BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Novak20

#4676 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

Klasičan politički autogol. A možda i nije. :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/628 ... babom.html

Osvrćući se na izjavu Izetbegovića, Mektić je kazao: ''Mi nemamo ništa s Turskom''.

"Ja odavde sa ovog mjesta mu poručujem, to što je njegov babo ostavio Erdoganu i Turskoj neka ogradi i prepiše Turskoj. Nemamo ništa ni sa njegovim babom, ni sa Erdoganom, ni sa Turskom. Tu nebulozu i glupost što je izjavio, neka on sa Erdoganom sada sjedne i ono što misli da u amanet, Erdogan neka što prije ograde i prepiše jedan kroz jedan Erdoganu. Ne može on davati niti njegov babo u amanet. Mislim da to nikome ne odgovara, pa ni Bošnjacima'', dodao je on.

http://ba.n1info.com/a221831/Vijesti/Vi ... oganu.html

Izjavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića kako je njegov otac Alija Izetbegović, prvi predsjednik RBiH, pred smrt "ostavio Bosnu u amanet Erdoganu", prokomentarisao je za N1 njegov kolega, član državnog Predsjedništva Mladen Ivanić.

"Takva izjava je katastrofa, glupost i neviđena politička šteta... I jasno mi je da je to dio politike SDA koja misli da je BiH njihova i da imaju pravo da je daju Erdoganu. Takvim izjavama ove države je sve manje. Zamislite da smo mi rekli da ostavljamo Bosnu i Hercegovinu u amanet Miloševiću", kazao je Ivanić.
tandmand

#4677 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

Image
dva čuvena majstora u izgradnji građanske i sekularne BiH
izgubljena dusa

#4679 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by izgubljena dusa »

Da, da....a ova zemlja ostavlena u amanet turcima :roll:
Pa kad je birao agresore da im ostavi drzavu u amanet, sto ne odabra nekog iz Evrope ....em su blizu, em znaju kako se drzava gradi :novine:
Ci-Nick

#4680 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Ci-Nick »

Tu nije ništa pogrešno rekao,.. sve tri abrahamske religije su nastale ( izmišljene ) na istom prostoru i svi ljudi imaju pravo da žive sa nekom religijom ili bez religije bez obzira gdje su.
Ako je i samo jedan europljanin prihvatio islam, islam je i postao i europska religija.
A ova provala sa Erdoganom i amanetom,. to je na nivou osnovca. :lol:
izgubljena dusa

#4681 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by izgubljena dusa »

Svako malo "izjava na nivou osnovca"
Je' mu ko objasnio gdje I kakvu funkciju obavlja....mog'o je bar prvi srednje zavrsiti, krajnje je vrijeme.
JThomas

#4682 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

ustvari izjave su na nivou publikuma i biračkog tijela. njima su ovo plusevi.
sinuhe

#4683 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sinuhe »

Za vrijeme devetojanuarske krize i revizije bilo je price da Bakira neko dobro savjetuje. Mozda je i u ovom slucaju ili ispadu tako :-?
JThomas

#4684 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

za njih to nisu ni slučajevi ni ispadi.
shbc

#4685 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by shbc »

Je li ovo i babuka Erdogan cjepidlaci sa tvojim izjavama Bake? :lol:
Sanjarko

#4686 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Sanjarko »

Provocira sa ovom izjavom. To mu je vjerovatno i bila namjera.
Ludzak

#4687 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Ludzak »

Bakir se održava isključivo pomoću nacionalizma i religijskog debilizma. Ali to samo prolazi našim ovcama. Ovcama nije bitno hoće li sutra imati vode, hrane, egzistencije ili posla, njima je važno samo nacionalno stado.
Better Man

#4688 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Better Man »

Ludzak wrote:Bakir se održava isključivo pomoću nacionalizma i religijskog debilizma. Ali to samo prolazi našim ovcama. Ovcama nije bitno hoće li sutra imati vode, hrane, egzistencije ili posla, njima je važno samo nacionalno stado.
Ne samo Bakir, već kompletna porodica Izetbegović i SDA su najveće zlo koje je moglo zadesiti ovu državu.
Sanjarko

#4689 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Sanjarko »

Dajte ba. Na poziciji se svi zadrzavaju zahvaljujuci uhljebima. Onima koji su se preko stranaka uhljebili negdje ne samo u administraciju. To je tipicno za regiju pa mozda i citav Balkan. Isto je sa svima. A ja neki dan kazem barem nije koljac kako znam ako je to nekome za utjehu, dok Vucko jest i mnogi slicni. Pod koljac mislim na zlocinac zbog kojih narodi plate glavom u ratu.
Sanjarko

#4690 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Dajte ba. Na poziciji se svi zadrzavaju zahvaljujuci uhljebima. Onima koji su se preko stranaka uhljebili negdje ne samo u administraciju. To je tipicno za regiju pa mozda i citav Balkan. Isto je sa svima. A ja neki dan kazem barem nije koljac kako znam ako je to nekome za utjehu, dok Vucko jest i mnogi slicni. Pod koljac mislim na zlocinac zbog kojih narodi plate glavom u ratu.
Vucko Srbima i nama svima o glavi radio, huskao narod na rat a sada je pozeljan partner i premijer. Na to mislim. Da Bakir nije kako znam to radio. Ali jest ono na sta se sjeda. :lol:
Novak20

#4691 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

Sultan brani svog vazala.

http://avaz.ba/globus/svijet/313369/erd ... vimo-drinu

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) govorio je danas o posjeti prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegovića, dan prije njegove smrti, kao i o amanetu koji mu je ostavio Erdoan je za Aliju Izetbegovića kazao kako historiju nije ograničavao svojim vijekom. Govor u Istanbulu Erdoan je u Istanbulu govorio na sastanku Međunarodnog civilizacijskog vijeća, a tom prilikom se prisjetio i prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, od čije je smrti jučer navršeno 14 godina, prenosi agencija Anadolija.

Turski predsjednik je podsjetio kako je Izetbegovića posjetio u bolnici samo dan njegove smrti, te da mu je Izetbegović tada kazao: “Tajip, vi ste potomci sultana Fatiha, ovaj prostor je vama u amanet, zato ga čuvajte”. Erdoan je nastavio: "Kako mi sada da ostavimo Mostar? Kako da ostavimo Drinu? Kako mi sada da ostavimo tamošnju sultan Fatihovu džamiju. Naravno da mi to nikada nećemo ostaviti. Ovo su sve spomenici koji su kruna naše civilizacije. Ta civilizacija ih je tamo podigla kao razlog postojanja. Od 15. stoljeća naovamo”.

Dodao je kako ova oporuka rahmetli Alije Izetbegovića, koji je osim veliki državnik, bio i jedan od najvažnijih islamskih mislilaca našeg stoljeća, nipošto nije bio samo jedan izraz njegove ljubaznosti. Izgraditi most “Oni koji historiju ne ograničavaju periodom koji su sami živjeli, oni koji uspijevaju izgraditi most između prošlosti i budućnosti, oni drugačije gledaju na svoju budućnost. I rahmetli Alija je tako gledao.

Činjenica da je Bosnu dao u amanet Turskoj, je manifest njegovog civilizacijskog horizonta. Jer, Alija je vidio i znao da muslimani jedino jedinstveni, u zajedništvu i solidarišući se jedni s drugima, mogu ostvariti svoju civilizacijsku misao. U tom smislu, ono što nam je danas neophodno kada su u pitanju problemi u islamskom svijetu, jeste da onima koji su u njih bolno i očajno upali omogućimo da na njih pogledaju iz mnogo šire perspektive", rekao je Erdoan, prenosi Anadolija.
realna do boli

#4692 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by realna do boli »

Ja ne znam, zasto se Bakir nezapita..zasto babo nije drzavu ostavio njemu nego turcima. Svaki put kada cujem tu izjavu pomislim, bolje bi mu bilo da suti, jer je ociti Alija bio svjestan mogucnosti svog sina. Ta mi izjava dodje nekako kao autogol, a on je malo, malo ponovlja i to s ponosom.
AmiĐa_Idriz

#4693 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by AmiĐa_Idriz »

Vidcete vi kad Bakir porazgovara sa liderima cijelog svijeta :bih: :lol:
Banksy

#4694 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Vizionar 1985 wrote:
Naravno. Zastrašujuće je na šta je sve spreman dok, za sopstveni sitnošićarski politički interes, radikalizira.

U ovom slučaju, može pod ruku s Dodikom i Čovićem.
megaman4

#4695 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by megaman4 »

Banksy wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Naravno. Zastrašujuće je na šta je sve spreman dok, za sopstveni sitnošićarski politički interes, radikalizira.

U ovom slučaju, može pod ruku s Dodikom i Čovićem.
Sinoc je na Face tv gostovao general Blagoje Grahovac, porijeklom iz Nevesinja i jedan od 4 najbolja pilota svih vremena na ovim prostorima.

Ako si gledao emisiju, a volio bi da neko postavi ovdje video, general je sinoc sve kazao i da je sudbina ovih nasih politicara uskoro zapecacena.
salik79

#4696 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by salik79 »

Image
Image
spreca

#4697 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by spreca »

Ima smisla ovaj interviju

Pogledah njegov interviju na BN tv.....u komentarima 90% njih mu jebe izdajnicku majku i kazu da mu treba sjeme zatrti....stvarno je veliki procenat komsija psihicki bolestan i zrazen opakom bolescu kojom ih je zarazila SANU i SPC...malo je normalnih a sva tri tora sto se tice toga su prakricno ista
Last edited by spreca on 23/10/2017 12:09, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4698 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

:bih: :bih: :bih: ko ostane pevaĆe :bih: :bih: :bih:
spreca

#4699 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by spreca »

salik79 wrote:Image
Image
imali kakve sanse da ga damo u amanet turskoj i turcima :mrgreen:
spreca

#4700 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by spreca »

AmiĐa_Idriz wrote:Vidcete vi kad Bakir porazgovara sa liderima cijelog svijeta :bih: :lol:
premalo vremena za razgovore a mislim da mu se druga sansa nece vise ukazati Insallah
Post Reply