Ukrajina

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4676 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:
madner wrote:Koliko vidim ne povlaci se sa Krima. :roll:
Pa sad će biti priča da nisu ni intervenisali... ono na Krimu su bila spontana dešavanja i domaći dobrovoljci :lol:

Miloševićeva taktika, napravi problem i onda se ponudi da budeš konstruktivan u rješavanju istog.
sad malo niste fer prema Putinu s ovim poređenjima jer nije svijet od Miloševića počeo, a da ne spominjem od Kontraša u Nikaragvi ili Zaliva svinja

ps

ovo za Tursku novine pišu...krenulo je od Rusa...Srbi naravno prenose s ushićenjem ko da je Turska majka :D .....tako da može serbez biti i patka

http://www.pravda.rs/2014/03/03/globaln ... oz-bosfor/
sumirprimus

#4677 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

turska je clanica nato pakta...
sumnjam...
stakasa

#4678 Re: Ukrajina

Post by stakasa »

Ne bi me zacudilo od Turske. Jednostavno im ponudili Rusi bolji deal. Ne bi se oni mislili da su bili u poziciji Ukrajine. I zavlacili pricom o EU, ljudskim pravima i slobodi stampe.
Mada, i ako je od Turaka, puno je..
Paranoid

#4679 Re: Ukrajina

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:
ultima_palabra wrote:
madner wrote:Koliko vidim ne povlaci se sa Krima. :roll:
Pa sad će biti priča da nisu ni intervenisali... ono na Krimu su bila spontana dešavanja i domaći dobrovoljci :lol:

Miloševićeva taktika, napravi problem i onda se ponudi da budeš konstruktivan u rješavanju istog.
sad malo niste fer prema Putinu s ovim poređenjima jer nije svijet od Miloševića počeo, a da ne spominjem od Kontraša u Nikaragvi ili Zaliva svinja

ps

ovo za Tursku novine pišu...krenulo je od Rusa...Srbi naravno prenose s ushićenjem ko da je Turska majka :D .....tako da može serbez biti i patka

Bitno je da je izvor "Pravda"...a najjbitnije da su na ovu vijest nabrali cca 90 komentara, izuzev reklame o gelu za extra potenciju.. :izet:
armin071

#4680 Re: Ukrajina

Post by armin071 »

Nema logike da turci zabrane prolaz brodovima Nato-a ciji su i sam clan i cije su baze svuda po Turskoj.
Alfons Kauders

#4681 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:
JoseMujica wrote:
ultima_palabra wrote: Pa sad će biti priča da nisu ni intervenisali... ono na Krimu su bila spontana dešavanja i domaći dobrovoljci :lol:

ps

Bitno je da je izvor "Pravda"...a najjbitnije da su na ovu vijest nabrali cca 90 komentara, izuzev reklame o gelu za extra potenciju.. :izet:
jel se taj gel haplicira oralno ili opet sve mi muski moramo sami?
JoseMujica

#4682 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ima Turska zajedničku interesnu sferu sa Rusijom, Kaspijski bazen i one stanove....a i kome bi bila prijatna mogućnost da ti haman na granici izbija rat dvije ogromne države :-)

ps

Paranoid...isto sam skeptičan prema izvoru...jer se već odavno svašta piše o Ukrajini i svi šilje nemilice ne libeći se ni od izmišljanja gluposti....u tu grupu vijesti možeš staviti i ove jutrošnje naslove da se Rusi povlače...ne bi me čudilo da je ovo spin na taj spin
Paranoid

#4683 Re: Ukrajina

Post by Paranoid »

Alfons, odlikasi to prepuste zgodnim djevojkama...dok oni sa manjim ocjenama moraju sami. :mrgreen:
Michio Kaku

#4685 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Pa Erdogan zna da ga Obala može prodati kao Janukoviča. nije Janukovič neka persona non grata bio svo vrijeme, do juče su ga dizali u proevropska nebesa i radili mu predizborne kampanje.

O tome kako Turska nikada neće ući u EU i kako Turci zbog toga vide Ukrajince kao super retardirane ekstra debile koji misle da će ih njemačka ikada primiti da ne pričam...
jon_jovi

#4686 Re: Ukrajina

Post by jon_jovi »

Mašala, mašala. Rusi razgulili. Neka, neka. Amidža Barack sve dotjero u red.
Uglješa zaprijetio i Izraelu. Vidim ja da Izrael igra neku opasnu igru sa Pravoslavnim elementom već duže vrijeme. E pa vrijeme je da se Moše malo ućera u red. Evo i naši se osokolili, spominju Vučića na Jevrejskom, šta je tamo radio i tako to. Neka, neka. Tako i treba.
JoseMujica

#4687 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Turska ima totalno drugu psihu od Ukrajine...Turskaj je navikla da bude hebač a ne primač i oni pokušavaju da se vrate u tu geostratešku ulogu
area51

#4688 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Michio Kaku wrote:Pa Erdogan zna da ga Obala može prodati kao Janukoviča. nije Janukovič neka persona non grata bio svo vrijeme, do juče su ga dizali u proevropska nebesa i radili mu predizborne kampanje.

O tome kako Turska nikada neće ući u EU i kako Turci zbog toga vide Ukrajince kao super retardirane ekstra debile koji misle da će ih njemačka ikada primiti da ne pričam...
Ko će ga više znati šta se "valja" iza ,čisto sumnjam da bi turci ulazili u bilo kakve konfrontacije sa USA
Ali,politika je kurva :-)
area51

#4689 Re: Ukrajina

Post by area51 »

jon_jovi wrote:Mašala, mašala. Rusi razgulili. Neka, neka. Amidža Barack sve dotjero u red.
Uglješa zaprijetio i Izraelu. Vidim ja da Izrael igra neku opasnu igru sa Pravoslavnim elementom već duže vrijeme. E pa vrijeme je da se Moše malo ućera u red. Evo i naši se osokolili, spominju Vučića na Jevrejskom, šta je tamo radio i tako to. Neka, neka. Tako i treba.
Ko je Moše ?
Paranoid

#4690 Re: Ukrajina

Post by Paranoid »

Image
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4691 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Mene faciniraju sankcije protiv Rusije, a citava EU i SAD su trenutno ovisne os Rusije da i pelene posalju u svemir. :roll: Al haj eto... nije bitno jbga Amerikanci imaju Sperman-a i Batman-a. :oops:

Iz G8 ih nemogu izabciti, eto prijete da im uvedu neke vize bar ovi iz zapadne EU, samo se pitam koliko bi trosak bio kad bi rusi rekli dobro eto KLM, Lufthansa nemogu vise da lete (ili bar trenutno) preko ruskog prostora do Kine, Japana, Thajlanda ili necemo vam vise gas prodavati ili da podignu cijenu gasa...

I ovi meniji pisu gluparije - ali nebitno...
Alfons Kauders

#4692 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Zviz wrote:Mene faciniraju sankcije protiv Rusije, a citava EU i SAD su trenutno ovisne os Rusije da i pelene posalju u svemir. :roll: Al haj eto... nije bitno jbga Amerikanci imaju Sperman-a i Batman-a. :oops:

Iz G8 ih nemogu izabciti, eto prijete da im uvedu neke vize bar ovi iz zapadne EU, samo se pitam koliko bi trosak bio kad bi rusi rekli dobro eto KLM, Lufthansa nemogu vise da lete (ili bar trenutno) preko ruskog prostora do Kine, Japana, Thajlanda ili necemo vam vise gas prodavati ili da podignu cijenu gasa...

ima nacina - ciljane sankcije, da ganjaju samo drzavni kapital i kapital oligarha bliskih ruskom slobi... gradjani nista, privreda vrlo malo, ali da udaraju tamo gdje boli mocnike... problem je sto nema politicke volje, EU ne smije kuhati, amerika nemre sama
Hlapoje

#4693 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Alfons Kauders wrote:
Zviz wrote:Mene faciniraju sankcije protiv Rusije, a citava EU i SAD su trenutno ovisne os Rusije da i pelene posalju u svemir. :roll: Al haj eto... nije bitno jbga Amerikanci imaju Sperman-a i Batman-a. :oops:

ima nacina - ciljane sankcije, da ganjaju samo drzavni kapital i kapital oligarha bliskih ruskom slobi... gradjani nista, privreda vrlo malo, ali da udaraju tamo gdje boli mocnike... problem je sto nema politicke volje, EU ne smije kuhati, amerika nemre sama
Kako misliš da se to može izvesti, a da nekog sa zapada isto ne košta mnogo kapitala?

Dakako, mogu se isušiti akcije ruskih kompanija...ali takve špekulacije koštaju milijarde.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4694 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Alfons Kauders wrote:

Prodaju narodu vrucu vodu, nista vise. Europa da zarati sa Rusijom - nije u interesu nikoga na ovom kontinentu, dobro da bude rata u Ukrajini isto nije interes, ali sta je tu je, mada mislim, da ce Rusija to ne neki svoj "passivan" nacin doverti u red, bar nako kako ona to mislim, da njoj odgovara. Dobro je onaj rekao danski vanjski ministar, kaze realitet je, da je Krim pao bez ispaljenog metka, kaze treba biti realan i piznati da Ukrajina nema vise Krima, to je proslost. Treba gledati naprijed, da nedodje do rata. Kasnje je dobio kritiku kao jel to navijas za Ruse, a covjek kaze ne nego znam sabrati 2 i 2. To i ja kazem. Na krimu je ruska vojska, lokalna pro-ruska vojska, autonomne vlasti, pro-ruske vlasti, rusi (narod), ukrajinci (vojska) su bukvalno receno taoci. Iz kasarne samo mogu izaci kao da se povuku sto ce i biti na karju sporazum, povalcenje kao oktobra 1991 kad je JNA se povukla (de facto) iz Slovenije.
jon_jovi

#4695 Re: Ukrajina

Post by jon_jovi »

area51 wrote:
jon_jovi wrote:Mašala, mašala. Rusi razgulili. Neka, neka. Amidža Barack sve dotjero u red.
Ko je Moše ?
Moša je tradicionalno Židovsko ime
stakasa

#4696 Re: Ukrajina

Post by stakasa »

JoseMujica wrote:Turska ima totalno drugu psihu od Ukrajine...Turskaj je navikla da bude hebač a ne primač i oni pokušavaju da se vrate u tu geostratešku ulogu
Turska trguje. I to je jedino ispravno. Sad za sad im se najvise isplati uz Ameriku i u Natu. Neka Rusi i Kinezi dovoljno povecaju ulog, sve je otvoreno. Mahnit je ko ovako ne razmislja. Recimo jedni vamo 92-e... Ili sad Ukrajina
iscrtani čovek

#4697 Re: Ukrajina

Post by iscrtani čovek »

Kakve fantazije se pišu, pojedini ljudi kao da imaju 11 godina...
Priče o tradicionalnom rusko-bošnjačkom neprijateljstvu su jednaka fantazija kao i one o rusko-srpskom prijateljstvu. U politici velikih postoji samo interes, nikakva sviđanja ili nesviđanja.
Koliko znam, Rusija je priznala BIH. Osim onih stotinak dobrovoljaca koji se svako malo izvlače iz naftalina, sumnjam da velika većina prosečnih Rusa ima blage veze o BIH, niti ih ista uopšte zanima. Kao ni prosečnog Amerikanca ili Nemca. Ali jok, ljudi na ovim prostorima su ubeđeni da su centar svemira, da na planeti niko ništa po ceo dan ne radi, nego samo sedi i smišlja neke paklene zavere protiv Bosne, Srbije, Hrvatske...
Alfons Kauders

#4698 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Hlapoje wrote:
Alfons Kauders wrote:

Kako misliš da se to može izvesti, a da nekog sa zapada isto ne košta mnogo kapitala?

Dakako, mogu se isušiti akcije ruskih kompanija...ali takve špekulacije koštaju milijarde.
vec tone valuta, tone domace trziste kapitala - sama prijetnja sankcijama je bila dovoljna da se dio novca povuce na druga trzista...

a neizvjesnost je odlicna za spekulante... veliki institucionalni investitori se nece zajebavat u takvoj klimi, oni imaju odgovornost prema ulagacima

dakle to se desilo u samo dva dana, bez sankcija, bez icega, samo radi nesigurnosti

SSSR se mogao kurciti bez posljedica jer nije imao trziste kapitala, to vise nije slucaj
sumirprimus

#4699 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

iscrtani čovek wrote:Kakve fantazije se pišu, pojedini ljudi kao da imaju 11 godina...
Priče o tradicionalnom rusko-bošnjačkom neprijateljstvu su jednaka fantazija kao i one o rusko-srpskom prijateljstvu. U politici velikih postoji samo interes, nikakva sviđanja ili nesviđanja.
Koliko znam, Rusija je priznala BIH. Osim onih stotinak dobrovoljaca koji se svako malo izvlače iz naftalina, sumnjam da velika većina prosečnih Rusa ima blage veze o BIH, niti ih ista uopšte zanima. Kao ni prosečnog Amerikanca ili Nemca. Ali jok, ljudi na ovim prostorima su ubeđeni da su centar svemira, da na planeti niko ništa po ceo dan ne radi, nego samo sedi i smišlja neke paklene zavere protiv Bosne, Srbije, Hrvatske...
ja ba un embargo veto..rusija srbija sve je bio samo los san... :thumbup:
Alfons Kauders

#4700 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Zviz wrote:
Alfons Kauders wrote:

Prodaju narodu vrucu vodu, nista vise. Europa da zarati sa Rusijom - nije u interesu nikoga na ovom kontinentu, dobro da bude rata u Ukrajini isto nije interes, ali sta je tu je, mada mislim, da ce Rusija to ne neki svoj "passivan" nacin doverti u red, bar nako kako ona to mislim, da njoj odgovara. Dobro je onaj rekao danski vanjski ministar, kaze realitet je, da je Krim pao bez ispaljenog metka, kaze treba biti realan i piznati da Ukrajina nema vise Krima, to je proslost. Treba gledati naprijed, da nedodje do rata. Kasnje je dobio kritiku kao jel to navijas za Ruse, a covjek kaze ne nego znam sabrati 2 i 2. To i ja kazem. Na krimu je ruska vojska, lokalna pro-ruska vojska, autonomne vlasti, pro-ruske vlasti, rusi (narod), ukrajinci (vojska) su bukvalno receno taoci. Iz kasarne samo mogu izaci kao da se povuku sto ce i biti na karju sporazum, povalcenje kao oktobra 1991 kad je JNA se povukla (de facto) iz Slovenije.
ne radi se o ratu, to nije opcija... ali pritisak jeste - i ima nacina da se dosta uradi na tom polju... rusija bas i nije ekonomska velesila kakvom je mnogi smatraju, prostora itekako ima

stanje na terenu je takvo kakvo jeste, ali to ne znaci da se rusiji treba dozvoliti aneksija i da se preko svega mora preci kao preko nekog pogranicnog incidenta... medjunarodno pravo je jasno i to bi predstavljalo opasan presedan koji sutra neko moze koristiti drugdje, s katastrofalnim posljedicama
Post Reply