nestrucne zamjene istih.
- Darh Wader
#4694 Re: Automobilizam - All about
Nije veliki problem, moram zamjeniti 4 grijača a da bi zamjenio mora se skinuti usisna grana i jos nesto malo je komplikovano.A ne bi isao kod svakog da mi kopa po autu.ranger wrote:kakav problem imas?Darh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
Hvala svima na odg.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4695 Re: Automobilizam - All about
Imas i jednog dobrog majstora pored minkena, u mjestu zvanom selowagen, radi jedan Hans Majster odlicno, ako vam nije daleko.ado-šampion wrote:Ima i neki momak u Nedzaricima, Elvir, Elmir, kako li, nekad radio u Tomicu, dosta ga hvale, ali isto tako kazu da nije bas organizovan, dodjes i cekas pola dana. Moguce da je on sad preselio na Otoku, ako nisam pomijesao.basicm wrote:Dobro dosao u klubDarh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?![]()
Ima i onaj na Breki, isto nekad radio u Tomicu, ali nisam cuo dobre stvari za njega.
Buza je najpoznatiji, i mladji i amidza, znam prilicno raje iz Sarajeva da servisiraju kod njih. A Visoko nije preko svijeta, za dobrog majstora se isplati otici, makar meni.
-
ado-šampion
#4696 Re: Automobilizam - All about
Ako nemas sta pametno/korisno napisati bolje pristedi sebi vrijeme a i drugima.
Buze su najpoznatiji majstori za BMW u siroj okolini Sarajeva, i to ne u zadnjih godinu dana nego u zadnjih 15 godina sigurno. I nemali broj Sarajlija odrzava upravo kod njih.
Tako da ne vidim kakav je problem otici do Viskokog, pola sata voznje od Sarajeva, posebno sto covjek sam kaze da nece da mu svako dira motor.
Buze su najpoznatiji majstori za BMW u siroj okolini Sarajeva, i to ne u zadnjih godinu dana nego u zadnjih 15 godina sigurno. I nemali broj Sarajlija odrzava upravo kod njih.
Tako da ne vidim kakav je problem otici do Viskokog, pola sata voznje od Sarajeva, posebno sto covjek sam kaze da nece da mu svako dira motor.
- ranger
#4697 Re: Automobilizam - All about
ma tu ti nije bitno jel se majstor razumije u bmw, vec je bitnije da je majstor koji nije sivonja, jer ce ti slomit grijac i onda valja rastavljat motor i td itd...Darh Wader wrote:Nije veliki problem, moram zamjeniti 4 grijača a da bi zamjenio mora se skinuti usisna grana i jos nesto malo je komplikovano.A ne bi isao kod svakog da mi kopa po autu.ranger wrote:kakav problem imas?Darh Wader wrote:Zna li neko dobrog majstora koji radi BMW u Sarajevu a da nije Tomić.?
Hvala svima na odg.
imas ovdje na forumu bitangu, ako nista dat ce ti savjet...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4698 Re: Automobilizam - All about
Što se mene tice, mozes do Minhena komotno, stvarno.ado-šampion wrote:Ako nemas sta pametno/korisno napisati bolje pristedi sebi vrijeme a i drugima.
- Bakir1
#4699 Re: Automobilizam - All about
A ti ono dolazis kod zufera koji je od buze jos 15 km jel de 
- bitanga_sa_otesa
#4700 Re: Automobilizam - All about
jbga nisam ni ja sivonja ,pa sam slomio grijac na astri od ned071...desava se na opelima cesto jer su dugacki grijaci i tijesna je rupa u glavi,nakupi se cadji,a dva razlicita materijala alu i zeljezo..jbga rizik od posla uvijek uvijek postoji koji mora prihvatiti i vlasnik i majstor...ljudi podju da zamijene gumu pa pukne saraf ili se ne moze odvrnuti...sranja se desavaju...ranger wrote: ma tu ti nije bitno jel se majstor razumije u bmw, vec je bitnije da je majstor koji nije sivonja, jer ce ti slomit grijac i onda valja rastavljat motor i td itd...
imas ovdje na forumu bitangu, ako nista dat ce ti savjet...