Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pustite zajebanciju. Muha , Stari Kenjac....ima vas jos...sve vas pitam . Sjecate li se ovih sad dana ali prije 45 godina ? Sjecate li se icega vezanog za Variolu Veru? Ja sam bio, meni se cini 2 osnovne. Znam da se neka cudna prica pricala. Znam da je uvijek bilo " neka sad , sad stariji pricaju".... znam da je bila zesca zajebancija. Znam da to ljeto nismo isli na more , nego kod djeda i babe na selo "jer nam je tamo ljepse i konja cu jahat"
Nekako , kad smo zavrsili ferije , sve je bilo drugacije a jednom sam staru ufatio kako kaze " za djecu sam se bila dobro prepala" ...Jer mislite da sam smio pitat za koji djecu.
Tek poslije kad je izasao film shvatio sam. Nije bilo svejedno. Film sam pogledao vise puta i ubijedjen sam da je najkvalitetniji film koji sam ikad pogledao.
Zvanicno 35 mrtvih
Zvanicno epidemija pobijedjena do kraja Aprila , mada se moze cuti misljenje da je mnogo ranije proglasen prestanak opasnosti da bi se turisticka sezona u Hrvatskoj spasila.
Zvanicno ni jedan vojnik se nije razbolio, a vojska je ta koja je obezbjedjivala bolnice.
Zvanicno , sto je jako zanimljivo, je nulti pacijent bolest donio sa Hadža. Tada je bila obavezna vakcinacija prije puta na Hadž i zanimljivo je da je taj nulti pacijent Latif (u filmu Halid. Cuvena scena Halid ide s nama kuci) u stvari prezivio. Prva zrtva je neki njegov rodjak iz Tutina...
A ovi sto nisu gledali Varilu Veru, obevezno da je pogledaju....
znači Muha, pa vatra, onda Stari kenjac, potom Noe i potop, zatim Odisej, nakon toga propast rimskog carstva... zatim se rodio mali Kenjac, onda preko Platona do Fojerbaha, pa u današnje dane...
KENJAC wrote:Pustite zajebanciju. Muha , Stari Kenjac....ima vas jos...sve vas pitam . Sjecate li se ovih sad dana ali prije 45 godina ? Sjecate li se icega vezanog za Variolu Veru? Ja sam bio, meni se cini 2 osnovne. Znam da se neka cudna prica pricala. Znam da je uvijek bilo " neka sad , sad stariji pricaju".... znam da je bila zesca zajebancija. Znam da to ljeto nismo isli na more , nego kod djeda i babe na selo "jer nam je tamo ljepse i konja cu jahat"
Nekako , kad smo zavrsili ferije , sve je bilo drugacije a jednom sam staru ufatio kako kaze " za djecu sam se bila dobro prepala" ...Jer mislite da sam smio pitat za koji djecu.
Tek poslije kad je izasao film shvatio sam. Nije bilo svejedno. Film sam pogledao vise puta i ubijedjen sam da je najkvalitetniji film koji sam ikad pogledao.
Zvanicno 35 mrtvih
Zvanicno epidemija pobijedjena do kraja Aprila , mada se moze cuti misljenje da je mnogo ranije proglasen prestanak opasnosti da bi se turisticka sezona u Hrvatskoj spasila.
Zvanicno ni jedan vojnik se nije razbolio, a vojska je ta koja je obezbjedjivala bolnice.
Zvanicno , sto je jako zanimljivo, je nulti pacijent bolest donio sa Hadža. Tada je bila obavezna vakcinacija prije puta na Hadž i zanimljivo je da je taj nulti pacijent Latif (u filmu Halid. Cuvena scena Halid ide s nama kuci) u stvari prezivio. Prva zrtva je neki njegov rodjak iz Tutina...
A ovi sto nisu gledali Varilu Veru, obevezno da je pogledaju....
Ti ovo o epidemiji kolere?.....tad ako si htio kuda vani svoje opstine morao si imati vakcinu i dobijala se neka kao knjizica sjecam se dobro na njoj bio onaj znak ujedinjenih nacija....u toj knjizici je bilo sve kad si vakcinisan i kad si revakcinisan i ako si imao takvu knjizicu mogao si u evropu i kuda hoces ,,,,tad je bila Kolera po cijeloj evropi ...svjetska epidemija......kod mene je tada bili masovno vakcinisanje i pod obavezno
radostan dan wrote:znači Muha, pa vatra, onda Stari kenjac, potom Noe i potop, zatim Odisej, nakon toga propast rimskog carstva... zatim se rodio mali Kenjac, onda preko Platona do Fojerbaha, pa u današnje dane...
KENJAC wrote:Nije Muha ! Nije bilo slucajeva van Juge ! Ujedno to je i zadnja epidemija na podrucju Evrope od Variole , ili ti ga velikih boginja !
film je vrhunski
ne sjecam se nicega u vezi toga da se pricalo u kuci
ali znam da su bile neke slike, zastrasujuce ... mislim na tv (ne iz filma,dokumentarac)
a je li to bilo prije ili poslije, ne znam ...vjerovatno poslije jer su bile su u koloru, jedna od stvari koje se ureze u sjecanje, od soka valjda ... kad dijete prvi put vidi nesto strasno.
radostan dan wrote:znači Muha, pa vatra, onda Stari kenjac, potom Noe i potop, zatim Odisej, nakon toga propast rimskog carstva... zatim se rodio mali Kenjac, onda preko Platona do Fojerbaha, pa u današnje dane...