Alfons Kauders wrote:Zviz wrote:Mene faciniraju sankcije protiv Rusije, a citava EU i SAD su trenutno ovisne os Rusije da i pelene posalju u svemir.

Al haj eto... nije bitno jbga Amerikanci imaju Sperman-a i Batman-a.
Iz G8 ih nemogu izabciti, eto prijete da im uvedu neke vize bar ovi iz zapadne EU, samo se pitam koliko bi trosak bio kad bi rusi rekli dobro eto KLM, Lufthansa nemogu vise da lete (ili bar trenutno) preko ruskog prostora do Kine, Japana, Thajlanda ili necemo vam vise gas prodavati ili da podignu cijenu gasa...
I ovi meniji pisu gluparije - ali nebitno...
ima nacina - ciljane sankcije, da ganjaju samo drzavni kapital i kapital oligarha bliskih ruskom slobi... gradjani nista, privreda vrlo malo, ali da udaraju tamo gdje boli mocnike... problem je sto nema politicke volje, EU ne smije kuhati, amerika nemre sama
Prodaju narodu vrucu vodu, nista vise. Europa da zarati sa Rusijom - nije u interesu nikoga na ovom kontinentu, dobro da bude rata u Ukrajini isto nije interes, ali sta je tu je, mada mislim, da ce Rusija to ne neki svoj "passivan" nacin doverti u red, bar nako kako ona to mislim, da njoj odgovara. Dobro je onaj rekao danski vanjski ministar, kaze realitet je, da je Krim pao bez ispaljenog metka, kaze treba biti realan i piznati da Ukrajina nema vise Krima, to je proslost. Treba gledati naprijed, da nedodje do rata. Kasnje je dobio kritiku kao jel to navijas za Ruse, a covjek kaze ne nego znam sabrati 2 i 2. To i ja kazem. Na krimu je ruska vojska, lokalna pro-ruska vojska, autonomne vlasti, pro-ruske vlasti, rusi (narod), ukrajinci (vojska) su bukvalno receno taoci. Iz kasarne samo mogu izaci kao da se povuku sto ce i biti na karju sporazum, povalcenje kao oktobra 1991 kad je JNA se povukla (de facto) iz Slovenije.